Thailändsk fiskgryta
Håller just nu på med mat, ska inte äta än på ett par timmar, men hinner inte laga senare. Idag blir det fiskgryta, och detta är receptet jag följer:
2. Fräs purjolök, morötter och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt chili, tomater, fisksås sweet chili och grönsaksbuljong. Låt det koka sakta i ca 10 minuter. Lägg i champinjoner och fisk och låt koka några minuter tills fisken är klar.
3. Lägg i koriander och smaka av med limejuice.
4. Servera med nudlar eller jasminris.
Ingredienser
- 1/2 purjolök
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk rapsolja
- 1/2 röd chili
- 3 tomater
- 2 msk fisksås
- 1 msk sweet chili
- 10 dl grönsaksbuljong
- 100 g färska champinjoner
- 600 g fisk i tärningar. färsk eller fryst
- 1 kruka hackad koriander
- 1/2 dl limejuice
Gör så här
1. Skölj purjolöken, skala morötter och vitlök. Skär purjolöken och morötterna i sneda skivor. Hacka vitlöken. Skölj chili, tomater och champinjoner. Strimla chilin, skär tomaterna i grova tärningar och champinjoner i tjocka skivor.2. Fräs purjolök, morötter och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt chili, tomater, fisksås sweet chili och grönsaksbuljong. Låt det koka sakta i ca 10 minuter. Lägg i champinjoner och fisk och låt koka några minuter tills fisken är klar.
3. Lägg i koriander och smaka av med limejuice.
4. Servera med nudlar eller jasminris.
Publicerat: 2010-11-09 @ 10:16:05
0 kommentarer