affärsjuridik

Jag tänkte att en del av er kanske vill veta vad det egentligen är jag utbildar mig till. så här kan ni läsa informationen opm affärsjuridtprogrammet som står på min skolas hemsida!

Affärsjuristprogrammet, 180 + 120 högskolepoäng

Affärsjuristprogrammets kombination av studier i juridik, företagsekonomi och engelska skapar en unik grund och förståelse för affärsvärldens villkor i en alltmer globaliserad värld.

INNEHÅLL

Affärsjuristprogrammet består av en treårig del som ger en kandidatexamen och en tvåårig masterdel vilken leder fram till en affärsjuridisk masterexamen. Programmet är skapat utifrån grundidén att utbilda affärsjurister förberedda för en nationell eller internationell karriär. Programmet är uppbyggt kring fyra grundpelare:

• Att ge en gedigen juristutbildning med affärsjuridik som det centrala ämnet. Utbildningen är unik genom de möjliga inriktningarna i t.ex. skatte-, avtals- eller bolagsrätt.

• Att du läser minst en termin företagsekonomi med inriktning mot redovisning, ökar din förmåga att se hur företagen och affärsverksamheten fungerar. Integrationen mellan företagsekonomi och juridik leder även till en fördjupning inom affärsjuridiken.

• Den internationella inriktningen i programmet blir tydlig genom ett antal kurser som behandlar internationella rättsfrågor och flera kurser läses helt på engelska. Genom hela utbildningsprogrammet ingår undervisning i Legal English, vilket innebär att du tränas i att förstå och uttrycka dig på juridisk engelska och du övar upp din interkulturella kommunikationsförmåga. Du har också möjlighet att läsa en termin vid ett av våra utländska partneruniversitet under din masterdel.

• Du ges en unik fördjupningstermin under masterdelen där ett fiktivt företag följs från uppstart till transformering. Där kommer du att knyta ihop dina teoretiska kunskaper med praktiska övningar inom antingen skatte- eller civilrätt. Du förväntas agera som konsult och lösa de juridiska frågeställningar som är kopplade till olika affärshändelser.

ARBETSMARKNAD

Arbetsmarknaden för affärs- och skattejurister är lovande. Affärsjuristprogrammet ger dig en stabil grund för en internationell karriär med anställning på juristavdelningar inom bolag, banker, försäkringsbolag, branschorganisationer, internationella organisationer och organ samt på skatteavdelningar vid bolag, revisionsbyråer eller skattemyndigheter. Programmets internationella inriktning har lett till att fl era av de studenter som har gått ut programmet idag arbetar med internationella frågor i Sverige eller utomlands. Flertalet tidigare studenter återfi nns även i företagsledande positioner där kombinationen av juridik och ekonomi är ett framgångskoncept.

Publicerat: 2009-08-21 @ 18:01:20


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0