orange nails

Lite steg för steg bilder på nagelbygge!


Bygger först ut nageplattan med täckande rosa


Blandar olika oranga glitter; glitter powder, stripes, 3 olika hexagone
Bygger ut nageln med gonomskinlig akryl som man doppar i glittret

Täcker allt med genomskinlig akryl


Bort med formen..


Fila och forma..


Lägg uv gel/topcoat och voila! De är lite fnasiga som ni ser, damm från filningen som sitter kvar, lite slarvigt av mig..  Annars gillar jag effekterna och färgen i glittret, ska nog köra på det i sommar

Publicerat: 2011-02-27 @ 09:38:06


det känns som


om jag MÅSTE köpa dessa. USCH vad snygga!!! Nelly har äcligt många skor jag vill ha nu!


Exclusive Lee SEK 399, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Publicerat: 2011-02-26 @ 14:06:31


Franska

Igårkväll gjorde jag ny nagelförlängning på mig själv, hade så många ideér och fick beslutsångest när jag skulle välja färg, glitter och design, så slutade med att jag gjorde ett pat helt vanliga franska med vit kant!
Jag hoppas att jag kan låta dem sitta denna gång, tröttnar ju så fort!
Jag tycker det ser jättefint ut med vit kant på andra, men som sagt på mig själv käns det tråkigt, inget som händer..

Nåväl, nu är de där och nu får de sitta där, det är ju trots allt väldigt stilrent och ser så fräsht ut!





Publicerat: 2011-02-26 @ 11:01:45


super lovely lip balm

Se här så underbart vackra läppbalsam jag hittat på denna sida!



De två ovan kommer från Anne Taintor i supersöta retroaskar med ironiska uttryck.  De har solskydsfaktor på 15, är svagt rosafärgat och finns i två dofter.
Jag blev totalt förälskad i den nedre med Thelma och Louise, givetvis för att den är så fruktansvärt söt, men att dofta hallonsylt på läpparna tackar jag heller inte nej till!

49 kr kostar dessa godingar

På samma sida finns även dessa:





Dessa PinUp Balm är härliga läppbalsam i metallaskar med skjutlock, dekorerade med läckra 50-tals pinupbilder. Underbar vård för läpparna och en fest för ögonen! Pin Up balms är tillverkade av helt naturliga ingredienser och gör läpparna naturligt mjuka och återfuktade. produkterna är inte djurtestade.

De finns i olika smaker såso lemonade (den ska jag ha), choklad, pepparmint med mera.

Så säg mig hur underbara är inte dessa?!!

Även PinUp Balm kostar 49 kr
Publicerat: 2011-02-25 @ 15:44:51


grön vårsminkning nr 1

Våren närmar sig även om det är svårt att tro med tanke på kylan och snön som verkar vägra släppa det sista taget om marken.
Därmed börjar det trilla in flera vårsminkningar på skönhetsbloggarna och jag är inte sen med att haka på!
Detta är den första av de två vårsminkningarna jag planerat att göra. Denna visar min egen tolkning av vår, den andra kommer vara i stil med de sminktrender som väntas denna vår. Så håll till godo!



varmt/ kallt ljus. Har använt 5 skuggor från 120 paletten med htl platina som grund. Ett blått glitter från MUS vid undre fransraden, eyeliner från Elf och mascara från max factor








Ljusrosa/nude matta läppar till det!
Publicerat: 2011-02-24 @ 20:15:27


PM skrivning pågår-

vilket innebär att jag känner mig inspirerad till att göra ALLT utom att skriva! Kolla bloggar, fixa smink, göra naglar, shoppa, måla om möbler, helt plötsligt finns det så mycket annat jag vill göra istället..
SUCK
Publicerat: 2011-02-24 @ 15:43:58


midnight

Här kommer en löjligt enkel vardagsmake, utmärkt till de tillfällen man vill ha mer än bara mascara men har kort om tid!


(såg nästa läskigt ut att sätta bilderna så nära! haha)



Vad du gör är alltså att dra et sträck längst med undre och övre fransraden med kajal i valfri färg, tar du svart är det en god idé att sudda för att det inte ska för skarpt. Måla vit kajal på slemhinnan och lägg mascara- kart!
Kajalen jag har använt runtom heter midnight och är en mörkblå från Elf. Kommer garanterat klicka hem fler färger därifrån!



Vad tycker ni förresten om att jag börjat visa fler vardagssminkningar?

Jag tycker det känns sådär att visa upp så simpla saker, men tänker att det är bättre än inget alls nu när jag inte har så mycket tid att lägga på smink?
Publicerat: 2011-02-23 @ 18:05:49


ska man skratta eller gråta?

Har under tiden jag bloggat varir glad över hur trevliga läsare jag har. Får inte supermånga kommentarer, men de som lämnar spår efter sig verkar vara snälla rara människor!
Tack för det, uppskattar det jättemycket, och det värmer verkligen i hjärtat när man får respons.

Men så finns det naturligtvis vissa människor som bara inte kan låta bli att lämna spydiga kommentarer. Denna fick jag idag;


jag vet att den är väldigt mild med tanke på vad som ofta skrivs i övrigt, men känner ändå att jag vill ta upp det.
Detta är en sådan typisk oerhört onödig kommentar! Vet människor inte vad konstruktiv kritik innebär?
Jag förstår om man vill kommentera något man stör sig på, men man kan ju ändå välja att göra det på ett respektfullt sätt?

Så till dig Anna, jo, du skrev det där enbart för att vara dum. Du kunde ha valt att inte kommentera alls, gör jag ett så dåligt jobb kan du ju helt enkelt sluta besöka denna blogg. Och när man absolut måste anmärka på fel kan man som sagt göra det med en gnutta respekt.
Det hade räckt med att säga att du tycker det blir snyggare om naglarna är lika breda överallt. Att säga at något är förjävligt är helt enkelt onödigt.

Så till er som läser; Jag tar hemskt gärna del av kritik eller förslag ni har som kan leda till att jag utvecklas och lyckas bättre med det jag gör. Jag har som sagt ingen utbildning och har oerhört mycket kvar att lära.
MEN gör det med en trevlig ton istället!

Och återigen tack till er som lämnar trevliga kommentarer, och tack till er som inte kommenterar alls också, då är man i alla fall inte otrevlig!
Publicerat: 2011-02-23 @ 16:07:05


Så sugen..

På en gadd  nu så det är inte klokt! Vill göra en ordentlig tatuering (har ju 2 små) , men är inte hundra på vad ännu..
Vill ha något på sidan, men vill inte ha en jättestor, utan ett motiv med mcket hud mellan färgen m man kan uttrycka sig så..
kanske flera mindre motiv som tillsammans bildar en stor tatuering..

Här kommer lite bilder jag inspirerats av:
(alla är uppletade via google)





Så skulle jag gärna vilja att man kan lägga till något på låret som passar ihop..



Denna är ju ruskigt fin, men vill inte ha något så stort



Funderat på text, men vad skulle man skriva?

Kanske göra en kombination?




Har visst fått en grej för tatueringar med fåglar, de är så otroligt vackra! För mig symboliserar alla typer av fåglar frihet.


Serinte riktigt vad motivet är, men förr hade jag aldrig kunnat tänka mig en gadd i färg, men tror minsann nästa får bli färgglad! Gillade storlek och placering på denna.



Denna älskar jag, verkligen vacker! men skulle vilja ha något mer som gör att de går att knyta ihop med något på låret. Jag vill ha ett samband så de passar och syns att de hör ihop, men tror de skulle se hemskt ut att placera fågar på låret också



Älskar färgerna, storleken, placeringen och utförandet på denna! Helt underbar, så skickligt gjord och motivet blir intressant. Den är kaxig och gullig samtidigt!


Kräv nog en hel del fundernde kring detta, vill ite bara säta dit några vackra blommor, utan vill ha något unikt so är sött och sexigt samtidigt utan att bli för mycket..

Publicerat: 2011-02-23 @ 06:28:54


Frisyrinspiration- klassisk men modern

Hur ligger ni till i planeringen alla som ska på bal? Berätta!
Frisyren är en stor del av balen, här ger jag er lite inspiraionsbilder!

Olika uppsättningar finns det mängder av, därför organiserar jag upp inläggen för att få någon form av struktur på det.
Idag kör vi klassiska uppsättningar med en modernare touch!


En klassisk svinrygg, de svarta lack/läder liknande banden tuffar till det hela, hårdekorationer behöver inte bestå endast av glitter och bling!



Intressanta former och struktur



Uppsättning som tuffas till genom formen från panna till nacke, lite tuppkamsliknande



Stort och elegant men ändå något som händer



Denna är så söt! Luggen ger attityd åt den annars sockersöta uppsättningen


Klassiskt vackert



Denna skulle jag föredra i en mindre stram varient och istället busa till, locka och rufsa till det



Elegant och slarvigt på samma gång, dekorera och gör något vackert av luggen så kan den absolut fungera som balfrisyr. Enkel att göra själv dessutom!




Lite vågad uppsättning med fokus på lugg och en tung nacke



Ordentliga tuperingar har aldrig gått snett?

Publicerat: 2011-02-18 @ 18:59:57


balklänningar

bröllostorgets blogg finns balklänningar för år 2011, oehört vackra skapelser! Klänningarna visar ett mönster på vad jag satsade som en hit förra året, grekisk gudinne inspirerade i skira tyger i ljusa romantisk färger.











Publicerat: 2011-02-17 @ 23:34:15


Nu..

Ska jag inleda min Torsdags-ta hand om mig själv- kväll! Ska epilera benen, måla naglarna, gå ut på promenad och kanske ta ett bad om jag hinner. Eventuellt fortsätter jag i samma melodi imorgon kväll så jag kan köpa ansiktsmask och lyxa till det lite :)
Annars har jag pluggat idag, ska se till att gå upp tidigt imorgon så jag kan fortsätta, associationsrätt är en krävande kurs ska ni veta! Bara aktiebolagslagen har över 800 paragrafer, och då är det inte den enda lagen vi behandlar tyvärr.
Utöver den vanliga tentan har vi ett stort PM som ska in 7 Mars, lika bra att sätta fart, för tiden går fort!
Jag har valt att skriva om aktieägares skadeståndsmöjligheter vid indiekt skada, i upgiften skall bland annat finsk lagtext på området behandlas, så blir ganka djupgående.

Var även en sväng på stan och letade efter inflyttningspresent till underbaraste Maja och hennes syster Ines! Gud vad svårt det är att köpa saker till någon annans hem! Egentligen borde man först ha en inflyttningsfika där gästerna bara kan se sig omkring och se vad som behövs och vilken inredningsstil som gäller, SEN ha en inflyttingsfest som man kan skaffa present till.
Nåväl, är ganska säker på vilken stil de har, och jag köpte raka motsatten! Haha, hoppas de blir glada ändå :)
Publicerat: 2011-02-17 @ 19:40:18


IsaDora 55 Pool Cocktail

För några dagar sedan fick jag syn på en kvartett palett från isadora, 55 Pool cocktail. En palett jag knappt använt, så jag har tänkt göra ett par olika sminkningar av de färgerna.


Jag har använt den gula, gröna och ljusblå


Det var jättesvårt att få färgerna att fastna på bild, så jag lägger in en massa bilder och hoppas att någon gör färgerna till rättvisa.










Tanken är att så småningom göra några exempel på vardagssminkningar och festsminkningar av paletten, detta var alltså den första vardagssminkningen.
Publicerat: 2011-02-17 @ 19:23:24


stilettos

Testade mig på att göra stilettonaglar för första gången, blev bra tycker jag! Nästa gång får jag vara noggrannare när jag filar formen på kanterna bara, nageln ville gärna lossa från övningsfingret, så undvek att fila å mycket som möjligt.
Är verkligen superglad att jag köpte produkter från Ez flow, hur bra som hellst!

Formen sitter på..

Och en stund senare är nageln byggd :)



Använde glittret opal fån Ez flow, rosa hexagoner (det stora glittret, är starkare rosa i verkligheten) och ett litet rosa glitter att forma strecken av.
Lite lagom sött men ändå modernt tycker jag.

Publicerat: 2011-02-15 @ 22:31:06


gårdagens

Slänger in bilder på gårdagens bilder, verkligen inget märkvärdigt, men ka lika gärna visa när jag ändå fotade.




Enkelt i beige och brunt



Ny eyeliner från Elf, kommer i ett inlägg så småningom

Publicerat: 2011-02-15 @ 16:40:01


Martinas naglar

Igår kom min söta vän Martina över för att få sina naglar fixade. Hon är nagelbitare (ingen extrem tack och lov) så var en liten utmaning. Jag skulle ta före och efter bild, men givetvis satt det ingen minneskort i kameran så före bilden försvann :(

Ungefär såhär såg naglarna ut före:

Bild lånad från varmdomorsan.se


När vi var klara:


Vit fransk med svart strassdekor på ena fingret



Det var en del jobb med att byga dessa naglar, hennes egna naglar och nagelband var inte i det bästa skicket, så det var en del jobb innan jag ens började förlänga.

Vi blev båda nöjda, även om akrylen inte blev helt jämn (första gången med det nya märket), men efter några naglar fick jag kläm på det.

Viktigt att komma ihåg när man gör naglar på nagelbitare är att föränga nagelplattan så att den franska randen ite hamnar för långt ned.

Såhär kan det se ut om man använder vita tippar direkt istället för att förlänga nagelplattan.

Nu blir det spännande att se hur länge Martinas naglar sitter, ofta lossar dem lite snabbare än vanligt då det inte finns så mycket nagel att fästa på. Vi gjorde dem dessutom lite väl långa med tanke på utgångsläget, så får se hur det går :)
Publicerat: 2011-02-14 @ 08:48:03


isadora- icy purpule

Har testat ett nyinköpt lack från isadora som jag fullkomligen älskar!
Icy purpule heter det och är härligt metalliskt lila. Ett lager räcker gott för täckande resultat, det har en tendens att bli lite randigt precis som de flesta lack av denna typ, men det är ingen som stör mig.





Vad tycker ni förresten om isadoras wide brush? Själv föredrar jag dem framför de tunnare bordtarna, mycket trevligare att använda!


Publicerat: 2011-02-12 @ 11:51:13


Paletter jag suktar efter

kosmetikan finns en hel del produkter jag skulle vilja klicka hem omedelbart! Mest förtjust är jag (som så många andra) i paletterna som finns där!

Denna SKA jag ha:
Contour & blush palette, 189 kr


Sedan vet jag inte vilken av följande tre jag jag slår till på.. eller varför inte ta flera när jag ändå är igång? ;)


Ovan: Smokey eye palette, 189 kr. Syns inte så väl på denna bild, men vissa av skuggorna går lite mot rosa/lila tror jag. Denna är jag riktigt sugen på, en given palett att ta med sig på resan! Har hört väldigt mycket bra om denna


Å andra sidan har jag länge velat ha den neutrala 88 paletten, 239 kr, som ju också har väldigt användbara färger...



Å andra sidan är ju den varma 120 paletten för 269 kr också jäkligt snygg!!


Skulle mer än gärna slå till på alla, just nu har jag råd dessutom.. Men jag får vackert ta och välja ut en förutom rouge paletten, det skadar ju inte att ha pengar över på kontot i slutet av månaden heller..
Publicerat: 2011-02-09 @ 19:59:25


Recept: gravlaxpaj med romsås

Häromdagen testade jag på detta recept och jag lovar, det är en riktig höjdare!

Du behöver:
deg
3 dl vetemjöl
100 gr smör
2 msk vatten
fyllning
1 gul lök
1 msk smör
200 gr gravad lax
1 dl hackad dill
3 dl riven ost
2 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
romsås
3/4 dl majonäs
dl gräddfil
1 knippe gräslök
100 gr ishavsrom
1 krm salt

(bild från hemmets journal)

Gör såhär:
1. Hacka ihop bröd och snör, tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Truyck ut i en pajfprm, naga och låt den vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.

2. Fyllning: Skala och finhacka löken, fräs den i smör. Skär laxen i små bitar, blanda ihop lax, lök, dill och ost.

3.
Förgrädda pajskalet i ugnen ca 15 min. Blanda ihop ägg, grädde, salt oc peppar. Lägg laxfyllningen i pajskalet och häll över äggblandningen

4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min

5.
Romsås: Blanda majonäs och gräddfil, hacka gräslöken och rör ner tillsammans med rommen. Smaka av med salt.

Ni borde verkligen testa detta recept, helt underbart gott!
Publicerat: 2011-02-08 @ 12:36:00


hästtjej igen!

Haha, var underbart att vara i stallet igen! Jag red nog högst i 20 min och var slut efter det! Hästen var inte ens flåsig..
Bara att sitta i galoppen med någon sorts ram runt var sjukt ansträngande! Det positiva var att begränsningen inte ligger i hur jag rider eller vad jag kan, utan att jag helt enkelt inte orkar just nu. De flesta förstår inte hur bra träning ridning är, jag har nog inte förstått det riktgit själv heller, det kändes ju inte så jobbigt när man höll på med det ett par timmar om dagen..
Jag hoppas att jag kommer in i det snart igen, längtar redan till näsa gång!

Dock ska jag inandla en ny hjälm, den jag använder är min kompis mammas hjälm, med x antal år på nacken!
Blir en tripp till hööks och charlies för att kika lite..
Sjukt sugen på att skaffa massor av nya ridgrejor nu, men får hålla det på en lugn nivå, jag ska trots allt bara hjälpa till ca 1-2 gången i veckan, ibland mer med någon annans hästar..

Kanske denna från hööks, lättviktshjälm för 650 kr

eller denna från grand prix, på extrapris, 600 kr
Min favorit! Med flagga och valfri brodyr, dock kan jag inte lägga 5000 när den ska användas någon gång i veckan bara..
Publicerat: 2011-02-07 @ 17:46:49


dagen med stort D

Klockan är 07.15 och jag ska snart åka till stallet! Idag ska jag rida för första gången på? ett år? kanske två år?
Om allt går som det ska idag kommer jag snart ha ridkänslan inne igen, ska förhoppningsvis hjälpa en tjej med hennes hästar någo gång i veckan!
Lite nervös måste jag erkäna att jag är, förutom att det var sjukt längesedan jag satt på hästryggen är det en jäkligt sor häst vi talat om, och jag har en ruskig träningsvärk i benen redan...

Wish me luck!



Saknadmi egen lilla prins och hans mamma som båda finns i Trapalanda nu..
Publicerat: 2011-02-07 @ 07:21:39


nu fick jag till det?

Jag är nöjd med designen nu tror jag, den kan självklart bli bättre, men såhär fin har den aldrig varit förut eller vad tycker ni?
Fiffigt det där med att man kan ladda ner gratisdesigner :) jag har tagit bort ett par kategorier som det ändå inte hamnar så mycket i, "frågor och svar" kategorin har ersatts med en frågelåda från bloggsvar, proffsigt! ;)
Så ställ en massa frågor nu så den kommer till användning!

Nu ska jag städa och laga mat, blir gravlaxpaj med romsås, smakar det bra kommer kanske recept upp senare!
Ha det underbart och ladda upp inför den kommande veckan!
Publicerat: 2011-02-06 @ 15:06:27


design..

Som ni ser hålle jag på att ändra design, har självklart inte gjort den själv, trots att jag bara behöver kopiera och klistra in kodmallar får jag det inte att fungera! Rubriken hamnar som ni ser mitt i presentationstexten, vet inte hur man ändrar det?
Nåväl, nu har ag inte mer tid att lägga på det, ska iväg på ett body pump pass nu!
Publicerat: 2011-02-06 @ 10:45:56


dust & diamonds

Idag har detta lack från H&M, dust & diamonds fått pryda mina naglar.





Det är en mysig lagomfärg i diskret brun som gör mig sugen på mjölkchoklad. När jag köpte det var jag säker på att det skulle bli en dunderfavorit, men jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker..
Detta är första lacket från H&M jag äger och jag tycker det var aningen tjockt i konsistensen, men komer absolut testa fler.
Publicerat: 2011-02-03 @ 16:16:03


plugg!

God morgon! klockan är 06.30 och jag ska strax bege mig till skolan för att ta nya tag med aktiebolagslagen, en av alla lagar jag behöver ha koll på i kursen associationsrätt.
Jag kan för övrigt meddela att jag igår kväll fick kläm på hur man använder dual system formarna!
Har tittat på åtskilliga youtube klipp för att lära mig och hankade mig fram tills en och en halv hand var klar med riktigt taskiga resultat. Så på de sista fingrarna gjorde jag på ett annat sätt i stället och tack gode gud för det!!
När det väl fungerar går det otroligt snabbt eftersom man inte behöver fila slutresultatet eller ens använda någon form av topcoat, när formen är av är slutresultaten jämnt och glänsande!
Visar mer om det någon dag framöver!
Publicerat: 2011-02-03 @ 06:32:05


elf läppalett 10, 11, 12

Nu äntligen kommer de sista färgerna i elf paletten, plus en recension! Idag blir det raden längst till höger, uppifrån och ned.



Jag måste dock börja med att be om ursäkt för den fruktansvärda appliceringen, men körde på fort, har mycket annat för mig nu, dags att börja satsa på skolan ordentligt!


10


11


12


Detta var alltså de sista av de sammanlagt 12 färger som kommer med paletten. Min favorit idag är den i mitten, lagom orange i tonen och passar kanon till våren och somaren! Den sista färgen är kanske lite mer brun i verkligheten, tyvärr en färg jag har svårt för.

Paletten kan du köpa på Elf för 73 kr. Vad som tilltalar mig förutom priset är att färgerna är så användbara, de flesta passar alla i. De är relativt smidiga att applicera och ger hyfsat med färg, de stämmer inte helt överrens med hur de ser ut i paletten dock.
Man måste jobba ganska ordentligt för att få med färgen på penseln och sedan på läpparna, kanske är det smidigare att bara använda fingrarna, men jag undviker helst att pilla i mina produkter och har därför inte testat.

De sitter på plats utan att "blöda" sålänge man inte kommer emot något, de håller inte för att dricka med till exempel. Jag har visserligen inte gjort alla knep (pudrat, bitit av, målat flera lager osv) för att de ska hålla, men för den som vill ha en färg som sitter länge skulle jag inte rekomendera dessa.
Det är just där haken sitter med läppaletter, i vanliga fall är det bara att slänga ned läppstiftet man använder i handväskan och bättra på om det behövs, men det känns lite väl omständigt att ta med sig en hel palett när man ska ut.

Jag tycker absolut att paletten är värd pengarna, det är alltid roligt att ha flera färger, men jag kan tyvärr inte ge den mer än 2,5/5 på grund av den dåliga hållbarheten.
Hade problemet lösts till exempel genom att man kan ta u färgerna ur paletten och ha dem med sig hade betyget blivit betydligt högre.

För er som vill slå på stort med läppfärger vat jag att även eleven har en läppalett med 66 färger för 219 kr, väldigt mycket färger för den summan, hur de håller vet jag dock inte. Få färger sitter perfekt under en kväll när man äter och dricker, så med vilken palett man än köper kvarstår problemet att det blir bök med att ta med sig en hel palett för att bättra på.
Publicerat: 2011-02-02 @ 20:31:20


1800 kr fattigare..

Nu har jag varit igång och köpt nagelgrejor igen.. Har kikat på en sida i kanske två månader nu, kvalitetsgrejor till sjuka priser! men frakten är dyr då det skickas från USA så det kändes vettigast att beställa en del på en gång.
Sista tiden har jag varit ganska missnöjd med mina produkter jag har, så nu byter jag märke. Tidigare har jag köpt det billigaste jag kunnat få tag på, vilket nog är bra när man lär sig.
Nu ska jag testa Ez flow istället, vilket jag tror blir bra!
Köpte även två nya penslar, vita tippar från OPI, glitterakryl. uv topcoat och lite annat. Så fort produkterna kommer ska jag sätta igång, har ett par kunder som väntar, men allra först ska jag ta itu med min söta vän Martina nagelbitaren!

Nu blir det plugg och ikväll ska jag gå på spinning för första gången på vääldigt länge!
Publicerat: 2011-02-01 @ 16:09:33



RSS 2.0