valborg förmiddag!

Yaih, Idag kom byxorna jag beställde, och sminket också! Riktigt snabb leverans! :) Byxorna har jag provat, och de satt bra, hade tänkt att det skulle se ut som på tjejen på bilden på hemsidan, men icke..
Sminket får jag prova ikväll, Damir, Chrille, Visar och Selmir kommer hit då, ska grilla och ha lite mys :)
 Så nu ska jag fortsätta fixa iordning!

Ha det fint, och glad Valborg folks!
Publicerat: 2009-04-30 @ 15:59:08


new make :)

Jahop, då har man beställt lite nytt smink! :) Förr la jag ALDRIG pengar på det, använde mig av gratisprover, sånt man fick med i tidningar eller om jag nu skulle köpa så tog jag sånt som var lite för gammalt til nedsatt pris..
ha,ha men har verkligen börjat tycka det är kul!
Så igår beställde jag detta!

Ett set med 100% mineralsmink, där det ingår en primer, ett rouge, ett puder, tre ögonskuggor och två borstar! ca 400 kr!
Så beställde jag även en concealer.
Här får ni se skuggorna, jättefina tycker jag!


Me like riktigt sjukt mycket!!

Sedan glömde jag köpa denna ;( var ute efter den färgen, och så verd et extrapris på just den, bara 29 kr! men som sagt, jag glömde,snyft..



Well, sedan har jag inte mycket mer att säga, eller inte som jag orkar egentligen, Skulle kunnat skriva om svininfluensan, en dikt, fakta om Franz Kafka eller något annan intressant, men jag orkar faktiskt inte.
Så jag nöjer mig med att säga att matten fungerade ganska bra idag, men att jag ligger risigt till tidsmässigt, örat götr fortfarande sjukt ont, så hoppas att jag får åka till jönköping snart plus att jag funderar på att plantera lite blommor och grönsaker.. men orkar nog inte nu..
Publicerat: 2009-04-29 @ 20:34:39


provridit candela, sminkkväll, läkarbesök och mys!

Det häsliga vädret har hållt i sig även om det ite är riktigt lika varmt som det varit. Idag regnade det på morgonen, luktar så härligt efter det!
I Söndags åkte jag Tii Martina för att provrida hennes häst, ska göra det lite då och då framöver! :)
Det var en riktigt trevlig liten dam, hon var dock riden på ett helt annat sätt än vad jag rider. Jag säger inte att det sättet är fel, men jag tycker det finns bättre. Det första jag märkte när jag satt upp och tog tyglarna var att hon direkt krympe framför mig. Många tycker det är postivt, hästen böjer på halsen och kortar ihop sig. Jag vill hellre ha en häst som växer framför mig, lite svårare att få till, mer jobb, men det blir bättre. Så vad jag gjorde var att jag direkt krävde att hon skulle gå framåt. Huvudet far lite hit och dit, likaså kroppsdelarna, men fram gick hon. Det är från dethär läget jag vill börja arbeta med hästen. Går det inte framåt finns det inte så mycket att jobba med. När hon väl gick fram som jag ville började jag kräva rakriktning,samt att hon skulle böja sig någorlunda på böjt spår, men ändå använda yttersidan = samling. Gandska stel var hon, så jag krävde inte så mycket. jag var hela tiden noggrann med att inte korrigera henne med händerna, utan skönkel, vilket gör att hästen arbetar på ett mer ärligt sätt.
Det var nu hon märkte att jag red på ett helt annat sätt än vad hion var van vid, nu behövde hon både gå framåt och jobba.. vilket hon tyckte var jobbigt, hon böjade grymta och ha sig riktigt ordentligt! Då och då blev det ett par missförstånd, jag ville trycka in en bog, hon trodde det var en galoppfattning. I slutet blev hon ändå ganska fin, fortfarande mycket att jobba med, men det var en väldigt positiv häst som tog det hela mycket bra! Hon
Vill bara poängtera att jag med detta endast beskriver hur jag brukar rida, jag klagar alltså inte på de som rider Candela annars! alla ryttare har olika stilar, jag har denna.
Bilder kommer kanske senare, Martina var flitig med att fota, tror dock de flesta blev tämligen ocharmerande!

På Måndagen skulle jag jobbat, men eftersom jag har fått så hiskeligt ont i ett öra tog jag ledigt. Älskling och jag var en sväng och åt på Salt`n Pepper. Det kommer vi inte göra igen.. Salladsbaren var jättebra, goda kryddor och stor variation på grönsaker. Vi beställde örtmarinerad kyckling med klyftpotatis och sötsur sås, lät riktigt gott!
Blev oerhört besviken när tallrikarna kom in. Där låg en kycklingfilé och en och en halv potatis. EN OCH EN HALV!!
Ska det vara lagom för en person?! Riktigt snålt tycker iaf jag!
Dock smakade ju potatisen bra, men det klart- är ganska svårt att misslyckas med potatis!
Den örtmarinerade kycklingen smakade absolut ingenting, den var dessutom ganska torr, vilket jag tyckte var väldigt jobbigt då värken i örat även spridit sig ner i käken.. hade svårt att tigga, så tog säkert 30 min att få ner den lilla portionen..

Senare på kvällen var det dags för en smink kurs, den var jättebra! Det var Linnéa Borefors som höll i den, tillskillnad från en annan kurs jag var på fick man lära sig riktigt bra saker! Vi fick arbeta med id smink, ett jättebra mineralsmink!
Det är BRA för huden, så gör absolut inget om man sover i det osv! Så nu ska jag fixa sånt smink, har några ögonskuggor redan, och de är jag verkligen jättenöjd med!

 

Linnéa fixar skuggan på Sandra!

Vi sminkade bara ena halvan av ansiktet eftersom man inte ser så stor skillnad om man sminkar hela, mineral produkterba ser så naturliga ut, så man ser ut att ha helt naturligt perfekt hy!
Mineralskuggorna kan man äver variera otroligt mycket! Drar man det bara över huden blir den ljus, inte så täckande, duttar man in den blir den skarpare och mer täckande. doppar man pebseln i vatten först blir den metallic aktig och kan även användas som eyeliner. sedan kan man blanda dem med lite lypsyl så kan man ha denb som läppstift, eller med genomskinligt lack så kan man ha den som nagellack! Hur kul som hellst!

Så idag var jag också på vårdcentralen för att kolla upp mitt öra som jag ju nämnde har gjord så sjukt ont! Visade sig att mintrumhinna har gått sönder, så fick en remiss till jönköping..

Annars har helgen bestått av väldigt trevliga stunder med älsklingen! Love yah! <3
Publicerat: 2009-04-28 @ 15:20:25


26/4 förhoppningsvis en bra dag!

Klockan är elva, och det börjar redan bli riktigt varm ute! solade lite igår, var såå skönt!
Nu ska jag skriva lite om tjuva jösses fik, har börjat komma igång bra med det nu, även om det varit älskling som gjort det mesta...
Sedan blir det till att lägga sig på gräsmattan igen, få lite färg på ryggen medan jag gör matte. Framåt kvällen ska jag bege mig till stan, träffa martina för att rida hennes häst, Candela. Förhoppningsvis ska det gå bra, och då kommer jag rida henne lite då och då i framtiden, ser verkligen fram emot det!
Sedan åker jag vidare till älskling, ikväll kommer han hem från Danmark, han har tävlat i NM, och vann! GRATTIS ;)

Gårdagen blev lyckad! Dock blev det lite stressigt, smålänning som man är ville jag absolut in innan tio då det är halva priset, blev till att duscha och göra iordning sig på en halvtimme, sedan ligga i 120 in till stan. men in kom jag!
Träffade mycket trevligt folk, Elina, Anna och Tina var där, trevliga människor! Sedan var det ju några killar också, kommer inte ihåg vad de hette... en av dem trodde iaf att jag var bartender färst ( gav lite drinktips ), då blev jag så glad! ha,ha så honom tycker jag om ;)
Sedan träffade jag Veronica, en aning onykter sådan, men det var kul!
På dansgolvet visade Visar sina moves, och ja.. det var underhållande! Sjukt kul iaf!
Eftersom jag skulle vara nykter ( köra hem också) så blev det alkofria drinkar.. mycker roligare än läsk, och för två betalade jag 50 kr, inte illa! Kanske skulle börja med att dricka mest innan jag går in, sedan kan man köra på alkofritt där inne, blir fan så mycket billigare! Bara man har ett glas i handen så känns allt mycket bättre! :)
Fick en drink av någon kille, han var ganska dryg, men skit samma, är det gratis så! dock gav jag ju den till Elina istället!
Så får jag ju inte glömma att nämna Christian förstås! Djupa diskussioner med honom, jag kommer ihåg allt, men han har nog inget minne av att han lättade hela sitt hjärta för mig! ibland är det bra att vara nykter..



gänget, fast inte jag då, agerade fotograf! enda bilden från igårkväll

Tidigare på dagen åkte jag, far, rasmus och poppe till vetlanda en sväng, köpte inte något eftersom jag beställt klöäder tidigare på dagen. Fick dock syn på en skinnjacka som var så jäkla snygg, billig också! Tyvärr var den till killar och fanns bara i barnstorlekar.. :(
Lite konstnärlig var jag, har ser ni min somriga klädsel i fönstret! ;)

Var inne på glitter, de har visst börjat sälja löshår där! :)
Pontus fastnade för detta: ( eller jag tvingade honom.. får jag inte ta en bild på dig med håret får du ingen glass sen..)



Så måste jag väl också meddela att lördagen blev första dagen utan täcke för Melwin! blev säkert uppskattat att bli av med det, hoppas bara vädret håller i sig..

PUSSHEJ!




Publicerat: 2009-04-26 @ 11:39:09


pappa!

Måste bara säga en sak, min pappa är aldeles underbar!
Han märker när man är nere, och vet precis hur man hanterar det, eller iaf hur man hanterar mig. Vi pratar inte mer än nödvändigt om saken, men så idag hade vi kommit överrens om att jag skulle mocka och fixa stallet, vi brukar dela upp dagarna. Jag tycker det är skitjobbigt att vara där just nu, börjar alltid gråta massor när jag är i Melwins box.
Det ver far nog inte om, men iaf, idag hade han sprungit iväg till stallet medan jag var borta och tagit det i hemlighet så att jag skulle bli glad när jag gick dit och såg att allt var färdigt!
Sånt värmer faktiskt! :)
Publicerat: 2009-04-25 @ 19:54:48


25/4

Hallo!
Klockan är lite över sju och jag kan inte riktigt bestämma mig för om det ska bli utgång eller inte.. blir det en sväng till hotellet så ska jag iaf inte dricka även om jag är sugen! Orkar inte sova hos någon och greja, utan vill komma hem med en gång så jag kan få något gjort.. Är dock riktigt sugen på en god drink, men man borde ju kunna få dem alkofria? Känns visserligen lite drygt att betala för det då..
Hur som haver, idag beställde jag lite smått och gott från nelly! Bland annat de byxorna jag visade igår, väntar med klänningen. Sedan var det bara lite småsaker, paljettband till håret och en foundation, den är jag dock väldigt nyfiken på, kostade lite, men beskrivningen gjorde att jag inte kunde hålla mig från att köpa! Behöver ja faktiskt en ny..
Så här stod det:
 NAMN: MAGIC WAND CARIBBEANCOCOA
Skapa en cashmere-mjuk, semi-matt finish, ta bort stora porer och tillsätt hud-älskande pigment som sprider och vänder ljuset för att ge dig en strålande glöd. Låter det för bra för att vara sant? Inte med Too Faced Magic Wand! Du behöver bara trycka på knappen och svänga med denna snygga borste för att den ska frigöra en underbar foundation som är fylld med hälsosamma ingredienser som bland annat gurkextrakt, Vitamin E, kaktus- och calendula-blommor som ger din hud näring samtidigt som den höjer din hudton till perfektion. Innehåll: 17 ml

ha,ha, vi får väl se om den fungerar så bra som lovat.. annars kan jag iaf trösta mig med att den var 140 kr billigare än vanligt, jag som tyckte den var dyr på rean... så borde ju vara hyfsad? visserligen är det ganska dumt att köpa foundation på nätet, men skit samma!

Nu ska jag se till att få lite matte gjord, OM jag drar ut så kan jag ju iaf ha gott samvete över det sen.. Egentligen borde jag inte lägga pengar vara sig på kläder, smink eller hotellet, men jag tycker man får skämma bort sig själv lite, det är faktickt väldigt synd om mig!
Publicerat: 2009-04-25 @ 19:17:57


hot stuff!

Är lite sugen på att införskaffa något nytt till garderoben, muntrar alltid upp när man är nere!
Såg att de hade rea på Nelly, dock inte på plaggen jag är sugen på förstås..
Denna klänning skulle ju inte vara helt fel, kanske en aning för urringad, men absolut snygg!
Får fundera lite på det, det är ju alltid kul med en ny partyklänning till sommarn, och priset på denna goding är 449 kr. Inte alls farligt!


 

Byxor är något som jag alltid har för lite av, mina slits fort... Dessa tighta byxor i imitationsläder ska jag beställa imorgon!
Tycker de är ruskigt snygga, ska bara hitta ett måttband o kolla så jag får rätt storlek, orkar inte göra det nu..

 

Publicerat: 2009-04-24 @ 22:15:32


kärlek

har lite svårt att ta tag i något vettigt att göra, egentligen är jag inte så ledsen över Melwin just nu, det tar ett tag innan det sjuknger in, jag har inte riktigt fattat han han faktiskt försvinner från mig snart..
När Safir gick bort ville jag göra något för att hedra henne, något som gjorde att jag alltid skulle komma ihåg henne.
Ville göra en tattuering, men tyckte det var bäst att vänta så jag inte gjorde något som jag sedan skulle ångra. Nu har det gått över ett år, och jag vill fortfarande göra det. Blir fortfarande ledsen väldigt ofta när jag tänker på henne..
Funderar på att göra slag i saken nu nät hon snart ska få sällskap av sin son.. <3
Vill göra en text, men vet inte riktigt vad..
hittade en så fin vers i en dikt, men vet inte riktigt om jag skulle vilja tattuera in något jag inte själv skrivit, känns inte lika personligt då.. å andra sidan brukar jag inte få till det så här bra när jag skriver själv..

En dag att minnas, när natten stundas
inför mörkret, fångar jag in saknadens smärta
det gör ont att minnas, att du inte finns kvar här
döden är mig dock lika nära, nu som då

Publicerat: 2009-04-24 @ 18:52:28


Det är redan över

Jag har så svårt att förstå det. Detta var verkligen inte beskedet jag förväntade mig. Hade gjort en lista jag skulle fråga veterinären om.. borde jag använda back on track om nätterna? Kan jag få ett igångsättningsschema denna gången? Kan brosket vara skadat? bör jag få någon som är riktigt kunnig att se över så att sadeln verkligen passar till 100%?
Jag trodde man behandlade ännu en gång, jag trodde det räckte med att operera lite så vard et bra..
Har blundat för hur det skulle kunna sluta, har inte riktigt velat lyssna till det negativa.
" Du kände det nog på dig egentligen"
Tanken har väl slagit mig, det klart, men kände det på mig, nej verkligen inte!
Inte ens när hon sa att vi borde gå och prata om det i enrum kopplade det, jag fick verkligen en chok när jag hörde orden
" Det bästa för honom är att han avlivas" Och det bara snurrar, Orden hoppas rund, jag vet inte riktigt vad hon sa, men "avlivas" ekar hela tidien i mitt huvud.
avlivas avlivas avlivas
AV livas. ta av livet. göra slut på livet.
Och hon sa att den enda som mår dåligt av det är jag. Han vet ingenting.
Men vad jag vet är att jag har en liten häst utanför fönstret. Han är bara fem år och det bästa han vet är att rusa runt i hagen. Juast nu står han där och pillar med något bakom en sten. Då och då tar han ett steg och han ser inte halt ut, inte det minsta. När han känner för det tar han ett varv i full fart, blir rädd för något, hoppar och kråmar sig. och han ser lycklig ut. han går ju i hagen och verkar trivas med livet, jag vill inte ta det ifrån honom!
det gör bara ont, ont överallt. mitt huvud spränger och jag ser så suddigt.
Jag ska gå ut till honhom nu, hade tänkt att lastträna denna veckan, han går på så fint, men vill inte stå stilla så länge man inte kör. Jag skulle ju träna på det. Vi skulle ju starta en dressys i sommar, jag har ju försökt så, jag ville verkligen, jag trodde verkligen. När Safir inte fanns längre la jag allt hopp hos honom, Men det värsta är över. Safir var värre, men då var jag förberedd. denna gången ska jag inte skjuta honom ifrån mig, som jag har ångrat att jag gjorde det med henne.
Publicerat: 2009-04-23 @ 13:38:50


21/4 godmorgon!

varit ute på morgopnen en syund och fixat med björksaven, har ett par liter nu! :)
Vi hämtar inte Ebba idag ändå, hon skadade vingen igår kväll! :(
Väntar spänt på att höra hur det gick för dem hos veterinären, hoppas verkligen inte att det var något allvarligt!
Hör av mig mer ikväll!
Ska in till stan en sväng, plugga matte med Meera, fixa tattoon och lite.. Nu blir det till att skriva affärsplan!
Publicerat: 2009-04-21 @ 09:31:00


20/4 gääsp

Tänkte bara tiita in och säga hej innan jag går och lägger mig. Är så spänd, imorgon åker vi och hämtar Ebba! ska bli så roligt! Det är dock lite synd att vi inte har lägenheten ännu, som det är nu får hon bo hos Damir, så hon kommer ju få mest kontakt med honom.. :( De har inte heller direkt den ultimata ytan och inredningen för en ara.
Jag har redan börjat planera inredningen i ett av rummen för lägenheten till henne! Det ska bli så roligt! Imorgon får ni en uppdatering om hur det gick, och givetvis massor av bilder på den lilla tösen!

Så vill jag bara tala om för alla att min lilla Melwin är bäst i världen. Älskar dig!
Publicerat: 2009-04-20 @ 22:54:49


19/4

Nu sitter jag här en liten stund innan jag ska ut och mocka i stallet..
Igår blev det en sväng till hotellet med Damir, Fjodor och Linda, vi hade kul!
Fjodors kommentar om min frisyr " Sara du ser inte klok ut, men det var snyggt!" ha,ha
Inne på hotellet var det Linda Bengtzing och lite annat, såg inte så mycket. Är inte direkt något fan av Linda men,men
Mycket medelålders folk där, men träffade ett par roliga personer i alla fall! :)



det är ju inte den vackraste bilden direkt, men,men på väg till Fjodor och Linda iaf!


Annars har jag spenderat viss tid av helgen på Persö där jag kikade på hopptävlingarna.. man blir så sjukt sugen på att vara med som förr i tiden, men är svårt utan häst.. Ska kolla lite i jönköping om det finns någon jag kan få rida/ träna och förhoppningsvis till och med tävla någon gång där.. vore perfekt!
På tal om flytt till jönköping så...
Vi har ju länge tänkt att vi ska skaffa ett husdjur när vi flyttar, livet skulle kännas tomt annars, hund blev det inte efter många om och med på grund av tiden. Sedan har vi haft andra ideér och tnkar, men nu är det bestämt!
På Tisdag åker vi för att hämta lilla Ebba!
Supersöt, och har börjat prata lite! :)

   

Visst är hon en riktig sköning? :) Ska bli så roligt! Kommer bli mycket papegojbilder här hädanefter!

Måste nog dra mig nu, blir fler bilder imorgon, eller kanske redan ikväll, orkar inte hämta kameran nu..

ha det bra!

Åh, förresten, är det någon som är duktig på att designa bloggar? min ser ju inte så tilltalande ut just nu, och jag är usel på det!

Publicerat: 2009-04-19 @ 20:24:25


17 april

Idag har solskenet letat sig fram, riktigt varmt när man är i solen! värre i skuggan..
Har varit lite dålig på att uppdatera senaste tiden,. har inte varit på mitt bästa humör.. men nu har jag börjat ta tag i saker igen, inget blir ju bättre om man inte gör något åt det?

Jag och Damir åkte en sväng till näsjö, där inhandlades ett par nya vårskor och sedan bara mös vi! :)
Fungerar inte att ladda upp någon bild på datorn jag sitter vid just nu, men,men..

Idag fick jag även en tid i ramkvilla med Melwin, ska åka dit nästa torsdag, så jag hoppas verkligen att det inte är något allvarligt! inflammationer i kotan har ju var och varannan häst idag, men om brosket har skadats kan det vara illa.. :(

Var på gymmet och tränade nyss, gick ganska bra. Tränar mest bänk just nu, vet inhte riktigt varför egentligen, jag komemr väl in i olika perioder. är inte så bra i bänk, men tycker det är roligt iaf! Körde inte med mer än 30 kg, men gjorde fler reps än vanligt i stället. Tror det är ganska bra för mig att köra lite så, känns bättre.
Upptäckte att jag har en ond knöl på högra handleden.. vet inte om det kan vara någon sorts kuta? ont gör den i vilket fall!

Efter gymmet åkte vi till ICA, hyrde film, köpte en BEN&JERRY och cider... yai vad bra!

Ha,ha och så har jag fått tillfrågningar om jag kan fixa naglar till balen också! inte illa! :) Men får de hur det blir med det, jag kanske ska jobba på dagiset dagen innan balen, får betalt för en heldag i så fall, följa med till astrid lindgrens värld! :) blir ju mer pengar än att fixa naglas i så fall, men som sagt kanske ordnar sig.. Ska bli kul när balen är så jag får lägga ut bilderna från frisyrer och dyligt jag fixat! Jag skulle nog själv inte välja att ha alla de frisyrer jag gör, vissa tycker jag mer om och andra mindre, men huvudsaken är ju att personen som har den är nöjd och det verkar jag lyckats med..

Ha det fint!

Publicerat: 2009-04-17 @ 20:53:42


kotledsinflamation

Min underbara ridponny Melwin fick för ganska länge sedan inflammation i kotan. En mycket vanlig åkomma blan ridhästar idag, då vi ofta rider för hårt, har hästarna på dåligt underlag, har dem för mycket inne och så vidare. Han fick flera behandlingar och blev tillslut bra, men för snart en vecka sedan började han markera igen.
Jag tänkte att nu är det faktisk upp till mig, jag har skyldigheten att inte blint lita på veterinären, utan att själv skaffa mig kunskap om skadan han har, hur jag på bästa sätt kan förhindra att det går upp igen och hur jag bör ta hand om min häst efter veterinärbesök. Jag hittade en jättebra sida!
Nu ska jahg hem och kolla min lille kille ordentligt, även att han markerar ska jag sitta upp på honom för att själv känna igenom honom ordentligt i ridningen (lugt ska bara skritta) just för att jag själv ska få kunskap så jag kan ta hand om honom på bästa sätt i fortsättningen. Därefter blir det till att boka besök på kliniken igen, men mig ska jag ha ett papper med alla frågor jag har. För nu ska han bli frisk!
Efter att ha läst artikeln känner jag mig ändå ganska hoppfull.
Är det någon annan som har häst med samma problem eller helt enkelt bara vill lära sig mer rekomenderar jag absolut att kolla igenom denna artikel; kotledsinflammation


Publicerat: 2009-04-16 @ 15:03:02


15 april me, myself and I

Nu ställer jag mig själv i centrum,
Jag ställer mig själv i centrum, och solen snurrar
nej, det är jag som är solen, jag ska lysa starkare än någonsin
Jag ställer mig själv i centrum, i skuggan av mig kan andra stå
Jag ställer mig själv i centrum, och plötsligt kan jag andas,
det ordnar sig, för jag kan styra det
Jag ställer mig själv i centrum, jag tänker inte slicka några sår
Jag styr aldeles själv vart jag går
Ja, nu ställer jag mig själv i centrum, och så många dörrar som öppnas!
Publicerat: 2009-04-15 @ 20:51:20


boring shit

mitt liv är allt utom roligt just idag, är verkligen inte på humör nu, vill bara gå och lägga meh och inte kliva upp på flera dagar. Pluggandet känns hopplöst, jag har inga pengar och min häst bara går sönder hela tiden. Alla pengar jag sparat ihop har jag lagt på honom. Har typ inget kvar snart, vad gör man? han blir förmodligen bra, men inte just nu verkar det som. HGur mycket pengar får jag om jag säljer en trasig häat? visserligen är det inget stort fel han haft, men känns så himla hopplöst nbär tanken var att jag skulle tjäna på honom. Nu står jag här fattig och hopplös.
hatar denna dagen. hoppas det händer något roligt imorgon, idag är det helt enkelt förjävligt. Var nära att köra av väden på vägen hem dessutom. Nu ska jag åka och jobba i 2, 5 timmar. Nödvändigt. från åtta på morgonen har jag försökt räkna matte, har gjort typ 2 uppgifter, då har jag ändå varit aktiv.
skit samma hjälper inte att skriva om det här.

hejdå
Publicerat: 2009-04-14 @ 13:32:37


påskdagen..

jag säger bara som så att idag är jag trött, sliten, risig och en aning bakis. Hade sjukt kul igår, men det fungerar inte att få in bilderna på datorn!!! gargghh!!!
Blev utgång med förfest hos systeryster. Jag, sys, Elina, Hasse och Niklas. Mycket roligt hade vi, kan väl säga att temat för kvällen blev reaggie men musik och vattenpipa i centrum.
oj,oj.. vänta bara tills bilderna kommer, väl värt att kollas in kan jag lova!!
Publicerat: 2009-04-12 @ 21:29:28


10/4

Idag var Sandra och Linnéa här igen och red, en skrittur i skogen blev det. Bra för mig med, behöver gå ut och gå oftare märker jag! pust!
Vädret var helt underbart, solen som tittade fram, så t-shirt blev det. Man blir på så himla gott humör när solen skiner!



tyckte bilden blev väldigt fin! mina sötnosar :)

Vid klockan fem idag befann jag mig sedan hemma hos Amanda, blev inte av att jag fixade balfrisyrer sist, så det skulle vi göra idag! Tre tjejor, tre timmars arbete. Men på balen ska två av dem ha i löshår också, så då tar det längre tid, sedan kommer sminkningen också..

De blev jättenöjda och fina! Det roliga var att alla hade ideér om hur de skule ha det, och jag följde knappt någon.. ha,ha fick tillslur fria händer, enligt dem hade jag passat in varje persons stil i frisyren, för det var verkligen tre ehlt olika frisyrer. Så jag får bara vara glad! Dock känns ryggen av nu...
Tyvärr får ni inga bilder på de vackra damerna innan det är dags för balen, måste ju vara lite secret! I och för sig skulle de gå ut, så alla hade baöfrillor ute, men ,men!

Så ni får nöja er med en bild på mig! Var ju soligt, så blev till att ta fran solisarna!



Ha det fins så länge! Imorgon ska jag och Elina göra Eksjö osäkert, se upp!
Publicerat: 2009-04-10 @ 22:02:23


vill köpa häst!!

åh, herregud, herregud, herregud!!!!
har hittat en helt underbar häst jag vill ha!!! och jag har råd med den!
lagom ålder och allt, anledningen till att den säljs så billigt är att det är lite av en så kallad problemhäst, men ägaren verkar rett ut det ganska bra om man kollar bilderna..
FAN!!
Jag vill VERKLIGEN ha den, det sa bara klick när jag såg annonsen..
är han inte underbar?



något av det vackraste jag har sett i hästväg..
skulle verkligen vara perfekt..

suck...
Publicerat: 2009-04-09 @ 23:21:05


9/4 Melwin- min lilla prins!

Idag fick jag för mig att testa rida med Mounty Roberts grimman jag fick när jag fyllde år. Önskade mig boken han skrivit "från  mina händer till dina". Brukar inte läsa horsemanship liknande saker, eftersom jag anser att horsemanship är samma sak som sunt hästförnuft. Vilket jag också anser att jag använt mig av X antal år då jag mer eller mindre är uppvuxen med hästar. Men denna boken var något utöver det vanliga, inget hokus pockus, har inte läst hela ännu, men med en gång när jag började läsa var det liksom "jo, men så är det, det håller jag med om" och många av sakerna är ju grejor jag redan gör. Så jag är glad att jag fick boken eftersom den visar på den hästhållning jag redan står för, men med hjälp av boken kan jag ta det några nivåer längre. Önskade mig som sagt också en mounty grimma, varför vet jag egentligen inte. Var väl så i tagen när jag var innte på sidan att jag tänkte en sån måste jag ha! Det måste jag inte, klarar mig utmärkt med vanlig grimma och träns. men nu när jag väl har den så tyckte jag att det var lika bra att prova rida i den, har tyvärr inte så bra möjligheter att arbeta från marken hemma.
Med grimman följde även en instruktions DVD, jag fuskade och hoppade över den..
Men tänkte kolla nu i kväll så det inte är något viktigt jag missar!

När Melwin förstod att jag tänkte rida i grimman tittade han lite undrande på mig, såg så sött ut! Precis som att han tänkte "men du, är det verkligen rätt nu, ska du göra såhär?"
Själva ridningen fungerade bra, jag rider alltid mest med säte och använder egentligen inte händer så mycket, så ridstilen man får använda är ju både han och jag van vid. Nu får man dock ta det en nivå längre. Han tyckte det var lite obekvämt med grimman, men det kommer vi träna bort, både han och jag måste få ett par gånger på oss att vänja oss.
Jag märkte att jag började rida med längre tyglar, men efter ett tag kunde jag korta upp dem.
Det vi hade lite problem med var att svänga, men jag är ändå nöjd, det var ju första gången vi provade, han är bara fem år och inte igång.

Jag är i alla fall väldigt nöjd, tyckte att han skötte sig utmärkt!

Här får ni lite bilder!



Min sits är under all kritik på dessa bilder, det får ni ursäkta.. Men jag tycker att han fick väldigt bra skjut i bakbenen! :)



lite bättre här i alla fall! synd att bilderna blev så suddiga, vet inte varför..



inte lika suddigt nu! Jag brukar i normala fall inte sitta när i traven på honom, han är trots allt bara fem, grundinriden och har varit lite skadad. Därför vill jag belasta ryggen så lite som möjligt, men idag kände jag att jag var tvungen att sitta ner för att få den kontrollen som krävdes för att han skulle gå i min önskade form. Lite mer träning så kan vi rida lätt också!



den här bilden har jag bara med för att visa att han faktiskt kan ta ut steget! Ha,Ha
men som sagt, han är bara barnet, behöver muskla på sig och lära sig lite, steget vet jag att han har i sig, så bryr mig inte så mycket om att träna det nu. Just nu satsar jag på en välmusklad häst och få upp lite flås på honom, måste ju väldigt försiktigt fram.



skritta,skritta... sött att han alltid har ett öra bak, uppmärksam på ryttaren minsann!
någon som lagt märke till att byxor, shortchaps, schabrak och lindor matchar? ;)
så kommer den HEMSKA röda grimman också. Tyvärr fick man inte välja färg. Hatar verkligen rött på fuxar!
Idag fick jag i alla fall på mig tretorns chapsen, det var precis att jag fick på mig dem när jag köpte dem, sedan hann jag använda dem en gång, och nästa gång var de för små!
Har gått ner två kg, måste suttit på vaderna..

Efter att ha sett bilderna så fick jag lite självinsikt, är bra att se sig själv rida iband.. Jag måste verkligen skärpa till mig med min sits! Brukar aldrig ha problem med den, är faktiskt en av mina starka sidor, men ack så lätt man lägger på sig ovanor!
Hädanefter blir det längre läder och nedtrampad häl som gäller!

Bye, Bye!
Publicerat: 2009-04-09 @ 20:48:15


8/4

Idag kom Sandra och Linnéa och red igen, gick riktigt bra! Linnéa som bara ridit ett par gånger tidigare var superduktig!
Lite problem med sitsen först, men så fört hon kom på det gick det som en dans! Piroschka är ju inte alltid det enklaste hästen, så jag var mäktigt imponerad måste jag säga!
Hon hade bra balans och följsamhet, var bestämd med ändå mjuk, perfekt storlek för Piroschka också!
Glömde kameran i väskan idag, så ni får bild från förra gången de var här ist!



Sandra red Melwin! de var också duktiha, var ju längesedan hon red, och han är ju ung. Lite bogar som hoppas ut här och där, men jag tycker det får vara så med en unghäst som är under igångsättning!
Tror ibland att hon blir lite för ivrig både med sig själv och hästen.
Sedan fick hon visa prov på sin balans när han började skutta omkring också! och den var kvar!! ha,ha tur för henne..



Lite fint med solen som skiner! :)

Så måste jag ju berätta att jag red honom för någon dag sedan, gick så superbra!
Han är verkligen duktig, trampar så jäkla mycket med bakbenen! Ser ja honom aldrig själv från maken, så är kul att se hur fin han faktiskt är när någon annan rider!
Nåväl, tillbaka till den dagen jag red, han hade skött sig utmärkt hela ridpasset( annars brukar han alltid ha något fuffens för sig) sedan när jag var nöjd och skrittade av var det som om han kom på att han inte stollat sig något, så hästen gör helt enkelt två bocksprång och sedan fortsätter som vanligt i skritten! ha,ha , han är så jäkla go! börjar kännas mer och mer sorgligt att han ska säljar..
aja, här får ni i alla fall ett ganska inte så vackert kort på oss, men den bjuder vi på!
Eller rättare sagt, han är fin som alltid, men hans ägare..



ha,ha

aja, kram på er ses imorgon!
Publicerat: 2009-04-08 @ 22:54:10


Tjuva Jösses fik!

Jag och älsklingen har ju smidit lite planer för att annorlunda jobb i sommar, nu har vi kommit så pass lång att jag vågar berätta för er att vi ska öppna ett fik!
I mitten av Juni beräknar vi att kunna öppna "Tjuva Jösses fik" i skurugata!
Skurugata är Eksjös mest besökta turistattraktion, så vi hoppas på bra väder i sommar så att vi kan få mycket sålt!
Vi ska ha en enkel servering, mestadels hembakade kakor och liknande, men äver baguetter, toast och våfflor.
Har även tänkt ha vissa souvenirer om vi hittar passande, samt hemmagjort the och tvålar.
 Vi köpte igår en husvagn som vi ska ha däruppe som förvaring, gammal och sliten, men med lite färg och sann pimparanda ska det nog gå bra att frächa till den!



Men visst komer det att gå åt en del tid till den lilla vagnen...

Här ser ni vår logga också!



Måste ju hålla den ganska enkel för att kunna trycka upp den och så vidare, men jag tycker ändå den blev ganska bra.

För er som undrar om namnet kommer info här!
I en av de oländigaste delarna av Skurugata finns en grotta som har sin särskilda historia. Det är Tjuva-Jösses håla. Sedan gammalt har hålan hetat Sakristian, ett namn som enligt Erik Dahlberg i hans Suecia antiqua et hodierna (1716) skulle gå tillbaka till den tid goterna offrade åt sina skuru-gudar. Ingen har helskinnad lyckats ta sig in i hålan - de som lyckats har försvunnit - varför myten som de stora skatterna därinne i grottan växt sig starkare och starkare, för att inte tala om själva skatterna.

Tjuva-Jösse ansågs stå i maskopi med trollen, vilket förklarar att han så länge lyckades hålla sig undan lagens långa arm. Hans gömställe hittade man genom att följa spåren efter den säd som rann ut ur en säck mjöl som han hade stulit. För att kunna fånga honom gällde det att passa på då han sov. En gång lyckades man med detta, förde honom till Eksjö och fick honom dömd att bl.a. slita spö. Enligt sägnen förvände emellertid Tjuva-Jösse synen på dem som pryglade honom så att de spöade en halmgubbe istället. Innan de hade fattat vilket trolltyg de hade utsatts för, hade han försvunnit.

Ingen lyckades någonsin komma in i hans håla där han bl.a. förvarade sin förtrollade bössa, som enligt Tjuva-Jösse skulle göra upphittaren rik och lycklig.
Publicerat: 2009-04-08 @ 22:24:51


lägenheten!

Jag kom ju på att jag inte lagt upp några bilder från lägenheten!
självklart måste ni få se det!
Det är inte så vackra bilder direkt, men jag tycker det finns potetial! bara man tapetserar om och fixar lite tror jag det blir hemtrevligt!

Här är från "gången" i köket, blir liote större i ena änden sedan, där man kan ha bord och stolar, har tyvärr ingen bild på det.






köksluckorna får vi ju byta om vi vill, men jag tycker de är charmiga! kanske förnyar dem med andra handtag bara..
Funderar på om man skulle kunna slita lite på färgen så att de ser ännu äldre ut, borde ju få lov att göra det eftersom vi ändå kan få nya om vi vill?



Från vårt bliviande gäst/datarum. Man ser ju inte så mycket direkt, hade fin utsikt från fönstret iaf!



Vårt sovrum, hon som bor där nu var inte mycket för inredning och att hålla snyggt!
Inte så stort tyvärr, men skönt med en garderobvägg.
Får nog satsa på välplanerad och bra belysning här inne, fast blir svårt, kostar väl en del med dimmer och sånt, kan inte lägga ner för mycket..
aja, lite ljusare färger på väggarna och jluset från fönstret gör nog susen det med!



toaletten är fräsh i alla fall! Och tycker utrymmer är helt okej, men tycker kanske man skulle bytt plats på handfat och toalett? Jag tycker det är bättree med plats vid handfatet, blir trångt nu.. men,men
Sedan älskar ju jag gröna växter i badrummet, men får nog klara mig utan här!



vardagsrummet, man ser lite av balkongöppningen till höger. Där Tv:n står vill vi bygga en liten bar :)



från andra delen av rummet. Tänkte placera soffan längst bort i hörnet till höger, sedan TV mitt emot.
tar man bort den stora hyllan eller vad det kallas till vänster blir det ganska mycket mer plats, kommer inte kännas så instängt, utan mer fritt när det blitr mer yta över av väggen.

fattade som att de kan byta golv också, men beror på om vi behöver betala eller inte. är inte så förtjust i detta, men tänker inte lägga pengar på golven i alla fall.

nu har ni sett lite!
Kan inte vänta tills jag får lägga ut före och efter bilder!

hörs i kväll! :)
Publicerat: 2009-04-07 @ 12:00:52


7/4 styling och husvagn!

Ah, vaknar upp med solen som skiner in genom fönstret, helt underbart!
Ska gå ut ocg gå en liten sväng, tänkta dra mig till solariet och försöka bli lite vårfräsh i alla fall!
Älsklingen har precis åkt iväg, han och Fjodor ska till Lidköping och hämta en husvagn. Vi ska nämnligen bli husvagnsägare! Det är grejor det!
Skulle varit kul att fälja med, men jag får ju se husvagnen när de kommer hem i vilket fall, men är så underbart att prata med människor från värtergötland, älskar den dialekten! mamma och pappa kommer ju därifrån, och har en del skäkt där, är därför dialekten liggen mig så varmt om hjärtat..
Vid klockan två ska jag hem till en av baltjejerna med hennes kompisar för att prova frisyrer och smink! är lite nervös faktiskt..

Var ju tillbaka på dagiset igår, var mysigt! Ett av barnen var så himla go mot mig, kom och kramades och pussades hela tiden, blev kallad för lilla sötnoser resten av dagen av henne! I vabliga fall kan hon bli lite sur på mig, då sprutar hon svart magi på mig när vi äter... det roliga är att ibland blir jag fan rädd på riktigt1 ha,ha..
sedan vid matbordet frågade en av de större killarna vad h¨ångla var för något, sedan berättade han att han hade sett på TV om någon som kallades för surfittan..

Har kommit på att jag alltis bloggar på morgonen vilket är ganska dumt, sitter här och berättar om vad jag ska göra istället för att sedare berätta vad jag gjort, blir att jag missar så mycket då. Får ändra på det helt enkelt! Så får blogga ikväll igen, då kommer bilder på vår nya bostad på hjul! Kanske på tjejerna också, fast vet ju inte om de vill att någon ska se än förstås, kan vara kul att spara det tills det är dags för bal!

Förresten glöm inte bort tävlingen! lite förvånad, trodde folk skulle tycka det var gött med en helt gratis t-shirt, men det är ju bara becca som är med än så länge! jeg menar ge henne lite motstånd i alla fall!

Publicerat: 2009-04-07 @ 08:00:08


ny hårfärg?

Är lite sugen på att förändra mig lite, men vill inte klippa så mycket i håret, börjar ju äntligen få lite längd i det!
Så hittade jag denhär bilden, tycker färgerna är underbara! skulle vara roligt att verkligen göra något helt annorlunda ett tag i alla fall! skulle det fungera att ha svart underhår till?

Publicerat: 2009-04-06 @ 18:39:31


tävling i vetlanda

Följde med Elina på tävling i Vetlanda idag, var roligt att vara med lite i svängarna igen. Längtar något grymt tills jag kan köpa stor häst! Om ca 5 år kanske... suck*
 Tyvärr åkte hon av i båda klasser, men hästen har tydligen inte velat äta ordentöigt på sistonde, så skulle bli lite blodprov. Förhoppningsvis hittar man kanske svaret till att hon börjat stanna där, annars är jag säker på att de ordnar det på annat sätt :)
Bilderna i ridhuset blev väldigt dåliga, men tar med de som såg lite vettiga ut, så får ni se lite från framridningen ist!

 
Publicerat: 2009-04-05 @ 17:38:06


barfota utan strumpor och skor..

Kanske var jag lite för optimistisk till våren igår när jag beslutade att det var dags att strutta omkring barfota. Fick ett par blickar när jag gjorde entré på ICA utan något på fötterna.. men är det vår så är det! man får ju mycket bättre vårfeeling om man tar av sig strumpor och skor! Man idag har jag ont i halsen som f*n, men det är säkert av någon helt annan anledning..



Inte Piroschka, utan Melwin på bilden, men han är en sån schnygging att han får vara med på bild idag!

Igår var jag duktig och tränade! Först red jag Piroschka på ängen, hon var jätteduktig! Dock tog det ett tag innnan hon gav sig och gjorde som jag ville, hon är lite envis den damen. Hon ville mest tuffa på, hon tror visst att det är farten det går ut på. Starka hästar behöver man ofta rida på olika sätt, en del gäller många små mjuka förhållningar på, en del behöver mer omslut av benen och så vidare. med Piroschka och säkert många andra fungerar det bäst om man bara har ett stöd i handen utan att ge med sig. Det kan bli lite av en dragkamp ett tag även om det inte är så att jag segdrar henne i munnen (ska man inte göra på någon häst) men jag håller bestämt kvar min hand, seean får hon dra och göra vad hon vill, men jag håller hansen i samma läga samtidigt som jag via säte, vikt och skänkel kräver att hon ska trampa under sig och forma sig. Efter en stund inser hon att det blir bekvämare för henne att sluta dra, för så fort hon slutar dra i handen och istället sänker huvudet kommer hon undan trycket i munnen och får en eftergift. Det tog ett tag innan hon insåg det igår, vilket resulterade i en genomblöt häst, men hon blev riktigt fin sen!
Passade bra att Sandra och hennes kompisar kom och skrittade ut på dem idag så hon fick röra lite lätt på sig. Bilder kommer senare från det!

Efter ridningen begav jag mig in till stan för att gymma med Damir och Chrille. Körde lite bänk, tar det jui inte superseriöst, så vet inte hur mycket jag körde på varje vikt, men kom i alla fall upp till 40 kg. Känner mig så dålig bland alla biffar som springer omkring där, jag tror att jag ska tjuvträna lite.. Körde lite andra övningar i armar och bröst, samt några marklyft. Känns av idag vill jag lova! Är så kaxig när jag tränat armarna lite, just när jag tränar blir musklerna lite uppumpade så springer omkring och spänner mig och känner på armarna i smyg sen.. ha,ha
Sedan blev det ca 25 min på crosstrainern eller vad den hetar, Förbrännde i alla fall 200 kalorier på den såg jag.
Jag måste ju självklart också betätta att jag deffar nu, det ni! Damirs kompisar gör alltid det, tycker det låter lite coolt, så nu gör jag med det. Ska träna lite mer och gå ner ca 4 kg i vikt. (Finns en tanke bakom förutom att se lite fastare ut), då kan jag nämligen vara med i en lägre viktklass om jag ska tävla i styrkelyft! det blir nog jättebra.

Ska gå ut och ta stallet nu tror jag, skönt att få det gjort, kanske tar mig i kragen för tredje gången idag och gör lite mer matte också..

hejdå!

  puss puss!
Publicerat: 2009-04-04 @ 19:56:12


balfrisyrdags!

Tänkte att jag var tvungen att komma in i "balfrillafeelingen", är ju inte så ofta jag gör balfrisyrer direkt, så Elina ställde upp som testperson!

Eftersom tre av de jag ska göra vill ha flätor i luggen tänkte jag att det är passande att fixa en sådan frilla.
Så jag gjorde en utbakad fläta runt hela huvudet för att sedan göra en liten uppsättning på sidan men lite hår som hängde ner. Har varit tveksam till om det verkligen skulle bli bra med en sådan fläta, trodde att det skulle bli bättre att fäsra en fläta i löshår. Så får det bli, det blev inte latastrofalt med det egna håret, men just så som jag har tänkt blir det femti gånger bättre med löshår! Men nu har jag provat i alla fall!



Svårt att få det att fastna på bild, men här ser ni det viktigaste av uppsättningen i alla fall. Tänkte vara lite försiktig med tupering och volym, har en förmåga att ta i lite för mycket ibland. Men jag tror ändå att lite mer volym skulle bli ännu bättre. När det är den stora dagen får det bli löshår som gäller i flätan också, blev inte alls nöjd med denna.

   Är ju svårt att se på bilden, det är så mycket skuggor. Men när jag gör på riktigt blir den mycket mer volym, det är en sak som är säkert!
Tror att det kommer bli bra, nu har jag ju testet frisyren en gång, så vet hur jag ska göra för att förbättra den, med några pärlor eller blommor i tror jag det blir jättebra!
Publicerat: 2009-04-03 @ 10:17:05


Någon som vill köpa billigt?

Eftersom vi ska flytta till sommaren finns det en del inredningsprylar jag inte längre behöver, de passar inte in i nya lägenheten. Tänkta göra en ordentligt koll snart, men idag kom jag i alla fall på att jag behöver bli av med detta;

Fin tavla på Marilyn Monroe, ingen ram



en annan i svartvit, lite mindre än den förra, utan ram


'tavlan är inte suddig som på bilden, blev inte så bra att ta kort på bara

En jättesnygg väggklocka!



Sist, men inte minst, mitt akvarie..




Det är lite smutsigt på bilden, men i fint skick! du får det med sten, grotta, lampa och pump. Vad du behöver köpa till är doppelvärmare (tror det heter så), växter och fiskar.

är det av intresse så hör av dig!
Publicerat: 2009-04-03 @ 09:53:33


2/4, väntar

Väntar på att Elina ska komma just nu, ska träna lite balfrillor och sminkning på henne idag! :)
Var ute och red med pappa i morses, bildbevis kommer senare!
Städade rummet innan också, råkade välta ner Gucci parfymen i badrummet, så det blev glassplitter överallt! Blev förbannad så jag slängde igen dörren och lär skiten ligga kvar. Sen gick jag och dödade en äcklig spindel i köket. Jag dödar inte spindlar annars, fångar dem och släpper ut dem, fick lite dåligt samvete för det kändes inte ens bättre efter parfymincidenten att jag dödat en spindel.
Åt massor av ciwi innan också, fräter typ på tungan.. :(
Imorgon ska jag åka in till stan på mattelektion på morgonen och ta en pluggdag i biblan, för har inte blivit mycket gjort sista tiden...

aja, kollar in senare och lägger ut bilder med resultatet från stylingen!

Ha det bra!
Publicerat: 2009-04-02 @ 16:18:31


1/4

oj,oj nu har Linda Rosing bestämt sig för vem som är den rätta för henne! Har inte följt programet, men det blev visst Hugo, 19 år.. 4 år äldre än Rosings egen dotter.. jaa, tänkte bara berätta det, mer än så blir det inte, jag har faktiskt inga åsikter om det!

Sedan blev det ju idag också godkänt för homosexuella att gifta sig! GRATTIS TILL ALLA ER SOM HAR GÅTT OCH VÄNTAT!
tummen upp för det! ;)

Och sist men absolut inte minst tänkte jag berätta att jag och älskling har en plan. Det är en väldigt, väldigt bra plan som ni kommer få höra mycket mer om senare!!
Men jag kan avsläja om att den handlar om att starta eget under sommaren, blir bättre än att vara anställd det!
Publicerat: 2009-04-01 @ 18:08:59


balfrisyrer

För er som inte visste det ska jag fixa fyra tjejer till balen, ska bli superkul!
Tre av dessa villa ha flätor i luggen, brukar ha gott om fantasi, men sitter ändå inne och kollar efter lite inspiration.
vad tycks om detta?

Tycker denna var jättemysig! Med lite fix där bak och blommor blir det en läcker balfrisyr!


Denna är lite väl strikt för min smak, men man kan ju alltid tuffa till det lite!


Heeelt underbart!
För att vara en balfrisyr är den kanske lite väl vild, men sätter man flätan i fram lite längre upp och gör en uppsättning istället för flätan i bak fungerar det nog fint! och så lite blommor på det!

På Torsdag ska jag träna på Elina, både smink och frisyrer, så håll ögonen öppna då!
Publicerat: 2009-04-01 @ 08:32:46



RSS 2.0