stress

Ber om ursäkt för kass uppdatering, men det är mycket att göra nu helt enkelt..
Jag hade råkat fylla i fel i min elf order, så fraktkostnaden stämde inte, har fått göra en ny beställning nu, och där fick jag det rätt :) dock kan det ta två veckor innan jag får paketet, vill verkligen ha det nu, min foundation känns lite mörk nu när jag börjar bli vinterblek igen :(

Nu ska jag krypa ner i sängen, har föreläsning vid åtta imorgon. Känns segt när man vant sig vid att börja 10..
ha det fint!
Publicerat: 2010-09-29 @ 22:32:06


NOTW- isadora glorious orange

Glorious orange är ett lack jag egentligen inte var så överdrivet förtjust i när jag köpte det, men eftersom det var nedsatt pris kunde jag naturligtvis inte låta bli.. ett orange nagellack kan ju alltid vara bra att ha...
Sedan har det blivit liggandes i lacklådan hela sommaren, jag har inte ens testat det. men nu v ar det dags och jisses så nöjd jag blev!



Glorious orange är ett lack som ber om uppmärksamhet färgen är vackert starkt orange, med en del guldigt skimmer i, vilket kanske inte syns så väl på bilderna. Passar utmärkt till dig som vil ha ett höstlack men inte är så förtjust i de murriga färger hösten annars ofta bär med sig.
Det är lätt att lacka med, ett lager ger ett helt ok täckande resultat. Det jämnar ut sig lätt och torkar ganska fort, jag tror inte ens jag gav det 15 min.



Färgen är väldigt intensiv, som en värmande eld en kylig dimmig dag lyser den upp och tillför hetta, det är en laddad temperamentsfull färg helt enkelt, Och jag gillar den, även om jag börjar få aningar om att jag kommer tröttna på den under veckan



Lite uppimpad med hexagoner i guld :)
Publicerat: 2010-09-27 @ 23:23:03


I skolan..

Sitter just nu i skolan och arbetar lite med ett case vi har i externredovisning, är egentligen ganska kul, menmed så mycket annat runtomkring som ska göras känns det just nu mest som en stressfaktor. Vi har dock bestämt oss för att bli klara imorgon..

Snart kommer älsk och hämtar upp mig från sin träning, sedan ska vi iväg till ICa maxi (älskar den affären, de har ju dammsugare, skor, kläder, tv apparater... ALLT) för att köpa lite vinterkläder till min söta bror som var på erbjudande. Jag tänkte få med mig en orkidé och ett par ljuslyktor också, men har en känsla av att min andra hälft är trött och vill hem efter träningen så får se hur det blir med det.
Hemma ser jag fram emot en god kopp te och en bit mörk choklad... mmm.. :) Innan dess ska jag dock laga mat tills imorgon, vi gör det alltid en dag i förväg så vi kan ta med oss maten till skolan.

Sedan blir det ju självklart en uppdatering av min nya NOTW ;)

Sedan ska jag be alla gå in på justquoteme, en hemlig blogg med underhållande citat..  ;)
Faktum är att den är förvånansvärt rolig, personen som skriver den är annars riktigt torr.. haha


Publicerat: 2010-09-27 @ 20:15:41


Elina

Som jag skrev igår var jag iväg för att fixa min söta och rara vän Elina som skulle iväg på bröllop!
Jag blev livrädd när hon gick och tittade i spegeln då jag var klar "men herregud såhär kan jag ju inte se ut, jag är för fin!"
Haha, ibland kan man ju faktiskt vara för fin och iordning fixad för att passa in i ett sammanhang, men jag tycker verkligen inte det var någon fara. Dock är Elina den typ av person som hellre tar vara på dygnets alla timmar än ägnar sig åt smink, så det kändes lite ovant med fixade naglar, smink och hår då hon annars skippar det mesta.

I fredags gjorde jag hennes naglar fina, förlängning med fransk manikyr och en liten strassten som dekoration.



Vi hade lite bråttom så jag hann inte ta så många bilder, här är en på naglarna i alla fall. lagom längd på dem för att man fortfarande ska kunna använda händerna som vanligt. Elina hade bra fprm på naglarna, så de var ganska enkla att förlänga, dock får hon minus på att sköta om nagelbanden! kan ni tänka er att de är så fnasiga som på bilden trots att jag oljade in dem två gånger dagen innan?!
Nu går du och köper nagelolja Elina!

Hår och make up blev det också, frisyren hade hon önskemål om en sninrygg, men sminket fick jag ganska fria händer med bara det inte blev för mycket.





Arbetade mest med att få fram henner egna drag såsom ögonfärg, kindben och läppkonturer. Visst blev hon fin?
Färgerna orange, brun, röd framhäver verkligen blå ögon fint! Ni som har blå ögon kan helt enkelt tänka höstfärger när ni lägger er ögonmake :)


Fick ingen superbild på håret, men man ser ganska bra här? inget avancerat, gjorde lite mer uppsättning av det hela än bara en vanlig svinrygg, enkelt men fint tycker jag



gult, orange, rött och brunt använde jag till sminkningen, dock har färgerna försvunnit lite i bilden, men höll det ganska diskret ändå för att det skulle passa til bröllop




En glad Elina!

Tack för jag fick fixa dig gumman, måste ses snart igen!
Publicerat: 2010-09-26 @ 17:39:20


Lördag!

Hej på er!
Nu ska jag iväg och fixa söta Elina som ska på bröllop! Naglar fixade vi igår, nu blir det hår och smink :) blir inga jätteavancerade grejor, men är kul ändå, tror det blir bra!
Publicerat: 2010-09-25 @ 09:38:49


Så börjar även denna dag

lida mot sitt slut... Fast än är klockan bara kvart över sex (även om det känns som mer) och än är det mycket kkvar att göra innan jag gjort mitt för dagen!
Jag har varit ch köpt en till kalender, den förra jag köpte var för år 2011, så den får jag spara, men kände att jag verkligen behöver ha en nu så jag får lite ordning i mitt liv. Fick tag i en fin stor röd i konstläder eller vad det heter på böcker, för halva priset så jag är nöjd :)
Nu äter jag mat, ska ut och gå med lillen en timma, kan behöv a lite luft och motion, sedan ska jag hugga tar i boken om imateriall rätt, dammsuga, skura golv och förhoppningsvis plugga lite mer innan jag går och lägger mig.. får se om jag lyckas hålla det..

Ha det fint allihop i alla fall, medans jag stressar tycker jag att den som har tid ska njuta av det fina höstvädret; kryp upp i soffan med en bra bok, gott te och massor av tänd ljus, gå ut på en höstpicknick med varm choklad och kanelbullar eller ta den korta varianten om ni också känner er stressade, gå ut på en promenad och andas lite!


den första bilden som kommer upp om man googlar "höst", visst är det en vacker årstid?
Publicerat: 2010-09-22 @ 18:25:23


22 september

God morgon! Var duktig och drog mig upp kl 6 idag,nu är jag nydushad och har ätit ett knäckebröd orkar inte mer såhär tidigt, köper något i skolan sen, planen är att vara där vid åtta tiden..
dock sov jag riktigt illa i natt, går nog o lägger mig en sväng till, huvudvärken börjar komma krypandes :S

Ska vara i skolan i princip hela dagen, kämpar medett grupparbete vi tänkte bli klara med idag!

Ha det fint, hörs nog inte mer idag faktiskt,kommer ha mer än fullt upp....
Publicerat: 2010-09-22 @ 06:48:55


beställt

Har länge varit sugen på att testa produkter från Elf speciellt deras mineralfoundation osm jag hört ska slå det mesta. Dock har min färg alltis varit slut när jag ska beställa, men nu när jag kikade in fanns den, och mycket mer...
Jag beställde:
1 ny concealer borste
1 palett med 12 läppstift, 2 läppennoroch 1 läppglans
1 mineralbooster
1 mineralfoundation
1 rengöring till borstar
1 pkt shine eraser
5 (tror jag) nagellack

Och då undrar ni vad det här kalaset gick på? ca 350 kr. Med frakt. Om deras produkter är så bra som jag hört är det verkligen ett kap, dska bli så spänande att testa produkterna! Speciellt foundationen eftersom jag inte är elt nöjd med den jag har, nagellacken längtar jag också efter, beställde mest höstfärger, de hade så himla fina och de kostar endast 18 riksdaler styck! Här är några av de jag beställde:





Tidigare har jag tyckt att röda och rosa nyanser är tråkiga, men nu dras jag verkligen till dem! Förutom dessa klickade jag hem tre andra, ett till rött, ett grått och ett blått!
Publicerat: 2010-09-21 @ 16:39:28


NOTW Laval-Satin pearl



Laval är ett märke jag inte testat tidigare, jag var i ett lågprisvaruhus och när lacken kostar en sisådär 25 kr kan man ju inte låta bli att testa, eller hur?
det lacket jag föll för var ett helt annat, men i sista stund ryckte jag åt mig detta också, och det är jag glad för.



Precis som namnet antyder- Satin Pearl är det pärlemo skimmrande, men mycket mer rosa och mer åt metalic hållet än vad som syns på biderna, jag tycker även att färgen är kallare i verkligheten, dock ändrar det sig beroende på ljus.
Flaskan är på 10 ml, ganska stor alltså, är inte säker på i vilka butiker det säljs, men jag hittade denna sida där man kan köpa det för under 10 kr! Där finns även andra produkter av samma märke.



Satin Pearl är tunt i konsistensen och lättlackat, dock blir det tjockare än man anar när det kommer på, så man får se till att få det jämnt för att undvika tjocka kanter. Det rävker med två lager för att få täckande, dock syns den fria kanten vid nageltippen, speciellt med ljus bakom som ni ser på bilden till höger ovan. Dock är det ju den typ av färg som inte behöver täcka helt, den är lika vacker ändå.




Något topplack tycker jag egentligen inte behövs, det är väldigt glanisgt i sig själv, dock la jag ett lager ändå, för hållbarhetens skull. Lacket passar lika bra med två lager för ett täckande resultat som ett tunt lager för att piffa till en vanlig fransk då färgen är ganska naturlig.
Detta är absolut ett lack jag kommer använda flitigt, riktigt fint! Synd bara att jag inte lyckas fånga det på bild..


Publicerat: 2010-09-21 @ 12:05:51


NOTW

Jag skulle gissa på att min blogg klassas som en skönhetsblogg, och därför gissar jag även att flera av er som läser brukar kika in på andra sköhetsbloggar och därmed vet vad notd innebär. För er som inte vet står det för "nail of the day" , många sköhetsbloggar visar ju ofta upp naglarna för dagen. jag är dock inte så ambitiös att jag sitter och lackar om naglarna varje dag, så jag komer istället börja med NOTW, nail of the week, riktigt smart tycker jag!
Självklart borde man börja med nail of the week på en Måndag, men jag fick vänta tills idag. jag hade varit ritkigt duktig och fixat en förlängning och fin manikyr redan i fredags, men sedan kom lördagen...
I lördags gick jag ut och blev lite onykter. Inte så farligt, men tillräckligt för att klanta mg och ta söder naglarna när jag skulle hoppa upp och titta hur taket såg ut på en busskur. Jag tog tag i taket och gled med händerna, vips så var två naglar borta! :(
Egentligen är allt Lucas fel, för det var han som började. På sätt och vis var det tur att jag inte var helt nykter, för då gjorde det inte lika ont!

haha, i vilket fall, det jag ska komma fram till är alltså att jag idah hunnit fixa mina två stackars naglar och jag kan alltså börja med notw idag :)

Det blir dock lite senare, först måste lacket torka, hunden rastas och jag borde läsa lite (läs massor) idag.
Publicerat: 2010-09-21 @ 11:07:32


Ny vecka, nya tag

Hej!
Har kommit hem från skolan och känner att jag legat lite på latsidan sista tiden. Tycker det är viktigt att una sig en helt ledig dag då och då, men en ledig dag blir snabbt till två och sedan tre...
Idag har jag haft en föreläsning och sedan stannade jag kvar i skolan för ett grupparbete. Nu har jag varit ute med Chicco och hämtat ut en försenad födelsedagspresent till älsk. Har kört in en kyckling i ugnen och funderar på att gå till willys lite snabbt och köpa paketpapper, man borde väl slå in paketet också...

så får det bli, hörs senare!
Publicerat: 2010-09-20 @ 18:49:18


18 september

Har precis gått upp, blev visst sovmorgon idag trots att jag planerade att vara uppe med tuppen och plugga..
Blev ganska sent igår, fixade naglarna på en vän och vi blev inte klara förrens vid ca ett på natten! Vet inte varför det tog sån tid, men det var ju faktiskt länge sedan jag gjorde naglar på någon nu, och det tar sådan tid att fila ner akrylen! suck..
tog inga bilder på dem, men det kan jag nog fixa sen :)

Så, nu ska jag plocka undan lite här och börja plugga, ikväll ska vi ha födelsedags/inflyttningsfest för älskling.

Ha det fint
Publicerat: 2010-09-18 @ 10:04:22


dags för att

Plugga! Är så skönt, känner mig faktiskt ganska motiverad till att satsa på min utbildning trots att ena kursen har med ekonomi att göra... Jo, jag har svårt att hinna med, jo jag ligger alltid efter känns det som, jo jag har svårt att förstå, jo jag lever med väldigt begränsad ekonomi och jo, jag kommer ha gigantiska studieskulder sen.
Men skit samma, jag ska fixa det här och jag ska göra det med ett leende på läpparna!

Så, nu är det alltså dags att sätta fart med att trycka in information i huvudet :)
Jag har varit på en föreläsning om externredovisning, därefter skyndade jag mig iväg till erikshjälpen för att köpa två söta pinnstolar jag fick syn på igår, smet även iväg till en affär som ligger brevid, fick med mig en gardin, ett läppstift och två nagellack. Men de får jag inte använda innan jag pluggat ordentligt, så det blir ikväll jag får fixa fina naglar :) tror jag ska göra en enkel förlängning också som bara går i naturlig rosa.

Så, nu ska jag börja skriva ett arbete, sedan gå igenom redovisningsuppgifter och läsa i mina två böcker, så har fullt upp!
Tur att kaffet är igång :)

Ha det fint!
Publicerat: 2010-09-16 @ 15:14:42


2010-09-14

Vill börja med att säga grattis till min underbara söt lillebror Pontus som fyller fem idag!

Gick upp vid sju och fixade lite lunch att ha med till skolan, men usch och fy vad illa det smakar! blev sugen på lite wook o nudlar, brukar göra det av färska grönsaker, men eftersom jag inte kände för att lägga ner tid på matlagningen köpte jag de konserverade som finns i burk. Följde ett recept som fanns på baksidan av burken, det lät som en ganska god gryta med kokosmjölk o lite annat. Men, nej.. tror ärligt talat inte att jag kommer kunna äta det, så får nog köpa något i skolan.. :S

Nåväl, bäst att sätta fart, ska vara där vid nio, plugga till 12, sedan lunch 12-13, vid 13 har jag föreläsing, externredovisning (den kursen dödar mig) och sedan ska vi skynda oss för att inte komma allt för sent till Pontus kalas :) har skaffat några paket, men ska fixa ett till innan vi åker.

Ha det fint!



Söta Pontus, idag ska han bjuda på soppa som han själv gjort, han hämtar in grönsaker från landet, tvättar och delar dem helt själv! Inte illa för en nybliven fem åring? :)
Publicerat: 2010-09-14 @ 08:00:32


my old frensh

Måste ju visa de franska nailsen jag fixade till skolan, men som jag tog bort innan första dagen ändå...


enkla, ganska korta franska..





Älskar rosetten!

Nu när jag ser dem på bild vet jag inte riktigt varför jag tyckte de var så fula. De är ju inte perfekta direkt, men kunde kanske haft dem lite längre..
aja, tar lång tid innan jag kommer bli helt nöjd med naglarna!
Publicerat: 2010-09-12 @ 08:30:03


en liten dagens

Idag börjar min föreläsning vid 13, egentligen borde jag givetvis använda tiden innan för att plugga, men jag kunde inte låta bli att göra en extra piffig vardagsmake istället! Var ju sål ängesedan ni fick se någon sminkning här, så passade på att fota också :)

Såhär ser jag ut idag:


ögonbrynen är inte så öjämna! var väl någon konstig vinkel.. lagom diskret skuggning, dock syns den lite mer i verklighet än på bild, och det gör även färgen på läpparna, som är underbar!


närbild på ögat, vet inte hur man ska göra för att kameran inte ska sluka färger?


och så läpparna! pennan hot pink från MUS, med ett läppglans från clarins ovanpå. Så fint knalligt rosa, tycker ni inte? :)
Publicerat: 2010-09-08 @ 11:11:16


myskväll med älskling

Hej! har precis varit och handlat, ska göra en supermiddag till min älskling som kommer hem idag!
Han kom fyra på tävlingen, han är lite missnöjd, hade velat ha medalj, men jag tycker inte direkt att fjärde starkast i världen är så dåligt heller, så ska muntra upp honom med en ordentlig middag när han kommer hem :) Hoppas att jag får till det, blir det bra ska jag försöka komma ihåg hur jag gjorde och lägga ut recept här.

Har varit i eksjö en sväng på kalas, sedan hos mina föräldrar. Deras ena tax har fått valpar, 6 stycken vilket är mycket för en tax. Dock var en väldigt svag och mammam stötte bort den. Igårkväll fick jag den till att dricka mjölk och hon började ta hend om den som de andra valparna igen, så såg ljust ut ett tag. Gick upp nästan varje timme inatt och kollade till den, men vid halv sex på morgonen hade den dött :( Synd, men naturen har sin gång helt enkelt och ibland blir det bäst så. Istället får man vara nöjd över fem friska och starka valpar, dock med krokiga svansar, de har haft det trångt därinne minsann!
Publicerat: 2010-09-05 @ 18:37:28


Saturday

Har precis gått upp, plockat undan och diskat lite och ska strax börja plugga. Hade lite myskväll med min kära syster igår, saltiner, goda ostar, mörk choklad och vin- mumma! Vi var även och handlade lite igårm köpte en superfin kavaj som jag verkligen inte har råd med, men den var på rea och jag kunde helt enkelt inte hålla mig.. Fick även ett par nya mjukisar av sis i tenta present (jag klarade båda tentorna, alltså 35 poäng samanlagt), så snällt! TACK! haha, vet inte om tentapresent är ett allmänt begrepp, men det borde vara det, tentapresenter åt alla! Klart man känner sig extra duktig om man får present när man klarar tentan :)

Idag blir det nog en rolig dag, kalas hos min morbror i eftermiddag, dessutom är det idag min älskling tävlar i VM! Han hoppas på ett silver, förra gången tog han guld, men då tävlade han som ungdom och nu är han junior, ni får hålla tummarna för honom allihop!
Föra vi åker måste jag som sagt plugga en del, ska noig även ge chicco ett bad idag och försöka få av honom lite päls, kammar och har mig som bara den, men han slutar aldrig fälla! Jag har damsugit nästan varje dag denna veckan, och ändå är det fasiken vitt på golvet av all hans päls. Hur kan en hund på 3 kg tappa så mycket päls?! begriper det inte, han borde se ut som en nakenhund nu, men trots att han fäller så mycket konstans har han fick och tjock päls...

Publicerat: 2010-09-04 @ 09:03:08


lovely bag

Har inte fått alls mycket gjort idag :( Men tar nya tag imorgon!
Igår råkade jag spilla massor av proviva (mango, den är jättegod!) i min väska vilket resulterade i massor av kladd och en förstörd kamera..
Försökte tvätta väskan idag, vet inte hur det går, skule i vilket fall vilja ha en ny snart, hittade denna på asos!

Är den inte fin? :)
Publicerat: 2010-09-02 @ 21:44:40


min mammasjuka lilla plutt..

Chicco är inte så förtjust i mina studier just nu, när jag sitter med böcker innebär det mindre uppmärksamhet till honom. Dessutom är han inne i en av sina "mammaperioder" Vilket innebär att han följer efter överallt, han vill till och med sitta i knät när jag går på toaletten den lilla knasbollen :)

Jag sitter för tillfället och skriver rent anteckningar från föreläsningarna, då och då är det någon som krafsar mig på foten och gnyr lite där nere, och självklart får lillplutten komma upp när han vill det! haha han är inte direkt i vägen när han ligger ner, så jag kan fortsätta plugga ändå :)


En aningen kelsjuk Chicco ska bara kramas lite


och klias på magen..


Så helt plötsligt upptäckte han kameran på datorn


Denna skulle spanas in ganska länge, vilket gav tid för matte att roa sig lite..


"men Chicco du får inte gå upp på tangentbordet"


Det gjorde han ändå. Och nu vet han hur camen fungerar!

Publicerat: 2010-09-02 @ 18:25:01


gummibjörn strl XXXL

Jag tror jag har nämnt coolstuff i bloggen förut. OM jag inte har gjort det är det dags nu! Jag köper inte saker därifrån jätteofta, däremot är det en av de få sidor som är riktigt underhållande att gå in på även när man inte tänker beställa något. Idag kikade jag in för att se om de har något som kan passa min kära pojkvän som fyller år snart, det gick sådär, men istället hittade jag denna gigantiska gummibjörn som min lillebror säkerligen skulle bli glad över när han fyller år!


Antingen köper man dessa stora som väger 2,3 kg (ungefär som en chihuahua alltså) för 349 kr
Eller de nedan på en pinna som väger 225 gram, inte lika cool förstår, men det är fortfarande en jäkligt stor gummibjörn! de kostar 129 kr



Det som är så bra med sidan är självklart att det finns så udda och superroliga saker, men det bästa av allt är beskrivningen de gör! Detta står om gummibjörnarna:

Seg björn med fruktsmak - nu större än en genomsnittlig farmor.

Eller, nja, kanske inte genomsnittlig. Men om du har en liten farmor, bara ungefär tusen gånger så stor som en vanlig gummibjörn. Vad vet jag, hon kanske är från Japan eller nåt? Men nog om farmödrar - låt oss tala gummibjörnar. Jättestora gummibjörnar.

Enligt devisen "små saker är goda, stora saker är godare" presenterar CoolStuff stolt världens största godisbjörn. Mer än tusen gånger så stor som en vanlig godisbjörn, innehållandes 12 600 kalorier. Så du får bara äta ungefär ett öra eller en halv tass per dag om du är med i Viktväktarna. Men å andra sidan är den glutenfri, för den som tänker på sånt när det kommer till gigantiska godisbjörnar.

Perfekt på partyt. Sätt bara några ljus i den och ha den som tårta. Eller njut av den i TV-soffan... i ett par veckor. Lova bara att inte slå någon med den, det gör jätteont. Vill du i förväg skiva upp den för att dina gäster enkelt ska kunna ta en bit, så kyl först ner den i frysen ett tag så går det lättare att skära!

 

Jag menar, vem vill inte ha en sån björn efter att ha läst det?!

Publicerat: 2010-09-02 @ 12:41:06


torsdag morgon

God mprgon på er!
Sitter uppe med lillen i knät och knaprar på knäckebröd, det är så gott! När mannen i huset är hemma äter vi alltid gröt till frukost, så jag får passa på att knapra på medan han är borta! haha

Inga fler föreläsningar denna vecka, men desto mer måste vi väl läsa hemma.

Mina planer för dagen:
städa på morgonen eftre frukost, sedan ta en långpromead med lillen, vet inte hur lång tid det tar att gå till skolan och tillbaka? över en timme iaf.. Sedan hem, städa lite mer, betala några fakturor,fixa mat och eftet maten hoppas jag att jag kommer igång med pluggandet ordentligt. Vid halv två inatt ska jag hämta min syster på stationen, får se om jag lägger mig en stund eller siter uppe...

Ha det fint!
Publicerat: 2010-09-02 @ 08:15:57


obligationsrätt- check!

Fick resultaten från en av omtentorna jag hade, och jag klarade den! 20 poäng var den på, sjukt skönt att bli av med den om man säger så! Är nöjd bara jag klarade denna faktiskt, men skulle verkligen vara skönt om jag satte den andra också..

Nu ska jag och bebi fira detta genom att bara ta det väldigt lugnt.. blir skönt..
Vi har bara haft tre föreläsningar än så länge, men har ju varit ifrån det ett tag nu ändå, så tar på krafterna, dessutom kan jag inte sova när min älskling inte ligger brevid, sista gången jag tittade på klockan inatt var den halv fem och jag gick upp vid sju. Förutsatt att jag somnade direkt efter att jag kollade klockan sov jag alltså 2,5 h inatt, så det ska vi ta ikapp nu :)
Publicerat: 2010-09-01 @ 19:33:25



RSS 2.0