önskar mig...

På min önskelista i jul hittar ni denna underbara kofta! Dock tror jag inte jag får den av någon, så kanske inhandlar jag den själv innan julen.. Visst är den fin? :)
Publicerat: 2009-11-30 @ 22:33:27


vardags

Jag skrev ju för ett tag sedan att jag kommer börja lägga upp bilder även på vardagssminkningar, så här kommer en!



Jag tycker om att göra något speciellt även om det är vardag. För det mesta brukar jag dock inte sminka ögonen, mest eftersom jag tycker det är skönare att gå utan. Då och då är det ju kul att ha en skugga man inte använder så ogta, eller en eyeliner. Här har jag lagt en noggrann grund, förstärkt konturerna vid kinder, käkben och lagt ett naturligt läppglans.


lite grå eyeliner och ett tunt lager mascara till det..

Såhär kan jag se ut en heölt vanlig dag alltså, egentligen skulle jag inte ha några problem med att gå sån när jag ska ut också, men det är ju så kul att fixa iordning sig lite extra, så det händer inte så ofta!
Publicerat: 2009-11-30 @ 16:47:04


Fresca

Kör en till drink när jag ändå håller på!
Det här är en av mina absoluta favoriter, tyvärr har jag inte sett att den går att beställa någon stans. Blir inte heller så ofta jag gör den hemma, den tar lite tid att göra.

Till en fresca behöver du:
1 medelstor grapefrukt i 8 klyftor
1 msk råsocker
2.5 dl isbitar
4,5 cl vodka
1 cl sockerlag
1,2 dl sockerdricka

Använd en mortel eller muddlare för att stöta grapen och socker, lägg isen i ett högt glas ( ca 300 ml) häll sedan över grapeblandningen, vodkan och sockerlagen och rör om.


Jag hittade ingen bild på hur den ser ut på nätet, så här är en bild på något helt annat! men det är grape i den i alla fall!

Jag vet inte hut många av er som ätit grape förut, jag tycker om det, många gör det inte. Flera av mina kompisar har testat grape och de äter den då med "skinnet" på. Efter att man skalat den är det ju som ett skinn runt varje klyfta, När man äter grape måste man ta bort det skinnet annars blir det riktigt beskt!
Till drinken räcker det dock med att ni tvättar av den innan ni stöter den, skalet kan vara kvar.

Sockerlag: Blanda 2,5 dl socler och 2,5 dl vatten i en kastrull och rör om på svag värme tills sockret löst sig. Koka upp och sänk sedan värmen så att det får sjuda utan lock i ca 5 min. Låt svalna. Sockerlagen kan du förvara i tätslutande behållare i kylen i upp till 2 månader.
Publicerat: 2009-11-26 @ 10:45:47


blackrussian

Var länge sedan jag gav er recept på drinkar!
Har ju lovat att göra något lite mer manligt så att ni killar slipper springa omkring med rosa mjölkdrinkar (även om jag vet att ni tycker om dem, men inte vågar erkänna det). Så här ör ett recept för alla män där ute.
1. Ta fram en öl osm ni i förväg kylt ner
2. öppna burken
KLART!

För er som vill vara lite mer kreativa kan ni göra en black russian!
Såhär brukar jag blanda den:
3 cl vodka
3 cl kahlua
12 cl cola- om du vill, går bra utan med

häll ingredienserna i ett glas med lite is i, och svårare än så är det inte! garnera eventuellt med en citronskiva

Publicerat: 2009-11-26 @ 10:28:24


depend nr 153

Et av mina favortilack! depend nr 153 som sagt, en lagom diskret kall rosa färg osm passar lika bra vår som vinter. Det krävdes tre lager för att få det helt och hållet täckande, men det fungerar bra med ett också, blir snyggt även som transparent lack.



Jag vet inte varför, men jag tycker även att detta har suttit bättre än andra depend lack osm brukar lossa bara efter någon dag. Dock blev det fula rispor i det nara en liten stund efter att jag tagit bilderna, osm vanligt har jag inte tålamod att inte använda händerna för att det ska få torka ordentligt.. Men det fick vara fint en liten stund i alla fall!

Publicerat: 2009-11-26 @ 10:16:35


mys


Hej! Sitter med lillen i knät och myser, har tänt massor av doftljus, och allt är sådär trevligt och lugnt. läst lite i en bok, ska slänga in ett inlägg här innan jag fortsätter..
Idag var mamma, pappa och pontus här och hälsade på en liten stund, mysikt att träffa dem! Var ganska längesedan jag var hemma nu.
Imorgon ska jag bjuda er på en sminkning och bilder på ett nagellack jag köpt. Kom på att jag ju egentligen inte måste göra så speciella sminkningar att visa upp här, lite smink använder jag ju varje dag nästan men jag tycker om att göra små förändringar, annan färg på eyelinern, markera läpparna, lägga rouget på ett nytt sätt med mera. Jag skulle tro att ni som kikar in för att se make up bilder uppskattar även vardagssminkningar som vi använder för det mesta och inte bara flashiga ögonskuggor?

Funderar även på att tävla ut lite mineralskuggor såhär lagom till jul, någon som skulle vara intresserad av det?

Publicerat: 2009-11-25 @ 21:34:38


mmm....

Tänkte bara slänga in en bild som måste muntra upp alla!
Lenny Kravitz, en sån heting!


och ja, jag gillar faktiskt hans musik också!
Publicerat: 2009-11-21 @ 12:14:14


bloggtorka

Hej!
Som ni säkert märkt har jag inte uppdaterat ordentligt på ett tag, av olika skäl. Jag ska bara meddela att jag kommer blogg snart igen! Blir frisyrer, smink, naglar- och ja, varför inte lite klänningar och skor när jag ändå är igång?
Ni är varmt välkomna att lämna tips med mera!


Publicerat: 2009-11-19 @ 22:55:52


noooo!!

Flera av mina naglar har gått av! :( De som precis hade blivit långa och fina...
Jag har verkligen dålig nagelkvalité, och även mitt hår blir slitet jättelätt, synd för jag tycker verkligen om långt och friskt hår, men eftersom det är som det är kan jag bara välja mellan friskt kort hår eller långt och slitet hår..
Dock så ska jag klippa lite snart, så jag blir av med det värsta.. Sedan får jag bli noggrann med att ta mina öljästtabletter, de stärker naglar och hår!
Så får det bli fler inpackningar och mycket myrraolja till naglarna..
Jag tror jag filar net alla korta, sedan kan jag göra en förl'ngning igen till jul!

Har ni några tips som fungerar för att hålla hår och naglar friska?

Publicerat: 2009-11-17 @ 11:02:16


nu är det dags för fredagsmys!

Idag är jag verkligen på bra humör! Ser fram emot helgen, jag ska få mycket gjort! Annars brukar det mest kännas jobbigt och slitsamt, men jag är verkligen motiverad nu! Ska ut och gå med lillen, sedan ska jag Damir och några vänner ut och äta.

I Torsdags efter tentan blev det urgång, hade sjukt kul! Gjorde en sminkning jag blev väldigt nöjd med också, men som alltid när man gör något bra hinner eller glömmar man fota det..
Men,men ni får denna som jag gjorde nyss istället, den är också fin tycker jag, även en dem inte var lika festaktig som den andra!


Skuggor i blått, guld och en som är brunrödbrons aktig! vit skimmer kajal, eyeliner och mascara! Den blå skuggan lade jag även under nedra fransraden och tonade ut de andra uppåt, nästan som highlighter fast inte ända till brynet.




Vill du veta vad någon av färgerna heter så säg bara till!


Frida fick vara med lite också, men när kameran kom fram blev hon sur!
Publicerat: 2009-11-13 @ 17:16:44


Zenyatta!!



Har ni hört talas om denna fantastiska häst?
Zenyatta är ett femårigt sto som var med i Breeders' Cup Classic för ett tag sedan.

Inför 58,000 åskådare ställdes favoriten Zenyatta och jockeyn Mike Smith inför, bland andra, två av världens bästa treåringar: Kentucky Derby-vinnaren Mine That Bird och brittiske stjärnan Rip Van Winkle.

Sett till hela startfältet var det här det tuffaste motståndet stoet hade stött på i karriären, detta i loppet som USA kallar för "VM i galopp", Breeders' Cup Classic.

25 miljoner kronor i förstapris stod på spel.

Och femåriga Zenyatta gav svar på tal. Trots en seg start var hon överlägsen när det var "showtime". Hon svepte sakta men säkert ett dussin av världens bästa fullblod i en gäspning, hon gick från sista häst till lätt seger efter en explosion av kontrollerad speed som fick frenetiska applåder från publiken.

Ni kan läsa hela artikeln här:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article6087325.ab

Det är vekligen en speciell häst, och så vacker! Jag var intresserad av galopp ett tag faktiskt, skulle så gärna vilja prova. Men jag har ju inte sirekt rätt kroppsbyggnad till det tyvärr..
Innan jag började plugga tittade jag lite efter galopphästar som inte var tillräkligt bra på banan, tänkte köpa en och skola om till ridhäst, kommer ihåg att jag fick kontakt med en person som hade ett jättefint fullbld i Täby...
Men det blev förstås inget av det, dock tror jag fortfarande att det är en bra idé, hoppas jag kan göra det efter utbildningen!
Publicerat: 2009-11-12 @ 13:20:51


teeentaaaah!

Jag har klarat min tenta!
Då menar jag inte att jag fick godkänt utan bara att jag klarade av att skriva den. Jag kräktes inte, jag fuskade inte och jag klarade av att sitta stilla flera timmar!
Hur det gick har jag ingen aning om, det var många kluriga frågor!

Men det ska iallafall firas! Ska göra ett extra bra inlägg här imorgon!
Vet inte vad det ska handla om bara..

Någon som har en idé, smink, hår, drinkar, politik, hästar? Vad vill ni läsa, titta på? :)
Publicerat: 2009-11-11 @ 14:46:14


depend nr 157

Mina naglar har ju äntligen växt sig lite längre, så det ser inte lika fult ut när jag använder lack numer!
Det är ju väldigt roligt att måla naglarna tycker jag, det går så fort och finns så oändligt många färger att välja på! För visst mår man lite bättre med en färgklick i detta vädret?
naglarna idag passar visserligen till hösten, den orange nyansen kommer från depend och har numret 157. (vilket visserligen framkommer ganska tydligt av rubriken men ändå)


Lacket är lite mer åt "antik" orange än på bilden i verkligheten. jag har målat tre lager och sedan använt ett genomskinligt överlack.
Färgen tycker jag om, men att bahöva använda tre lager för att få ett täckande resultat är lite dåligt tycker jag. Visserligen hade jag tänkt mig att endast ha ett tunt lager och låta det vara lite genomskinligt, men det passade inte alls med denna färgen. jag är extremt dålig på att vänta tills lack torkar, men idag tycler jag att jag var duktig på det. Trots det så är det inte längre någo slät yta på lacket, utan det har blivit små ränder och mönster i det. inte alls bra...


jag piffade även till det med dekorstenar. Det är första gången jag använder det, så blir spännande att se hur länge de sitter! Dock är stenarna jag köpte från viva la diva inte så bra, jag tycker att de flesta är alldeles för stora, men det är ju en smaksak. Dessa är de minsta jag har.

Någon som vet vart man kan köpa mindre till ett bra pris?
Publicerat: 2009-11-10 @ 21:11:48


grattis plutten!

Idag fyller min lilla bebi 1 år!!! Grattis!


Ikväll ska vi ha kalas! :)

Publicerat: 2009-11-09 @ 18:18:31


uppdate

Hej! Hur är det med er?
Själv har jag precis tittat på idol, nu pumpar vi upp en madrass till Damirs tränare som är här över helgen, han ska tävla imorgon. Dock ska jag inte följa med, tentan är ju på Onsdag, och jag börjar bli riktigt nervös..


Egentligen har jag inte mycket mer än så att säga just u.. Tänkte ge er ett recept på en soffa jag gjorde nyss, men jag har glömt bort vad e av ingredienserna heter! får återkomma om den helt enkelt, ha,ha
Publicerat: 2009-11-06 @ 22:00:18


klockan är halv tio..

.. och jag har precis börjat plugga. Lite saker har kommit emellan. En person har varit här och hämtat vår soffa, vi bestämde oss för att sälja den. Älskar designen på den, men kvalitén var inte något vidare, dessutom är den lite på gränsen till för stor.
Det gick bra hos veterinären, dock var det en del tänder som fattades på honom, de hade inte bestämt sig för att växa ut. Men är ingen fara, händer väl lite då och då.
Just nu sitter jag och skriver om lite olika fullmakter, ska göra ett inlägg här så småning om. Det var allt jag hade att meddela för idag, ha det fint! :*

Publicerat: 2009-11-04 @ 21:37:40


veterinären!

Hej alla!
har precis komit hem från skolan ( tentan närmar sig-HJÄÄÄLP!!) och nu ska jag strax dra iväg med lillen till veterinären. Han ska nämligen få sin ett års vaccination idag! Lite nervös är jag, mest för att jag hittar så dåligt..
Hoppas det går bra! :)

Publicerat: 2009-11-04 @ 13:52:14


cerise

har tagit bort min nagelförlängning. Lackade naglarna i ett lack jag fått av min syster <3 från isadora. smashy cerise heter det, nr 119. Och cerise är ordet! Verkligen en lysande stark färg, älskar det!
Det är liksom inte tjejigt rosa, utan en superrosa färg med skimmer i.
de två första bilderna är från mobilen, men lade upp en frå kameran också eftersom färgen syntes så dåligt på de fösta..






Publicerat: 2009-11-02 @ 16:41:50


myhalloween

hej! Hoppas alla haft en lika bra helg som jag! Åkte hem till Eksjö över helgen, träffade massor av trevliga människor, fanns faktiskt flera i lilla eksjö som jag aldrog träffat förut!
Det ordnade sig med båda ett ställe att festa på och med kostymen!
Hade tänkt att jag skulle vara rödluvan, men jag hittade inga bra saker till det, så jag åkte till en kompis och lånade kläder därifrån. De hade massor av saker att välja på, men jag blev tillslut förvandlad till hmm.. tja någon sorts skogsmänniska!


blev en hastsminkning i ljusa färger!





Fler bilder än så har jag inte för tillfället, men kanske får jag tag på några från utgången som dyker upp lite senare!

Nu ska jag sätta mig i soffan med lillen siom minsann haft en mysig helg han också! han har nämligen varit på besök hos låtsas matte Lejla! Nöjd och rund om magen är han nu! men hundar ska väl också få skämmas bort lite extra ibland?


min lilla prins <3
Publicerat: 2009-11-01 @ 18:25:44



RSS 2.0