makeup cosmetics

Jag satt inne och tittade på makeupcosmetics.se och såg att de fått in två nya produkter som båda verkar väldigt intressanta.

Dels har de tagit fram en flytande mineralfoundation, vilket jag tycker är helt suveränt! Det är svåt att hitta flytande foundation som verkligen består av naturliga produkter.
Jag är väldigt sugen på att klicka hem denna, men ändå lite osäker. Jag är ju väldigt nöjd med den foundationen jag har idag ( från samma märke) eftersom den inte känns alls på huden. Jag kan tänka mig att man lätt får känslan av att vara smutsig med de flytande, ni som använder mineralsmink vet vad jag menar.

Hur som helst så kostar den 159 kr, färgerna ser ni på bilden!



Den andra saken jag genast blev nyfiken på är en hårborttagningsprodukt de har. Det ska tydligen massera bort hårväxten från roten- utan någon smärta och håret blir tunnare när det sedan växer ut.
Låter lite för bra för att vara sant! Dock undrar jag om det är bra för huden eller om den tar för mycket stryk.. Visserligen är det ju bra med peeling, men i måttliga mängder!
Dock tror jag att jag komer testa denna, för 139 kr (ordinarie pris 179) så kan det ju vara värt det.

Publicerat: 2010-01-28 @ 16:24:57


ny förvaring!

Igår var jag på biltema och fick syn på denna braiga lilla förvaringsgrej. Passar perfekt till mitt smink! väskan jag har är super, men lite svårt att ha ordning på sakerna i den.



Liten plasthylla på hjul med tre utdragbara lådor, 150 eller 160 kostade den, kanon!



På den har jag ställt saker jag använder ofta, hårborste, kam pincett och mina penslar



I översta hyllan ligger prylar jag använder till vardagssminkningar; mineralfoundation, puder, rouge, mascara, concealer, shading skugga, highlighter ögonskuggr osv..



andra hyllan har jag alla mina små mineralskuggor och glitter



tredje hyllan finns flera rouge och skuggor, lösfransar och andra produkter jag inte använder lika ofta
Publicerat: 2010-01-26 @ 14:32:18


resultatet av..

.. en orengjord pensel som jag använde när jag lade min ögonskugga i morses ska ni alldeles strax få se!
Jag hade testat några färger från min 120 palett (JA; jag fick den av älsk när jag fyllde år den 21:a!!), och sedan inte gjort rent penseln efter mig. Dagen efter var det glömt och jag skulle bara lägga lite av make up stores nectar innan vi åkte till stan. Blev inte riktigt som jg planerat då jag samtidigt som locket blev orange fick ett svart/ blå/grön streck i globlinjen!



Det är väl inte den snyggaste sminkningen jag gjort, men tycker det blev helt ok ändå!
Kanske skulle börja med att lägga olika färger på varje sida av penslarna så går det lite snabbare när man vill markera globen..





Och på tal om på 120 paletten.. Jag har inte hunnit testa den ordentligt ännu, men vet att vissa av er som läser också är sugna på den, så strax kommer en utförlig rapport!
Publicerat: 2010-01-25 @ 23:18:28


nails

Fixade ju mina naglar för ett tag sedan, här kommer blderna jag lovade. Tyvärr är de väldigt dåliga, men kunde inte få det bättre. Förlängning med frans manikyr och dekoration av blommor och stenar





Publicerat: 2010-01-23 @ 20:10:59


got my nails done

Nu har jag fixat naglarna igen! Förlängning med fransk manikyr och vita blommor med stenar, blev fint faktiskt!
Lägger ut bilder imorgon! Då lir det förmodligen sminkning också :)
Har förresten fått en idé till bloggen, ska se vad ni tycker om det, ska bara klura lite me på den först..
Publicerat: 2010-01-19 @ 22:48:06


penslar



Tänkte skriva lite om penselrengöring och penslar i allmänhet, hoppas att ni får reda på något som ni får användning av!
Det finns en mängd olika sorters penslar att välja på, gjorda av olika material, med olika hårdhet, storlekar, användningsområden och så vidare.
Kvalitétsborstar kostar en del, men till de borstar man använder ofta tycker jag det är värt att investera i. Dock är det inte nödvändigt att lägga massor av pengar på mängder av olika penslar, utan skaffa några bra.
Jag skulle dessutom vilja tipsa om isadoras borstar som faktiskt är riktigt bra men till ett helt ok pris.

När du tittar på penslar så känn på dem, de ska varken vara för mjuka eller för hårde, det är dock lite av en smaksak, själv föredrar jag de hårdare. när du drar med fingrarna ska du höra ett krispigt ljud, man kan jämföra det med ljudet som uppstår när du gör samma sak med en tandborste. Då vet du att det är en bra pensel du tittar på.

När det gäller användningen av penslarna finns det två huvudkategorier, de av djurhår och de syntetiska. De syntetiska används till krämiga produkter som concealer, foundation och läppstift, De av hår till torra produkter som rouge, ögonskugga och puder.

Alla har olika linjer att gå efter när det gäller rengöring, men jag tycker det är lagom att göra rent penslar av djurhår en gång i veckan (kan dock erkänna att jag gör det alldeles för sällan), använd då schampo och balsam. De syntetiska brukar jag göra rent varje gång jag använt dem, detta eftersom bakterier trivs bättre i krämiga produkter, speciellt concealer borsten vill jag hålla ren eftersom jag använder den över kvisslor och annat som jag verkligen inte vill få bekterier på. Till dessa penslar använder du med fördel diskmedel, gärna yes eftersom det tar bort fett så bra.

När du har gjort rent penslarna, tänk på att inte ställa dem med borsten uppåt medan de är blöta, vattnet kan då rinna ner i limmet och göra att borsten inte håller lika länge.
Jag brukar lägga ut dem på en handduk, det tar inte så lång tid innan de torkar.

Sedan tänkte jag ge ett tips om eyelinerpensel. Istället för att lägga omkring en 100 lapp på en sådan kan du gå in på en målar affär. Där har de jättesmala syntetiska penslar som fungerar utmärkt till eyeliner, men kostar bara omkring 10-15 kr.

Ja, det var väl det jag hade att säga om penslar just nu.. hoppas ni fick någon ny kunskap!

Publicerat: 2010-01-17 @ 22:05:57


L8Nyberg

L8Nyberg finns en hel del riktigt grymma saker jag skulle vilja klicka hem! Har länge spanat på den vita kajalpennan som finns, men tänkte ta lite fler saker när jag ändå är på gång..


Kajalpennan ska vara jättebra, och kostar bara 59 kr!


Tre olika sortrs nithårband, 69 kr


legoring 45 kr.. tuff, men jag tror jag gör en själv ist!


ett halsband med en gubbe som gungar på kedjan!! Hur coolt är inte det!? 149 kr


Och så en av mina avsolute personliga favoriter, glasögon i senilsnöre, finns i silver och guld, 149 kr! Dessa ska jag ha! Kanske blir det gubben också..


så har jag ju blivit stormkär i gitarrörhängena! 59 kr kostar de, inte alls farligt!
Publicerat: 2010-01-13 @ 19:27:30


små saker gör skillnad

Vi har ett ganska litet badrum, så mina ideer med massor av gröna växter, fågelbad osv inne i badrummet går inte riktigt att förverkliga i  denna lägenhet. Dock kan man ju alltid hitta på något litet som höjer mysfaktorn, och vad är bättre än några tända ljus?


stenen med texten dream köpte jag på mitt kära EKO hallen för 25 kr



Så snart ska jag ta mig ett varmt bad, göra hårinpackning och ansiktsmask, tända ljusen och bara njuta..


Har ni några bra tips för att få små utrummen som badrum lite trevligare att vistas i?
Publicerat: 2010-01-13 @ 14:08:32


hundbus!

När vi var hemma över jul fick Chicco leka och umgås med taxarna där och även med Sandras staff Piraya. Det är så kul att se hur bra han och Piraya kommer överrens, de leker och myser så fint ihop!
Det har fungerar hur bra som helst att ha dem ihop även att det är två så olika typer av hundar.

Piraya och Chicco pustar ut efter mycket lek och stoj!


Piraya har inte riktigt insett hur stor hon är, Chiccos säng som det får plats flera av honom i passad alldeles utmärkt även till en staff enligt henne!


Hon är så försiktig när de leker, ser till att aldrig bita eller springa för hårt mot honom!


Sötnosar!


Piraya ca 16 kg, Chicco 3 kg, Freja och hennes mamma Loppan 5 kg

Chicco mös lite med Pontus i soffan också! söta pojkar :)
Publicerat: 2010-01-12 @ 13:03:23


lila, brun

Hittade några vettiga bilder på sminkningen jag hade på juafton. Hade bråttom så det blev inget komplicerat direkt. Blev inte särskilt nöjd, ska jag vara ärlig tyckte jag mest att det såg skitigt ut..



Publicerat: 2010-01-11 @ 20:53:54


golden brown

Igår blev det utgång, ochj jag passade på att fota sminkningen för en gång skull. Längesedan jag visade en sminkning nu!



Jag hade inte jättemycket tid så körde på en ganska enkel brun guldig sminknig






High tech lighter platina - MUS, som primer
Khaki gold - MUS, på hela rörliga locket och en bit upp över globen
guldskugga - Lancome, att tona ut den andra skuggan med upp mot brynet
mörkbrun skugga - makeupcosmetics.se i ytterkanten av globlinjen och som eyeliner
glitter från MUS i ytterkanten av nedra fransraden
lösfransar - Ardell nr 105
Publicerat: 2010-01-10 @ 19:43:21


turquoise glitter från H&M

För ett tag sedan köpte jag en glitter eyeliner från H&M, 39 kr tror jag den kostade. Jag köpte den på H&M i Jönköping, en blå, men jag såg att de bli inte finns att köpa på internet nu, därav bilden på den lila.
Jag använder den ofta till bruna sminkningar antingen som eyeliner längst övre raden eller i yttarkanten av ögat, båda uppe och nere.
Den sitter bra, glittrar fint och priset är ju inte alls farligt. Den ger häftiga effekter och då det är en glitter eyeliner blir det ju heller inga skarpa kanter, så även du som är osäker på handen kan använda den utan problem.
Nästan varje gång jag använt den har jag fått beröm för mina sminkningar!
Minuset är dock att den inte är bra för känslig hy. Huden runt ögonen är tunn och känslig, så egentligen tror jag inte att produkten lämpar sig så bra för just det området. På mig har det svidit lite precis när jag applicerat den, men det gick över och jag var varken röd eller irriterad efter. Det finns ingen innehållsförteckning, men den luktar ganska skarpt för att vara en make up produkt.

Kortfattat tyckar jag alltså att den är prisvärd och användbar, men passa dig om du har känslig hy. Den har åkt ner i min väska för vardagsmakeup just eftersom den gör det så lätt att piffa upp en enkel sminkning.

Publicerat: 2010-01-07 @ 21:44:59


update

nej, nu har det varit förbaskat dåligt med uppdateringar! Knappt några inlägg alls under julen! Och jag som hade tänkt att blogga massor nu när jag äntligen haft tid..
Det känns dock inte lika roligt att blogga utan bilder, detta har ju blivit lite av en sminkblogg utan att jag själv tänkt på det..
sminkningar haf jag gjort, tro mig. Men kameran har inte varit med, och när jag kunde fota så var batteriet slut..
Tja, mycket mer än så hade jag inte att säga just nu..
Eller vänta, lite bilder från nyår kan jag bjuda på!


Aldin, Selmir


Damir, Semlir, Roy


Jag, Sis


Roy



Roy, Chrille


Damir, Selmir

Publicerat: 2010-01-07 @ 19:32:51



RSS 2.0