midsommarmake

En aning sent kommer nu lite bilder från min midsommar. Ingen utmärkande sminkning direkt, men på somrarna är det bekvämast utan allt för mycket smink tycker jag.

Det är så sällen jag visar hela ansiktet, så här får ni en helhetsbild! Tyvärr hade jag bråttom när jag tog bilderna, så blev bara två vettiga, jag hade skugga i hela ansiktet på de andra..



Håret hade jag i princip som det ser ut naturligt, gjorde ett pat lockar med plattången bara. Har även använt vit kajal i vattenlinjen för att förstora ögat, något jag inte gör så ofta, men blev fint tycker jag!


En enkel grön sminkning med bara en skugga, ibland är enklast bäst!
Publicerat: 2010-06-29 @ 09:45:19


not gone yet!

Nope, vet att det varit kasst med uppdatering ( hmm, känns som om jag skrivit det förut? ) men jag har varit i Turkiet i en vecka och då ville jag helt enkelt inte sitta vid datorn. Nu har jag varit hemma i några dagar och jag har faktiskt inte haft lust alls att blogga.
Jag har någon sminkning att visa upp och ska snart fixa naglarna, så snart dyker det väl upp något :)
Jag gjorde faktiskt en nagelförlängning i Turkiet, jag tänkte att det var på tiden att låta någon som kan sin grej fixa mina naglar så kanske jag skulle lära mig ett och annat. Jag vet inte om det var så bra att göra det just i Turkiet, de behöver kanske inte ha utbildning för att fixa naglar där? Det såg i alla fall ut att vara en proffsig lokal, men när hon sedan tog fram sin utrustning sjönk mina förhoppningar. Hon måste ju ha fixat naglar på folk förut, men jag blev grymt besviken!

Hon filade ner min egen nagel riktigt hårt, den blev supertunn! Jag förstår inte varför det ska vara nödvändigt..
När hon sedan skulle fästa tipparna tog hon inte bort dammet från filningen innan hon fäste dem och storlekarna passade inte alls. Av någon anledning tog hon alldeles för små, så på flera av naglarna är det glipor på kanterna.
Så var det sedan dags för gelen, fylld av luftbubblor på varenda nagel, och dessutom sitter det ojämnt så en del naglar ser helt missformade ut....

Nej, de ryker så fort jag har tid, då blir det nya spännande naglar!
Publicerat: 2010-06-27 @ 05:17:33


here we go!

Om ungefär en timma börjar vi vår bilfärd till Landvetter, någon gång sent ikväll går vi äntligen av flyget till Turkiet!
Ska bli så skönt! Riktig tur har vi också som tydligen ska åka med ett danskt flyg, de strejkar nämligen inte :)
Alla väskor är packade, så just nu sitter jag i solen och njuter lite av det fina vädret här hemma. Ska ta en sväng med dammsugaren innan också, skönt att ha det någorlunda städat när man kommer hem!

Hittade en ganska rolig bild på mig när jag var liten, sminkintresset började tydligen ganska tidigt!



Kanske skulle ta det lite lugnt med rouget? :)
Publicerat: 2010-06-16 @ 10:51:37


black

Jag har som jag skrev tidigare testat mina dual system formar som jag fick hem för några dagar sedan. Jag måste säga att jag är nöjd med dem, bara man lär sig hur de ska användas kommer de underlätta enormt när jag gör nagelförlängning!
Jag valde att göra frans manikyr med svarta tippar, jag målade även tånaglarna svarta med ett lack från mavala för att matcha!
Här ser ni resultatet:




för er som inte visste det har jag tjocka tår med pyttesmå naglar! ;)


Som ni ser är smile linjerna ojämna, något jag måste träna på, dessutom har jag fått in luftbibblor i endel av naglarna, dock på högerhanden, så det eror mest på att jag inte lyckats trycka fast formarna ordentligt med min vänstra handd.
Det klurigaste är att välja rätt storlek på formen. Den passar när jag testar på min vanliga nagel, men när jag sedan lagt akrylen i formen så gör ju akryllagret att formen höjs upp lite och den blir då för liten för min vanliga nagel. Detta har gjort att det blivit en glipa på kanterna av nageln där det inte är någon akryl, syns om man kolar nära.

Jag tänker träna tills jag får in det ordentligt, för resultatet blir superglansigt och jämnt utan lack och en massa filande!

Publicerat: 2010-06-15 @ 20:51:12


Alanya?

Imorgon åker vi till Alanya, men vet inte om det kommer skita sig med tanke på flygstrejken? Som jag fattade det innan skulle den endast påverka regionala flygningar, men nu verkar det som om vi också kan drabbas av den.. :S
Älskling sitter i kö för att kolla upp det, hoppas verkligen det ordnar sig!

Igår skulle jag göra nagelförlängning på Sandra, ALLT gick verkligen åt helsike! Så jag blev sur och på kvällen gjorde jag på mig själv. Anvande formarna jag köpte och blev helt ok, måste träna lite för att få till det ordantligt, utan några luftbubblor och dyrligt, men sedan tror jag det blir perfekt!
Visar bilder lite senare idag :)
Publicerat: 2010-06-15 @ 19:08:54


färg på ögonskugga?

Många undrar vilken färg som passar just den personen bäst när det gäller ögonskugga. Jag tycker inte om regler alls när det gäller sminkning, och jag blir irriterad när folk börjar prata om " jag kan bara ha kalla färger, du kan ju inte ha brunt till bruna ögon eller rött till stora läppar osv. Testar du sminka dig lite och märker att du trivs bra i lila ögonskugga, ja, då tycker jag du ska ha lila skugga oavsett om dina ögon är bruna, blå eller gröna. Dock blir det oftast så att man trivs i en färg som anses passa bra just till den ögenfärg man har.
Man behäver inte gå på färganalyser eller till proffs för att hitta en färg som passar! Testa dig fram och lite på dig själv!

Dock finns det olika färger som framhäver varandra på ett bättre sätt än andra färger, detta är bra att veta om man är ute efter att framhäva sin egen ögonfärg.
Dessa färger kallas motsatsfärger eller komplementfärger. Placerar man dem vid sidan av varandra framhävs de, blandar man dem tar de istället ut varandra och det blir grått.
Färghjulet nedan visar vilka färger som är motsatser till vilka.


Här ser ni att motsatsfärgen till blått tex är färger som går i gult, orange och bruna nyanser, grönt framhävs av rosa och lila nyanser osv. Ni ser även hur det faktiskt gör skillnad när de placeras vid sidan av motsatsfärgen så som man gjort i den inre cirkeln. Den ljusblå färgen ser mycket starkare ut när den placerats vid sidan av den rosa.

Det var allt jag hade att säga nu, ha det fint! :)
Publicerat: 2010-06-10 @ 10:49:51


dual system forms

Har hittat ett sätt att göra nagelförlängning utan att använda tippar och utan att behöva fila och dona så mycket. Det verkar verkligen superbra! Dual system forms ser ut som en genomskinlig lång lösnagel som du lägger akrylen i och sedan trycker fast på din egen nagel. Där härdas akrylen, sedan plockar du bort formen och filar till kanterna lite. Jag testade idag, fast med en vanlig lösnagel, och det gick riktigt smidig att lägga i akrylen, tunnt, jämnt och fint! Dock lossade den ju självklart inte från fingret sedan så fick klippa av dem och fila till lite.. blev ganska bra det med :)

Nu har jag beställt dual system forms, 75 kr med frakt på tradera (förlåt Steffi och älskling) Men jag fick faktiskt tillbaka pengar på skatten idag...

Jag hoppas verkligen att de fungerar så bra som de verkar, tror Sandra får bli min försökskanin, återkommer med resultat!

Publicerat: 2010-06-09 @ 22:15:39


Wet`n Wild

Var på min kära affär EKO hallen en sväng och fick syn på deras mineralfoundation från Wet`n Wild. En vän har tipsat mig om deras foundation som också har blivit utsedd till näst bäst av tidningen amelia. Jag är jättenöjd med den jag anänder från make up cosmetics ( har skrivit om den många gånger) men den börjar ta slut, så tänkte att jag kunde slå till på denna, 89 kr kostaade den, 69 finns den för på Nellys, men då tillkommer ju frakt och dyligt, så jag tror jag gjorde att bra val som köpte den direkt i butik.

Än så länge har jag inte testat den ordentligt, köpte den ju precis. I affären var det så dåligt ljus, så jag vet inte ens om jag fick rätt nyans. Jag tog light, har fåt ljusare hy de senare åren känns det som, blir den för ljus i sommar då jag (förhoppningsvis) är mörkare i ansiktet blandar jag bara i lite mineralsolpuder :)



Dock blir jag som vanligt irriterad när innehållet inte finns på förpackningen. Jag har kollat runt lite på internet, och inte lyckats hitta något innehåll.. Jag vill gärna veta vad det är jag köper, sånt gör mig riktigt irriterad!

Vet ni för övrigt att det här med att testa foundation på handen är helt fel? Jag vet inte vilket löjushuvud som kom på att det skulle vara bra, det är ju knappast på händerna man ska använda den!
Nej, nästa gång ni letar foundation testar ni den på käkbenet! jag brukar även testa under ögonen och kanske om man har någon kvissla för att se hur bra den täcker. Däremot använder jag aldrig de svampar eller borstar som kan finnas i affärer för att testa, utan då använder jag alltid fingrarna, något jag inte gör hemma. Man vet ju inte hur många som använt borsten innan, förmodligen rengörs de inte heller, så det är ju rena bakteriehärden!

Publicerat: 2010-06-09 @ 12:04:25


scones på g :)

God morgon! Blev väckt så vackert av Chicco på morgonen, han hoppas helt enkelt på mitt ansikte och börjar pussa mig tills jag går upp! haha tur att han inte väger mer än 3 kg, annars kan det bli jobbigt att ha honom där :)
Dåligt med bröd hemma, så har kört in scones i ugnen nu, mumma! dock har jag inte ost hemma, men scones är gott med bara smör också.
Hörde på nyheterna om en ny lag från migrationsverket att asylsökande inte ska behöva ha arbetstillstånd för att få arbeta, utan får börja jobba från första dagen de kommer till Sverige. Superbra tycker jag!
Det är självklart att det går lättare att lära sig svenska när man umgås med svenskar, därmed är det inte sagt att det är så många som får möjligheten att arbeta.
Publicerat: 2010-06-09 @ 08:50:15


mavala riga och isadora matte top coat

I vintras köpte jag ett nagellack från mavala, ett gulligt ljusrosa som heter riga. Jag har testat det flera gånger, men aldrig riktigt fått till det. Jag testade det igen förra veckan tillsammans med isadoras matte top coat. Tyvärr kan jag inte ge något speciellt högt betyg till Riga. På bilderna nedan har jag målat tre lager, och andå täcker det inte helt. Jag tror även att lacket var aningen gammalt redan när jag köpte det. Jag tycker verkligen att det är dålig stil att butiker att sälja gamla produkter. Riga åkte i soptunnan efter denna lackning.



På bilden till vänster har jag endast lagt tre lager med Riga och till höger har jag även lagt isadoras top coat.

Skillnaden var svår att fånga på bild, jag gillade verkligen effekten av att ha matta naglar istället för glänsande, jag har även testat det på svart nagellack och det blir riktigt snyggt!

Borsten är bred, vilket jag tycker gör appliceringen mycket smidigare ( isadora har ju även vanliga lack med wide brush), det torkar fort och är helt klart värtde 69 kronorna.
Dock upplevde jag att alla naglar inte inte fick samma matta effekt, utan endel behövde flera lager men ändå inte bler helt matta. Detta behöver dock inte ha med lacket att göra, jag kanske kom emot något oljigt med de naglarna innan jag lackade.

Publicerat: 2010-06-08 @ 14:32:59


bal 2010- Madeline

Jag vet att uppdateringen har varit kass, men så är det när man har fullt upp! Bal har det varit och idag kommer bilder på en av tjejorna som jag sminkat och gjort naglar på! Madde blev sötare än sockar när allt var färdigt! Vi blev riktigt nöjda båda två efter all stress och slit, när klänningan kom på såg det så rätt och enhetligt ut!



Vi gjorde en förlängning med vita tippar och vit blomdekoration




Tyvärr fick vi så bråttom så jag hade inte tid att ta ordentliga bilder på sminkningen. Det blev en brun sotning med lite guld, till det ganska diskreta läppar, jag tror att ni ser någorlunda hur det ser ut på bilderna.



Fick till en riktigt fin lyster i ansiktet! Som ni ser framhävs blå ögon riktigt fint av brunt. ( och bruna ögon framhävs fint av lått föt er som inte räknade ut det ;)



En riktigt dålig och suddig bild, men här kan ni se att vi lagt in guld i sminkningen också.



Som en riktig chokladbakelse skrev hon över röda mattan! :) ha,ha Madde har tidigare varit blond, men jag måste säga att denna hårfärg var perfekt till henne


Det var söta Madeline det! Jag hoppas hon fick en underbar kväll, svårt att misslyckas med det kanske när man ser ut som en prinsessa?

Får jag tag på bättre bilder på sminkningen kanske de kommer upp senare. Jag får även förtydliga att det inte är jag som gjort den fina hårupsättningen.

Lämna gärna en kommentar! :)
Publicerat: 2010-06-07 @ 10:12:17



RSS 2.0