3 år...

Idag har jag och älskling varit tillsammans i tre år. Tre år av glädje, lycka och kärlek. Tre år av ilska, frustration och sorg.
Vi har haft våra upp- och nedgångar, tillsammanst har vi gått igenom mycket, stöttat varandra, svikit varandra, bråkat med varandra, gett glädje till varandra, men framför allt älskat varandra.

Nu ska vi fira med resturangbesök och sedan ska vi till relaxavdelningen på rosenlund, sönt och välbehövligt!

Ha det fint så länge!
Publicerat: 2010-10-30 @ 12:30:43


koncentration..

Usch, är inte det minsta sugen på att plugga! Vill göra naglar och olika sminkningar hela dagarna istället!
Har så många olika nageldesigner jag vill göra och det hade varit så kul att göra några steg för steg halloween sminkningar... Men jag har inte tid, som vanligt...

Dock har jag planer på att lägga upp två steg för steg sminknnigar, alltid något! Kanske de passar någon som inte är säker på sin utklädnad ännu?

Aja, tror jag tar en liten promenad med Chicco, sedan får jag ta tag i koncwernredovisningen igen.. suck..
(fast tycker det är ganska intressant, dock supersvårt..)
Publicerat: 2010-10-29 @ 16:35:19


koncernredovisning..

Sitter just nu och pluggar koncernredovisning, har precis börjat med kursen, så ska för en gång skull försöka komma igång med en gång. Tar en putteliten pause bara för att meddela att jag blev inspirerad av mit eget julklappsinlägg igår, så beställde hem lite till mig själv.. haha

det blev en brush cleaner, har velat ha väldigt länge, glömde den i förre beställningen.
en face primer- min från vekk börjar ta slut, hoppas denna är lika bra..
100 paletten, ser verkligen fram emot att få den! hoppas på härliga pigment och matta färger!
en pensel som jag tänkte använda till shading på mindre områden, som vid näsan, men även till ögonskuggor. De har en shading pensel som verkar vara kanon, men den var tyvärr slut :(
en duo krämskugga i butter pecan, krämskuggor som går att använde själva som de är eller som underlag för andra skuggor. Tog mest med den för att det är kul att testa, men de verkar vara populära, för nästan alla färger var slutsålda!

Jag väntar även på paket till nagelpyssel, nagelformar, jättehäftiga tippar och så äntligen en elektrisk fil! Äve en dotting tool och et gelé kit. Sedan är det shopingförbud på mig resten av månaden (förutom om jag hittan någon tröja/kofta som jag faktiskt behöver). Det enda lag får shoppa är aktier och fonder! haha
Försöker bli lite insatt faktiskt, för inget kan väl vara bättre att lägga pengar på än något som genererar i mer pengar?

Vet ni att det mest är män som handlar i aktier, men att de få kvinnor som gör det visat sig vara skickligare än männen när det gäller val av aktier?

Publicerat: 2010-10-29 @ 12:37:24


Eyes Lips Face- christmas

Elf, har släppt flera produkter nu till jul, som vanligt till väldigt låga priser. Vad som finns på hemsidan är bland annat limited edition penselset, nagellack, cases och flera olika set med ögonskuggor mm. Perfekt för dig som letar efter julklappar!

Lite längre ner kommer mina julklappstips från denna sida för dig som känner dig lite vilsen bland allt smink!

Vad som intresserade mig mest var paletterna med ögonskuggor, de kommer förmodligen sälja som smör i solsken med tanke på hur otroligt populära 120 och 88 paletterna varit.
Paletterna Elf har släppt nu till jul är dessa:


palett med 32 skuggor, ca 60 kr


palett med 100 skuggor, ca 100 kr

mini makeup collection, palett med skuggor, rouge och läppglans (tror även det är en concealer/foundation av något slag med),  ca 100 kr


83 Piece Essential Makeup Collection, palet med 100 skuggor, 9 läppglans, 4 rouge, samt 4 concealer/foundation (inte säker på vad) ca 168 kr.


Som ni ser otroligt låga priser, och ändå är det inte skräp de säljer. Linda, som är make up artist och bloggar för VR brukar bland annat tala väl om Elf:s produkter. (hon är för övrigt sjukt grym på det hon gör, väldigt kreativ. En av de få bloggar jag följer dagligen)

Jag själv har i sminkväg testat deras foundation, concealer och booster, som jag är mycket nöjd med!
För mig bir det nog till att klicka hem 100 paletten. Inte för att jag egentligen behöver så många nya skuggor, men det fanns flera neutrala nyanser där i, vilket jag faktiskt saknar i min sminksamling. Sedan hoppas jag att skuggorna är så matta som de ser ut som på bilden, vill ha fler matta skuggor!


Är det möjligtvis någon kille, förälder eller annan person som läser min blogg och är ute efter julklappar till flickvän/ dotter, så skulle jag ur christmas produkterna rekommendera något av penselseten, de är av limited edition och kostar mellan ca 30-260 kr per set. (det för 30 är dock ett travel set)

Detta set kostar ca 80 kr och innehåller de penslar som behövs för att kunna lägga en grundlig och bra make up. Det finns bland annat foundation pensel, rouge och shading pensel.
Detta set är vad jag skulle rekomendera och bli glad över själv om jag fann det i ett av mina paket.

För den som är intresserad av make up, men inte riktigt vet hur man får till det finns flera "get the look" set som innehåller de produkter som behövs för den speciella stilen (även penslar) samt naturligtvis instruktioner. Set som jag tror fungerar till alla är detta:

Beautiful browns innehåller basic färger och produkter som alla har användning för. (bla brun skugga, mascara, eyeliner, ögonbrynspenna mm) kostar 50 kr

För den som lyckas med vardagsmakeup, men har lite svårt att få till det när svängarna skall tas ut till kvällsmaken (vanligt problem) finns tre olika set att välja på: Dramativ eyes, purple perfection och basic browns. De fungerar som de andra seten, men innehåller fler saker (bland annat lösfransar). Skillnaden mellan dessa är egentligen endast färgerna. Jag skulle rekomendera Dramatic eyes eller Basic brown eftersom det är färger som alltid fungerar. Speciellt den första, dramatic eyes kan vara ett bra julklappstips då många upplever det svårt att göra sotningar.


Dessa set kostar ca 60 kr

Tredje julklappstipset som di också finner under christmas kategorin på hemsidan är mineral starter kit som innehåller mineral concealer, mineral foundation, mineral blush samt de borstar som behövs. Dessa kostar ca 100 kr och är oerhört prisvärda. Det är bra produkter som är enkla att använda, ger ett naturligt och fin resultat.



Eftersom det nu är så låga priser, men ändå bra produkter är det kanske lika bra att klicka hem flera produkter? Här nedan visar jag vad jag anser är de bästa valen, INGEN kan bli missnöjd över det klappen!






mineral starter set+beauty encyclopedia+face primer+everyday brush cleaner+mist spray+eyeshadow palette=
330 kr

Lite snabb genomgång av produkterna:

Mineral set:
Som jag skrev innan, foundation, concealer och rouge, ger en fin, naturlig grund

Beauty encyclopedia: Denna innehåller rouge, shading och highlight, och concealer. det finns även beskrivning för hur man lägger den för att på bästa sätt framhäve kindben mm. Detta är något som alla borde lära sig, hjälper dig att få fram fina ansiktsdrag!

Face primer: En kräm som används som grund innan foundation, slätar ut huden, jämnar ut ojämnheter och gör att foundationen fäster bättre

Everyday brush cleaner: en spray att använda dagligen som rengöring av borstar och penslar

mist spray: En spray att spray att använda i ansiktet efter att makeupen lagts, fäster sminket, innehåller uppfriskande ämnen som grönt te mm

eyeshadow palette: 100 ögonskuggor i en palett, mer än så behövs inte!

Jag hoppas alla förstår hur fruktansvärt prisvärde dessa produkter är!

Detta var alltså mina julklappstips, skulle kunna ge många fler från Elf, men med risk för att gå igenom hela deras sortiment begränsar jag mig här!




Publicerat: 2010-10-28 @ 20:17:12


frensh and flower

Förra helgen gjorde jag ett nytt set naglar, denna gången blev det franska som jag faktiskt blev nöjd med och jag testade även på att göra en blomma i 3D med akrylen..

Detta är resultatet: 



glansen på bilden är nagelolja..





Tycker blomman blev bra :)

Dock har jag varit för slarvig när jag filade ( la ner ca 1 timma på förlängningen ) så de börjar redan släppa i kansterna :S Har fortfarande svårt att få till det med den luktfria vätskan, är jätteskönt att slippa lukten, men gillar inte att behöve lägga akrylen tjockare. Snart kommer förhoppningsvis min elektriska fil dock, och då blir ju den biten smidigare i alla fall!
Publicerat: 2010-10-27 @ 19:50:21


maskerad?

Fullkomligen ääälskar att klä ut mig, men är ALLTID ute i för sent för att hitta på något riktigt kul... Sedan ska det ju hellst inte kosta skjortan heller...

Så nu har jag kommit fram till två alternativ som jag kan fixa snabbt om som blir någorlunda billigt..
Såg en superhäftig leopardfärgad byxdress på hm idag, 350 kr.. Den var läcker, men passar kanske inte till alla tillfällen. Hur som, den skule jag ju kunna ha på mig och fixa någon leopardsminkning, det blir liksom två flugor i en smäll, jag får ett läckert plagg plus en maskeradoutfit!

Andra alternativet är att jag klär ut mig till docka. Då tror jag inte att jag behöver köpa något, knästrumpot, klänning, lockar i hår och en docksminkning fungerar. Såvida jag inte ska vara barbiedocka förstår, då behövs en blond peruk...

Åh, någon som har andra ideér? Vill inte köra på det vanliga, häxa djävul- stuket..

Vad tycker ni?
Publicerat: 2010-10-26 @ 23:44:19


NOTW Elf- Plum

Som jag skrev för ett tag sedan beställde jag hem lite grejor från märket Elf. Det blev bland annat nio nya lack i höstiga färger!
Först ut att testas var lacket Plum, som faktiskt har på pricken samma nyans som ett mörkt plommon.



Helt rättvisande är bilderna kanske inte eftersom jag målade över det förra lacket jag hade, ganska slarvigt också. Tittar man noga kan man se den förra designen under..



Pimpade ena nageln med ett glitterlack, älskar effekten! Tycker det ser ut som en stjärnhimmel..




En ordentlig recension av lacket vill jag inte ge ritkgit än, jag tror jag behöver testa det fler gånger innan jag bestämmer mig.
Denna gång gick det åt tre lager för att få det täckande, men med tanke på att jag skulle måla över ett annat lack är et möjligt att två hade räckt. Det tog dock lång tid för lacket att torka, vilket är ett stort minus för mig som inte har tålamod för att sitta still. Å andra sidan kostar lacken 18 kr..
Jag får helt enkelt testa flera och återkomma med resultat!

just detta lack, plum verkar jag dock ha lagt på ett märkligt ställe, kan inte hitta det! :(
Publicerat: 2010-10-26 @ 10:36:05


Jo, jag lever fortfarande!

Två tentor har jag skrivit nu, lite ledig hade jag velat vara, men nej... ena kursen köre igång idag igen och det verkar sannerligen inte vara något att glida igenom...

Nog om det, här kommer sminkningen från tentafesten! Brun sotning, hade tänkt att göre den mer "heroin chic" inspirerad, men detta blev alltså resultatet istället.



skuggan är mestadels en favorit från lancome paletten jag har





Ber er ignorera de slarviga ögonbrynen, har helt enkelt inte prioriterat att plocka dem så noga under tentatiden!



Så en hel ansiktisbild för ovanlighetens skull...
Här syns tydligt hur jag lagt shading och rouge, tänk på att rouge skall vara PÅ kinden, för att framhäva kindbenen lägger du shading ( en brungrå nyans ) under kindbenet. Ta tex ett solpuder, dock utan skimmer, annars kan du få fel effekt

Publicerat: 2010-10-25 @ 15:34:05


skor till lillen

Som ni vet är jag mitt inne i tentaperioden och hinner därför inte lägga ner tid på att blogga :(

Tänkte bara visa bootsen jag beställde till lillen nyss, han har ju ingen päls på fossingarna, i vintras kunde han inte vara ute alls mycket pga kyla och salt. Köpte ett par skor redan då, men de satt riktigt dåligt, så hoppas att dessa ska fungera bättre!


Betalade lite mer är 300 inkl frakt, lite mycket för skor som bara är 3 cm breda, men om de passar är det värt det!
Publicerat: 2010-10-09 @ 22:04:14


NOTW- Sally Hansen Amber Chrome

Ber om ursäkt för den hamskt dåliga uppdateringen, men nu är det tentaperiod och det är en väldigt giltig ursäkt för att inte hinna blogga så mycket, inte sant?

Jag har i vilket fall lackat om naglarna denna vecka, så slänger in ilder och kortfattad beskrivning, sedan ska jag läsa lite innan jag går och lägger mig..

Sally hansen med nyansen Amber Chrome, nr 27 blev det denna vecka, vet att jag visat det en gång förut, men pojkvännen fick välja lack denna vecka, så körde på det ändå!



Färgen är som framkommer väl av namnet krom- likade, precis som flaskan till nagellacket är!
Jag har även lagt ett lager av isadoras matta topplack just på amber chrome, innan jag lade på det svarta lacket på tiparna.



Ett lack som jag gillar nyansen på skarpt, intressant, något som händer samtidigt som det inte är särskilt skrikigt.
Dock är det inte det smidigaste lacket att måla med. Borsten är vildigt smal, lacket vill gärna lägga sig i ränder, på en nagel blev det dessutom bubbligt. Tänkte att det berodde på att jag inte låtit underlacket torka ordentligt först, men icke. När jag tog bort äen underlacket och endast lackade med Amber Chrome var bubblorna fortfarande kvar.



Jag kan dock förlåta att det inte alltid är samarbetsvilligt, dels då jag tycker nyansen är så unik och fin, dels då sally hansen har det bästa toplacket jag någosin testat, Mega Shine, men det förtjänar ett eget inlägg.

Publicerat: 2010-10-05 @ 23:06:02


fem nyanser

Söndag förmiddag och jag tvättar kläder, plockar iordning lite, skriver matlista, kollar recept och allt annat som hör mina söndagar till. Svamp ska rensar också, fick två påsar av min kära familj som varit ute och plockat, så den ska jag göra något gott av!

Igår var vi på middag hos några vänner, hade inte tänkr fixa mig något särskilt, men så fick jag syn på 120 paletten, och är flera färger där som inte är testade ännu, så kunde naturligtvis inte låta bli...

Lite gröna nyanser blev det, en ganska snabb och smidig sminkning egentligen!


Grönt som övergick i guld/gult



Jag gilar färgerna, men har märkt att jag inte trivs riktigt lika bra i mycket färg längre, tror jag håller mig till lite mer diskreta färger framöver, sådär murriga och mysiga :) Är det hösten som påverkat mig kanske?

Publicerat: 2010-10-03 @ 11:05:36


Fredag 30 okt

Idag är det som sagt den 30 oktober. Så vad är speciellt med denna dag? 50 öringen försvinner idag. Vi har fått nya golv i hell och vardagsrum. Min älskling har överträffat sig själv med matlagningen, tja, idag är en ganska bra dag helt enkelt!
Jag har kommit hem från ett café där jag spenderat större delen av dagen, är mysigt att sitte där och plugga!
Nu ska jag ut en sväng med lillen, sedan blir det till att städa lite, äta och plugga ännu mer..

Tänkte försöka lära mig lite mer om tekniker inom nageldekoration också, får se om jag ska testa min kreativa sida på lösnaglar redan ikväll..
Publicerat: 2010-10-01 @ 17:20:33



RSS 2.0