suck

tänkte bara säga att jag in te tycker om matte. Försöker räkna nu, på lektionen igår fattade jag det mesta bra, men nu? förstpr verkligen inte! När jag ska räkna ut linjernas ekvationer som borde vara enkelt blir det FEL! och jag gör ju precis som det står att man ska göra.. eller uppenbarligen gör jag ju inte det :(
Aja hoppade över det så länge så ska jag kolla på den sen igen, efter stallet när jag har "friskt" huvud. Så gör jag lite annan matte så länge. är jobbigt, får ont i ryggen när jag sitter ner också..

synd om mig idag, och imorgon ska jag göra prov.. aj,aj men det får gå soom det går helt enkelt, klarar jag det inte nu får jag hoppas på bättre tur nästa gång. surt bara att han sätter minus när man gör fel.. :O
Publicerat: 2009-02-26 @ 14:10:36


26/2 Blondinbella?

Ja, men vad är grejen med blondinbella egentligen? Har faktiskt inte kollat hennes blogg förut (!) Men tänkte ta mig en titt idag. Jo, ganska intressant liv visserligen, jag menar hur många i hennes ålder äger framgångsrika företag och så? Och hennes egen webbshop är faktiskt genial! varje dag har hon ett erbjudande, något exklusivt märke som just den dagen är superbilligt. Och varje dag är det självklart olika saker. Detta gör ju att man blir rvungen att gå in varje dag för att kunna se om det just den dagen går att göra ett otroligt fynd. Varje gång du går in på sidan så klirrar det av pengar till henne, även om man inte handlar något! så, ja, jag kan inte säha mer än att det är otroligt smart. faktiskt.
Sedan skulle jag väl vilja ge ännu mer cred fär den som kom på det från början, är ju inte så att bella var först med den affärsiden direkt.

Men sedan undrar man ju vad grejen är med henne annars? Jag stör mig faktiskt lite på de så kallade "modellbilderna" hon har. De är faktiskt jättedåliga. riktigt, riktigt usla. Varför blir alla kända unga tjejer någon form av b-modeller?
Visst, hon ser väl ganska bra ut (men skulle verkligen inte vilja byta med henne!), men någon modell är hon ju verkligen inte!

Kolla den här bilden tex:





"isabella barbiechic"
usch! ansiktet ser helt skitigt ut.. hon måste ha ett kilo löshår i på denna bilden?

Nej, jag tycker man ska hålla sig till det man är bra på, och att leka modell är ju uppenbarligen ingen av hennes talanger. Sedan förvånas jag av att hon faktiskt lyckas så bra som företagare, orkade bara läsa lite av sakerna i bloggen, och kan bara konstatera att blondinbella hade varit ett passande namn även om hon var brunett^^


Publicerat: 2009-02-26 @ 09:53:21


25/2

japp, idag är det löning minsann.. Kanske ska inhandla ett par nya mjukisbyxor, mina börjar nli lite väl slitna, när det liksom är noppror över hela byxorna om tyget nästan är genomskinligt så är det kanske dags att kassera dem?

Älskling och jag hittade JÄTTEFINA fåtöljer som vi skulle åka och hämta imorgon, med så har killen redan sålt dem fast vi skulle ha dom!  jag blir faktiskt närtan ledsen i ögat av det. De var liksom så himla fina och snygga o säkert jättesköna och det stog typ sara på den ena och damir på den andra.. Jag menar, vad ska någon annan göra med fåtöljer som det typ står våra namn på?! BAHH!!

Men,men, pengarna som skulle gått till en fåtölj gick ist till en kamera. Min alldeles egen, första kamera. Det känns..... stort. :) så nu kommer jag inte vara tvungen att stjäla bilder från andra, be folk skicka bilder eller ta kort med min 3 megapixels mobilkamera. Och det är ju positivt. Köpte den från elgiganten, den har 9,3 megapixlar och tar tre kort på en sekund. Inte något att skryta med, men den passar alltså mig perfekt. Är ju ganska dålig på att fota och så, men det går nog betydligt enklare nu när jag har en kamera..

Och idag kom äntligen min dually grimma! :) Skulle fått den när jag fyllde år (21 jan) men en månad senare hade den fortfarande inte kommit! mamma var arg, och ringde och mailade men inget hände. Då blev jag arg och mailade till dem. Det var ett ganska argt mail och det visade sig att den typen var mer effektiv. Dagen efter ringde de och bad om ursäkt, så nu fick jag en extra DVD i present också!
Men vad jag blev mest arg över var att det var flera personer som ringt och klagat, ingen hade fått sina saker. Visade sig att det är någon på posten som tydligen är hästintresserad och håller på med den här typen av hästhantering. Så detta snille hade kort och gott tagit vad h*n ville ha! det var inte snällt..
Men, men polisanmält är det, kan ju inte vara för svårt att ta reda på vem det är, bara kolla vilka som jobbade då?
Så din lilla tjyv, snart är du fast! men får väl ändå tacka, var ju därför jag fick en extra present!
åh, keep it a secret, jag fick inte öppna och kolla i paketet för mamma innan vi firat mig ordentligt.. därmed inte sagt att pappa inte fick öppna medan jag tittade!

HEJS!
Publicerat: 2009-02-25 @ 14:10:59


20/2

Hemma från jobbet nu, varit riktigt mysigt idag! :) Bara tre barn, alldeles lagom tycker jag! Skulle vara smidigt om man kunde vara typ dagmamma på helgerna och ha 3-4 barn. Iofs är det väl inte så svårt att ordna barn att vakta.. men blir väl inte så mycket pengar förstås.
Igår träffade jag alex en sväng, var kul, det var riktigt längesedan! Men man ändrar sig med tiden vare sig man vill det eller inte, i vårt fall var det väl jag som ändrats mest, men i en positiv riktning tycker jag.. Vi kom iaf in på en het diskussion om religioner, eller ja, var väl kristendomen vi pratade om. helt olika åsikter och ingen ger sig så tillslut var vi ju typ förbannade på varandra. Smarta som vi båda fortfarande är iaf ;) så insåg vi att vi halt enkelt får låta bli att disskutera religion och förmodligen även politik, så blir det betydligt trevligare att umgås..
Hur som helst, jag vet att alex inte läser det här (inte så många andra heller för den delen) men jag tänker ändå skriva om mina åsikter. läs om det intresserar dig, eller låt bli

Om det nu stämmer att det står i gamla testamentet att den som inte följer kristendomens vägar ska brinna i helvetet så tycker jag fortfarande INTE att det är samma sak som att alla kristna tycker att alla de som inte är kristna ska brinna i helvetet. Jag tycker inte heller att man kan uttala sig om vad som står i gamla testamentet om man inte läst det själv. Jag har inte haft varken intresse eller tid att läsa, men jag vet att många människor kommer med påståenden om att det står si eller så där i. Jag tror själv inte att hälften av det stämmer, för jag tror inte att alla de personer jag pratat med läst testamentet.
Enligt mig så kan man vara kristen utan att följa det som står i testamentet till punkt och pricka, eftersom kristendom för mig iaf är att man har en tro till gud. Alltså behöver man inte tycka att alla andra ska brinna i helvetet för att man tror på gud. Allt i dagens samh'lle blir modernare och allt ändras med tiden. tycker det är sorgligt att människor inte kan inse eller ibland tillåta att tron också ändras med tiden.
Jag orkar inte skriva mycket mer än så och ni som läser förstår nog inte helt och håller eftersom ni inte var med i diskussionen. men för att citera Bosse :)
"Det skiter jag i"
Publicerat: 2009-02-20 @ 17:15:30


åhh

Jag menar verkligen ÅHH!!!!!! Det kan ju inte vara sant! HERREGUD! jag tror gud har välsignat mig trots allt:
PLACEBO ska komma till Sverige i maj!!!!!!!!!!!!!!!!
fattar ni! Helt sjukt
Jag älskar ju Placebo! Jag har drömt om den här dagen så länge!
och sedan när jag kollar närmre på vilka fler artister det är så tror jag ögonen ska hoppa ut efter första hjärtattacken jag fick. TGR LOU ska också komma!!!

åhhhhhh
Publicerat: 2009-02-19 @ 09:22:49


snart till jobbet..

hmm, ja klockan är kvart i åtta och vid halv nio ska jag åka till dagiset.. slut på sportlov, vilket är lite dumt, för nu kommer alla barnen att vara där, så det blir inte lika slappt. Försökte räkna matte igår, men ingenting blev rätt. Saker som verkligen borde vara jättelätta fungerade inte heller :( Jag hatar verkligen matte. Synd att den inte blir gjord av sig själv. Man tänker att det ordnar sig alltid, och det klart jag fixar matten. Men jag har väl inte riktigt tänkt på att jag måste räkna också. men,men imorgon är det lektion, får hoppas att jag kommer igång då. måste ju göra provet snart.. sen har jag ju svenskan och samhällen framför mig med. Försökte betala in igår (man får betala 500 kr för att göra ett prov och förhoppningsvis höja betyget), men det fungerade inte :S
hmm, nu ska jag nog duscha.. ha det fint!

Publicerat: 2009-02-17 @ 07:51:29


16/2

god morgon..
Lite tråkigt, måste räkna matte idag. och åka in till stan för att jobba i 2,5 h. har verkligen ingen lust!
Ska försöka kolla om mamma inte kan jobba själv idag, jag har ju gjort det  åt henne. Så kanske jag kan komma igång ordentliget med matten istället.
Var en som hörde av sih om fodervärd igår.. bodde i Åmål, vet faktiskt inte vart det ligger, men får kolla upp. Ska han iväg så lång bort måsta allt stämmma ordentligt mellan mig och dem, dem och Melwin. Och jag måste åke och hälsa på ganska ofta ändå.. Hon verkade iaf trevlig, och vettig, men bara 13 år. Vet inte om det är särskilt lämpligt med en unghäst vid den åldern. Fast å andra sidan ska jag ju inte säga något.. Jag var 12 när jag fick Safir, henne fick jag rida in från grunden och hon var ju inte bara en unghäst, hon var ju en så kallad "problemhäst" också. så får väl se vart det hela leder..

Hmm, ska gå och äte frukost nu iaf, stekt ägg- har inte tänkt på innan hur gott det är med steky ägg!! :)
Publicerat: 2009-02-16 @ 09:10:33


14/2 <3

Japp, alla hjärtans dag idag.. måste säga att jag blivit riktigt romantisk sista tiden :)  När älskling kom åt vi först, sedan bar det ut ill min veranda där jag hade tänt massor av ljus, och satt upp ballongersed hjärtan och sånt på. Så satt vi där med filtar runt oss framför en brasa och grillade mashmallows. och så var ju vattenpipan med såklart ;)
Lite lagom frusna skulle vi ju in till mig senare på kvällen.. Och där väntade ännu fler ljus lite överallt och massvis med rosenblad! var faktiskt jättfint! av älsklingen fick jag en jättefin kofta, en kjol och ett linne :) det var sött :) så har jag klippt ponus, blev jättefint. och snart ska jag frisera rasmus också verkar det som..

är så sugen på att köpa denna lampan till lägenheten, skulle vara så snyggt att ha den som låg kökslampa!!!
Publicerat: 2009-02-15 @ 18:16:38


13/2

Idag var jag och tävlade i styrkelyft! En nybörjartävling för tjejer.. Gick bra, tog pers i allt. De andra var också duktiga, men jag hade tränat lite mer. Hur som så vann jag, fick en pokal till och med! Det ni!120 kg i mark, 77,5 i böj och 42,5 i bänk.


Publicerat: 2009-02-15 @ 18:04:43


veterinären..

har kommit hem från veterinären nu, blev ett kort besök denna gången tack och lov. Kollade när jag red, och han är inte halt längre. visar dock lite på bakbenen, men är pga att han inte fått jobba på så länge. Så nu ska han sättas igång, väldigt försiktigt. vilket inte är så lätt med en häst som vill ge gärnet hela tiden.. Kul att äntligen få röra på honom, men lite tråkigt att att jag är så stor.. hade varit bättre med en mindre ryttare på honom, speciellt nu när han fortfarande är lite "ömtålig".
Min plan är iaf att jag ska arbeta honom mest från marken. mycket samlad skritt så han bygger upp ryggen och han behöver ju även träna rumpa och bakben. tur är iaf att han bygger väldigt fort. Sedan börjar jag rida honom. Och så snabbt som möjligt behöver jag fodervärd/ medryttare. Hoppas verkligen att det löser sig till sommaren, folk brukar ha större intresse då..
Publicerat: 2009-02-12 @ 12:54:26


11/2- TRÄNA :)

träning ggr 2 idag! :D Även om det inte var ett långt pass med Melwin verkade både han och jag känna av det lite grann iaf. Idag kände jag verkligen att jag var tillbaka i ridningen igen, har ju inte ridit ordentligt på väldigt länge nu. Slutade ju med den hårde träningen för ett och ett halft eller två år sedan när jag inte längre hade någon häst att rida. Sedan red jag in Melwin i somras, men det har ju verkligen inte varit någon hårdträning precis..
Därför var det sååå kul och skönt när det gick så bra idag! Finns inte många känslor som är bättre än att känna när allt verkligen stämmer i ridningen. Idag till exempel kom jag på mig själv med att bli lite, och då menar jag verkligen lite spänd i kroppen när vi skulle byta varv. Men det märkte han självklart direkt. så fort jag fick kontroll över min egen kropp och var avslappnad och mjuk blev han det också. Men blir verkligen glad när man själv märker sådana små saker och att de verkligen gör skillnad på hästen. Att jag i ena varvet kunde känna att jag satt lite för mycket på ena sittbenet och att rätta till det utan någon annans hjälp..
Och det tredelade bettet fungerar MYCKET bättre, det är betydligt mindre än det förra också. han var så fin i traven, och så som han gick i galoppen har han aldrig gått förut! och då har jag bara ridit två dagar i rad efter att han stått i över två månader. Han lyssnade verkligen på mig hela tiden och hade alltid ett öra vinklat mot mig- är så lycklig!!! Hoppas verkligen att vi får ett positivt besked imorgon när vi ska till veterinären igen, denna gången ska dom se hur han är riden..

Sedan var jag och tränade i stan, ska ju tävla på fredag (!) Gick bra, klarade äntligen 110 i mark igen, borde ta mer än så, men pga att jag har problem med ryggen har det inte gått så bra sista tiden. Sist jag körde kunde jag inte gå längre än till 85..

ha det fint!
Publicerat: 2009-02-11 @ 19:33:08


10/2- jobb och ridning

yes, idag började jag jobba vid kvart över sex.. gick katten har hållt mig vaken över natten, men gick bra ändå. jobber var väl ok, men ganska mycket tjat och bråk.. efter att en "rar liten pojke" sagt : "du är fan den sämsta fröken jag vet" och sådant kända jag att det var ganska skönt att gå hem..

Skulle rida Melwin idag, tänkte att det skulle gå utan att det klampade sig, men ack så fel jag hade! Märkte inget när jag red på ängen, men när han kom in i stallet.. usch vad det var synd om honom, fick gå helt snett med ena bakbenet..
Innan jag började rida var han varm i kronranden på vänster fram, men beslutade mig för att rida lätt ändå. Anledningen till att jag rider är ju att vet. vill se honom riden. Efter ridningen var han ännu varmare, fast nu i höger..?
Låter honom stå med BoT paddar och lindor i natt. Hur som helst så gick ridningen bra! :) I början körde han sitt eget race med hopp, piruetter och bock med skruv. Men när han väl slappnat av lite gick han kanon! Travade visserligen bara lite, men han tar för sig ordentligt och går i form utan förböjd hals och tar ut steget fint. Att han inte vill böja och inte tar förhållningarna helt bryr jag mig inte om. Han har ju stått länge nu!

ha det fint!
Publicerat: 2009-02-10 @ 19:21:08


9/2

Är det någon i eller i närheten av jönköping som är intresserad av att bli fodervärd till en D-ponny på fem år?
Jag måste låna ut Melwin när jag pluggar, så om någon vet någon så hör av er!

Sedan måste jag bara berätta en ganska rolig sak! För typ ett år sedan så skulle jag göra en hemsida som skoluppgift i marknadsföringen. Jag började på en, men min dator krånglade, så struntade i det, men glömde att redare den jag börjat på. Så sa Damir för att tag sedan att han hittat hemsidan på internet, jag tänkte inte mer på det. Men idag kollade jag upp hemsidan och loggade in, såg att jag i snitt haft ca 20 besökare om dagen! Ha,ha! ganska komiskt måste jag säga eftersom hemsidan tillhörde vad jag kallade för "lotusbadet" ett bad som inte ens finns i verkligheten.. Det märkliga var att jag också kunde se att de flesta som varit inne på sidan kom dit efter att ha sökt på Sara Buder...
Undrar ju varför så många personer gjort det..

aja, ska gå och räkna lite matte nu!
Publicerat: 2009-02-09 @ 19:10:49


8/2 utgång mm

Sitter här och titttar på älsklng som ligger och sussar så sött :) Går fram och andas lite hos honom ibland, det luktar liksom så gott och man blir så lugn av att andas hans kuft.. Vi var ute igår, ska se om jag får tag på någon bild från det, tog inga själv, har ju ingen kamera.. Det var trevligt, men ingen höjdarkväll. Var hos bubbe i nässjö och sedan hotellet. Körde den där liken när man fck dra ett kort ur en kortlek och dricka lika många klunkar som det var på kortet. Fick nästan bara klädda kort.. tror de lurade mig eller något..

Jag har lagt ut annons på att jag söker fodervärd till Melwin, känns väldigt ledsamt, men jag kommer ju varken ha tid eller pengar om jag ska plugga. Skulle vara så bra om det var någon i närheten som ville ha honom så jag fortfarande kan få träffa honom!

Så måste jag utbringa en slål för ELINA som fyllde 20 igår! hipp, hipp hurra!
Publicerat: 2009-02-08 @ 10:54:46


:C

blähh!!här hemma är det bara skrik och tjafs, har en läskig huvudvärk och är arg på alla. Och maten är så äcklig, det stinker över allt. Jag vill ha lugn och ro, jag vill att stallet ska vara mockat, fast det lovade pappa att göra. Jag vill att snön ska försvinna så jag kan rida, fast just nu vill jag inte rida, jag vill att mitt rum ska vara städat och att min matte var klar. Jag vill att mina betyg ska vara högre och jag vill ha ett roligt jobb med ruskigt hög lön. Jag vill att mitt håt ska vara jättelång och tjockt och att jag var sommarbrun över hela kroppen. Jag vill ha lite större ögon och tydligare kindben. Jag vill ha godis.

Fan vad drygt det är att blogga
Publicerat: 2009-02-06 @ 17:04:44


5/2 jobb :)

jovisst, det var faktiskt riktigt kul på jobbet idag! lagom slappt med bara tre barn, så hade verkligen inget att klaga på. Kände mig pigg efter att gått upp tidigt och släppt hästarna, mockade och fodrade för kvällen oxå, så slipper det nu..
Så nu ska jag bara köra förbi dagiset igen och låsa, för glömde ta med mig nyckeln innan.. Sedan bär det vidare till stan och mein lieb, lite myspys idag kan behövas innan matten imorgon!

natti natti!
Publicerat: 2009-02-05 @ 17:39:44


tatuering!!

ja, jag börjar bli väldigt sugen nu... har ju flera ideer, men en blomranka på foten har jag ju velat ha väldigt länge nu, vet dock inte om jag har pengarna till det :(
Har iaf tänkt mig något i denna stilen, fast min ska nog inte gå upp över benet.
Snart ska jag till jobbet, så slutar jag vid 18.00 ikv, sedan bär det av till älskling och på fredag morgon ska jag och meera vara hurtiga pch GÅ till matten! Det börjar arta sig minsann!
Publicerat: 2009-02-05 @ 08:11:07


4/2- rida igen!!!

Japp, idag satt jag upp på herrn igen efter all denna tid! Ska bara ta det lugnt och kolla om han känns okej en tid så han får komma igång lite tills vi ska till veterinären nästa vecka igen..
Just ordet lugnt tror jag inte att melwin förstår helt, det var mest hopp och lek hela tiden! Efter alla hoppriuetter med skruv och bocksprång fick jag honom trots allt att lugna sig lite, och visst kändes han ok :) dock ville han inte riktigt böha sig i sidorna, men,men det kommer.
Är iaf lycklig att det äntligen börjatr se ljust ut! Så hoppas jag att back on track paddarna kommer så fort som, ska prova ett annat bett på honom också. Jag är ju inte alltid med i utvecklingen och har märkt att han stör sig lite på det vanliga tränsbettet, så jag ska prova ett tredelat i lite mindre storlek, borde fungera?


ho,ho, nu har jag precis kommit hem från stan, en snabb fika med älskling innan han skulle till jkpg och träna.
Sedan åkte jag och Meera till komvux för att räkna matte.. Det gick ju betydligt snabbare för henne än för mig, under de två timmar vi satt där gjorde jag tre uppgifter.. men det var faktiskt helt nya saker som jag inte gjort innan så det får väl vara en ursäkt. Var väldigt kul att träffa henne igen :) Det sades många ortoligt smarta saker, vi är faktiskt väldigt kloka ihop! Dessutom har vi pepptalkat en hel del, så nu ska det bli fart på matten!
Jag ska gå in till min lya nu, packa ner lite fler saker i kartongerna, behöver ju inte använda allt porslin och så. Är ju visserligen ganska långt kvar till flytten men är bra att jag för en gångs skull är ute i tíd, händer ju inte så ofta annars..
Och så ska jag självklart läsa i boken jag fick idag! :)




Publicerat: 2009-02-04 @ 15:31:30


3/2

Yes, vaknar vid kl 1 i natt för att mercedes står och knaprar på väggen i boxen.. klockan 02 får jag nof och går ut för att ge henne hö. hon är tyst i en timma, sedan kl 03 börjar det låta igen. slutar med att jag får gå in till huset och lägga mig i lillebrors säng... som tur var sov han hos mamma och pappa, men blev iaf inte mycket sömn i natt... :(
Har iaf fått mina täcken sålda, alldeles för billigt, men bra att bli av med dem iaf..
Och nu ska jag och poppe gå och festa säger han ha,ha

nu är jag hemma igen, har varit i stan och tränat, gick väl hyfsat. Känner fortfarande av ryggen en del, så kan ju inte dra särskilt tungt i marken.. :( bänken gick inte super heller, har aldrig någon vidare koll på hur mycket jag lyfter, är ju älsk som fixar med det. idag trodde jag iaf att det var 40 kg när det bara var 35.. så var det percis att jag klarade 40 :( men å andra sidan har jag ju bara tränat bänk i någon vecka, har precis börjat få in tekniken.
Det jag egentligen skulle säga var att det börjar arta sig med vår "familjeutökning" :) fast är ju inget bestämt ännu, men har hittat en lovande kandidat!
Publicerat: 2009-02-03 @ 10:21:04


vårkänslor!

Så himla underbart med solsken! Fick till och med användning för solisarna när jag satt i bilen :)  Man blir så lycklig av lite ljus och värme, tror i och för sig att jag mest inbillade mig värmen, men ändå.
Pigg och glad i hågen köpte jag med mig ett tunt marinblått täcke till Melwin och nya ridskor till mig. Jag var så snål när jag köpte mina förra att jag köpte en storlek för små bara för att de var på extrapris...
Snart har jag mina back on track paddar till den lille pållen också, så jag hoppas att inflammationen i kotan ska läka fort. var i ramkvilla hos veterinären förra veckan, och fick äntligen beskedet att jag kan börja rida honom igen!
Var hos tandläkaren och lagade en tand idag, gick ganska smärtfritt.
Annars är det som vanligt, jag kämpar med min matte och min stackars älskling får st¨å ut med mina vredesutbrott nät det inte går så bra.. vilket det för det mesta ju inte gör..

Tack älskling*
Publicerat: 2009-02-02 @ 19:56:01



RSS 2.0