Don Juan de Marco

Martina var snäll och kom hit för att fota Melwin innan, blev ett par stycken riktigt fina!

Tänkte bara visa någon eftersom det tar sån tid att ladda upp här ute i skogen..
Men här ser ni min prins i alla fall!















Publicerat: 2009-05-31 @ 16:45:53


gårdagens kap!

Har öppnat en klädaffär i ingatorp !!! ha,ha konkurs heter den, är väl bara tillfälligt. Hur som helst så säljer de kläder från affärer som konkursat antar jag, vissa märkerkläder. Det fanns inte så värst mycket, tur var väl det för jag är ju pank nu! Men en klänning/ tunika blev det i alla fall. Har inte hunnit ta någon bild på mig själv i den, men det kommer senare, lovar! Hittade den på nätet, vill ju inte skryta, men det ser faktiskt betydligt finare ut på mig.. Dock fanns den bara i strl M, så får nog sy in den lite..



Så vad tycker ni? 125 kr batalade jag för den, nypris 300, känns som en någorlunda affär?

Men vet inte, den är nog lite kort för att inte ha något under?
Publicerat: 2009-05-30 @ 19:39:18


isadoras eye shadow fix, betyg



Som ni ju vet köpte jag en eye shadow fix från isadora, skulle ju återkomma om vad jag tyckte om den..
För att kosta 89 kr så tycker jag att den var riktigt bra! Den är ju alltså till för att få skuggan att sitta bättre och inte lägga sig i veck i globen. Och skuggan sitter som berget! Jag sov med balmaken jag gjorde igår, den ser nästan exekt likadan ut idag! Dessutom är den vattenfast, och då menar jag verkligen vattenfast! Jag har minsann testat att duscha med den också, färgerna mattades ju av lite förstås, men inte mycket mer än så!
Färgen på skuggan blir lite mer intensiv.

Av mig får den en 4:a av 5

         PLUS                                                                                          
  • den uppfyller sin funktion
  • Färgen försämras inte
  • relativt lågt pris
         MINUS

  • Förpackningen, man får stå och joxa ett tag innan man får något på applikatorn
  • Hela utförandet känns lite B, även att den fungerar, man får ingen härlig lyx känsla, ( viklet man inte heller kan kräva av isadora)
Publicerat: 2009-05-30 @ 09:20:09


new prom make

Blev lite ledsen i ögat innan, eller rättare sagt ganska rejält. På tisdag ska vi till veterinären med Melwin, förmodligen kommer han tas bort då.. men tänker inte prata mer om det, blir bara deppig. Fick inget pluggande gjort, satt bara och tänkte på honom när jag försökte med det.. Så gav upp tillslut och gjorde en sminkning.

En annan variant av guld och svart, blev faktiskt väldigt nöjd, tyvärr ser det ju ite hälften så bra ut med kameran, men,men..





i vergligheten ser det inte riktigt så skarpt och hårt ut, dessutom gnistrar verkligen det guldiga! Har använt två olika mineralskuggor till guldet, en som ger ganska stark färg, över det en som verkligen skiner och glittrar, den är helt underbar!

Publicerat: 2009-05-29 @ 20:56:39


make

Tänkte visa vad jag gjorde idag









Ska nog göra om det någon gång snart, med vissa ändringar.. ;)

How do you like it?

Iväg och jobba nu, ha det bra så länge!


Publicerat: 2009-05-29 @ 12:24:39


isadora eye shadow fix

Är ute efter en bra primer till skuggorna, egentligen vill jag ha en från urban decay, men den är svår att få tag på.. har hittat den på ett ställe, men det tar två månader innan de får hem den igen eftersom den tar slut så snabbt.. Så bestämde mig för att prova en annan först. Begav mig därför till Karl den tolfte för att hitta en bra. Efter en liten stund letande gav jag upp, det är en liten affär, men ändå fick jag ingen ordning på den. Så frågade hon som arbetade där. Det visade sig att jag inte hade fel på synen, utan alla var slut! varken Clarins eller något annat märke hade någon..
Lite sur gick jag istället till konsum, och hittade en från isadora. Var väl inte riktigt vad jag tänkt mig, men det blev ju faktiskt betydligt billigare, så värt ett försök tyckte jag.
Har bara provat den på handen än så länge, men den verkar faktiskt bra med tanke på priset! Ska testa den ordentligt senare, uppdaterar er om det! ;)

89 kr kostade den för er som undrar!

den ser alltså ut som ett läppglans, appliceras direkt med skumgummiapplikator.
Publicerat: 2009-05-29 @ 10:11:58


Jason inreder

Jason, även känd som Timbuktu inredde ju ett sällskapsrum i roomservice för några veckor sedan. Han ver verkligen grym! En annorlunda stil, det var så mycket som hände, hela rummet var som en resa genom tid och olika delar av världen kändes det som. Loppisfynd blandat med morderna saker och exklusiva material. Samtidigt som det var så mycker olika inslag var det bara en sån där jätteskön känsla.. Jag skulle verkligen kunnat bo där! Blev verkligen mäkta imponerad, han fick verkligen till det, dessutom hade han enligt mig även arbetat jättebra med till exempel belysningen också.
 Jag låter helt enkelt bilderna tala för sig själva!



Älskade lamporna på väggarna!





Ser ni myshörnan bakom soffan? Massor av mattor och kuddar utslängda tillsammans, ska verkligen ha det så någon gång!



Fastnade speciellt för konstverket på väggen! Gjort av gamsla saker som inte längre används.. Underbart! men blir nog jobbigt att damma, fast jag sklulle nog kunna leva med det! Synd att vi inte kommer ha det utrymmet, annars hade jag lätt gjort något liknande!

Alla bilder kommer alltså från ett och samma rum... och JA, jag är avundsjuk på de som får bo där!!
Publicerat: 2009-05-29 @ 09:05:58


myshörna!

Satt och letade efter lite inredningsprylar och så hittade jag detta!



Det de säljer är alltså ljusslingan, den tycker jag inte alls om ( fast när jag tänker efter har jag en sådan..) jag tycker den passar att ha vid jul, men annars skulle jag inte vilka ha den framme. Det jag fastnade för var den underbara rödfärgen på tapeten tillsammans med kuddarna. skulle verkligen vilka ha en liknande myshörna i lägenheten! Behöver inte ha just de färgerna, har ju två fårskinn hemma som hänger över mina fåtöljer, har funderat över vad jag ska ha dem till, så det här passar ju jättebra!

Slingan jag skulle vilja ha över hittade jag på inneonline.se 249 kr kostar den. inte farligt alls. Fanns även massor av andra fina saker där, men tyvärr lite för dyra för mig!


Jag var även inne på indiskas hemsida och tittade, älskar deras inredning när jag är i affären! Men blev faktiskt riktigt besviken när jag kollade in hemsidan, fanns inte alls mycket där.. antar att man får en annan känska när man ser det på riktigt, för deras ljuslycktor och allt är verkligen underbara!
Publicerat: 2009-05-28 @ 21:52:13


playwithcolurs




En gad jag öppnade ett paket med massor av nya skuggor idag! 60 stycken mineralskuggor närmare sagt, ren lycka!
Var naturligtvis tvungen att prova några med en gång, tyvärr syns det som valit inte så bra, men håll till godo i alla fall!





kul hade jag i alla fall! blir nog till att testa några andra imorgon, så håll ögonen öppna!
Publicerat: 2009-05-26 @ 23:14:02


ny balmake

Jag kämpar fortfarande med att få till bilderna med kameran, har inte gjort några större framsteg direkt.
Hur som helst så har jag gjort en ny balmake, tanken var att göra en som var lite mer diskret. En sminkning som ger personen en mer naturlig skönhet, men ändå syns det att man faktiskt har smink, när det är bal tycker jag inte det behöver bli för naturligt heller.

Så, här är resultatet, jag visar er bilderna även om man inte direkt kan se så bra hur det ser ut, jag kan berätta för er att det är större nyansskillnader i verkligheten. Då ser man att jag har arbetat med olika skuggor.



Jag tycker att detta är en sminkning som ALLA kan ha, vilken ögonfärg man än har, men speciellt fins blir det på er med blå ögon, de framhävs verkligen med dessa nyanser!


Jag har även framhävt käkparti och kindben, tycker ofta det räcker med det utan att använda rouge, men det är ju upp till var och en. Blir ju superfint med rosiga kinder också!
Till denna ögonmaken tycker jag att det skulle vara fint att göra en ordentlig grund ( har inte gjort det nu) så hyn ser sådär perfekt matt och len ut. Sedan framhäver man kind och käkben och använder solpuder så att hela ansiktet går i en gyllene färg. På med lite highlighter och läppglans så skiner hela du! En sminkning som man med lite variation kan ha både till vardags och fest.
Till bal tycker jag även att man borde köra på lösfransar för att få en mer glamorös touch på det hela.
Publicerat: 2009-05-25 @ 15:19:09


2 way pen

Efter att ha blivit lite inspirerad av olika fina nageldesigner blev jag så sugen på att införskaffa en 2 way pen!
Det är som ett nagellack, fast man målat inte med en pensel utan en liten nål, så att man kan göra egna snygga mönster!  De fungerar riktigt bra, inte alls som de där lacken man kan köpa med en liten pensel på.
Så imorgon ska jag nog beställa en eller två!
Ni hittar dem bland annat på www.nail4you,  de hetar alltså 2 way pen och kostar ca 45 kr.

Publicerat: 2009-05-24 @ 20:24:39


ny typ av blogg?



Funderar på att ändra om i bloggen lite.. Är ingen direkt ordning, jag skriver bara lite om vad som helst som faller ,mig i smaken att berätta om. Tänkte att jag kanske borde strukturera upp det lite, ha vissa kategorier och sedan hålla mig till dem. Själv tycker jag för det mesta inte ( med vissa undantag)att det är så kul att läsa om någons privatliv, idag har jag..blabla...
Så då återstår det bara att bestämma VAD jag ska hålla mig till att skriva om?
Något jag tycker om och är någorlunda bra på verkar vettigt?
Så själv funderar jag på att blogga om hästar/ ridning, styling (smink, hår) och inredning.. Det är väl det jag tycker är roligast att skriva om i vilket fall.
Såmåningom blir det också en ny bloggdesign! :)

Aja, vad tycker ni som läser? Vet ju att det faktiskt är några som kollar in varje dag, vore roligt om ni sa något om vad ni tycker! vad är det jag skriver som ni vill ha mer av?
Publicerat: 2009-05-22 @ 19:56:15


balmake!

Gjorde en balsminkning innan, blev ganska nöjd men mascaran jag använde är gammal och dålig, så fransarna är katastrofala! Måste köpa en ny, en bra primer ska även inhandas, sam några borstar. Är svårt at göra en sminkning med borstar som har fel form/ är för stora som de jag har nu..

Är lite sur, köpte ju en kamera som jag var så glad över för några månader sedan, men när jag ska ta bilder på sminkningar är den kass! Även att jag använder den så kallade närbildsfungtionen så gör det ingen skillnad, ögonen blir så suddiga.. Så för att ta denna bilden använde jag min 3 megapixels mobilkamera...
Därför ser det ju inte riktigt ut som det borde men,men

Är det någon sem vet om det finns någon inställning på min kamera, det är en Casio EX-Z19, vill ju så gärna kunna visa hur det ser ut på riktigt..



vad tycker ni om sminkningen?
Publicerat: 2009-05-22 @ 15:36:46


Piroschka

Efter ett uppehåll från ridningen så tog jag idag mig själv i kragen och satt upp på den lilla skruttan. Egentligen kan man knappast kalla det för uppehåll eftersom jag inte direkt hade henne igång. Hur som helst så tänkte jag försöka mig på att rida damen utan bett.. Så tog på remonten ist. Satte den lite extra långt ner på nosryggen eftersom hon oftast är väldigt stark. Var en ren chansning att rida utan bett, även att hon är sjukt stark så är hon känslig i munnen.
Till min stora färvåning gick hon MYCKET bättre utan bettet! Vet inte om hon är sjuk eller något, för så bra har hon inte gått på länge! Får prova göra det nästa gång jag rider och se hur det går då. Idag var hon mycket lugnare än vanligt och jobbade på fint, var lite svårt att få in högerbogen men sedan jobbade hon på riktigt bra, till skillnad från förr så fick jag till och med putta på henne lite då och då. I galoppen blev hon lång ett par gånger, tappade galoppen och slängtravade. Hon tyckte att det var väldigt jobbigt, men genom att göra flera galoppfattningar från skritt med avsaktningar emellan löstes det smidigt.

En stor anledning till att det gick så bra idag var nog att jag tagit mig i kragen och till min sits. Är helt knäppt, jag har suttit jättefult sista tiden, sedan sist jag red Candela så bara tänkte jag att jag fick skärpa till mig, så satte jag mig rätt. Sedan var det inget mer med det. Annars brukar man få kämpa lite med det och det brukar få ta ett tag att få det rätt. Hur som helst så satt det kvar idag, längde mina läder ett par hål och sedan satt jag som man ska.


Ha det bra!

Publicerat: 2009-05-22 @ 11:15:48


världens mysigaste promenad!! :)

Jag älsklinh och gojjorna var just ute på en jättemysig promenad! Jag med Nemo och Damir med Frida på varsin axel. Så härlig luft, allt doftar så underbart denna årstiden! Var kul att se människornas reaktioner när man gick förbi med två papegojor, de flesta stannade och pratade.
Båda två tyckte det var jättekyl att vara ute, vi släppte dem i ett träd där de kunde klättra och bita på pinnar, trivdes verkligen. Frida försökte sig dock på att flyga en gång under promenaden, gick ju inte så bra nu när de är vingklippta.. känns lite elakt, men vad gör man?

Aja, jag ska inte prata mer, ni får ta en titt på de härliga bilderna i stället!

jag och Nemo, ni får ursäkta mit bonniga smile..

Damir och hans trogna kompanjon Frida!



Vacker!!


Frida är inte sämre!



Sötnosar! Nemo sa hallå till ett par stycken som gick förbi också, artigt :)

Vill ni ta en närmre till på dem får ni komma upp till Skurugata och fika i sommar, de kommer vara med oss för det mesta! :)
Publicerat: 2009-05-19 @ 21:14:37


NU JÄVLAR!

Jag är riktigt heligt jävla förbannad. Och lika mycket förbannad jag är, dubbelt så ledsen är jag. Jag kan inte fatta att SVELAND tänker låta oss gå igenom samma sak en gång till! Försäkra ALDRIG era djur i sveland!
Orkar inte skriva mer om det nu, men kan berätta att jah nyss suttit och skrivit ett långt mail till ridsport, för denna gången tänker jag se till at fler får reda på vad de gjorde...
Berättar med imorgon, pallar inte med det nu..
ska snart till Damir och bara låta bli att tänka mer på det..
Publicerat: 2009-05-19 @ 17:51:08


vad glad jag blev!

Av någon anledning har jag missat en kommentar jag fått.. Vilket är konstigt eftersom jag blir så nyfiken när jag ser att någon kommenterat, det händer ju inte så ofta..
Så av ren slump kollade jag igenom bloggen och så såg jag denna kommentaren!

Postat av: hajer! :)

Hej!
du är sjukt duktig ser jag!
Jag bor i eksjö och är fett intresserad av att du skulle kunna få fixa mitt hårsådär.
Jag skulle kunna betala dig och så såklart.
Skulle vilja ha den frysiren till skolavslutningen.
Om detta låter intressant för dig så får du jätte gärna komentera i min blogg så hör jag av mig!
skitdktigt :)

 

Weii, vad glad jag blev!!!

TACK SÅ MYCKET!!

Publicerat: 2009-05-18 @ 15:57:49


Vad vore väl en bal på slottet/ eksjö stadshotell?

Ja, jag bryr mig faktiskt inte det minsta om vart balen skulle vara. Är så avundsjuk av alla som ska på bal!!!
Jag vill, jag vill, jag vill!
Kände inte att jag fick till det som jag ville på min egen bal, det enda jag var riktigt nöjd med var klänningen..
Nu hittade jag denna SJUKT vackra klänning för 1800 kr!!! Precis en sådan skulle ju jag vilja ha!!!! FAN!

Publicerat: 2009-05-18 @ 15:44:00


FEI Nations Cup

Hej!
Sitter just nu och kollar på FEI natoons cup, Sverige ligger på första plats!! Nu vänar jag bara på att Peder Fredricson ska hoppa, hoppas han går felfritt så vinner de!
Laget består av Svante Johansson, Helena Lundbäck, Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson, Alexander Zetterman. Det var först tänkt att Helena skulle rida, men i sista stund ändrade sig Maria Gretzer och Satte in Malin som första ryttare och Helena som reserv. Bra tycker jag faktiskt.
Det var kul att se Alexander Zetterman, han är bara 19 år! Har ju inte hängt med så bra i ridsporten, så har inte sett han rida förut. Han hade väl en typisk svensk ridstil, väldigt stilig men kanske inte så aktiv. ( jag är ju bara åskådare, så jag har rätten att kritisera ryttare som befinner sig flera nivåer över mig själv! )
Kul att titta på hoppningen, men det ar faktiskt bort tjusningen väldigt mycket när man själv inte har någon häst att tävla och träna ordentligt...

men,men jag hoppas på att komma i form någon gång igen, skulle göra i princip vad som hellst för att kunna vara med på en Conny träning just nu. Trist att det förmodligen kommer ta ca 5 år innan det som tidigast kan bli aktuellt.. :(
Publicerat: 2009-05-15 @ 18:27:32


grannfejden!

Någon mer än jag som såg på programmet grannfejden igår? Jag brukar inte kolla på det annars, men igår ville Damir se det. Så här låg det till: Utanför Nossebro sydost om Trollhättan bor två griniga gubbar och en stökig granne.
Ove Ahlberg bor utanför Nossebro i släktgården Lunden. Hans pappa Gunnar bor strax bredvid. För drygt åtta år sedan flyttade Erling och Nina Nordgaard in i huset mitt emellan far och son Ahlberg. Familjen som idag består av sju personer, har inte lyckas leva upp till Oves och Gunnars ideal om hur ett hus och en tomt ska se ut. Dessutom har de inte lyckats bygga klart sitt hus och så sover de för länge på morgonen. Illa, mycket illa tycker far och son Ahlberg som anmäler familjen till myndigheterna titt som tätt.

Hallå?!! åh, jag satt och var förbannad på den där gubben Gunnar hela programmet. har aldrig i hela mitt liv varit med om en så tjurskallig person! Och då har jag i fem år arbetat på ett hem för psykiskt sjuka personer!
Att de över huvud taget ens bryr sig om hur det ser ut på grannens trädgård, det är ju inte deras problem!
Jag kan förstå om man vill att det ska se någorlunda ut, men han gick verkligen över gränsen. Han var den värsta skvallerkärring jag skådat. Han stod där vid staketet och spejade över grannens tomt samtidigt som han klagade till programledaren Robert Aschberg och Jonas Gåde över att Ehrling hade börjat bygga om, men att han inte följde ritningen. För han hade minsann varit hos kommunen för att se hur grannens hus skulle bli! Tror han hade memorerat in den där ritningen i huvudet, han hade stenkoll.
" och i den där utbyggnaden skulle det enligt ritningen bli ett fint badrum, men det är det ju inte!" Robert frågade om han någonsin hade varit inne i huset, det hade han förstås inte, och inte ville han det heller minsann. när TV tittarna sen fick komma in i huset och se så var det allt ett badrum där..
För att lösa problemen hade man en medling mellan parterna där de fick ställa frågor till varandra.
Gunnar frågade självklart varför det var så stökigt på deras gård, varför de inte hade byggt klart huset, varför det var så svårt att följa ritningen och varför de sagt till kommunen att bygget är färdigt fast det inte var det.
Ehrling och Nina fick vackert sitta och förklara att de på grund av Ehrlings skada i nacken inte hade fåt bygget färdigt, att det pga ekoomiska skäl hade tagit tid, att de fick använda begagnat byggmaterial och därför ändrades ritningen något och att de var tvugna att förvara byggmaterialet någon stans. De fick även förklara att kommunen räknade bygget som färdigt eftersom det vara var vissa småsaker kvar.
Jag blev så frustrerad! Så länge det inte var Gunnars hus de byggde om ska väl han ge fan i hur ritningen ser ut! 

men nu till det värsta av allt, när det sedan var ninas och Ehrlings tur att fråga var det enda de hade att ta upp en önskan om att grannen kunde hålla koll på hunden.
Den brukade nämnligen komma och skälla på verandan hos dem någon gång mellan 5 och 7 på morgonen varje dag! Fina spår av hundskit lämnade den efter sig också.
Vad fick de till svar?
Jo, att klockan sex på morgonen minsann inte är särskilt tidigt, sover man då bör man gå upp a alla fall!
programledaren Robert sa att han skulle bli förbannad om grannens hund väckte honom vid sex varje morgon, men får ta hänsyn, för någon av grannen kan ju faktiskt jobba natt
På detta svarade då Gunnar " Bor man på landet får man vänja sig, här går man up på morgonen"
Jisses...
senare i programmet försökte Ehrling prata lite med Gunnar, visa vad han hade röjt undat. Gunnar svarade honom inte ens, uten efter en lång tystnad sa han något om att fönstrena där borta ska väck. nej, de ska jag ha kvar, de är till växthuset svarade Ehrling. De ska bli växthus så småning om iaf.
fantasier svarade Gunnar..

ja, som ni kanske märker blev jag riktigt irriterad på den där Gubben!
Men nu vet jag ju både vart han bor, vad han heter och hur han ser ut, så kanske skulle ta mig ett allvarligt prat med honom..

progrannet slutade hur som hellst med att Ehrling fick hjälp med att bygga färdigt och röja upp på tomten, Gunnar blev ändå inte nöjd och den skällande hunden pratades det inte mer om.
Publicerat: 2009-05-15 @ 08:28:09


tisdag!

Har mycket att sga men hinner inte nu... Så änkte bara titta in lite snabbt, ska räkna massor av ate idag, men innan det måste jag med pappa och lämna en bil, så väntar bara på att han ska dricka upp sitt kaffe..
well, well vi hörs, skriver mer imorgon!
Publicerat: 2009-05-12 @ 19:43:33


söndag

trött, trött, trött..
Har varit ute och målat i princip hela dagen nu.. men det börjar arta sig! slappar lite framför TV:n nu, LA ink..
tror inte jag orkar skriva mer än så, ska snart och kolla till hästarna. Borde verkligen säta fart med Piroschka snart igen, men man tappade lusten lite när det gick som det gjorde med Melwin. Men ännu är han kvar så  tänkte ha en heldag med honnom snart och mysa..
aja, kan rapportera att Sandra har hämtat hem sin lilla hund nu! Shiva heter den! Ska se om jag kan komma och hälsa på dem snart :)

ha det fint!
Publicerat: 2009-05-10 @ 18:15:05


pimpa husvagn..

Hej!
idag började vi fixa med husvagnen vi ska ha till fiket i sommar. Har tvättat av den ordentligt, men på grund av vädret kunde vi inte måla utsidan, däremot har vi börjat där inne, kulören heter kärleksört och är ljusrosa. Har bara måle ett lager nnu, behövs fler, så måse fixa mer färg. Tyvärr är väggarna så dåliga, så helt bra blir det aldrig, men man ser redan en kar förbättring :)
 Blir inga bilder idag, ni får se när det är färdigt!

Igår så var jag och red Martinas häst, Candela. Sist jag red henne gick det sådär, var första gången jag satt på henne och jag rider på ett annat sätt än vad hon är van vid. Jag tycker det känns som om hon strver mer bakåt än framåt när man sitter på henne, så precis som sist började jag med att hon skulle gå fram ordentligt. Blev endel gymtande eftersom hon tyckte det blev jobbigt, och det var det även för mig! värkte i vaderna så som jag fick ta i! Hade iaf stövlar på mig ist för skor, rider mycket bättre med stövlar..
Tillslut så lossnade det och hon verkade förstå vart jag ville komma, hon gick fram av sig själv och efter att jag jobbat lite med att få henne att böja sig gick det även mycket bättre med samlingen. Eftersom hon gick så super bra i dressyren kunde jag inte låta bli att hoppa lite, stod små hinder framme..
Eftersom jag förstått att hon haf lite problem i hoppningen och vill kasta sig mot hindren började vi väldig lågt, kanske 40 cm.. Inga problem där, hon drog inte det minsta, och använde ryggen fint. Höjde till 60 och det gick fortfarande väldigt bra, nu började hon även galoppera lite, vilket hon inte gjort innan, mest stått och stampat på stället..
kunde inte låta bli att höja lite till, blev 80, fortfarande bara småhinder, men med en häst man inte känner så bra och som tydligen är osäker i hoppningen är det bäst att ta det försiktigt.
På 80 stannade hon några gånger, märkte att hon var osäker. När jag väl fick lite mer galopp och tempo i henne gick det bättre, men hoppen blev ganska flacka, men hon hade aldrig någon tendens att rusa mot hindret som hon tydligen haft innan, så jag är nöjd! tror att problemet ligger i galoppen, hon måste lära sig att gå framåt men ändå behålla samlingen. Blir till att jobba på det!
 
Publicerat: 2009-05-09 @ 20:30:15


spanska vikarie..

har precis hållt i min första spanska lektion, en grupp med blandade klasser från nian. Det var INTE kul!
Vissa jobbade som de skulle, men de flesta pratade om helt andra saker, eller satt och målade gubbar.. sa till flera gånger, men inte en jävel brydde sig..
GAHH!! två killar satt och målade, så jag gick fram och sa "vad fint det blir", de fattade väl vinken lite grann, men några minuter senare var de i farten och ritade igen.. suck
blev på dåligt humör, så var väl inte jätteglad mot dem heller, såg nog ut som en jäkla surkärring ( fast ung variant), jag fick sån lust att bara kasta ut ett gäng med killar, och säga barnsliga elaka saker till dem. Det gjorde jag förstås inte, men var såååå nära! Två lektioner kvar, hoppas det går bättre, är verkligen inte sugen på det..

aja, hörs sen!
Publicerat: 2009-05-07 @ 11:16:39


Frida och Nemo!

Har varit lite dålig på att uppdatera sista tiden känner jag. Blir så när jag inte är hema så mycket..
I Söndags åkte vi till Stockholm för att hämte hem Frida och Nemo. Frida är en lite gultofsad kakadua ( fridlyst sort, finns bara 10 000 kvar i9 hela världen) och Nemo är em amazon. Redan från början hade vi tänkt att Frida skulle vara "min" och Nemo Damirs eftersom jag tycker kakaduor är så vackra och han gillar amazoner då de kan prata och så.
Frida bet mig odentligt i örat, blodet rann ner för halsen, och Nemo pratar bara med mig, inte med damir.. Så blev väl inte riktigt som vi planerat! Efter att jag markerat ett par gånger att det inte är okej att hon bits så har det gått bra och jag får kela med henne utan några större duster! Hon är en riktig kelgris, tycker om att bli klappad på. Nemo däremot vill gärna vara med och sitta på axeln ( han tycker om att sitta där och pilla mig i håret) en klappar man honom blir han heligt förbannad!


Här har vi dom små raringarna! Frida på axeln, Nemo på huvudet



Nemo hjälpte mig med matten, pennan var väldigt rolig tyckte han! Satt med den i sökert en halvtimma! Frida bliv lite avis, så hon flög till mig för att få en egen :)



Två matvrak! :D

Så i Lördags fixade jag till naglarna lite, resulatet blev väl ok...

  

Först blev det franskt, sedan kortade jag ner dem lite till och målade dem med ett nytt lack! Färgen jag var ute efter skulle egentligen varit snäppet mörkare, men hittade inget sådant..

Nu måste jag gå och äta, sedan blir det in till stan och göra mateprov! :O
Publicerat: 2009-05-06 @ 16:02:54


3/5

gääsp* hemkommen från stockholm nu, har äntligen fått hem våra eferlängtade fåglar! hittade inte kameran, så fick ta bilder med mobilen ( 3,2 megapixels kamera på den..), men nu hittar kan inte kabeln så jag an föra över dem, så bilder får ni se en annan dag!
De var af jättesöta och mysiga, Frida är en riktig kelgris! Nemo är lite mer tillbaka, han sitter och filurar och änker mycke han. Innan jag gick för att åka hem ( de bor hos Damir tills vi flyttat) så sa han iaf goddag till mig :)

Ska leta reda på kameran imorgon så ni får bilder från valborg och lite sånt också!
Igår var vi hos Maja och firade, hon fyllde 19, var jättetrevligt :)
hotellet blev det sen, Björn Rosenström är sommar och mys!
ska gå och sova nu..
natti natti!
Publicerat: 2009-05-03 @ 22:14:57


Sötnosar!



Eftarsom Ebba skadade vingen blir det inget av med att köpa henne :( så älsk och jag har letat efter andra fåglas vi kan tänka oss istället, men jag har inte direkt kännt för någon annan. Men så idag hittade vi dessa!
Ni ser Nemo (amazon) till vänster och Frida(liten gultofsad kakadua) till höger. Nemo kan prata lite ocg Frisa kan säga sitt namn. tycker Kakaduor är såå vackra, har alltid tyckt om dem!
blir ju egentligen bättre att ha två fåglar, de trivs ju bäst i par. så nu är vi jätteglada, ska hämta dem redan på söndag!
Publicerat: 2009-05-01 @ 22:18:44



RSS 2.0