att färga håret

Jag väntar med att skriva det lovade inlägget om helgen eftersom jag inte har möjlighet till bilder just nu.
Så idag tänkte jag istället ge lite tips om att färga håret hemma!

Många anser att priserna för att färga håret hos frisör är dyra. Jag kan inte göra annat än att hålla med. Samtidigt är det många som inte riktigt vågar göra det själv hemma. Där håller jag inte riktigt med!
Visst kan det kännas stort att ändra hårfärg, men är det inget komplicerat man ska göra uppmanar jag er att göra det själva! Tycker du det är svårt att få i färgen jämnt själv kan du ju be en kompis om hjälp.
Är du lite osäker så tona håret istället för att färga det. då kan du så småning om tvätta ur färgen. Välj i så fall ingen intensivtoning, den går iblans inte ur. Speciellt om du har torrt och slitet hår kan det vara svårt att få ur den, men det är just i detta fallet mycket bättre att tona än att färga. Färg sliter mycket mer än vad toning gör!
Oftast passar det bäst att välja en nyans som är en eller två nyanser mörkare eller ljusare än din egen. Var försiktig med färg, många vill göra en stor förändring och väljer alldeles för intensiva färger. Börjar du milt och känner att färgen skulle passa dig i en skarpare nyans går det alltid att färga igen, men tar du den skarpa med en gång blir det svårt att färga över.
Personligen tycker jag också att man ibland ska inse att man helt enkelt inte kan bära upp alla färger. Är du blons och har ljusa ögonbryn och fransar passar det helt enkelt inte med svart hår!

Oftast blir det bäst om du tonar håret i din egen färg. Du får ändå en mer intensiv färg och mer glans, passar bra till dig som bara vill göra en liten förändring.

Något jag starkt kan rekomendera är att köpa färpackningar med färg och slingor i ett. Jag har använt dem många gånger och resultaten har alltid blivit bra. Det ser naturligt ut, och slingorna passar ju bra ihop med resten av färgen på håret.

Sist men inte minst tänkte jag ge några få men ack så bra tips! Är det så att du färgar håret i en mörkare färg blir det lätt så att även hårbotten färgas- ruskigt fult. Därför kan du innna du färgar smärja in hårbotten med en fet kräm, till exempel Helosan eller Locobase.
Dessutom får man ju ofta kvar färg i tinningarna, nacken, på öronen... Det du ska göra då är att när håret torkat ta aska och gnugga in i områdena där du vill få bort färgen. Skölj sedan ur det och vips är färgen borta!
Låter kanske lite konstigt, men jag lovar att det fungerar, jag gjorde det själv senast idag!




Här ser ni Lindsey lohan i olika färger. båda är ganska diskreta och milda, men lägg ändå märke till hur mycket hon får ändra sin sminkning för att passa till färgen hon har!

Har du själv några bra tips? Kommentera gärna i så fall så kan vi lära av varandra! eller så kanske du har frågor eller åsikter om något av det jag skrev?

Hej så länge!
Publicerat: 2009-03-31 @ 20:54:40


30/3

Hej!h
Nu har vi kommit hem från tävlingen, eller kom rättare sagt hem igår vid 11 tiden på kvällen, men blev inte att jag uppdaterade då. Desvärre hinner jag inte skriva så mycket nu heller, men lovar att jag kommer tillbaka imorgon!
då tänkte jag berätta lite om tävlingen, mina åsikter om styrlelyft som sport och så blir det självklart lite bilder!
Dessutom ska jag följa med Elina när hon tränar! Blir kul, kommer nog kännas lite tung också, Är jobbigt att se när det går bra för folk i ridningen eftersom det kunde gjort det för mig också om saker inte gått som det gjort med hästarna osv..

aja, hörs imorgon!
Publicerat: 2009-03-30 @ 20:58:31


26/3 besöksrekord!

Ja, kan meddela att det var besöksrekord här idag! tack för att ni läser!
imorgon åker jag till Örebro för att vara med när Damir tävlar.
Därför kommer jag inte uppdatera på någo dag, men det blir massor av bilder på söndag eller måndag när jag kommer tillbaka!

Så passa på att vara med i min tävling medans jag är borta!

Det du tävlar om är alltså en helt unik t-shirt med ett handgjort tryck på. Om det blir du som vinner får du skicka in en bild på dig, eller någon annan, tillbaka får du en supersnygg t-shirt, du kommer att vara den enda i hela världen som har den!
du får den alltså helt GRATIS, superenkelt!

För att vara med och ävla ska du nämna tävlingen på din blogg, länka på min blogg och komentera något av mina inlägg som handlar om tävlingen. Tävlingen avslutas den 10 April, då lotar jag vinnaren.
trycket kommer bli i denhär stilen!


ser lite kosig ut eftersom tyget är skrynkligt, men lovar, kommer bli skitsnyggt!

Ha det bra så länge!

Och tack igen för att ni kikar in, lämna gärna kommenarer!!
Publicerat: 2009-03-26 @ 21:58:49


glöm inte tävlingen!

Skulle bara påminna om tävligen, glöm inte vara med! nu hittar inlägget med info längre ner, eller gå in på kategorin tävlingar!
Publicerat: 2009-03-26 @ 11:10:08


bal!

Jag ska ju fixa tre eller fyre tjejer till balen! Ska verkligen bli jättekul!
Trion vill ha frisyrer som har "temat" fläta i luggen. Jätterolig med en sak som håller igop de tre frisyrerna men att man samtidigt kan veriera lite. Denna frisyr var en av de jag fick skickade till mig som ett hum av vad det var de ville ha, verkligen underbar!

  

Ser ju inte hur det ser ut där bak, men jag tycker man ska ha en lös lite slarvig knut, kanske med någon blomma som dekoration. Sminkningen tycker jag de har gjort helt rätt med, få fram det naturliga med ite skimmer i sminket. Vid ögonen skulle jag vilja lägga en rosa skulle på locket och sedan gult under ögat. Detta gör att blicken ser vaken ut och man får en ganska naturlig look samtidigt som det händer något. Den sminkningen framhäver verkligen solbrännan också! Till detta skulle den helt underbara klänningen till höger vara perfekt! Skulle jag få få på bal igen skulle jag lätt köra på en stilen!

Här kommer lite fler inspirationsbilder!



Jag hoppas att någon av de jag ska fixa är sugen på denna! Själv tycker jag om när man gör det klassiska och enkla lite annorlunda som här. Själv skulle jag göra bullen där bak större, annars är den en superfin frisyr!
Vill man spexa till den annu mes skulle man även kunna fläta in sidenband i flätan och avsluta med en stor rosett där flätan slutar, precis innan bullen.



Detta är en relativt enkel, men dock så vacker frisyr! Dock tycker jag att det förstör mycket att pärlorna i håret sitter på band. Kan visserligen förså att det blir dyrt att ha så många vanliga hårnålar med pärlor (de är oftast väldigt dyra) Men är man lite finurlig köper man vanliga hårnålar och sätter fast egna pärlor! Denna frisyr blir nog bäst med luggen antingen i sidbena som på bilden eller att man gör en lite prydlig rocka billy av luggen. Tror inte fläta blir bra på denna.



uppsättningar som denna tycker jag är så vackra! jag ska träna och se om jag kan få till, har aldrig försökt mig på en sådan. Klassiskt och stilrent, men verkligen halt underbart, passar till alla sorters balklänningar tycker jag!
Med lite sprayvax borde jag få till det! ;)
Publicerat: 2009-03-26 @ 09:54:05


26/3 Tappsko! :(

Idag var jag riktigt hurtig! Var så duktig att jag befann mig i stallet vid tjugo över sju på morgonen för att ta en tur med Melwin. ut med hästen i gången för rykta och ha mig, Vad upptäcker jag då? jo, han har tappat en sko!
Så tråkigt, och hovslagaren har en veckas semester, så får inte på den än på ett tag..
Blev på dåligt humör, så red inte Piroschka heller. Så nu sitter jag här vid datorn och tjurar..
ska plugga lite, sedan in på möte i stan så får vi se om jag tar mig i kragen med Piroschka sen när jag kommer hem.

Hur som hellst var Melwin så go när jag släppte honom i hagen. han brukar alltid gå rakt till frukosten, men idag stannade han och bara tittade på mig. Sedan gick han fram och nosade mig i ansiktet och pussades lite. När vi hade kelat färdigt började han äta. Man blir så glad av sådana små saker! längtar verkligen tills vi kommer igång!


världens underbarase!

Don Juan de Marco
           2004
e: Downland Wildfowler
u: Queen safir
ue: Ernfords Jester

Publicerat: 2009-03-26 @ 09:11:12


Min älskling

Känner bara att jag måste tillägna ett inlägg till min kära pojkvän och blivande sambo Damir. Vi har varit tillsammans i över ett och ett halft år, haft en hel del bråk, problem och duster. Efter många om och men har vi i alla fall hållit ihop, och nu har vi det bättre än någonsin!




ÄLSKAR DIG

Älskar dig så mycket!
Publicerat: 2009-03-25 @ 20:42:19


TÄVLING!!!

För att fira att antalet besökare ökat senaste tiden anordnar jag en tävling!!
Så passa på!
Det du tävlar om är en t-shirt med ett unikt handgjort tryck! Vinnaren skickar en bild på sig själv och får tillbaka en t-shirt med ett tryck i denna stilen, fast det är ditt eget ansikte som sitter på!



Bilden är inte jättebra eftersom tyget är så skrynkligt, men visst syns det att det är Angelina Jolie på bilden?

För att vara med och tävla ska du nämna tävlingen i ett inlägg på din egen blogg, men en länk till mig blogg. Sedan kommenterar du detta inlägget och så lottar jag fram en vinnare! BUSENKELT
T-shirten är i strl small, tävlingen avslutas den 10 april

LYCKA TILL!!!
Publicerat: 2009-03-25 @ 18:14:32


25/3

118118 har svarat. Svaret löd: "Vi är osäkra på o en kyckling skulle må dåligt som sällskapsdjur i lägenhet. Teoretiskt sett borde det fungera. Vi rekomenderar dock att du istället skaffar en parakit eller undulat, för de trivs garanterat som dällskapsdjur."

Det tror jag inte på. Jag tror undulater vill flyga, inte sitta i en lien bur och glo. jag ska ha en anka eller kyckling så det så!
Publicerat: 2009-03-25 @ 10:17:33


kyckling

Nu har jag smsat en fråga till 118118 den löd enligt detta: "skulle en kyckling må dåligt av att bo i en lägenhet som sällskapsdjur och bara få komma ut ett par gånger om dagen?"
Har försökt hitta något om detta på nätet, men är svårt. de är tydligen inte så aktuella som sällskap just nu..
man har ju andra fåglar i bur så varför inte?
Väntar spänt på svar^^



eller kanske en anka blir bättre?



Jag tror att ankor är jättegosiga att ha i knär framför TV:n. Ska lära den saker också, kommer bli så bra!! :)

Om de kan bo i lägenhet vill säga. Men på Vänner har ju Joey och chandler en anka?
Publicerat: 2009-03-24 @ 20:04:04


24/3 pimpa ditt kakel!

Finns det kanske fler därute som liksom jag har ett ganska tråkigt kakel i badrummet elelr köket men inte har möjligheten att kakla om?
Lugn, lösningen finns i andra alternativ! Det finns flera olika kakeldekorer som går snabbt och smidigt att sätta upp, kombinera flera olika för att få just din personliga stil. När du har tröttnat på den du har är det bara att ta bort och sätta upp en ny!

Själv är jag lite sugen på denna läckra och roliga från www.inreda.com den kostar 100 kr för 6 stickers. på denna är det kafferecept, men man kan även välja kakor om man vill det.


Från samma sida kan du även köpa detta självhäftande spegelkakel. Riktigt läckert, men kostade lite väl mycket tycker jag, 4 plattor för 385..



De har även flera enfärgade dekorer att sätta upp, ca 9 olika färger att välja på. Lika många finns det i olika mönster.
Dessa enfärgade kommer 1 paket med sex stycken, för 50 kr. Ett smidigt billigt sätt att piffa till köket med!
De passar till kakel som är 15*15 cm, det befintliga kaklet ska ha en jämn yta och inte vara av poröst material. Se till att ytan är ordentligt rengjord innan du sätter fast dem. För att sedan få bort dem värmer du med en hårfön eller varm vatten ills de lossar lite, ta tag i ena hörnet och dra loss dem.


Andra ställen som säljer häftig dekor är
www.happystore.se
www.kungsfarg.se  de har leopardfärgade!!!

Skulle bli jätteglad om ni som läser lämnade någon kommentar så jag vet vilka det är som brukar titta in hit!
kanske har ni åsikter, förslag eller ideér att dela med er av?



Nu måste jag sätta igång ordentligt med pluggandet! Imorgon bär det iväg till Stockholm, missa inte det!

Sedan vill jag tillägga att jag har den mest underbara pojkvän som finns, älskar dig

Hej så länge!

Ps: funderar på att utöka familjen lite.. ;) berättar mer senare! ds
Publicerat: 2009-03-24 @ 10:12:11


23/3 07.32

gääsp.. uppe sent igår, svårt att sova. Hittade Loppans söte lilla t-shirt jag fick av mormor för länge sedan. den var vi tvungen att prova!



Ingen superbild, men visst är hon söt! Förr blev hon så glad när hon fick på sig den, sprang omkring och visade upp sig, men hon har blivit lite äldre.. ca 80 i människoår, förstår att hon börjar bli lite stel..

Sandra, min syster har tingat valp, staffordshirebull terrier! :D
Helt underbara men tidskrävande hundar. Da har väldigt tunn päls och mest muskler, inte så mycket fett som håller dem varma alltså. Så denna typ av hund kan behöve få ett täcke eller annat plagg på sig.
Var emot hundkläder förr, men har ämdrat mig till viss del. En del hundar behöver det faktiskt och de andra.. tja, så länge hunden inte hatar det så är det faktiskt ganska sött!

Kollade lite på  http://www.all4dogs.se/ där fanns en del söta saker att välja på. Inte något super stor utbud av just kläder, ohc det var ganska dyrt, men de hade även väskor, bäddar, matbarer och mycket mer.

  

En ladycoat och en jättesöt tröja från all4dogs.se!

Dock så tror jag inte denna typ av kläder kommer se så bra ut på Sandras hund. Möjligtvis tröjan i så fall. Visserligen ska hon ju ha en tik, men för tjejiga kläder blir helt enkelt fel på en sån hund!
Detta är inte hennes, men samma ras:


ja, ni förstår nog vad jag menar när det kanske inte passar med rosa och volanger på hundar som denna?
Vill man ha hundkläder till hyfsade priser finns det faktiskt ganska mycket på ELLOS också.
www.lechien.se finns massor av söta kläder, men bara till småhundar. Verkligen värt att kolla in om man har en liten hund! Riktigt söta klänningar och tröjor. Väskor, halsband, bäddar, kläder till bröllop ,ja..ALLT
Min favorit bland de jag har kollat får nog bli www.finahund.se där finns smarta och funktionella kläder för alla storlekar till riktigt bra priser!


Denna jackan kostar bara 218 kr!

Sedan för Sandras skull visar jag denna, den kostar 179 kr. Syns inte på bilden, men är ett ankare på ryggen också! Passar min syster perfekt!


Längtar massor tills jag och Damir kan skaffa hund, men eftersom vi ska plugga ska vi vänta och se hur mycket tid vi får över. Jag som är uppväxt med djur vill gärna ha något med mig när jag flyttar, så kommer att kännas lite tomt utan. Eftersom jag får sälja hästarna skulle det kännas bra att ha en hund som kunde "ersätta" dem lite.
men som sagt, vi väntar och ser! Blir det någon hund så är jag ruskigt sugen på en fransk bulldog!
Tills dess får jag nöja mig med att vara hundvakt åt sandras!

hej så länge!
Publicerat: 2009-03-23 @ 08:19:52


22/3 middag hos mormor och morfar

Innan jag skriver något om middag osv så bör man kanske nämna att Fritzl som höll sin dotter instängd i källaren i 24 år fått sin dom. Han stod åtalad för bland annat mord, våldtäkt, incest och slaveri. Fritzl erkände incest och våldtäkt. Han nekar ändå till åtalen om slaveri och mord.

 Som en följd av våldtäkter födde hans dotter sju barn, varav ett dog strax efter födseln. Tre av barnen växte upp i källaren, medan Fritzl och hans fru uppfostrade de tre andra.
Han fick livstid, vilket ju var bra. Var inte säker på vilket straff han skulle få faktiskt, rättsväsendet kan ju vara smått märkligt ibland.. Men är det någon som hört om frun fick något straff? hörde faktiskt bara lite av det på radion, och har ite hunnit läsa något ännu..

Så, åter till middagen, var ganska revligt, ungefär som våra middagar med släkten rukar vara..
Har egentligen inte så mycket att säga om det, här får ni lite bilder i stället!



jaa, här är maten, det var god :)



Tycker denna bilden blev så söt på oss båda faktiskt! Lilla kusinen! :)

Nu till något helt annat, för ett par dagar sedan firade vi ju Sandra och mig, jag bakade till det. Blev så nöjd så måste visa resultatet! är ju ingen höjdare på att fota och har ingen superkamera, men visst blev det fint?



Jag gjorde vanlig sockerkakssmet, blir bätre med den när man gör cupcakes. Se till att ha formarna i en muffinsplåt och inte bara vanliga formar, de mister formen och rinner lätt ut då.
De ska dock inte vara inne i ugnen lika länge som en sockerkaka, ca 10 min blev ra för mig, 175 grader.
Jag gjorde en fyllning med vit chokladmousse, supergott och enkelt!
Smält 100 gr choklad i vattenbad, antingen som jag, vet choklad eller mörk, ca 70%.
Vispa 150 gr grädde lätt, inte alls särskilt hårt eftersom cholkad ska i, vispar du nför hårt bler det stabbigt.
rör ihop de båda ingredienserna och ställ i kylen minst tre timmar. Ska du servera den som den är somdessert ( ruskigt gott med lite bär till) så häll upp det i serveringsglas innan du ställer in det i kylen. Sedan är det bara att hälla på lite bär och servera.
Jag använde det alltså som fyllning, så skär ut hål i kakorna och lägg i moussen, sätt sedan tillbaka locket igen.
I vissa av kakorna var moussen perfekt, i mitten av dem fanns den underbara moussen, och i vissa försvann den liksom in i kakan. Är ju ingen mästekock, men antar att det smälter och kakan suger år sig det. Vet inte varför den fungerade på vissa och inte andra, men gott blev det iaf!
Sedan gjorde jag frostingen med safen från en halv citron, ett paket florsocker ( finns i rosa färg med jordgubssmak om man vill ha rosa) det går bäst att röra ihop det med en sked. Blir det så hårt att du behöver mer vätska så använd inte mer citron, utan ta då lite vatten.
Rör sedan ner ett halvt paket philadelphia. Blir jättegott! Använd sprits, eller i brist på annat en fryspåse med ett hål i för att spritsa på kakorna.
Dekorera hur du vill, finns hur mycket finns som hellst att göra!
Ska du som jag ha rosor behöver du marsipan, en sked och folie. Om du inte ska göra massor så är det bättre att köpa ett litet paket med redan färgad marsipan än att färga själv. Jag gjorde ca14 st, och behövde inte använda ens halva paketet.
ta en bir marsipan och knåda den. Forma den till en avlång "korv" och dela i småbitar. Lägg tre små bitar mellan två lager av plastfolie och tryck ut dem till tunna rosenblad. Plocka upp först ett av dem och forma den försiktigt tilöl en strut. Ta sedan de följande två och sätt fast runt det första, vik gärna ut kanterna lite och vips så har du en jäesöt ros att dekorera med!

det var allt från mig för idag!

ha det bra! Blir glad för kommentarer! ;)

/ Sara



Publicerat: 2009-03-22 @ 21:42:57


21/3 Piroschka Pan

Ja, lilla kickan han jag med idag också. Hon fick ju föl i somras, har inte suttit på henne sen innan dess.
Om hon tyckte det var kul att komma ut igen! Direkt när jag tog på sadeln åkte öronen fram och hon blev på strålande humör! Bettet tog hon själv i munnen innan jag ens hunnit få ordning på remmar och tyglar, hon var så ivrig!
Skulle bara ta det lugnt med henne med, men vad gör man med en häst som inte vill annat än att få arbeta?
Blev mest trav, klarade knappt av att hålla henne i skritten! Men känner sig verkligen inte stor på den hästen trots att man är det, det är så mycket som rör sig under en!
Hon var super pigg och stark. Men bara man tar mjuka men fasta förhållningar och håller om med benen så blir det bra. När jag red regelbundet ( tre hästar om dagen) så tänkte jag inte på vilken träning det faktiskt blev, men att jag kände av det nu!


Vi vill få fram halsen lite, men för att vara första gången på ett halvår så är
jag nöjd! Är kul att se att det finns lite steg i henne!!! :D


Visst är hon söt?!
Ska bli kul att komma igång med henne, tror hon kommer bli riktigt fin med lite arbete!
Publicerat: 2009-03-21 @ 19:16:53


21/3 Melwin

Har varit ute i det fina vårvädret, helt underbart när solen ligger på!
Red på ängen, skulle bara skritarbeta honom lite. Med tanke på att det var väldigt länge sedan jag red gick det helt okej. Han är lite stel i sudorna och har proben med att hålla kroppsdelarna på plats. Men det sitter inte i en sida uten byter lite då och då när jag rider. Vilket jag tycker är ganska positivt, då har jag ju inget stort problem, utan det är mest så att det behövs mer vana. Man får hela tiden sitta och parera, han är väldigt lik sin mamma på det viset.
Rasmus fick agera fotograf, bilderna blev så fina, hans färg blev så stark med lite solsken på! Däremot såg ju inte själva ridningen super ut, men jag är ändå väldigt nöjd med honom. han fick ett urbrott när Rasmus gick därifrån, men annars skötte han sig bra. Han hetsar ju upp sig själv så mycket, och jag gav mig inte innan han lyssnade på mig, så han blev genomsvettig. Det får bli en härlig skritt tur imorgon, tror han komer känna av dagens ridning en del, hoppas på lika härligt väder då!
I slutet gick det i alla fall riktigt bra, synd att det inte finns några bilder från det, men,men




Bilden nedanför var strax före  han fick ett av sina utbrott. Det är verkligen som att sitta på en laddad kanon, men när man väl får det att fungera på en sån häst blir det så bra!




Ha det fint!


/Sara & Melwin

Publicerat: 2009-03-21 @ 18:42:28


21/3 lampfrossa!

Finns faktiskt mycket fint på Jotex. Sitter just nu och kollar på lampot till vardagsrummet. Kan inte bestämma om lampan borde vara vit eller svart. Blir skenet mycket annorlunda om lampan är svart?
Alla möbler är ju svarta, så tror kanske att lampan borde vara vit, vilket är synd eftersom min favorit bara fanns i svart.
Här är den:


Kommer alltså från jotex och kostar 599, finns som fönsterlampa också!


Denna kostade 249, finns både i vit och svart. Jag tycker det är fint med takkronor, denna är ju lite lik en modern variant av en takkrona.


Så har vi ju denna, finns både i vit och svart för bara 199 kr! Men såg den på möbelskavanken också, kan hända att den var ännu billigare där. Har nog för mig att Damir inte var så förtjust i den...


Denna kostade 249, vilket ju inte alls är farligt! Men kan inte bestämma mig flr om den är jättefin eller swer ut som en mormorslampa. Hade den varit utan kristallerna där nere hade den bara sett ut somm en stilren modern lampa, de sätter verkligen mycket prägel på den. Finns i vit och svart.


Så har vi ju då denna för 599, precis som de förra från jotex. Denna hör också till mina absoluta favoriter, men jag tycker att den är lite onödigt dyr..

Har jag visat lite från jotex känner jag mig orättvis om jag inte tar med lite från IKEA också, så var så god!


Denna kommer som saft från IKEA och är lite fulfin sådär. Tror faktiskt att den skulle passa bra i lägenheten.
Den kostar 599 kr, finns även billigare i mindre storlek. färgerna är vit, svart och röd.


Denna lampan finns väl i varannat hem nu? Billig och snygg, tydligen ett helvete att sätta ihop!
Men för det priset kan det vara värt mödan, 199 kr! Så jag måste nog sätta även den i min topp tre lista!




Sist men inte minst måste jag presentera en lampa från ellos. Jag tycker om ellos, ingen har missat den superläckra cerisa lampan till köket därifrån va? ; )
Denna är också HELT UNDERBAR! snygg, modern och lekfull. Framförallt så kostar den bara 299! Den finns i vit, ljusblå och denna häftiga färgen på bilden.


Självklart skulle jag kunna ha med många fler lampos, men nu är jag mest ute efter att hitta saker som jag själv kan ha, alltså för att ganska billigt pris. Någon som har förslag?

jag skulle själv önska att jag kunde mer om belysning, det gör ju en sån oerhörd skillnad om man lyckas bra med belysningen i rummet eller inte. Det är ju inte heller så lätt att se hur belysningen blir när man skickar efter lampor. hellst skulle jag vilja ha med mig massor av lampor hem och prova dem en och en!

Men det finns några ganska enkla regler man kan följa.
Här skriver jag ner det som gäller just för ett vardagsrum:
Eftersom vardagsrummet ska fungera på flera olika sätt behövs olika sorters belysning. Du vill kunna se ordentligt nätr du till exempel städar ( vilket ju gäller fär alla rum), du vill gansla kura ner dig i soffan med en bok på kvällen, du vill ha någon enstaka belysning tänd när du sitter framför TV:n, lite mysbelysning med middag i vardagsrummet på heölgen och även belysning som passar då du har gäster hemma på helgen.
En bra lösning är att använda dimmer så man själv kan ställa in ljusstyrkan. Placera lampor över de bord där du sitter, har man ett middagsbord i vardagsrummet är det naturkligtvis viktigt att kunna se ordentligt var som är på det. Även en lampa över TV bordet. Vad man bör tänka på är att har de endast en lampa över TV bordet och inget annat ser rummet mindre ut. Det skapas även skuggor som inte alltid känns så fridfulla. has därför en svag belysning på även i andra delar av rummet.
En liten läslampa att fälla ner över fåtöljen är smidigt, lätt att ordna.
 En anna sak man bör tänka på är att sätta lampor i hörnen. Belysning som placeras högt upp, exempelvis i taket och i hörnen. människor ser nämnligen bättre ut i sidobelysning! Denna typ av belysning passar alltså utmärkt när du har gäster hemma.

Innan man sätter upp belysningen bör man tänka på vad det är man vill framhäva i rummet. Är det en tavla, en blomgrupp, soffan eller något annat. för belysning är ett utmärkt sätt att framhäva eller gömma saker.

Ljusa väggar kräver mindre ljus att belysa, medan mörka väggar äter ljus. För att belysa ett rum med mörka väggar krävs också att ljuskällorna är bättre avskärmade för att man inte ska få för skarpa kontraster. Glöm heller inte ljus bakom tv:n för att mildra kontrasten mellan tv-skärmen och bakgrunden.

Fråga om du kan få låna lampan du är sugen på från affären1 det är omöjligt att se hur ljuset faller i en affär med flera hundra olika lampor. du kan inte få mer än ett nej.

Det var allt från mig just nu, ska ut i det härliga vårvädret nu, sen blir det plugg och hästar!
Publicerat: 2009-03-21 @ 09:15:26


20/3

hmm, sitter på älsklings dator, hade en mysig kväll igår. Gick på välgörenhetsgalan som anordnades av malin, Elin, Jessica och Jessica i trean på östanå. men skriver mer om det sen när jag kan lägga ut lite bilder också. inte för att jag fick så många bra, men ändå.
Ska nog dra mig iväg till stan snart, idag ska det bli cupcakes bak! :D Sen ska jag till Sandra, vi ska fira att vi fyllt år med lite fika med släkten och så.
Visar resultat senare på det också! ;)
hittade en bild från balen som jag tyckte var lite fin, bakrunden förstör ju endel men ni får bortse från den!



min klänning var sååå fin! tyvärr fick jag aldrig något bra kort på den, men tydligen ska mormor ha det..

aja, ska sätta fart nu, hörs!
Publicerat: 2009-03-20 @ 09:44:43


19/3 Pontiac

Idag var det Pontiacs tur att bli tömkörd, han var pigg! Var ju längesedan någon gjorde något med honom, är verkligen toppen att kunna arbeta honom från marken! han skötte sig bra, lite hopp och skutt blev det, men inget farlig. han förstod nästan med en gång vad det handlade om. han är så himla positiv till allt, en riktig drömhäst! Är syns att han är så liten och jag så gammal. Hade jag varit yngre och mindre hade jag verkligen haft en superhäst! Är övertygad om att han kommer gå långt med den viljan, inställningen och tekniken! Han har så lätt för ALLT!

Publicerat: 2009-03-19 @ 17:03:02


19/3 romantiskt sovrum

som vanligt går jag i inredningstankar. Har planerat för vardagsrummet i några veckor nu.. Jag skriver inte ner något eller går och kollar färgsheman och så, utan jag går och dagdrömmer dagarna i ända! Har märkt att jag tänker på ett rum så länge och intensivt att jag till och med börjar drömma om det! När det har gått så långt brukar dt vara dags att tänka på ett annat rum, det finns liksom inte mycket mer att gå igenom på det förra. Jag började med köket, där är allt glasklart med hur jag vill ha det, sedan var det vardagsrummet. Där är det fortfarande vissa detaljer som fattar, men det är ju svårt att planera helt när man inte bor där än och kan se rummet framför sig. Så nu har jag alltså kommit till sovrummet

Köket ska ju, som jag nämnt innan ha kvar den gammeldagsa härliga stilen i själva köksdelen. I delen där man äter bryts det av och inreds med modern stil i cerisa detaljer.

I vardagsrummet blir det en modern stil, denna soffan har vi köpt:

 

Har tänkt mig att ha en "mysdel" med soffa, bord och tv direkt när man kommer in i rummet. Bakom soffan är det en fondvägg i mörkgrått. Efter halva väggen vill jag måla scarface på väggen så att delen efter bilden blir vit.



Resten av väggarna är alltså vita. I andra delen av rummet ska vi bygga en bar! :) Vilket älskling är VÄLDIGT glad över. Där finns också en balkong som tydligen ska glasas in, alla på österängen skulle få balkongerna inglasade, men när det blir av vet jag inte.
Inredningen kommer att gå i svart, det mesta hav vi tänkt köpa från serien "lack" från IKEA. Stilrent och enkelt att matcha. Någon kontrastfärg på matta och gardiner vill vi ju ha också, men där har vi inte bestäms oss ännu. Jag är lite inne på grönt eller lila.
Något förslag?

Så kommer vi till sovrummet..
Vårt sovrum är ganska litet, egentligen är det väl bara plats för en säng.. så sovrummet vill jag göra till en romantisk oas, en plats där det inte finns någon tid och där man ska kunna släppa all stress och alla tankar. Ena väggen består av garederober. Där vill jag plocka bort dörrarna och istället sätta upp tyd som man kan dra undan/för.
Vita möbler, och först tänkte jag även vita väggar. Men det blir för mycket vitt?
 Kanske kan man ha en lite diskret medaljongtapet?

Tycker dessa är ruskigt fina!




De kommer från bolagret och kostar 299 kr rullen. Dock så hittade jag den på en supermysig blogg, carlssonkarlssonblogg.se, det var ett gammalt inlägg, så vet ju inte om de finns kvar..

kan iaf tipsa alla som är lite inredningsintresserade att besöka sen bloggen, jättemysig och massor av bra tips och inspiration!

Har även funderat på sänghimmel endel. Är det barnsligt, passande mer till en nioårig flicka?
NEJ! Har jag kommit fram till ;) Men det är svårt att hitta fina sänghimlar, är nog inte hypermodernt nu. Jag har iaf hittat dessa:



Denna kommer från http://www.freewebs.com och kostar 330 kr inkl frakt. inte alls farligt tycker jag.


Denna är från samma ställe och kostar 180 kr.

Jag tror jag tycker om deen första lite mer, men är inte säker..
Förutom romantikfaktorn är ju sänghimlar utmärklta att ha för att slippa bli störd av flugor och annat kryp på somrarna.

På väggen som hamnar mitt emot sängen har jag tänkt se om jag får plats med en liten byrå eller liknande att ha massor av ljus och annat mys på. Över den den stora guldspegeln jag har att sätta på tvären.
 Nästan som denna, fast jag ska alltså sätta upp den liggandes istället.



Nu måste jag gå och räkna matte! Hör av mig senare om Melwin, har planerat att rida idag, var ett tag sedan så blir nog mycket bus! :)

kommentera gärna, behöver åsikter och ideér! förresten, går det ihop att ha de silvriga tapeterna och en guldig spegel?

Pusshej!
Publicerat: 2009-03-19 @ 09:02:11


18/ 3 lärarvikarie

yes, nu har jag precis kommit hem från stan. Klockan 07.15 på morgonen ringde telefonen och de ville att jag skulle hoppa in som vikarie i syslöjd! Ha,ha..
Saken är ju den att det tar ca 30 min in till stan från mitt hus, så jag skulle äte och fica iordning mig på 15 min..
Men det gick, jag blev bara någon minut sen!
Lektionerna gick också ganska bra, men jag kan inte påstå att jag är en hejare på slöjd.. Hade glömt bort hur man stickar räta och aviga och sånt..
blir iaf skönt att jag får lite lön nästa månad, börjar bli ganska tunnt med pengar nu..

Publicerat: 2009-03-18 @ 16:21:11


Melwins träning

            


Så nu har vi kommit tillbaka från tömkörningspasset! Gick helt okej,
Vet inte riktigt vad det var med honom när jag skulle fixa iordning honom.. han stod och sparkade mot magen hela tiden, tror inte det är något fel i magen eller så, för han gör inget i hagen. Antar att det är både på grund av att det var ett tag sedan jag pysslade med honom, han är ju alltid lite otålig och det blir ju självklart värre när jag inte tränar ofta med honom. Jag tror även att han är lite känslig och irriterad nu när han fäller, borde kanske börjat med lite b-vitamin till honom, brukar ge dem det vid fällperioderna annars, men det går nog snart över
.
Vi gick bort till ängen och vädret var helt underbart!!!
Är så fint med solstrimmorna som tittar fram mellan träden och luften var så härlig.
I början hade han problem med att han skulle gå framför mig och inte vi sidan av. Han går helst bakom mig eller vis sidan av, så vi har stött på det problemet även vid longering.
Han var ju som alltid full av energi så det blev väldigt mycket bock och hopp i början..
Till slut lugnade han sig och lyssnade på mig, men det var ändå dumt av mig att ge mig iväg ensam med honom. Men vad gör man när de inte finns någon att ta med sig?

Målet idag var att han/ vi skulle lära oss grunderna. Det gick väldigt smidigt att byta varv och öka gångart, men att ta det långsammare blev svårare. I slutet fick vi kläm på det också!
Han gick i ganska bra form för att det var färsta gången, men blev gärna spänd, vilket inte förvånade mig det minsta! Det är nog det vi får träna mest på, är svårt att få honom att slappna av.

Vad jag kan konstatera om tömkörning är att

  • det krävs att du har ordentliga tömmar och gjord som sitter bra på hästen, annars glider den lätt på sniskan.
  •  att du hela tiden har rätt position i förhållande till hästen
  • ha handskar och ordentliga skor
  • ha någon med dig
  • se till att inte vara för långt ifrån hästen i början
  • förbered gärna hästen genom att till exempel ha på gjorden och tömmarna som de ska sitta när hästen stål uppställd i gången. Stå bakom hästen och håll i tömmarna. Där kan du röra dig från sida till sida så att hästen vänjer sig vid att tömmarna glider på baken.
Jag letade efter bilder där man ser en bra position ( enligt mig) att ha när man tömkör. Bilden nedan är inte av så bra kvalité men som ni ser befinner sig mannen i ett säkert avstånd från hästen, men ändå tillräkligt nära för att tömmarna kan längas ut mer om hästen skulle dra iväg. han går snett bakåt ifrån hästen vilket gör att man driver på hästen framåt och även kan kontrollera i vilken riktning den ska röra sig genom att flytta sig i sidled.



Det fungerar även om man placerar sig själv längre fram, vilket kan gå enklare i början.
Publicerat: 2009-03-17 @ 15:53:03


17/3 tömkörning

Jaa, nu har mina tömmar kommit! Ska snart bege mig ut till stallet och prova :) Jag har faktiskt inte tömkört förut, vilket ju är lite märkligt. Har ridit in hästar, men på grund av okunskap har jag valt att inte tömköra dem innan jag själv rider.
Tidigare trodde jag att man tömkörde hästen för att den skulle lära sig hjälperna lite innan man sitter upp. kan nog vara bra för vissa hästar som behöver vara mer förberedda tänkte jag. Men med mina egna hästar har det gått alldeles utmärkt att läre dem hjälperna när jag sitter på. Det har faktiskt gårr väldigt smidigt att rida in de häsar jag haft.
Nu vet jag bättre och ser fram emot att lära mig tömköra bra. Gör man det korrekt kan man ju faktiskt bygga upp hästens kondition och framför allt muskler UTAN att belasta dem. HELT UNDERBART!
Jag är väldigt hoppfull, men kan tänka mig att det tar ett tag innan både jag och hästarna får kläm på det!
Jag är ändå säker på at detta kommer bli en träningsform jag kommer att använda mig mycket av i framtiden, speciellt då jag är i största laget för mina pållar nu.. :(
På Pontiac som bara är 126 finns det inget annat alternativ, men jag har lite planer på g.. :)

Så, jag hör av mig när jag kommer tillbaka till stallet för resultat! :) Melwin blir först ut med att röra på sig, hoppas att han har en lugn dag idag... tror det blir mycket bock med skruv, och jag känner att jag har mycket större kontroll när jag sitter på hästen än står på marken..
Publicerat: 2009-03-17 @ 12:04:46


17/3

Ha,ha kollar på opera, handlar om sex. Faktiskt ett riktigt bra program! Jag tror att de flesta någon gång under ett mer långvarigt förhållande stöter på problem i sexlivet. Programmet som går just nu har gått flera gånger men jag har alltid bara sett slutet! Nu har jag visserligen missat början, men jag har i alla fall fått höra och lära lite mer än sist ;)
Är en sexolog eller vad det heter med i programmet, riktigt duktig! Är så kul att få höra att i princio ALLA kvinnor känner lika när det gäller sex, och att de flesta som har problem får lösa det på samma sätt.
Jag kan ju vara öppen och säga att detta programmet har gjort nytta i mitt förhållande!
Det är helt enkelt så att nästan alla killar måste lugna sig lite och kunna vara intima med sina flickvänner utan att det varje gång ska leda till sex. Det gör verkligen underverk att då och då bara kyssas och sedan inget mer!
Samtidigt måste kvinnor inse att sex betyder väldigt mycket för ett förhållande, så har man problem är det nödvändigt att göra något åt det för att förhållandet ska fungera.

Jag tror att lösningarna egentligen är ganska enkla, alla dessa lusthöjande medel och saker är nog bara en kortvarig lösning..

Hur som hellst, kvinnan som kunde allt och kom med riktigt SMARTA saker hade skrivit en bok; real sex for real women, tror att den kan vara väldigt värd att läsa!

Sex ska man vårda och bry sig om, det är trots allt egentligen sex som är skillnaden mellan att vara riktigt goda vänner eller ett kärlekspar. För det finns faktiskt inte många saker som slår att ha en sån där riktigt känsloladdad stund med sin parner.
Damir är för mig både den bästa kompisen man kan ha, såväl som en bra partner.

Känns lie konstigt att skriva om såna här saker, men vill ju inte avslöja för mycket. Men jag skriver ändå, det är ett intressant och vikigt ämne som de flesta är bekanta med!

Ta hand om varandra, uppmuntra varandra och visa uppskattning, ta ingen för given

Publicerat: 2009-03-17 @ 11:40:06


16/3

Har suttit med svenska läänge idag! ett ganska stort arbete, trors att jag har suttit med det hur lände som helst har jag bara fått ihop typ fem sidor.. men det var fem ganska bra sidor tror jag! Nu ska jag bara skriva om Shakespeare och två idéströmningar också och sedan är det klart! Det fixar jag nog imorgon, efter matten.

Förresten har jag strukturerat om bloggen lite! :) nu har jag hästar och träning för sig , vardagsliv för sig och inredning för sig. smart va? får väl se hur länge jag orkar, men än så länge är jag ganska road av bloggen.

aja, nu ska jag sova, är måttligt trött nu..
Publicerat: 2009-03-16 @ 22:17:40


14/3

klockan är 15.24 och pontus är arg. För Rasmus kollar på film och det får han tydligen inte göra.. annars har det gått bra att ha honom, igår var vi och badade och idag har vi varit i skogen och byggt en koja. Vi hade med oss fika också, så det blev ganska mysigt :)
Nu har jag precis gjord pannkakor, väntar bara tills Damir kommer med grädde, så ska vi äta sen. Ikväll blir det riktig mat, tänkte fixa lite biffar med bacon runt, blir nog gott :)
har köpt en pimpig datamus också :D

skriver mer sen
Publicerat: 2009-03-14 @ 15:13:09


12/3 20.38

Innan när vi satt framför TV:n sa Poppe att han ville ha glass, inget konstigt med det. Jag tyckte först att han sa att han ville ha glas, så jag frågade om det inte blev hårt att tugga.
Svaret jag fick var
" jag sa glass och inte glas, glass är lika mjukt som min snopp"
WHAT?! Ha,Ha,Ha!!!

Jag tog mig just i kragen ( eller rättare sagt för ca en timme sedan) och ringde upp en person som hört av sig angående Melwin. Vet inte varför det tagit sån tid att få det gjort.. antar att jag gärna skjuter upp det, jag vill ju ha honom kvar.. men,men om den här tjejen vill ha honom och de passar bra så kan det noh inte bli mycket bättre. De bor utanför jönköping och om jag lånar ut honom på foder är han ju faktiskt fortfarande min.. Känner verkligen att jag måste komma igång med honom nu, har ju inte ridit på FLERA månader. men,men vädret har inte direkt varit med mig och vad gör man mitt ute i skogen utan ridhus?
Hur som, jag ringde som sagt upp, är mamman jag pratade med, men hon hade fullt upp med barn just då, så hon skulle ringa upp igen senare, men än har hon inte ringt.. är lite nervös..


så, vi får se hur det blir...
Publicerat: 2009-03-12 @ 20:45:14


12/3

För två dagar sedan ( 10/3 ) var Paulo Roberto här i Eksjö och föreläste på skolan och även en föreläsning för allmänheten. Jag var på föreläsningen om kost och hälsa för allmänheten, förväntningarna var ganslka höga..
dels har jag ju självklart hört att Paulo är den mest anlitade föreläsaren, dels satt jag utanför aulan i korridoren när eleverna från den tidigare föreläsningen kom ut. Minst sagt verkade de nöjda med vad de fått höra och uppleva.
Utan att överdriva så har jag aldrig varit med om att elever varit så nöjda över en föreläsning förut! eller ju en gång förresten..
Det var när Mia föreläste. Är det fler än jag som kommer ihåg henne? En störtskön kvinna som föreläste med en väldig inlevelse. MEN hennes föreläsning handlade om sex, och inte helt oväntat fångade hon ungdomars intresse med det ämnet. nog om Mia, åter till Paulo.
Som sagt var, när eleverna kom forsande ut från aulan var det en glad stämning, och överallt hörde jag massor av positiva kommentarer om det de just fått höra.
Kort därefter kom Paulo själv ut ur aulan, han och uf företaget ( Topp hälsa uf ) som ordnat föreläsningarna skulle äta middag. Jag följde med ( det har sina fördelar att vara tillsammans med Vd:n ;) ha,ha) och inte helt oväntat ( jag könner ju Damir) bar det av till sunrise. Den unga snygga tjejen som har stället är visst ett stort fan av Paulo, för som hon fjäskade!
"Åh, vad bra att du inte gör som alla andra, de blandar alla olika sorter på en tallrik, man känner ju inte smaken alls då!"

Jag menar, killen hade sushin på en tallrik för sig! woh, han måste vara ett geni!!!
Med detta vill jag absolut inte säga att Paulo på något sätt skulle vara osmart, men jag menar, att ha två tallrikar till två olika rätter kräver väl inte ett jätte IQ om man säger så..
När vi väl åt märkte jag att han var väl insatt i det mesta, självklart kan han mycket om kost och hälsa, men han var även intresserad av historia och miljö. Dessutom har han nog mycket att lära ut när det gäller företagslivet, för på den fronten var han minst sagt driftig! Fick även höra hur det gick till när han träffade sin fru, en rolig historia!



Så, middagen var trevlig, han var en glad, positiv och vänlig person ( förväntade mig inget annat eftersom han just vald att jobba med att föreläsa), och han hade båda fötterna på jorden. Tror absolut att han skulle vara en kul person att umgås med! Han såg även ut precis som han gör på bilder, annars brukar folk kanske vara ganska retusherade?
jag såg dock inte lika stora delar av honom som på bilden nedan ;)



Efter middagen begav jag mig till syster för att fortsätta med matten och sedan sulle vi ha ett litet kalas eftersom hon fyller imorgon och jag fyllde i januari. Äntligen fick jag min dually grimma! :)
Efter kalaset begav vi oss till föreläsningen vi skulle på, för ännu hade jag ju inte hört honom föreläsa.

Den var bra. Är kanske inte mycket mer att säga. Han är verkligen en bra föreläsare, men jag lärde mig ingen nytt. Förutom att nu vet jag vad tarmsköljning är, det visste jag inte tidigare. Däremot var det ändå bra att bli påmind om vissa saker. Det han sa var väldigt enkelt, men behöver bara sunt förnuft för att lista ut de sakerna, men ibland behöver man helt enkelt en spark i baken för att komma igång. Innan jag gick på föreläsningen tyckte jag själv att scans köttbullar var helt ok. Nu är jag fast besluten om att, när vi flyttat, göra egna, hur svårt kan det vara?
Problemet är väl att jag har så svårt för rått kött, lukten av det får mig att vilja spy.. men med en närklämma och ordentliga plasthandskar övervinner man alla rädslor!
 
Vad mer kan man säga om föreläsningen?
Jo, det bjöds ju även på sång! Ines sjöng som vanligt bra, med vad de tre bruttorna i bakgrunden gjorde där har jag svårt att förstå...
Ärligt talat, jag tyckte det lät hemskt när de sjöng!
Jag säger inte att de inte kan sjunga!
Den första "bakgrundstjejen" sjöng bra. även den andra ( kan ju bara namnen på en av dem, så väljer att inte nämna några ), sjöng bra. Och den tredje fanns heller inget att klaga på. Var och en för sig sjunger de säkert jättebra.

Men personligen tyckte jag inte att det var en höjdare när de sjöng tillsammans alla tre.. sedan blev ju mitt intryck inte bättre när en av dem, bakom scenen klämde ur sig.. vissa pinsamma saker om signering av Paulo på vissa delar av kroppen. Detaljerna låter jag vara osagda, men jag kan meddela att den signeringen inte blev av..

Ha,ha egentligen kanske jag har tur att inte så många läser min blogg.. men viss kritik får man ju ta, ärlighet varar längst..

Avslutningsvis skulle jag vilja säga tack till Damir, Maja och Dansken (glömmer alltid vad han heter), medlemmarna i Topp hälsa uf,  ni ordnade verkligen det här jättebra!

over and out
Publicerat: 2009-03-12 @ 15:12:17


10/3 08.26

gahh!! vill bara säga att min tatuering kliar så sjukt mycket! håller på att ömsa skinn där, vet inte om det ska vara så men,men..
var bara det jag skulle säga! ;)
Publicerat: 2009-03-10 @ 08:27:45


9/3

Ha,ha innan jag säger något annat måste jag berätta/visa dagens höjdpunkt!
När jag gick till biblioteket såg jag att någon god människa förbarmat sig över den magra lilla apan som alltid sitter där utanför i ur och skur!
Lilla apan hade nämnligen fått en egen mössa!! SÅÅÅ SÖTT






började dagen med att stryka, yei vad kul!! men fick undan massor av kläder iaf, skönt tyckte jag, tills pappa kom och sa att vi hade en stor hög till som skulle strykas.. men jag sket faktiskt i det och åkte in till stan för att jobba lite. Var trevligt, vi gick till stan och visade lite grejor, tex skomakaren, bion och lite saker på gamla stan. sedan gick vi in i kyrkan och kollade, de flesta verkade tycka att det var ganska kul :)

sedan blev det fika på princess med mamma och rasmus, gick vidare till konsum och köpte biljetter till paulo robertos föreläsning imorgon, ska dit med syster. tog min lilla bil till komvux där jag letade och väntade en evighet på att hitta "svenska håkan". Han ska jag ha som svenska lärare när jag läser upp mitt betyg, ska visst ha nationellt prov på fredag... :S inte så förberedd, har ju inte ens påbörjat kursen ännu..

hur som helst så fick jag reda på att Håkan inte var där, så gick till biblioteket istället, skulle räkna lite matte. Hade glömt bort det som var så sjukt enkelt sist, så fick ägna tid till att kolla bak och läsa om instruktionerna. Fick kläm på det, men sen kom jag till derivata.. Och derivatan tar jag tag i imorgon mitt herrskap!
Imorgon tar jag tag i mitt liv ordentligt vill jag lova! då åker jag in till stan typ vid NIO för att räkna matte till klockan ETT (=4 timmar) För att prata med HÅKAN om svensklan, för att sedan gå och äta någon stans ( funderar på att prova ultra, har aldrig varit där.. tar de kort?),
för att sedan räkna matte igen, till klockan HALV FYRA, för att bege mig till SANDRA för att fira att vi fyllt år. För att sedan infinna mig på placet där paulo ska föreläsa. låter som en duktig dag, hoppas jag lyckas plugga så mycket jag tänkt, brukar inte riktigt kunna hålla mina "plugg löften"..

    ha,ha vet inte vad det är för ryck jag har i läppen, men idag sminkade jag mig fint! syns inte på bilden, men mina ögon var faktiskt jättefina (inte för att skryta..) En korrekt sminkning på mig ska ju läggas med fokus på ögonen eftersom mina läppar är.. stora typ. Men jag tycker inte alltid att man måste följa regler som arma o kalla färger tex. Och ibland tycker jag man kan "fokusera" på fel sak, även om mina läppar är stora tycker jag om dem, så jag tycker inte knallröda läppar kan vara fel på någon! Jag menar, varför kan man inte framhäva det man är nöjd över?






Publicerat: 2009-03-09 @ 20:56:19


8/3

wie, idag har jag och älskling köpt lite smått till läghenheten. eller var väl mest jag som köpte egentligen, men,men..
köpte ett set med ostbrickor i olika storlekar, jättefint! älskar ost, så blev jätteglad! så nu kan jag äta ost med stil ;) tycker det är så kul att duka fint, så när vi flyttat får det bli en tjejkväll med ostar i alla sorter och former (framförallt smaker), vindruvr, kex och passande dryck!
 Det blev också en kaffeservice, lite gammeldags i engelsk stil, kommer passa så bra in i resten av köket.
Som det ser ut nu är det gamla stora vita skåpsluckor i ett långsmalt rum med  en bredare del i änden för att ha plats för matbord. tapetarna där är orange, inte det snyggaste jag sett. tänkte måla om i vitt, kanske en fondvägg i medaljongapet.. tänkte ha kver den avlånga delan med luckorna och spisen i den gameldagsa stilen som är och sedan bryta av med modern stil i delen man äter. Vill ha den rosa lampan jag lagt ut tidigare med matchande matta. Kanske ett mönster i rosa på väggen bakom eller så ska jag ha gardiner i samma färg, tror det blir för mycket med båda..

Ska räkna matte snart, har inte blivit av än, tyvärr. suttit med mamma och tjötat. eller hon har tjöat räare sagt. men de är väl vad mammor är till för..
var kanske tur att hon gnatade lite på mig, blev mest irritared, men hon har ju rätt i vissa saker iaf..
måste faktiskt försöka ordna med mer jobb nu, jobbbet på dagis tog slut denna veckan, och där har jag ju bara jobbat två dagar i veckan, så lönen kommer ju inte se allt för glad ut. suck..
ska åka förbi gamla jobbet en sväng efter mitt svenska jobb imorgon och kolla om det behöves vikarier där, borde ju kunna få något iaf..
annars får jag väl se om jag kan jobba som personlig aassisten igen, men kände verklien inte att det var något för mig. åtmindstånde inte på det stället jag var på sist! men var bra när jag hoppade in natten för mamma, det trivdes jag riktigt bra med!

hmm, ska gå in och kolla platsbanken, kan ju hända att det finns något där! hoppas*

he det fint!
 ps; damir, älskar dig massor! ;) ds


Publicerat: 2009-03-08 @ 19:37:31


7/3

Har inte skrivit på ett par dagar, tänkte visa hur tatueringen jag gjorde blev. Gjorde ju om duvan jag hade på handleden i torsdags!

Före:

                                         
                                                   
Efter:

                                                    



Bilden ser lite märklig ut, blev en konstig vinkel. Men jag är i alla fall jättenöjd, nu behöver jag inte gå omkring med en ful tattuering längre! : )
Den första gjorde jag i Forserum på Willemo`s ink art, Kan väl inte säga att jag blev så jättenöjd. Färgen försvann efter någon vecka. Dessutom var det ju en syskontatuering, meningen var att min och sandras skulle se lika dan ut, men icke. Vet egentligen inte hur man kan misslyckas med en så enkel atuering, men hon gjorde det i alla fal! Rekomenderar er inta att åka dit!
Så i Torsdags var der Jeremy på Prime time i Eksjö (nära och bra)
Och det blev jättebra! kändes ganska ordentligt i början, huden är ju så tunn där, men efter ett tag gick det över. Han var verkligen snabb, tror det tog ca 10 min. Blir fler besök när när jag har pengar!!

Så, nu har jag rapporterat om det iaf, hör av mig imorgon igen!


Publicerat: 2009-03-07 @ 17:05:17


5/3

Klockan är 07.58 jag har gått upp, men älskling ligger fortfarande och sover.. Vid elva idag ska jag bege mig till prime time för att gadda mig! :) eller rättare sagt för att fixa den förra tatueringen som inte blev så bra..
Så håll ögonen öppna, senare kommer resultatet!
Publicerat: 2009-03-05 @ 07:59:53


4/3

Sitter här på älsklings dator, han har åkt till skolan. Idag har han föreläsningar på en skola med ditt företag :)
Igår var vi på bio, män som hatar kvinnor. Fick dåiga platser, längst fram, men filmen var jättebra iaf!
Idag ska jag räkna lite matte efter att jag är färdig vid datorn och har duschat, sedan äte med älsk, dörefter till läkaren, vid 16 ska jag och sandra till Prime Time för att planera tatueringen (ska göra om duvan på handleden) vid fem ska jag på mattelektion och få tillbaka provet!!! och efter lektionen ska jag och gymma..

Det var väl allt jag hade att rapportera just nu, skriver mer sen!

Publicerat: 2009-03-04 @ 10:01:48


3/3- piroschka

Skriver lite info om mina/familjens hästar, börjar med lilla Piroschka!
Piroschka är en welshponny på ca 136 cm. Hon är ett diplomsto och har alltså blivit guldbelönad på utställning. Piroschkas mamma hette Paulain Pan, eller Need You som vi kallade henne. Ni som varit på Persö i flera år kommer förmodligen ihåg henne från den tiden min syster tävlade henne i hoppning. Need you hade en grym hoppteknik, var väldigt snabb och vände på en femöring. Många placeringar och vinster blev det, men hon var även en dam med mycket humör, inte en lättriden häst. När Sandra skulle vara med och hoppträna med henne fick hon alltid vara med i gruppen med de stora hästarna. När det var deras tur att hoppa brukade Conny säga att "nu är det dags för drottningen att visa hur det går till". Innan vi köpte henne kallades hon skenkulan eftersom hon skenade med alla som satte sig på henne. Hon tävlade upp till medelsvår med fina resultat. När vi bestämde oss för att pensionera Need you betäckte vi henne med Paddock Camargue, som länge legat på toppen av de finsate welsh hingstarna. Resultatet av detta blev en fölunge som kom sommaren 2001, jag var 11 år då. Vi döpte det lilla stoet till Piroschka Pan. Jag tillbringade många timmar varje dag med den lilla flickan och vi blev väldigt bra kompisar. Hon har alltid varit en väldigt social häst som fullkomligt ÄLSKAR att bli kelad med! När hon var föl tyckte hon framför allt om när man kliade henne bak på skinkorna. Så fort man kom in i hagen backade hon mot en så att man skulle klia henne. De som inte kände henne blev rädda när hon vände rumpan till eftersom de trodde hon skulle sparka! När Piroschka var någon vecka gammal skrev de även om henne i smålandstidningen (!) : )
Så småning om var det dags att rida in henne, det var en härlig känsla att vara den första personen som satt på henne. Det hela gick väldigt smidigt till, och hon lärde sig fort. Ända sedan hon var föl verkade det som om hon längtade tills någon skulle rida henne. Alltid när vi gjorde i ordning de äldre hästarna som vi red kom även hon och ställde sig och liksom förväntade sig att vi skulle sadla och tränsa henne också! Så en dag lade vi på en sadel på det lilla fölet, och hon blev så lycklig!
det gick väldigt smidigt till att rida in henne, och egentligen har all hantering alltid varit smidig med den lilla damen. Hon är inte en lättriden häst, tvärtom väldigt pigg, stark men ändå känslig. Men hon är så god och vänlig rakt igenom. En kompis som red henne och brukade vara ängslig när hon satt på pigga hästar sa att även att hon bockar och ibland springer för fort så kände hon sig alltid säker, för Piroschka slukke aldrig göra något för att skada någon.
Piroschka har blivit lite tävlad i hoppning, eftersom hon trots sin fina teknik är väldigt osäker på hinder har det inte gått jättebra, men så har hon också varit väldigt ung.
Jag red henne förra hösten, men sedan bestämde vi oss för att betäcka henne och därför har hon stått sedan dess.
Denna sommaren föddes Piroschkas första dotter, hon har varit en underbar mamma till Mercedes som vi döpte den lilla till. Eftersom jag inte har bilder på datorn så läggar jag bara ut några dåliga bilder från i somras på de två, men kanske kommer mer senare.

så ni som har undrat över Piroschka, nu har ni förhoppningsvis fått svar!
Kan även säga att Piroschka betyder "röd fågel" på ryska.

Piroschka en av de första gångerna jag red henne




Need You :)                                Tävling!                                         innan ridning i höstas


                                           

Piroschkas föl, Mercedes
Publicerat: 2009-03-03 @ 16:01:18


2/3

mm, nu är det ju mars så våren borde vara på g? Idag har sys kommit hem! :) måttligt brun efter tre veckor i thailand! usch, RIKTIGT avundsjuk.. ska jobba aset av mig i sommar så jag och älsk kommer iväg på en riktig resa!
Jag skulle nog bara vilja ta en billig flygstol någonstans och sedan ordna resten där, vet inte vad han tycker om det..
Igår köpte vi soffa, blev denna till slut:






Helgen tillbringades med Fjodor och Linda, vi drog till roger och hans två söta döttrar för att kolla melodifestival och äta taccos. Var första gången jag såg den i år, och vad ska man säga? Förstår inte varför artister som faktiskt är duktiga alltid gör dåliga låtar till melodifestivalen! Var iaf Agnes och någon operabrutta som gick vidare. Operan var väl fin, men tycker inte det passar. Agnes låt var väl inte det bästa jag hört heller, tyckte den var för rörig. Men hon är ju grymt snygg, men diggade väl inte den guldiga sparkdräkten allt för mycket.. en sak som är säker är iaf att hon bar upp den bättre än vad jag skulle göra! Skulle verköigen vilja ha hennes hår!!
Publicerat: 2009-03-02 @ 18:01:33


soffköp

mm, Idag ska vi åka och kolla på soffor :) Funderar starkt på denna!



Tycker den är riktigt snygg! Men ganska extrem, fast tröttnar man på alla mönster och så kan man ju byta ut kuddarna bara, till några neutrala utan mönster.

Igår var vi på modevisningen i Eksjö, var helt ok, ycket var bra och mycket hade kunnat bli bättre, men jämför man med de andra som hållt i visningar på skolan så var detta klart den bästa jag varit på.
¨
And by the way nu har jag gjort mitt matteprov! tror det gick okej..
Publicerat: 2009-03-01 @ 10:55:37



RSS 2.0