Cold blue..

Lekte lite med färger idag, blev ganska nöjd med denna :) Nu har jag ju äntligen en vettig kamera, så blir nog fler smink bilder framöver! Vet inte om ni som läser är så roade av det, men jag tycker iallafall det är kul!


Tanken var att det skulle se kallt ut..


Hittade tyvärr inte en av skuggorna jag skulle ha.. Hoppas verkligen den dyker upp, är så grymt fin! Ser ut som vanlig vit, men när man tar på den lyser det igenom blått, så det ser ut som rimfrost..


Har använt vir mascara och sedan lagt vitskimmrig skugga på bryn och fransar


råkade visst slarva med eyelinern.. hade kommit någon skit på penseln, så var svårt att få till det idag..
Publicerat: 2009-07-30 @ 23:55:10


read my lips..


När det gäller sminkningar blir det lätt att man ger mest fokus på ögonen. Vilket i och för sig inte är märkligt eftersom man ju kan sminka ögonen på så många olika sätt med olika färger få fram olika former och så vidare.
Idag ska jag istället lägga ut bilder på läpparna, sminkade på olika sätt. Man kan ju självklart använda olika färger och göra olika former där med. Men det blir lite mer begränsat, åtmindstånde om det är en sminkning man ska gå ut genom dörren med..

Jag har sminkat läpparna för att få dem att se större och mindre ut. Jag har aldrig gjort det innan eftersom jag oftast sminkar mig själv och jag är nöjd med mina läppar precis som de är, så ser det inte perfekt ut får ni ursäkta, träning ger färdighet heter det ju!


här är mina läppar naturliga, dock har jag fyllt i med
läppenna i min egen färg för att det ska bli tydligare




Och så en naturlig pussmun förstås!


Här har jag förminskat läpparna..



och så en förminskad pussmun. Som ni ser är det för lite
färg vid amorbågarna, förstår inte hur det blev så, i spegeln
såg det bra ut.. men så är ljuset i badrummet extremt dåligt
och när jag såg resukltatet på kameran orkade jag inte fylla i,
klockan var så mycket..


och vad de flesta önskar sig: större läppar!


En fyllig pussmun!

 
Nu borde jag kanske tagit lite lypsyl eller liknande på de naturliga läpparna. Eftersom de andra har glans i sig vilket förstorar lite så ser de naturliga nästan lika små ut som de jag skulle göra små.

Hur gör man?

förminska läpparna:

Använd concealer över läpparna ocg pudra därefter så att de blir så lika din egen hudton som möjligt. Använd sedan läppenna så lik din egen färg som möjligt. Fyll i läppkonturerna en bit innanför dina egna linjer och fyll sedan i resten av läppen. Använd ett mörkt läppstift som inte har så mycket glans i sig.

Förstora läpparna:

Ta en penna i din egen färg ocg fyll i dina läppkonturer en bir utanför dina egna läppar. Ta tid på dig och var noga för att få bra färg och form. Fyll i resten av läpparna och använd sedan ett ljust stift eller glans på hela läppen. För att få tydligare konturer kan du ta en läppensel och applicera ett lite mörkare stift i konturerna av läpparna. Se till att det inte blir någon mörk kant, utan en naturlig övergång, ta eventuellt lite mer av den ljusa färgen om det behövs. Lägg sedan highlighter precis över amorbågarna och längst ner i mitten på underläppen. Lägg lite extra glans eller highlighter om du vill även i mitten av båda läpparna.




Publicerat: 2009-07-30 @ 09:39:20


Nya köp?

Hej!
Har kollat runt lite på nätet efter saker jag behöver.. Hasr länge varit sugen på ett ordentligt borstset, de jag har nu är inte direkt att hurra för, Jag har några borstar från makeupcosmetics.se, tycker att de fungerar bra, så funderar på att slå till på dessa.. Nedsatt pris är det just nu också!


Detta set innehåller 12 sminkborstar i äkta djurhår (get, pony, sable) av hög kvalitet. Borstarna kommer i ett snyggt skinnliknande fodral med magnetknapp.
Detta borstset innehåller det mesta det behöver för att skapa en proffsig make up. Alla borstar är i fullstorlek med elganta svarta trähandtag.
Borstsetet innehåller:
1 Puderborste, perfekt för olika ansiktspuder (djurhår)
1 Rougeborste (djurhår)
1 stor ögonskuggsborste (djurhår)
1 medelstor ögonskuggsborste (djurhår)
1 mindre ögonskuggsborste (djurhår)
1 Fanbrush
1 eyelinerpensel (syntet)
1 concealerpensel (syntet)
1 läppensel (djurhår)
1 ögonskuggsapplikator (skumgummi)
1 Mascaraborste (nylon)
1 ögonfrans/bryn kam (nylon)
1 snyggt elegant skinnliknande fodral att ha borstarna i.



Sedan är det ju detta problemet med att få plats med sminket någon stans och att kunna ha någon som hellst ordning på det. Jag tänker inte lägga ut ca 700 på en ordentlig sminkbox så som min ekonomi ser ut just nu!
Men på Jula hittade jag drenna verktygsväska. Eftersom det faktiskt är en väska och ingen verktygslåda tycker jag inte att den ser helt dum ut. Stor är den också, dessutom finns det 50 fack i den!!
Gott om plats, ordning och reda alltså! Tror jag ska beställa den nu, 199 kr kostar den! :)
Publicerat: 2009-07-29 @ 22:05:21


mer om vårt lilla fik

Hej!
Idag har min irritation över att inlägget jsg skrev försvann gått över. Så nu gör jag ett nytt försök!
Sist jag berättade om fiket handlade det ju om hur vi fick idén och lite kortfattat om hur vi har gått tillväga för att hamna här.
Idag tänkte jag fortsätta med lite information om svårigheter och fördelar med att ha ett eget fik.
Nu är det en väldigt liten verksamhet vi driver, men det krävs ändå en hel del jobb och man lär sig oerhört mycket.



Skillnaden mellan att ha en egen verksamhet och att ha ett vanligt jobb är främst att vi egentligen aldrig slutar arbeta.
Även om vi vid klockan fem packar ihop våra saker och stänger för dagen är vår arbetsdag inte slut då. Saker ska packas upp hemma, diska, plocka iordning, tanka elverk, planera inköp, kolla ekonomin, baka och så vidare. När vi har gjort allt det har vi ändå fiket i tankarna. Kan vi förbättra vårt utbud? SKa vi ha kvar fiket nästa sommar? Hur blir vädret imorgon, blir det mycket kunder?  vad ska vi göra för inköp?

Det innebär alltså mycket mycket arbete även för en liten verksahet som vår. Men det känns inte lika tungt när man vet att det är till VÅRT fik arbeter går. Det är VI SJÄLVA som startat det och det är VI som tjänar på att lägga ner tid på det här.
Att öppna fiket första dagen och ta emot första beställningen var en häftig känsla.
Måga frågar vad det är som står bakom fiket, är det kommunen eller en förening? Att då kunna säga " Nej, det här gär vi själva, detta är vår egen lilla verksamhet" känns så bra!

En annan sak om att vara sin egen chef är ju att vi faktiskt kan bestämma helt själva hur vi ska arbeta. Om vi vill kan vi ta flera dagar i veckan ledigt om vi inte skulle känna för att åka upp hit. Men det är ju också vi som får ta följderna för det. Det har hänt att vi fått negativ kritik, vi tar åt oss av den, men vänder den till något positivt. Nu har vi något att jobba på, något vi kan göra bättre till nästa dag. Samtidigt får vi väldigt mycket positiv kritik, speciellt för vårt goda kaffe! :)

Många undrar vad vi tjänar. Några siffror skriver jag inte här, men det går runt utan problem. Vi hade tjänat mer med vanliga sommarjobb, men då hade vi också haft sämre tider, vi hade inte kunnat lägga oss i solen när det är lite kunder, äta när vi känner för det, eller som nu när det är lugnt, sitta och blogga!
Vi träffar även flera roliga och intressanta människor från världen över, så jag tror inte det går att hitta en mycket bättre arbetsplats..
Så vi klarar oss gott och väl, kanske gör vi detta även nästa år eftersom vi räknar med att det går ännu bättre då!
Publicerat: 2009-07-29 @ 14:39:00


Nemo och Frida

Jag tänkte göra ett nytt försök med inlägget om fiket, men jag orkar inte nu. man blir så sur när man lagt ner tid och energi på något, så bara försvinner det!

Så istället lägger jag in lite bilder på våra små ungar Nemo och Frida!


Nemo försöker knäcka en nöt..


Likaså Frida..


Våra älsklingar!


Still trying..
Publicerat: 2009-07-29 @ 00:23:41


äsch!

Jag skrev just ett långt och bra inlägg om fiket, så försvinner allt! Blir så sur!
Aja, får skriva ett nytt senare..
Publicerat: 2009-07-28 @ 17:10:07


jobba idag?

Åh, vet inte om vi ska åka upp till gatan idag eller inte. Vaknade väldigt tidigt i morse, det har regnat varje gång jag tittat ut, Sedan nu precis så slutade det. Enligt vädret ska det inte bli regn idag, men smhi går ju inte alltid att lita på..
Vi avvaktar väl helt enkelt och ser hur det blir, är inte där tills tio då vi ska öppna iallafall, kommer det inget regn åker vi upp lite senare!
Publicerat: 2009-07-28 @ 08:37:16


fullpackad dag!

Hej allihop!
Ursäkta för dålig uppdatering igår och idag, men har man fullt upp så har man, egen företagare och allt! ;) ha,ha
Idag åkte vi iväg till Jönköping, där inhandlades en ny TV ( vi sålde den vi köpte för inte så länga sedan ) så nu har vi en platt istället. Med oss fick vi även systemkameran vi längtat efter ( som vi även försökte käpa tidigare men blev lurade på..) Sedan fixade jag lite ,mer i lägenheten medan Damir tränade.
Tillbaka i Eksjö igen för att dra vidare hem till Ingatorp där vi betäckte stoet med Pontiac,  blir nog en fin fölunge!

Är så sent, så skriver inte mer nu, men imorgon blir det ett ordentligt inlägg!!

Publicerat: 2009-07-27 @ 23:49:35


?

Åh, det är så synd att jag inte kom in på min utbildning! Nu måste jag läsa upp massor av betyg, tror jag måste jobba lite extra också för att få ekonomin att gå ihop. Detta med jobb..
Jag har haft kontak med en om att jobba för henne i som hästskötare eller något åt det håller. Detta var ju något jag ville göra detta året, men av flera anledningar vlev det inte av. Var på flera ställer och provjobbade, men sedan hamnade jag ändå på dagis. Alltså känns det som om jag har slarvat bort ett år av mitt liv.
Personen jag skulle kunna jobba för nu är otroligt duktig, ( uttagen till VM ), alltså skulle det vara en jättebra erfarenhet för mig, med mycket att lära. Men som alltid när det gäller hästjobb är lönen inte den bästa. Speciellt om man inte har möjlighet att arbeta varje dag..

Så nu vet jag inte hur jag ska göra riktigt, dessutom har jag fått för mig att man inte får lika höga bidrag om man har ett jobb vid sidan av komvuxstudierna?

Någon som pluggat på komvux och haft bidrag som vet hur det fungerar?
Publicerat: 2009-07-25 @ 16:00:42


luurad...

arghhha!!!
Hon som skulle sälja systemkameran till os bara lurades.. Fan att vi inte kollade upp henne innan!!
Petra Nyblom finns ingen som heter ens, har hittat två personer till som blivit lurad av samma tjej..
Är så ARG!! Var verkligen glad över att vi hittat kameran vi ville ha till ett bra pris, såg så mycket fram emot att börja fota lite..
Har iallafall lärt oss att ALDRIG mer betala i förskott..
Men vi SKA få tillbaka våra pengar. Eller nej förresten, hon SKA ge oss kameran vi ville ha. Eller en ännu bättre..

Det låter ju som förutfattade meningar, eller der är förutfattade meningar, men jag har bara betalat i förskott till tjejer, aldrig till någon man. Eftersom det känns som att tjejer inte gör så.
 
Vad tror ni om det, är det lika vanligt att tjejer och killar blåser folk på pengar
Är det någon som varit med om samma sak som jag? vad gjorde ni?
Publicerat: 2009-07-24 @ 15:15:37


Tjuva Jösses Fik

Efter att jag fått en kommentar angående vårt fik ska jag börja skriva mer om det här nu. Tidigare har jag inte tyket det funnits så mycket att skriva om egentligen, men nu när jag kollade i "Tjuva Jösse" kategorin såg jag att jag faktiskt varit väldigt dålig på att uppdatera!
Måste även säga att man blir så glad över kommentarer, att man får någon sorts respons från er läsare.
Så, nu tänkte jag berätta för er om vårt fik, jag ska försöka att inte göra det alldeles för långt, och istället skriva lite mer varje dag..

Den 22 Juni i år öppnade vi för första gången Tjuva Jösses Fik. Vart vi fick namnet ifrån är inte svårt att lista ut, för alla har väl hört talas om Tjuva Jösse? Om inte annat får ni läsa i mitt förgående inlägg.
Eftersom både jag och Damir skulle börja plugga till hösten ( nu kom jag ju visserligen inte in..) så ville vi göra ågon roligare än bara våra vanliga sommarjobb. Vi har båda gått den ekonomiska inriktningen av samhäll på gymnasiet och har båda som mål att en dag vara stolta ägare av egna företag.
Damir hörde talas om någon som kallas sommarlovsentrepenörer.
Vi pratade med flera på kommunen gick igenom massor av ideér och kom fram til att vi ville starta ett fik. Eftersom det var svårt att få tag på lokal bestämde vi oss tillslut för att köpa en husvagn och starta på Skurugatas parkering.
Idén fick vi ärligt talat inte själva, utan vi hade pratat med MASSOR av människor om hur/vart och när, vi har fått höra många åsikter och ideér, men vi fastnade alltså för Skurugata. Vi åkte direkt upp till parkeringen för att titta, såg vilka möjligheter, fördelar och nackdelar som fanns.
Därefter skyndade vi oss att köpa husvagn, måla och fixa den, leta sponsorer, lösa problemet att det inte fanns någon el och så vidare.
Just för oss var det lite extra jobb att starta upp eftersom det krävs flera tillstånd för att få stå på ett naturreservat med försäljning.



Så, nu sitter jag här och säljer fika!

Ni får mer än gärna fråga om det är något ni undrar över!
Publicerat: 2009-07-24 @ 13:42:15


historien om Tjuva Jösse

Jag tänkte att jag skulle berätta för er om Tjuva Jösse. Det finns många olika versioner av en och samma historia. Detta är den versionen jag brukar berätta. Det finns dock mer verklighetstrogna berättelser som ni också borde läsa eftersom det faktiskt ligger sanning bakom detta. En gång i tiden fanns faktiskt tjuva Jösse här...

Alla historier går dock ut på samma sak, någon stans i Skurugata ligger Tjuva Jösses bössa gömd, ännu har ingen hittat den..

 

I en av de oländigaste delarna av Skurugata finns en grotta som har sin särskilda historia. Det är Tjuva-Jösses håla. Sedan gammalt har hålan hetat Sakristian, ett namn som enligt Erik Dahlberg i hans Suecia antiqua et hodierna (1716) skulle gå tillbaka till den tid goterna offrade åt sina skuru-gudar. Ingen har helskinnad lyckats ta sig in i hålan - de som lyckats har försvunnit - varför myten som de stora skatterna därinne i grottan växt sig starkare och starkare, för att inte tala om själva skatterna.

Tjuva-Jösse ansågs stå i maskopi med trollen, vilket förklarar att han så länge lyckades hålla sig undan lagens långa arm. Hans gömställe hittade man genom att följa spåren efter den säd som rann ut ur en säck mjöl som han hade stulit. För att kunna fånga honom gällde det att passa på då han sov. En gång lyckades man med detta, förde honom till Eksjö och fick honom dömd att bl.a. slita spö. Enligt sägnen förvände emellertid Tjuva-Jösse synen på dem som pryglade honom så att de spöade en halmgubbe istället. Innan de hade fattat vilket trolltyg de hade utsatts för, hade han försvunnit.

Ingen lyckades någonsin komma in i hans håla där han bl.a. förvarade sin förtrollade bössa, som enligt Tjuva-Jösse skulle göra upphittaren rik och lycklig.

Publicerat: 2009-07-24 @ 12:17:41


höstmake!

Här är en bild från H&M:s höstkatalog. Riktigt häeliga färger tycker jag!
Passar verkligen till hösten färgmässigt samtidigt som det är glatt och livfullt. Jag har varit lite deppig över att sommaren tar slut så fort. Hur många sommardagar har vi haft i år? fem var det kanske? och jag har inte badat ordentligen någon gång ännu! Den här bilden får mig iallafall att känna mig lite mer optimistisk inför hösten!



Ska göra denna sminkningen någon gång snart, men tycker nästan att färgen på håret är halva grejen med det hela, så ska se om jag hittar en testperson.. Elina har jurödaktigt hår nu för tiden, ska höra med henne.
Snart får vi nog hem systemkameran som vi köpte också, så kommer förhoppningsvis kunna lägga ut bra bilder på mina skuggor och sminkningarna jag gör! Bra va?!
Publicerat: 2009-07-23 @ 12:13:28


Mineralskuggor!

Här är några av de mineralskuggor jag har att sälja.. Bilderna är tagna med mobilkamera, tyvärr gör de inte riktigt skuggorna till rättvisa, speciellt inte de rosa/ lila längst ner..
Är ni intresserade av att köpa skuggor eller att vara värdinna till ett sminkparty så kommentera!




Olika nyanser av blått, även en med glitter



Grönt!



Turkosa nyanser



Rosa och lila, färger som de flesta faktiskt kan bära..
Publicerat: 2009-07-22 @ 18:32:03


makeup party!!




VILL DU VARA VÄRDINNA PÅ ETT MAKEUP PARTY?

Tänkte berätta att ni som är intresserade gärna får hålla i ett makeup party! Samla ihop minst fem pers, fixa något litet att äta och dricka och dra på dig en festblåsa!
Så kommer jag med MASSOR av fina mineralskuggor som ni får tresta och köpa till ett bra pris!
Värdinnan får dessutom en gåva gratis! ( värde ca 150 och upp beroende på hur många som kommer..)
Vill man visar jag och ger lite tips, kan eventuellt sminka någon, kanske vill du att jag ska fixa hår och sminka dig innan kvällen för att vara extra snygg som värdinna?
Så sätt igång och ring runt till alla vänner nu!

Är du intresserad så lämna din mail i kommentarerna!
Publicerat: 2009-07-21 @ 22:31:06


bakning för fullt!

Hej på er!
Klockan är 22.30 och vi bakar för fullt tills imorgon! Då har orienterarna nämligen en ledig dag från O-ringen, så vi hoppas på många besökare!
Jag har satt in min blåbärskaka i ugnen och Damir fixar med sina älskade chokladbollar.. NÅGON är väldigt kladdig om munnen..

Kom upp i morgon ni också!
Publicerat: 2009-07-21 @ 22:21:48


vårt glas skåp!

ha,ha det var så kul att ställa in alla glas och fixa i köket. Måste visa en bild, tycker det blev så fint!



Glasen vi har är allt från Kosta Boda till Ullared, loppisfynd, IKEA och gåvor..
Nu ska jag iväg o jobba, ha det fint!
Glöm inte köpa mineralskuggor av mig! ;)
Publicerat: 2009-07-21 @ 08:17:08


städa

Hej allihop!
Tänkte titta in lite  fort, håller precis på att fixa med lägenheten. Jag och Damir kom hit sent igår, idag har vi städat och haft oss, men inte hunnit alls så mycket som vi räknat med.. Köket är urstädat oh jag håller på att packa upp ( det som är det roligaste ) och så är vardagsrummet städat.. sedan är det inte mycket mer tyvärr.
Kom just tillbaka från IKEA där vi handlade lampor, just nu har vi inga, så på kvällarna blir det svårt att se något!
Blev lite krångel, vi hittade en lampa till vardagsrummet, 100 kr stod det stt den kostade, billigt och bra tyckte vi. Framme i kassan gick den dock på 400.. Fortfarande ingen stor summa för en lampa, men inte vad vi hade planerat ändå. Så nu sitter jag här utan lampa till vardagsrummet, men tänkte sätta in den i köket iallafall.
Ha det så bra så får vi se om jag hinner uppdatera med lite bilder sen!
Publicerat: 2009-07-20 @ 15:50:32


ledig dag! tygblekning på g!

Yai, Idag är jag faktiskt glad att det regnar, blir ju ledig då! Visserligen hade vi behövt pengarna, brukar komma in en del på Söndagar, men det verkligen öser ner nu!
Nu sitter jag här och läser om att bleka tyg medan Damir fixar frukost :)
Har ett par fåtöljer som ör så fula.. De hade en mörkröd klädsel när jag köpte dem, hade så mycket rött i rummet då, så har tröttnat på det fullständigt! Av någon anledning slängde jag nog överdragen ( ganska dumt gjort ) så nu är fåtöljerna gula istället. Tänkte pilla bort häftstiften och dra bort den klädseln och bleka dem vita..
Har aldrig gjort det förut, men när de är gula borde det väl fungera med klorin? Har även hört att det kan fungera med maskindiskmedel?
Någon som har råd att ge?

Efter att jag fått dem vita tänkte jag kanske trycka någon text i svart på ryggstödet, tror det kan bli bra..
Publicerat: 2009-07-19 @ 11:21:22


Lördag morgon..

Japp, Lördag morgon är det nu. Eller förmiddag ska man  väl kalla det. Sitter uppe vid fiket och är måttligt sliten. tog det ganska lugnt igår, men jag börjar bli för gammal för att klara av att vara uppe sent.. ha,ha nej, det blir nya tag snart, nästa gång jag festar ska jag göra det en dag när jag inte ska jobba dagen efter. Alltså får det bli typ en söndag, lyckat :)
 Igår gjorde jag en lila sotning, blev riktigt bra, men som vanligt inga kort.. mineralskuggorna är verkligen toppen!
 Godbitarna från gårdagen är gubben som sålde korv och ville låna ut pallen till mig, taxichauffören som körde miljöbil, Roy som inte kunde välja vilken av de blonda tjejerna han skulle ta, killen som bodde i en stad som var lika stor som kompisens förhud, biltävlingen ( som Damir vann varje gång mot Visar) och Chrille, han var en godbit utan mössa och fixad frille, cred till den heta jackan också.
hmm, ja det var väl det jag ville ha sagt..
Publicerat: 2009-07-18 @ 13:10:15


trött och jävlig..

usch vad trött jag är!
Sitter uppe vid fiket i vinterjacka och fryser, dåligt säljer vi också..
Dessutom kom jag inte in på utbildningen jag sökte, blir till att söka jobb och plugga upp betygen på komvux... Funderar på att börja sälja mer mineralsmink, ganska många som hört av sig ändå, tanken är att kunna hålla låga priser.
Igår flyttade vi Piroschka till valbäcken, så nu är hon lite närmre, blir till att börja rida ordentligt nu! Alltid något positivt..
Publicerat: 2009-07-16 @ 15:40:48


grumme i mitt hjärta!

Har ni använt de underbart doftande diskmedlena från grumme?
De luktar verkligen helt underbart, faktiskt så blir diskningen nästen trevlig med dessa diskmedel. Innan har jag använt den som luktar smultron och blev verkligen förtjust i doften, trodde inte man kunde hitta diskmedel som var ens i närheten så bra som det! Men nu har jag även provat det som doftar hav, och jo, det var också underbar!
Nu måste jag prova resten också!

Publicerat: 2009-07-14 @ 23:34:54


god morgon!

Hej på er!
Blev lite sent igår, och jag hann inte ens med att göra allt jag skulle. Städningen får jag ta en annan dag helt enkelt, på IKEA hittade jag en del fint iallafall, några godingar är jag speciellt näjd med, visar er senare. Äter frukost nu och ska atrax åka till fiket, men är såå trött...
Publicerat: 2009-07-14 @ 07:45:53


flyttstädning och IKEA väntar!

God morgon!
Sitter en liten stund vid datorn, Damir har inte orkat gå upp än.. Idag ska vi åka till Jönköping med ett till lass, göra en ordentlig städning av lägenheten och sen blir det IKEA!
Blir kul, problemet är bara att man inte riktigt vet vad man ska köpa.. Finns så mycket fint men så vill jag ju få det absolut finaste. Tänkte sitta ett tag i lägenheten och se hur det ser ut och sedan skriva en lista vad vi ska ha, vilken typ av gardin och vilken färg så att man inte bara impulsköper massor av saker.

Bra med bloggshoppen förresten!
Vi hörs ikväll, ha det bra så länge!
Publicerat: 2009-07-13 @ 08:49:52


wallstickers!

Går som vanligt i inredningstankar.. Har virkat lite småsaker som jag ska visa senare, tror det blir bra! men nu tog tråden slut, så satte mig vid datorn och kollade lite istället..
Jag har letat och letat efter sänghimlar, hittade ju för ett tag sedan en jättefin som jag ville ha, (den finns längre ner under inredning) men den var slut.. och nu verkar dte vara omöjligt att få tag på liknande!
Är det någon som vet vart man hittar fina sänghimlar?

www.unikdekor.se hittade jag iallafall fina wallstickers med text, tror det blir någon av dessa i sovrummet.. Men nu när jag ser de två bilderna tillsammans så var det ju ganska snyggt att ha båda så som de sitter nu..





Det tråkiga var att de nästan bara hade text, inte så många bilder.
ferm living däremot har de flera fina stickers jag gärna skulle ha på väggen. men smakar det så kostar det, ni ser priserna under bilderna..



899 kr



729 kr



749 kr

vimsadekor.se hittade jag dessa häftiga och söta! Priswerna var inte heller så farliga, små för 50 kr och det fanns riktigt stora för 500.


uggla 390 kr


Tvättsymboler 320 kr
Publicerat: 2009-07-08 @ 23:07:30


inredning

Hej!
Nu är vi hemma från en lång men rolig dag! först åkte pappa och Damir och fixade dörren på husvagnen, vi hade ju inbrott (igen).
Sedan åkte vi till Jönköping för att inhandla tapeter till köket. Vi får ju betala allt själva, så får inte bli för kostsamt, samtidigt är jag ju lite kräsen, så är inte alltid helt lätt!
Jag tvekade mellan två stycken, båda hade blommönster. Den ena var på superrea, kostade 39 kr rullen, den andra kostade 145 kr rullen..
Jag tyckte ju att den dyraste var finast, men priset fick ändå avgöra! Hade kostat lite över 600 att tapetsera om köket med den dyrare, nu kostade det inte ens 300.

Här ser nu resultatet!



Jag blev jättenöjd! Tyvärr glömde jag ta ett före kort, men det var iallafall mörk orange tapeter med massor av fettfläckar innan. Blev verkligen fräsht såhär. Dessutom tycker jag den går bra ihop med resten av köket, jag hade ju tänkt att det skulle vara lite mordernare just där vi äter och ha det andra i gammeldags stil. Dessa tapetar går ju bra ihop med båda stilarna.

Vad tycker ni?

Här ser ni soffan vi satte upp igår, kan lova att det var skänt att pusta ut i den sedan! Blev kämpigt att få in sängen, det var så lågt i tak i ena trappan, så den fastnade på tvären!




Jag inhandlade även en lampa, valde mellan dessa två:

Lampa Duderö från IKEA, 99 kr                  lampa storm från IKEA, 199 kr

Den till höger fanns i två storlekar, så var sugen på att skaffa en större och en mindre att ha i vardagsrummet. Problemet var att den stora var hela 160 hög, jag tror att den kanske var lite för stor i vårt rum, en så stor lampa skulle nog få rummet att verka mindre. Så tillsut valde jag den till vänster, få se hur den passar, kanske inhandlar jag en till.. Riktigt billig var den iallafall, men så var den ocksa på rea.

Det är nästan så att jag hoppas att det ska vara dålig väder ett tag så jag inte behöver jobba.. Är så kul att fixa och dona i lägenheten!

Ha det bra allihop, vore trevligt med en kommentar! :)
Publicerat: 2009-07-06 @ 22:01:12


summermake!

Hej!
Här kommer en enkel sminkning som med lite ändringar passar super till både vardags och fest!
Speciellt bra är den på sommaren eftersom den plockar fram de bruna tonerna man har.



Börja med att lägga grund, på sommaren har man oftast mer färg och jämnare hy, så hoppa över foundation om det inte behövs. Var dock noga med att lägga en fuktgivande lotion i god tid eftersom huden även torkar ut mycket på sommaren.
Jag har lagt mineralfoundation, det är aldrig någon fara att använda det eftersom den ju som jag sagt innan bara är bra för hyn. Jag har använt solpuder för att markera kinderna, detta lägga altså under kindbenen. Sedan kan man även använda rouge spm läggs på kuddarna som blir om du ler stort. Eftersom vi skulle framhäva vår naturligt bruna färg kan man använda lite mer highlighter än vanligt vilket både formar ansiktet på det sättet di vill och framhäver den bruna färgen ännu mer. Själv hade jag ont om tid, så jag hoppade över.



Fyll i dina ögonbryn, jag använder vanlig brun ögonskuhha, fungerar utmärkt.
Lägg en ljusrosa skugga över hela ögonlocket, längst nedre fransraden lägger du en gulguldig. Dessa färger tar verkligen fram de bruna toner man har i huden!
Jag har skippat både kajal och eyeliner, mest på grund av tidsbrist, men även eftersom jag tycker sminkningen gör sig väldigt bra utan.
För att få mer djup i blicken har jag även lagt lite brun skugga längst up på ögonlocket.
Till detta har jag använt ljusrosa läppglans.

Ni borde verkligen prova denna sminkningen! Det syns ju inte så väl på bilden, men jag lovar, brun hy framhävs verkligen!!!
Publicerat: 2009-07-06 @ 21:40:58


vardagsrum

Idag har jag och älskling flyttat lite saker till lägenheten! Var kul att äntligen komma igång lite med flytten, men det är jobbigt att kånga på saker! Färgerna på möblerna är svarta, sedan är det jusa väggar. Soffan är svart och vit. Tänkte att det blit sterilt med bara svart och vitt, behövs en kontrastfärg, lila skulle nog passa! Har hittat en del på ellos som var fint!


Här är några fina kuddar!




Jag tycker speciellt om den runda! 



Gardiner...










Draperier är ju fint att dela av rum med, ha istället för en dörr, eller hänga framför gardinerna!







Här är lite ljus och annat smått att piffa upp det med!




Den här stora ljuslyktan älskar jag! Skulle gärna hänga upp ett par stycken i olika höjder, men tror de kostade ca 200 st..




Blev mycket bilder idag, men är ju alltid kul att titta på tycker jag!
Alla sager kommer som sagt från ellos, så är ni sugna på något ar det bara att kika i katalogen!

Ha dte bra!
Publicerat: 2009-07-05 @ 23:18:26


lila

Hej! Tänkte visa en gammal sminkning som jag gjorde för ett tag sedan.



Har använt e kräm skugga från maybelline, har inte använd det märket och inte heller den sortens skugga förut. Den är ljus lila, väldigt smidig att applicera. Den sitter bra och håller länge, dessutom fungarade den även att använda som bas för andra skuggor. Jag har lagt en något mörkare lila i ytterkanten av ögat och under nedre fransraden, längst in har jag lagt en vit skugga.
Sedan eyeliner, kajal och mascara.
Publicerat: 2009-07-04 @ 15:41:59


crazy make!

Hej alla!
Tror jag måste inskaffa lite lösfransar och annat kul snart.. så sugen på att göra några helt galna sminkningar och bara vara kreativ! Det är dock svårt att hinna nu för tiden när vi har fiket, som vi för övrigt hade inbrott i i natt! Tycker det är riktigt lågt när man bruter sig in i vår husvagn för att sno alla kakor, läsk med mera.. aja, kan ju inte göra något åt det nu.

Här nedan är några sminkningar som jag kanske skulle låta mitg inspireras av.. :D








Är det någon som vet en rolig sminkning jag skulle kunna försöka göra?

Ha det bra!
Publicerat: 2009-07-03 @ 18:59:41


make, bikini och skor!

Det var så länge sedan jag sminkade mig nu ( skönast att vara utan i sommarvärmen) men idag kände jag att det riktigt kröp i fingrarna på mig, så efter jobbet fixade jag iordning mig lite innan vi skulle till joucy bar ( osäker på stavning) där alla sommerlovsentrepenörer skulle träffas.
Som vanligt blir bilderna jättedåliga, försöker med alla inställningar, men kanske bara ska inse att jag har en dålig kamera?


Bilden tog jag ett par timmar efter att jag sminkat mig, så är lite glansig på bilden, blir ju det fort i vädret som är idag!



grund:
först har jag smörjt mig med Ldb face advanced för att ge fukt. På vissa ojämna områden använde jag lite foundation från Maxfactor, varm Almond. Därefter har jag använd mineralfoundation över hela ansiktet, över det bara en liten gnutta solpuder. Solpudret använde jag även som rouge. Har faktiskt köpt det på h&m, deras produkter brukar ju inte vara så bra, men har använt deras solpuder länge, tycker man får mycket för lite pengar.



det syns inte alls hur jag har gjort på bilden, men ni ser ju skiftningen melan de två huvudsakliga färgerna iallafall.. ska försöka få tag på bättre kamera..

ögon:
Först applicerade jag isadora eyeshadowfix på hela ögonlocket. Fram till mitten av ögat har jag lagt en gulguldig mineralskugga från O`balla, nr 9. Från mitten och ut använde jag en antikgrön mineralskugga som heter golden olive. Jag har lagt dem med en "vanlig" pensel, har duttat in skuggan och sedan dragit med penseln mellan de två färgerna för att de ska blanda sig och inte ge så skarp övergång. Därefter avnände jag en flytande eyeliner från h&m, ett streck längst övre fransraden. Sedan tog jag en smal pensel, doppade i vatten och blandade med lite grön mineralskugga som heter eden. Jag lade den likadant som en eyeliner över det svarta strecket, tyvärr syns det inte på bilden.. Sedan tog jag en annan smal pensel och lade den guldiga skuggan under nedra fransraden också. För att inte få så skarpa linjer har jag använt en fluffig skuggborste och tonat ut där det behövts. Sist men inte minst mascara från clarins.

Läppar:
Jag har använt ett jättehärligt rosa glans från clarins, bra i konsistensen, ger ganska mycket glans, sitter bra och doftar underbart!


Jag måste också visa er bikinin och skorna jag köpte när vi var i västervik! Glömde ju mina badkläder hemme, så blev tvungen att köpa där.. Ni får en bild på överdelen, trosorna hade samma mönster, jättesöta tycker jag!


bikini köpt i västervik, 250 kr

Och så skorna, fastnade för dem direkt! älskar det där "hängiga" framtill, ser ut som en urringad festklädsel! De fungerar ju att använda både på sommaren och vintern också, superbra! Köpta på scorett, 999 kr, men jag fick tag i dem på en REJÄL rea.. ; )


skor från scorett, 999 kr


Jag hittade en jättefin enkel tunika på lagr 157 också, den blev en favorit med en gång! Dyker säkerligen upp en bild på den snart, på samma ställe hittade jag en fin, lite annorlunda kofta!

Ha det bra allihop!


/ Sara
Publicerat: 2009-07-01 @ 21:38:17



RSS 2.0