water for elephants

Var på bio, med den rubriken förstår ni nog vilket? :) tycker den var riktigt bra! Men på min blogg recenserar jag ju inte filmer, så nog pratat om det ;) passade på att göra en make innan filen också, såhär blev det:



skuggor:
khaki gold - MUS på hela rörliga locket
lila skugga - 120 palett i globen, en bit längst övre fransraden
glittrig grön skugga - 120 paletten lämgst undre fransraden
vit skugga som highlight på brynbenet och längst in vid ögat
kajal - rimmel?
mascara - wet`n wild
ögonbryn- lift and filler penna från Elf
primer- htl platina - MUS













vet inte om jag sagt att gårt blivit färgat igen? Nåväl, såhär blev det i alla fall! mörkare brun än sist.
Publicerat: 2011-04-30 @ 08:34:45


another day

Slänger in en enkel gammal sminkning, bättre än ingenting!

Ett litet tips för er som inte har tid men ändå vill hitta på något roligare än bara mascara. Använd kajal längst övre fransraden och suda ut den, ger en sådär vardaglig sotad look. Gör likadant längstmed undre raden i samma färg eller byt till en annan, jag har på bilden en mörkblå.

Publicerat: 2011-04-28 @ 07:04:10


lip volume

Många av er har säkert hört talas om superprodukten som ger deíg större läppar på ett kick. Otaliga produkter finns på marknaden i form av olika läppglans som på ena eller andra sättet skall få dina läppar att bli större och fylligare. Jag har inte testat särskilt många eftersom jag inte direkt är i behov av en produkt som gör mina läppar större, men när jag hörde talas om denna produkt från Tyras kunde jag inte låta bli!

Proclé heter produkten, kosat ca 50 kr (!) och innehåller chili som irriterar dina läppar och gör att de svullnar. Har testat prosukter som skall ha denna funktion fast med mint, vilket inte har fungerat alls.



Var försiktigt när du applicerar, först känns det inget, men tar du för mycket svider det som sat*n!
Såhär blev resultatet för mig!


Före:



Efter:


Resultat tycker jag allt att den ger, vilket när det gäller mig framför allt syns på bilderna från sidan, nu är de viserligen inte tagna från samma vinkel, men på nedre bilden ser man ändå lite av en "anknäbbsantydan" , plutet börjar alltså redan innan själva läppen, vilket jag inte brukar ha annars.

Kort och gott: det är en stark produkt som fungerar bättre än det mesta, svider lite, men "ska man vara fin får man lida pin". Är du väldigt känsig skulle jag nog inte rekomendera den, det är ju trots allt en allergisk reagtion som orsakar plutet man får. För 50 kr har man dock råd att testa om man är osäker.





Publicerat: 2011-04-27 @ 21:52:11


arabisk sminkning

Jag kan inte låta bli att fashioneras av arabiska sminkningar, det är verkligen mycket, men så vackra färger och både ansiktsdrag och ögon framhävs så fint!

Trr jag ska testa mig på något i den stilen :)







Publicerat: 2011-04-23 @ 02:17:30


om akrylnaglar

Många frågar mig om det inte gör ont när nageln under förlängningen av akryl växer.
Tänkte berätta lite om hur det fungerar. Både akryl och gelé förlängningar är smärtfria att göra, möjligen kan det svida lite när man filar och kommer åt nagelbanden, används en elfil kan det även kännas varmt, säg till den som utfärdar förlängningen om det svider. Är du mycket känslig kan det vara svårt att få förlängningen tillräckligt tunn vid nagelband och vid kanterna, så lite smärta kan man ibland behöva stå ut med då det är väldigt viktigt att få materialet tunnt för att det ska hålla längre. Gör du en förlängning i gelé kan även en svidande känsla uppstå då du har naglarna i UV lampan, detta beror i så fall oftast på att dina aturliga naglar filats för hårt innan materialet lades på.
I de flesta fall uppstår dock ingen obehag då man bygger, så det är absolut inget att oroa sig för!
Då det gäller känslan när din egen nagel växer är det heller inget som gör ont, materialet sitter ju endast på din egen nagel, så när den växer följer materialet med, så det finns ingen anledning till att något skulle smärta.



Här är en bild på min egen nagel ca 6 veckor efter förlängning. Som ni ser är det ett glapp vid nagelbandet, är alltså min nagel som växt och materialet som följt med. För att underhålla förlängningen och undvika att det ser ut så hör brukar man fylla i utväxket ca var tredje till fjärde vecka.
Då filar man ner största delen av materialet och lägger ny genomskinlig/ rosa akryl nere vid nagelbanden.

När nageln växer fungerar alltså förlängningen ungefär som när du färgar håret, färgen/ akrylen sitter endast utanpå och känns inte!

Är det något annat ni undrar är det bara att fråga!
Publicerat: 2011-04-23 @ 00:51:32


snart kommer det upp

tips på hur du själv kan förlänga naglarna! Inatt ska jag jobba, vilket innebär att sitta vaken i 10,5 timmar.. Kan med andra ord behöva ha något att göra! Tog inte med mig ala mina nagelprylar hem till Ingatorp, blir så mycket med uv lampa och så vidare, så kom på idén att visa hur ni kan fixa en smidig förlängning utan akryl och alla tillbehör!
Bra va? :)

så håll ögonen öppna, inom några dagar får ni se en guide på det hela!

Vill även påminna er om att använda bloggsvarsfunktionen, rutan lite längre ner till höger när ni ställer frågor. På så sätt upptäcker jag frågorna lättare då jag av någon anledning inte alltid ser när någon kommenterar, dessutom blir de samlade på samma ställe så att ni enklare kan hitta svar.

ha det fint!
Publicerat: 2011-04-22 @ 16:46:41


love is in the air

Här kommer en tutorial på en sminkning som passar både till vardags och kväll!

Hade väldigt bråttom då jag gjorde den, så vissa bilder är lite sådär och stegen är lite väl slarvogt gjorda, suddade inte övergångarna förren i slutet av sminkningen, men ni ser ju det slutgiltiga resultatet så ni vet hur det ska vara ändå :)

Dessa skuggor har jag använt:


aprikos/ rosa, brun och ljus mineralskugga samt khaki gold från MUS


Börjar med ett rent öga, lägger primer på hela locket upp till brynet


Packar in den rosa på största delen av rörliga licket, lämnar lite längst in


Där lägger jag den lusa skuggan och blendar in i den rosa


Lägger khaki gold i hela globen


Den bruna skimmriga skuggan längst med nedre fransraden


och så eyeliner




sudda alla övergångar, böj fransarna och lägg mascara!





Körde på matta rosiga läppar till det, kommer mer matta läppar till våren, vill ni haka på den icke glansiga trenden (jakligt smidigt om man vill slippa hår som fastnar på läpparna) så är det bara att investera i ett par läppennor, ger ett matt resultat som håller länge!
Publicerat: 2011-04-19 @ 21:44:32


toxic

Kände att tiden är inne för mig att köra stilettos för första  gången! En form det tar ett tag att vänja sig vid, jag tror antingen man hatar det eller älskar det..




Personligen hör jag till dem som älskar naglar likt dessa! Mina är dock relativt korta mot fleera andra, men föredrar dessa fraför de superlånga och jättespetsiga





Som ni ser, olika guldglitter och lite transparanta i tipparna, gillar`t!



Nu är det ju så att jag inte är en människa som borde ha långa naglar egentligen då jag alltid ska pilla antingen på naglarna eller med naglarna på något annat, drämmer i saker och har mig. Vilket gör ONT med dessa naglar..
Dessutom hade jag bråttom när jag gjorde dem, så körde med dual system formarna vilket går relativt fort, men jag lyckas nästan alltid få in mycket luftbubblor när jag använder dem vilket leder till att naglarna inte sitter superbra och naturligtvis lossar när jag slår i saker och fastnar med dem..

Så n u vet jag inte om jag ska plocka bort dem och bygga ut nya eller bara snabbt och smidigt göra nya med dual formarna vartefter de lossar..
Publicerat: 2011-04-13 @ 11:16:37


got to belive you are a star

Förra helgen var min söta kusin Sofie här på lite mys, självklart passade vi på att göra naglar också!
Fick i princip fritt fram förutom på längden då långa naglar kan bli ett problem när man spelar handboll i princip varje dag!

Såhär blev resultatet:





En enligt mig helt underbar grön färg som jag länge velat använda! Dekoration med stripes och 3D stjärnor på ringfingrarna!





Tycker de blv snygga och passar till Sofie kanon!
Nu blir det intressant att se hur länge de håller med allt hennes tränande...
Publicerat: 2011-04-07 @ 10:18:51


bloggtorka

Som ni säkert märkt uppdateras det inte så flitigt här! Har så mycket annat för mig, så har inte hunnit göra särskilt många sminkningar eller naglar och jag har inte tid att uppdatera bara för sakens skull.
Lite nagel och sminkbilder har jag dock, men de ligger på min dator vilken har dött och vars laddare inte fungerar..
Så när jag får hem den nya laddaren blir det några uppdateringar i alla fall!
Publicerat: 2011-04-05 @ 17:53:12



RSS 2.0