första skoldagen avklarad

nu sitter jag här och trycker i mig mat, har inte direkt haft någon ro till att äta förrens nu. Externredovisning stod på schemat idag, och ni som känner mig vet att jag inte direkt är ett fan av redovisningskurserna. Det började med en repetition av det vi skulle lärt oss av förra kursen, den tentan gjorde jag inte, och som väntat förstod jag ingenting. Sedan visade det sig att böckerna jag skaffat är helt fel, vi skulle dessutom läst i dem redan tills idag, och ytterligare några kapitel tills imorgon.
Situationen är alltså att jag precis börjat med något jag inte tycker om, att mina förutsättningar ser dåliga ut och att jag redan ligger efter...

Dock fick min sambo lite dåligt samvete eftersom det var han som propsat på att jag skulle köpa böckerna innan kursen (jag ville vänta för att vara säker på att få rätt) så snabbt som attan hittade han någon som skulle sälja rätt böcker till ett bra pris (detta fick han alltså ordna med från Tjeckien)

Nu har jag då äntligen mina böcker och läser för fullt, ska verkligen försöka hänga med någorlunda från början.

Så slutligen, det känns ändå ok att vara igång igen. Jag hade av någon anledning förväntat mig en mjukstart, var jag fick det ifrån förstår jag inte.. Men att vara igång ordentligt, något att ägna sig åt och lite stress tror jag passar mig utmärkt just nu, jag ska klara detta! (såvida jag klarade min omtentor och ska läsa denna kurs över huvud taget, men det orkar jag inte tänka på nu..)

Publicerat: 2010-08-31 @ 20:43:37


herregud

vad fort tiden går!
Kvällen är redan här, har tyvärr inte fått så mycket gjort idag, p andra sidan hade jag inte så värst många saker jag var tvungen att göra heller, så det är lugnt :)

Jag har köpt nya anteckningsböcker och en underbar kalender, dock kan jag ju inte börja använda den innan årsskiftet, det tänkte jag inte på när jag köpte den! så ska försöka hitta den jag köpte förra året och använda de sista månaderna, annars får jag helt enkelt leva lite oorganiserat fram tills januari!
Jag har även skaffat en försäkring till lillen (ja, jag har haft honom oförsäkrad). Svårt att veta vilket försäkringsbolag man ska ha, agria vet jag är bra, men det vär ju inte det billigaste, sveland ska jag ALDRIG mer ha (hoppas de konkursar), jag valde tillslut folksam, deras försäkring verkade passa oss, de hade en enkel och en dubbel att välja på, jag tog den dubbla, men ska prata med mamma om det, kanske det var onödigt, min mor är så vis och brukar veta sådant :)

jaja, som ni märker har jag inte så mycket att säga, imorgon är det dags för första föreläsningen, externredovisning står på schemat, är väl inte något som direkt faller mig i smaken, men jag ska verkligen satsa, vill inte behöva ha fler omtentor!

Nu ska jag mysa med min lille fis!

ha det fint!
Publicerat: 2010-08-30 @ 20:38:23


shoes for autumn

Dags att börja leta fram alla mysiga stickade tröjor, halsdukar och kängor. Stövlarna jag köpte för en hyfsat dyr peng förra året är redan trasiga. (jävla skit) MEN, de ska lagas OCH det ger mig en anledning att köpa nya utan dåligt samvete ;)

Just nu har jag sjukt dåligt med pengar och vill inte lägga för mycket. Dessutom finns det egentligen inte så stor anledning att lägga massor av pengar på höstskor eftersom jag förmodligen har tröttnat på dem till nästa år och vill investera i nya då med. dessa gillar jag:


499 från din sko


549 från Din sko


Dessa är ju sjukt snygga, kopia från acne från scorette, vem har inte spanat in dem redan?

Skoshopping får dock vänta ett tag till, tills ekonomin ser bättre ut. Dock har jag bytt till mig ett pat på klädbyte, det enda som kostar är frakten, plus att jag blir av med en tröja som bara ligger och skräpar, dessutom ser det ut som om jag kommer vinna en auktion på tradera med ett par kilklackar som ser underbara ut! Hoppas verkligen jag vinner dem för en billig peng :)

Nu ska jag fixa mat!

pusskram
Publicerat: 2010-08-30 @ 12:32:14


Höst

Jag och lilleplutten har just varit ute på en kvällspromenad, var ute en timme, så härligt med den friska höstluften även om jag gärna hade haft en längre sommar..

Precis som varje år förstår jag inte hur denna sommar kan vara över så fort?
Vad hände med alla mina planer?
Alla äventyr jag skulle ut på?
Alla gamla vänner jag skulle träffa?
Alla nya vänner jag skulle lära känna?

Nja, någon särskilt händelserik sommar har det faktiskt inte varit. Jag var i Turkiet och det var helt ok, inte mycket mer tyvärr.

Jag får istället se fram emot en lyckad höst med mysiga kvällar med tända ljus, bättre studieresultat och många skratt.
Publicerat: 2010-08-29 @ 21:56:39


time for cooking

Håller just nu på med maten, klyftpotatis och kycklingfilé, blir tidig middag idag eftersom vi ska hinna äta innan älsk måste åka. Jag brukar göra en nyttigare variant av klyftpotatis, ingen olja, utan istället vispa ett ägg och lite mjälk som jag häller över. Idag kokar jag även potatisen lite innan, tydligen ska man inte behöve någon vätska i ugnen över huvud taget då, men jag kör nog i ett ägg ändå. Lite protein har ju ingen döt av :)
Direkt när han har åkt ska jag försöka göra en massa nytta; jag ska städa, kamma min lille hund och ta bilder på massa kläder att lägga ut på tradera. Det är så dumt attha så mycket ligandes som man aldrig använder, lika bra att få en liten peng för det och låta någon annan få nytta av dem.

Nu måste jag återgå till matlagandet, ha det fint!
Publicerat: 2010-08-29 @ 13:06:47


Lördag

Sitter hemma och tar det lugnt, men känns som om man borde vara ute en lördagskväll, speciellt under insparksveckan? Vi har haft oturen att hålla på med flytt och komma iordning under insparken både detta året och förra, lite synd, men festa kan man alltid göra senare.
Imorgon åker min älskling till Tjeckien för att tävla i VM (!), dock ska han inte tävla förren lördagen, så då för ni hålla tummarna!

Ska nog lägga mig snart, har inget vettigt för mig ändå, kanske kolla lite i någon bok..



Har klippt mig en del, och titta, mitt hår börjar bli ljust!
Publicerat: 2010-08-28 @ 22:45:38


sirapsmakeri!

Hej på er!
Har precis varit duktig och damsugit vår lägenhet, städat ett badrum och håller på att göra sirap. Ja ni hörde rätt.
Haha, har gjort ett par burkar lönnsirap, och nu testar vi göra irap av nyponblommor, har ingen aning om hur det blir, men snart är den färdig, så då vet vi. Tidigare har vi gjort saft av nyponblommor, och den blir riktigt bra faktiskt, smakar väldigt friskt.
Ska damma lite i vardagsrummet och sedan ska jag kolla igenom lite böcker, föreläsningarna har inte börjat ännu, men det kan vara bra att veta vad jag har att vänta mig.

Hörs senare :)
Publicerat: 2010-08-27 @ 12:33:29


gratismakeup

Bli medlem på gratismakeup, så kan du samla ihop poäng som du sedan får presentkort att handla smink för!
Det är faktiskt inte alls krångligt, tom jag som är totalt oteknisk klara av det! haha

Hur många poäng du samlar beror förstås på hur aktiv du är, men tittar du in på sidan regelbundet, besöker lite andra sidor som finns länkade där osv har du snart pengar att handla för, går du in ordentligt för det behöver du förmodligen inte betala ditt smink själv på länge :)

Tänkta bara tipsa er om det!
Publicerat: 2010-08-26 @ 10:51:41


Wet`n Wild

För längesedan skrev jag att jag testat en ny foundation, så här kommer äntligen mitt utlåtande om den!

Wet´n Wild heter den alltså, den hade blivit utsedd som näst bäst av tidningen amelia. Jag köpte den för 89 kr i butik, men den finns billigare på bla Nelly.




Förpackningen känns lite finare om man jämför med många andra som är av plast och egentligen ser ganska fattiga ut. Denna är av glas och är fyrkantig, jag tycker den känns lite lyxigare än visa andra just för det. Dock är en sämre att använda just för sin form, det blir faktiskt svårare att hälla ut lite av den i locket när den är kantig och inte rund, inte mycket svårare, men det märks.

Konsistensen är, även om den är i löspuder, lite krämigare än andra mineralprodukter jag tidigare testat, det är väl en smaksak vilka man tycker bäst om. I början gillade jag inte denna alls eftersom jag upplevde att den inte alls smälte in i huden som jag är van vid, utan det kändes mer som om jag målade mig i ansiktet med borsten. Trots det fortsatte jag använda den (ville ju ge den en rättvis chans) och nu kan jag egentligen inte klaga så mycket.

Den täckr inte jättebra, men vilka mineralfoundatins gör det? En concealer under har varit ett måste för alla jag har testat för att få ett riktigt bra resultat, dock tycker jag att denna täckte något sämre än den jag använt från makeupcosmetics. Jag måste även använda mer av denna för att få ett resultat jag är nöjd med.

Hållbarheten är sådär, sålänge jag använder bra produkter under (primer concealer) så sitter den faktiskt helt ok en hel utekväll, använder jag den ensam är den lite sämre, precis som vanligt.

Summan av kardemumman är alltså att detta är en prisvärd, men medelmåttig foundation. Helt ok och jag kommer förmodligen köpa den igen såvida jag inte hittar en mirakel foundation som jag inte vill leva utan ;)
Dock finns det ett STORT minus. Som ni kanske vet blir jag riktigt irriterad när man inte får veta vad produkter innehåller. Jag ser inga ingredienser vare sig på burken eller när jag söker på internet. Med andra ord kan jag egentligen inte veta om detta på riktigt är en mineralfoundation som endast består av mineraler.
Publicerat: 2010-08-26 @ 08:48:46


god morgon!

Igårkväll började jag på mina nya naglar, tycker det är svårt att göra på mig själv.. Därför tänkte jag att det skulle underlätta otroligt att använda tippar med genomskinlig fästkant och sedan vit manikyr som sitter färdigt på. Kruxet är bara det att den vita färgen bara är sprayad på, så kommer jag emot med filen bara lite så försvinner färgen :( jag får pilla som bara den för att bara fila ner just fästkanten.. Får se hur det går, annars har jag ju skaffat den nya akrylvätskan som inte torkar så fort, så med den borde det inte vara några större problem att lägga fransk på mig sälv!



Såhär ser det ut just nu, tog bilden med datorn, så är av kass kvalité, men ändå kan ni se fästkanten på vissa naglar, sys mycket mer i verkligheten :( bara att fila...
Publicerat: 2010-08-26 @ 08:31:44


fixar och donar

Hej på er!
Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men vill verkligen komma iordning i nya lägenheten innan skolan börjar!
Jag målar och målar och målar just nu, massor av vita möbler blir det :) Nu har jag bara två stolar kvar till köket innan jag är färdig, skönt! Efter fyra pallar, två bord, en bricka, en brödförvaring ( ni vet en såndär låda) så är det skönt att bara ha två stolar kvar. Dock är det massor av pill för att få det bra, så lär ta ett tag att få dem färdiga..
Efter det är det lite saker som ska plockas iordning på, behöver skaffa lite gardiner och annat smått, sedan är vi i stort sett färdiga!

ska visa bilder när det är färdigt, tror faktiskt att det blir bra, förutom att jag skulle vilja ha en anna  soffa, tV möbel och andra tapeter i vardagsrummet förstås..

Lite senare idag ska jag även hämta ut ett paket med mina nagelgrejor! blir kul, hoppas att jag kan fixa ett nytt set ikväll eller imorgon, blir fransk för första gången, kan passa bra till skolstarten?

Ha det fint, dags för mig att börja måla igen!
Publicerat: 2010-08-25 @ 15:52:05


snart ska jag sno något

det var bara det jag ville säga
Publicerat: 2010-08-22 @ 21:08:36


kreativiteten flödar!

Det är riktigt mysigt att fixa iordning i lägenheten, sätta upp hyllor, välja tapet ( bara till ett rum visserligen) och planera. Tror vårt vardagsrum kommer bli helt ok, trots att jag helst skulle vilja byta tapeter och skaffa en vot soffa.. och en annan TV möbel.. haha

Sovrummet kommer i alla fall bli kanon det känner jag på mig! Det är där det ska tapetseras om, inom en månad sa de på kontoret, får hoppas de håller det också!
Nu har vi målat stolar och haft oss, imorgon ska vi bygga en flaskförvaring att sätta upp på väggen. När lönen kommer blir det förhoppningsvis en sväng till Ullared, det är faktiskt bra att hndla gardiner, lampor och liknande där.

Nu ska jag sätta fart igen. ha det fint!
Publicerat: 2010-08-20 @ 14:58:34


fem långa naglar

Skulle ju göra ny nagelförlängning, och visst har jag gjort det! dock hade min gamla vätska tagit slut, den nya torkar så ruskit fort! är jättesvårt att lägga akrylen, den vill inte sätta sig på nageln och jag hinner inte forma den innan den torkat. Tipparna jag använde är dåliga också, men jag år skylle mig själv, de jag skulle använda finns inte här och jag hade inte tålamod att vänta.

SÅ, efter lite pyssel har jag nu förlängning igen. På vänsterhanden! jag klarar helt enkelt inte av att göra det på höger med denna snabbtorkande akryl :(

Har beställt luktfri akryl nu, vilket blir betydligt trevligare att jobba med, dessutom torkar den långsamt, så då hinner jag göra det jag ska innan den torkat! Får se om dem kommer inom några dagar så kanske jag kan stå ut med att ha naglarna så här ett par dagar..

Nåväl, såhär blev det idag:



Tänkte att det kan vara roligt med lite olika mönster och färger, blev sådär.. älskar den turkosa dock!



Detta var egentligen den ena jag blev nöjd med..


Publicerat: 2010-08-19 @ 22:10:39


PA Dear Laura

Det är omöjligt att inte tycka om supersöt nageldekor som man enkelt trycker fast på nageln, ett topplack sedan och det är klart! Jag har i ca ett halvår letat efter nageldekorer i form av små rosetter, tycker det är så fint och sött att sätta en precis vid manikyrranden. När jag sedan hittade dem på karins nagelhörna är det klart att jag slog till!
Förutom dekorerna nedan köpte jag även ett pack med små stenar, fungerar alltid när man ska dekorera.



Som ni ser, rosetter i massor! Sedan åkte det även med ett pack med pudlar för att..... hmm.. ja, pudlar kan vara bra att ha på naglarna ibland helt enkelt. 39 kr styck, lite dyrt tycker jag, hoppas det är mer än ett ark i! Å andra sidan tror jag att det är bra dekorer, längtar tills de kommer!
Publicerat: 2010-08-19 @ 09:20:21


nu är det

inte så mycket kvar av de "akuta" sakerna till lägenheten som behöver fixas. kläderna är på plts, hyllorna i garderoben insatta, bordet har kommit upp och vi har valt tapeter till sovrummet. Imorgon ska vi byta plats på sängen och skrivbordet, de står i olika rum. Det vi skulle ha som kontor ska vi alltså få nya tapeter i, tycker det är bättre att ha det fint i sovrummet än i kontoret.

Så nu fixar älsk mat, har lite besök av en vän som också håller på att flytta. Jag fixar naglarna, men kan inte riktigt bestämma mig för vilken färg jag ska ha på den franska randen? orange?
Publicerat: 2010-08-18 @ 21:24:43


änglaspel

Hittade två änglspel i modernare tappning på en sida jag tycker mycket om; honey I`m home, De spelar dock inte som gamla änglaspel, men de snurrar precis som de ska :)
De är dessutom på rea nu, 40 kr styck och verkligen söta!


Ett med somriga jordgubbar och ett annat med kronor. Jag har mest sett änglaspel med motiv som passar till julen, mysigt att de nu kan användas även till sommaren!
Publicerat: 2010-08-18 @ 09:07:52


purple dots

God morgon!
Har varit ute och gått, ätit frukost och nu ska vi iväg på ärenden igen, måste ta en sväng till områdeskontoret, vi kanske ska få bytt något golv och nya tapeter i något av rummen :) Dessutom ramlade fläkten över spisen ner nu på morgonen! haha låter som om vi bor i världens råttbo, men så är det faktiskt inte.. Dock får de fixa fläkten fort!

Här kommer en annan fransk manikyr, denna gången med dekoration av lila prickar!



Jag tycker de blev riktigt bra, dock ser rosafärgen på nagelplattan lite lila ut på dessa bilder, mycket bättre i verkligheten.

Publicerat: 2010-08-17 @ 09:40:45


fransk

Hittade inte kabeln, men minneskortet duger väl!
Här kommer franska, som vanligt gjort av akryl.



diskreta och fina, om man bortser från dekoren. Dekoren är gjort av svart striping tape, ville bara testa den, tycker egentligen inte det passade så bra på dessa.Annars tycker jag det är fina naturliga naglar :)
Publicerat: 2010-08-16 @ 22:11:44


vart är kabeln

till kameran? Är verkligen dags för bilder här, och hittade faktiskt två franska förlängningar jag gjort men inte visat på kameran! Frågan är vart kabeln är så jag kan föra över dem?
än så länge har vi det inte helt välorganiserat hemma...

idag var vi på IKEA en sväng, kul, men svårt att köpa nytt! Är så svårt att veta hur möbler kommer se ut hemma hos oss när man tittar på dem där :(

Lite förvaring till kryddor, ny skohylla och lite annat smått blev det i alla fall, men får niog bli ett par svängar till dit inom de närmsta dagarna! Jag vill verkligen ha smidig och välorganiserad förvaring, lådår i skafferiet med markeringar på så man vet vart allt hör hemma och så vidare.

Jaja, får se när kabeln dyker upp, förhoppningsvis ikväll eller imorgon!

ha det fint!
Publicerat: 2010-08-16 @ 21:27:34


leeeedig!!

nästan. Tackade precis ja till att jobba idag, men bara till 4, så det räknas ju knappt? Igår hade jag min andra omtenta, 20 poäng, så vore ju fint om jag satte den. Båda tentorna kändes helt ok, men var lite missnöjd efter a-delen på den igår, gjorde mitt bästa och satt MYCKET längre än jag brukar! Jag har inte riktigt tålamod för att sitta och skriva i sex timmar, har problem med handlederna också, så i slutet var jag tvungen att stödja högerhanden med vänster, fick så ont :S Kom en halvtimme försent och gick en halvtimme tidigare, skrev alltså i fem timmar, ich det räcker mer än väl enligt mig!
Varje gång vi gör tentor blir jag så sugen på att sätta mig och börja skrika, springa upp och dansa på borden och hålla på. För att bryta tystnaden och lätte upp stämningen lite, det är knäpptyst i salen, alla sitter och skriver febrilt, en uppgiven suck hörs då och då. Sedan har vi de som är som mig, inte riktigt orkar koncentrera sig hela tiden, utan sitter och iakttar de andra och noggrant studerar smörgåsen de har med sig.

Jaja, nog pratat om tentor, nu ska jag fräsha till mig lite och åka till jobbet snart! I helgen ska vi vara hos mor och far, förhoppningsvis tälta på trädgården och äntligen ta hem min lilla plutt som har bott hos dem! Blir väl en uppdatering imorgon kväll igen :)
Publicerat: 2010-08-14 @ 09:23:44


en tenta avklarad!

En kvar... Den tentan jag hade nyss, som handlar om EU rätt var jag så sent som igår tvärsäker på att jag skulle kugga. Har haft svårt för den från första början, sedan fick jag hjälp från kompisar och det gick bättre, men det var lite sent.. en 15 poängs kurs är lite svår att lära in på två veckor, speciellt när man inta fattat något av den innan. Poletten lossade som sagt och jag var ganska lugn inför denna omtentan. Tills jag började plugga. Kändes som om jag glömt precis allt!
Men när jag väl gjorde den idag, laddad med energidryck, vitamin well, vindruvor och mörk choklad kändes det hel ok faktiskt.
Nu ska jag ta det lugnt i någon timma innan jag laddar om inför tentan imorgon, jag hoppas verkligen på den, för det har känts relativt bra när jag pluggat, även om jag inte pluggat så hemskt mycket, och helt ärligt tycker jag att jag mest hade otur när jag inte klarade den första gången.
Men med obligationsrätt vet man aldrig, kan gå hur som...

Ser i vilket fall fram emot att få den gjord, för sedan är jag L E D I G!!!! Ska sova i tält, äntligen träffa Chicco igen (han har fått bo hos mor och far) träffa kompisat jag inte hunnit med, fixa naglar, hårförlängningar, fixa lägenheten, åka till göteborg, tja ta vara på tiden helt enkelt!

Ha det fint!
Publicerat: 2010-08-12 @ 18:38:03


är lite sugen på

att klicka hem detta clip on set med ljusbrunt hår! Har ju gjort håret en hel del ljusare sedan det var svart (borde kanske visa bild på hur jag ser ut nu) men ännu är det og lite för mörkt och drar lite för mycket åt rött innan jag kan kalla det ljusbrunt, funderar på att gå till frisör och fixa det, men är rädd att det sliter för mycket att göra det ljusare..

såhär ser håret jag vill köpa ut i vilket fall





fint? fast som på bilden kängst upp blir det väl aldrig, skulle verkligen drömma om att ha ett sådant hårsvall! synd att det inte går att permanenta det så!

För övrigt har jag just haft en mysig middag med Sanela och Lejla, verkligen trevliga, roliga och snälla, är så konstigt att jag ibland känner mig jämngammal med båda, med tanke på att de är mor och dotter!
Var i alla fall jättetrevligt, så hoppas att det blir en tradition vi fortsätter med :)

Ha det fint!
Publicerat: 2010-08-10 @ 00:19:50


svärta

varför är jag så vek? Det känns ibland som om min beslutsamhet helt försvunnit, min styrka, mitt mod och min självsäkerhet. Det känns som om den där osäkerheten man har i tonåren drabbat mig. Kanske är jag väldigt sent utvecklad, för när jag var i den åldern jag skulle känna mig osäker på allt var jag tvärsäker. Jag var inte som alla andra, men hade heller inget behov av det. Jag är fortfarande inte som alla andra, och tror inte att jag har behov av det nu heller. Jag tvivlar på allt just nu och jag blir inte klokare av vad människor säger till mig.. Den ena höjer mig till skyarna och den andra slänger mig hårt i marken.
Det gör ont att landa

Det värsta är att jag själv gör samma sak, höjer mig till skyarna för att sedan slänga mig själv i marken och jag studsar flera gånger innan jag landar, något sånär stabilt.
Publicerat: 2010-08-08 @ 22:44:20


Lejla

som är min,, öhh, pojkväns kusinbarn? har börjat blogga tillsamman med en vän (vilket de dock gjort sedan februari..) hur som hellst, ta en kik in på deras blogg HÄR, riktigt söta flickor :) passaer kanske för den lite yngre generationen, har ingen aning om vilka ni är som läser här?
Vore ju superkul om ni som läser kommenterade och sa något om er själva!!
Publicerat: 2010-08-06 @ 20:11:50


blir så glad

över att statistiken ökar och ökar trots att jag inte uppdaterat på superlänge! Tack snälla ni för att ni tittar in, lovar att det kommer inlägg så fort mina tentor är avklarade!
Wish me luck!
Publicerat: 2010-08-04 @ 22:27:26



RSS 2.0