Ett år!

Jisses vad snabbt tiden går, upptäckte nu att jag haft bloggen i ett år! Det var i Februari 2009 som jag började blogga, då handlade det mest om min vardag som bestod av att plugga upp betyg, jobba extra och ta hand om min kära häst. Det är märkligt vad snabbt tiden går, jag kommer fortfarande ihåg när jag skrev de första inläggen.
Egentligen visar början av bloggen den riktigt Sara bättre.
Det har blivit så att jag bloggar om smink, inte för att det var tanken med bloggen, inte för att jag ville det, utan för att så mycket jag hade försvann.
Jag är egentligen inte en person som bryr sig så mycket om utseende, jag tycker det är skönt att gå utan smink och långa naglar är mest i vägen. Men när hästarna försvann ut ur mitt liv fick jag rikta in mig mot något annat, av någon anledning blev det make up.
Något jag är båda glad och lite.. inte ledsen men kanske missnöjd över. Jag har ju lärt mig mycket och utvecklats, men det är inte så bra att byta ut ridning, hästar, motion mot penslar, färg och stillasittande.

Hur som helst, kanske skulle jag fira födelsedagen av bloggen, någon som är sugen på en tävling?
Publicerat: 2010-02-28 @ 19:47:37


tjoho!

Nu har jag inskaffat massor av saker till mitt nagelfixarprojekt!
har än så länge:
1 vit prisma akryl
1 lila akryl
1 ljusblå akryl
genomskinlig akryl
rosa grund akryl
akrylpensel
olika glitter
primerlack
nageltippar
putskloss
akrylvätska
övningsfinger med naglar


jag har lånat alla bilder från tradera

Nu är det bara en uv lampa som saknas innan jag kan köra igång!
letar för fullt efter en bra till ett vettigt pris!
Publicerat: 2010-02-28 @ 18:01:41


söndag.

Har varit dålig uppdatering här, jag vet. Men i helgen har min kära syster hälsat på, Damirs mamma Adila är också här.
Jag har varit helt konsttig u huden, trasiga läppar torra ögonlock och så vidare, därför har jag inte velat sminka mig något.
Snart har alla mina nagelgrejor kommit, det enda som fattas är en uv lampa, synd att det är så dyrt, vill verkligen komma igång nu! Får se om jag kan köpa lampan denna månad eller om jag måste vänta ills nästa.
Mobilen hr lagt av, så jag måste köpa en ny, Frid har bitit på laddaren till min dator och det blev körförbud på bilen.. Jag har en del utgifter nu alltså :S

Det var allt jag hade att säga nu, dags att plugga!
Publicerat: 2010-02-28 @ 10:47:23


hair

Det var längesedan jag visade någon frisyr här!
Detta är verkligen inte komplicerat, och jag har varit extremt slarvig, slängde ihop den på fem minuter kanske, men har ni ont om tid någon gång och inte vill köra på vanligt utsläppt hår fungerar den.



Sned inbakad fläta i luggen och bak mot huvudet.
Flärot går att variera hur som hellst, gör en inbakad, utbakad, vanlig, fiskben, fläta in ett sidenband, fläta in en kedja, ja, bara fantasin sätter gränser här! Själv rufsade jag till den efteråt, har jag inte tid att göra den ordentlig och prydlig är det lik bra att köra på den slarviga stilen rakt igenom


Sätt upp öerhåret med ett par hårnålar och fäst blommor vid sidan, mina ( två svarta och två gröna i plast)köpte jag på H&M för 50 kr ihop, jättesmidigt om du vill piffa till det lite!

Som sagt slarvade jag väldigt mycket med denna, men har du lite tid kan du arbeta med den lite mer, och den kan bli riktigt snygg! Börja med att locka hela håret, i ganska stora lockar. Fäst varje lock på huvudet direkt när du lockat så att de får sätta sig lite, när hela håret är färdigt kan du spraya lätt innan du plockar ner lockarna och drar igenom dem lite med händerna för ett naturligare resultat. Endast just detta att locka håret innan gör stor skillnad!
Publicerat: 2010-02-25 @ 07:53:11


myownversion

Hej!
Håller just nu på att laga mat tills imorgon, tänkte att jag kan lägga in en sminkning jag gjorde samtidigt som den kopparfärgade.

har använt samma kopparfärgade skugga som på den förra sminkningen, men här i en annan kombination.






Två olika sminkningar, som ändå är ganska lika, dock får ögat olika form.

Vilken gillar ni bäst?
Måste förresten säga att mina ögonbryn inte är så olika, jag har bara lagt dem på olika sätt när jag sminkade!






Här är alla de skuggor jag använde, plus en brun som eyeliner
Publicerat: 2010-02-24 @ 20:42:57


koppar

Idag har jag gjort två sminkningar, det ni! men jag tänker bara visa en, sparar den andra lite, är ju så många gånger jag inte hinner göra sminkningar, så är bra att ha den för framtiden! ;)
Idag gjorde jag alltså ett försök på en koppar make med lite guld i. Är jättekul när ni som läser kommer med förslag vill jag också säga, dels för att jag kanske kan hjälpa någon med förslag på hur färgerna ska användas, dels för att jag själv får inspiration men framförallt är det kul att se hur olika ideér man har!

Detta är en ganska enkel sminkning, jag kan hålla med om att färgerna passade mina ögen bättre än den guldiga jag visade sist.











Som ni ser har jag tagit bilder i olika ljus, det är så svårt att få bild på hur sminkningen ser ut i verkligheten!
Hur som helst, en väldigt snabb och enkel sminkning; jag har inte använt någon primer, utan en grund av foundation och lite puder, ta sedan en fluffig liten pensel och lägg en brun skugga på hela locket och upp till globen, dra ut den lite i ytterkanten av ögat. Sedan blandade jag en skugga från makeupcosmetics, new copper med en guldig mineralskugga, lägg den på den rörliga delan av locket. Jag har ändänt en ljusbeige skugga som highlighter under ögonbrynet, använd sedan en snedställd pensel och lägg den bruna skuggan längst med fransraden både uppe och nera. På med mascara och det är klart!
Publicerat: 2010-02-22 @ 14:48:22


gold and bold

Så, här kommer sminkningen som jag lovade! Hade tidigare fått förfrågning om en guldig sminkning, så varsågod!
Dock kan jag inte bestämma mig för vad jag tyckte om det, ni får avgöra!

Här kommer beskrivningen steg för steg!


Här har jag lagt en grund med blemish balm day cream från vekk, cover all mix från MUS, mineralfoundation från makeupcosmetics, sedan har jag lagt shading och highlighter. Jag har även lagt higtechlighter platina som primer till skuggan.


Jag lägger sedan en guldig skugga över hela locket och en liten bit över globlinjen. Jag har använt en skugga från 120 paletten


Jag har sedan lagt en brun skugga i ytterkanten av ögat och även i globlinjen. Detta har jag inte gjort så noga som ni ser, jag ska ändå sudda och arbeta mer med den sedan

Jag suddar skuggan ordentligt och lägger en highlighter som jag blandar in i den bruna skuggan. Det syns inte på denna bilden, men jag har även lagt en väldigt skimmrig mineralskugga i guls från makeupcosmetics.

Jag lägger kajal under nedre fransraden i ytterkanten av ögat som jag suddar ut, har du svårt att få kajalen att sitta kan du fixera den med svart ögonskugga


Jag lägger en bred eyeliner med ordentlig kråkspark, här syns det även att jag lagt guldig mineralskugga

Sedan fyller jag i ögonbrynen, lägger mascara och fäster strass stenar!


Hade bråttom eftersom jag började på en sminkning men ändrade mig, sp fick tvätta av och börja om. Det är därför jag spillt lite skugga även under ögat



Jag lade även till lite rouga från isadora i färgen corall, samt läppglans från clarins



Färdigt! Som sagt är jag inte supernöjd med sminkningen, vet inte riktigt vad det är jag inte gillar..
Publicerat: 2010-02-21 @ 15:42:46


friday night

Sitter ensam hemma, äter lite godis och clementiner.. Ska börja plugga är tanken, läsa boken standsrättens grunder. Idag har jag fått ganska mycket gjort med alba projektet i affärsredovisningen, duktigt, hoppas bara jag kommer igång med läsningen nu också, hoppade över en poker kväll just för att plugga..
hmm, händer inte ofta att jag skriver om utbildning här.. känns inte riktigt som mina läsare är intresserade av det heller?
Har haft kontakt med en person från en boxningsklubb här i Jönköping, funderar på att testa, men käner mig så feg, vill ha någon med mig!

Imorgon blir det utgång= jag kommer göra en sminkning. Jag tänkte göra en ny steg för steg sminkning, så lämna en kommentar om en festlig sminkning ni vill se så läger jag ut hur jag gått tillväga sedan!
Publicerat: 2010-02-19 @ 21:17:30


vart sitter startknappen?

Jag skulle verkligen behöva hitta min startknapp känner jag.. Förr var jag så aktiv, igång hela tiden, pluggade extra kurser, hade bra betyg, tränade massor, jobbade extra och engagerade mig i olika saker.
Nu tycker jag det är jobbigt att gå upp vid åtta, sitter och småsegar någon timme och försöker plugga lite.. usch!
Nej, jag måste verkligen lära mig ta tag i livet! Känner att jag verkligen behöver träna, men vet inte vad, att gymma är inte riktigt min grej. Känner mig inte så motiverad till att ge mig ut och jogga i det här vädret heller..

Någon som har förslag?!
Publicerat: 2010-02-18 @ 08:51:27


Happyland

Bara jag som haft problem med att logga in på bloggen?
Nu gick det i alla fall, så tänkte visa er en sminkning jag gjorde igår, var inte direkt seriös, utan ville bara ha lite kul med färger, en glad sminkning blev det!



Dock tycker jag ögonbrynen blev läckra! Skulle lätt ha dem så tillsammans med en sotning på en fest med någor passande tema.



Nu ska det pluggas, har så sjukt mycket nu att jag inte vet hur jag ska hinna, tentorna kommer bara närmre och närmre..
Idag kommer lillebror och hälsar på, han ska stanna tills imorgon så vi ska äta pizza och gå på bio, Alvin och gänget. Har saknat honom, min lilla Poppe! Ska se om han kan hjälpa mig tvätta mina smink penslar sen också, det behövs verkligen!
Fick ju MAC penslar och ett set från Bobbi Brown av Damir när jag fyllde år, men har inte hunnit tvätta dem än..



Publicerat: 2010-02-16 @ 09:40:39


kära tradera..

Hoppas på att jag ska kamma hem en auktion från tradera gällande ett startset med uv gel. Blir kul att bygga egna naglar "på riktigt" kitet jag köper från depend som jag använder nu är jag inte direkt nöjd med, hoppas att detta fungerar bättre!
Det innehåller tre olika gel, ett vitt, ett rosa och ett genomskinligt, vätska, pensel, formar, tippar, dekor, fil osv..
Har även tittat på andra gel med färger, men ska vänta lite med det så jag hinner testa detta först, kan vara bra att lära mig vanlig fransk först och ta annat sen! Men jag tycker det är riktigt snyggt med glittriga tippar!


Bilderna är lånade från tradera!

Publicerat: 2010-02-15 @ 10:03:05


kväll..

Har precis haft jättetrevligt med ett annat par som varit här, vi har spelat absolut överrens, riktigt roligt spel, men är man två väldigt tempramentsfulla personer kan det leda till allvarliga konsekvenser.. ;)
Jag måste dock göra er besvikna och säga att det inte blir någon sminkning idag, klockan hann bli så mycket och jag vill hellre tillbringa kvällen med älsk än framför spegeln, det är ju trots allt alla hjärtans dag..
Hoppas att jag kan fixa till något imorgon istället!

Ha det bra!
Publicerat: 2010-02-14 @ 21:30:51


jiho!

Jag har kommit på världens bästa idé!Om någon vecka kommer ni få se, jag kan säga att det har med nageldesign att göra! ;)
Har precis ätit mat, oxfilé med rotfrukter rostade i vit choklad och rödvinsås. Oxfilén blir bra tillagad, men jag tycker faktiskt inte att det är särskilt gott, det har jag aldrig gjort..
Har lite bråttom nu, men imorgon ska jag bjuda på en sminkning!
Publicerat: 2010-02-13 @ 19:45:05


kort update

Tjo!
Sitter hemma och slänger i mig mat, sedan är det tillbaka till skolan igen. Har seminarie imorgon, så jag och fkickorna ska fixa med det, och sedan är det LOOOV!! (egentligen lika mycket plugg, men inga föreläsningar inlagda, vet inte om det är för vår skull eller lärarnas?)
Var precis ute ed Chicco, vilket underbart väder! Ni får passa på att vara ute nu, man får sån energi och sån lyckokänsla av solen!
Lägger in en bild jag tog nyss med datorn, kass kvalité, men Chicco blir alltid fin ändå!

Hörst ikväll! Kram


mammas pojke!
Publicerat: 2010-02-11 @ 13:03:43


olja naglarna för guds skull, kvinnor!

Har du märkt att dina naglar växer segt på vintern, är mjuka, gärna klyvar sig och går av? Förmodligen känner de flesta igen sig! Lösningen på problemet är olja, olja och åter olja. Precis som vår hud blir känslig och torr på vintern gäller samma sak våra naglar. Jag använder en myrraolja från Depend, inte det exklusivaste märket, men jag ar faktiskt kikat lite på olika oljor, och innehållet är ofta det samma. Oljan ger nageln fukt vilket leder till att de inte flisar och klyver sig så mycket. Nageln växer även snabbare med olja.

Depends myrraolja kostar 69 kr, jag använder den flitigt!
Min syster som utbildar sig till hälsoterapeut använde under en period mycket massageolja då massage ingår i utbildningen, hon märkte att hennes naglar blev mycket finare då! Så kanske fungerar de flesta oljor till naglarna? Det är värt ett försök i alla fall, vill du inte lägga några pengar på nagelolja, så testa med olivoljan du har hemma! Jag är övertygad om att det ger effekt.

Det finns även ett recept för hur du kan göra en jättebra olja, ingredienserna kostar lite mer att köpa in än färdig olja, men å andra sidan får du betydligt mer!
100 ml sesamolja
20 droppar eterisk myrraolja
20 droppar citronolja

Den fungerar även bra till munsår, jag har dock inte testat den ännu.
Publicerat: 2010-02-10 @ 13:51:28


veek

Nu har jag fått nog! På sista tiden har jag fått hemskt dålig hy, stora porer, finnar, plitor och jag vet inte vad!
Jag brukar alltid få sämre hy på vintern, precis som så många andra. Men detta året är det så mycket värre än vanligt! Speciellt på ryggen där det var längesedan jag hade problem sist. Som sagt, nu har jag verkligen fått nog av det! Att alltid behöva gå ut med smink, att så ofta känna sig ful och äcklig, att alltid välja kläder som täcker problemområden, jag mår inte bra av det helt enkelt!
Min lösning på vintern brukar vara att sola solarie, det blir mycket bättre då. Och visst hjälper det lite i ansiktet, men inte på ryggen minsann! Helst vill jag inte sola så mycket, jag vill inte bli ryngig och få hudcancer när jag blir äldre, så solandet lägger jag ner.
Idag beställde jag vitamin b5, någon som har använt det?
Jag hoppas verkligen att det kan vara rätt för mig, tyvärr är det ju så att man måste leta sig fram efter saker som passar just för sig själv, alla behöver olika saker.
Jag har använt proactive, och visst, det är jättebra. Huden blir ren på djupet, man får en ren hy med lyster i. Men man måste använde det länge för att bli av med problemen helt, jag har varken tålamod eller pengar till det.
Denna gången ska jag verkligen ge det en chans, så ofta förväntar jag mig förändring över en natt, så jag orkar helt enkelt inte fullfölja kuren.

Det jag beställde var:
vitamin b5 i pulverform, ska tydligen smaka hemskt, men den sidan jag beställde på hade inte kapslar. Denna vitamin är vattenlöslig, så överdosering är ingen fara. Vad den gör är att den minskar talgproduktionen vilket leder till att hyn blir mindre oljig, porerna minskar och så småningom försvinner orenheter såsom acne. Du ska ta 1 tsk tre gånger om dagen som du blandar med vatten.
Jag har dock inte problem med fet hy, utan min är känslig och blir lätt torr, just därför har jag så svårt att hitta produkter som passar mig. Kostnad: 159 kr / 300 gr
Jag köpte även en ansiktsmask som har en antibakteriell verkan som effektivt reducerar uppkomsten av acne utan att torka ut eller irritera huden. 15 ml för 29 kr Eftersom jag bara köpte en kommer den väl inte göra så stor skillnad, men det känns alltid bra att skämma bort sig själv med att lägga ask då och då. Dessutom har jag fortfarande kvar av ansiktsmasken från proactive.

Tillsist köpte jag denna kräm som har solskyddsfaktor 28. Det ska vara en lätt kräm som döljer ojämnheter i huden samtidigt som den återfuktar och ger fin lyster. Fungerar som en consealer, som tar bort ojämnheter och ger en jämn hy. Det står även att den passar bra som make up bas, fungerar på alla hudtoner
50 ml för 199 kr

Som sagt, jag hoppas verkligen att detta ska fungera, är det någon som provat dessa produkter?
Alla kommer från veek. Jag har letat lite efter vitamin b5, detta är det billigaste jag hittat, även om innehållet är exakt samma som många andra sidor.
Snart får jag förmodligen även produkter från dermanord, och då jäklar! Jag kommer bli helt jämn och fin, alltid springa utan smink och stråla som en sol! :)
Publicerat: 2010-02-09 @ 13:48:04


Två till hundar är allt jag behöver..

Jag skulle verkligen behöva köpa två hundar. Dels för att jag tycker om hundar, dels för att Chicco skulle få kompisar. Men även för att jag skulle ha så fruktansvärt roligt med två valpar. Jag skulle skratta och vara glad hela tiden, säkert alla i min omgivning också. Kanske skulle mina två små hundar göra att det blev fred på jorden.
Bara jag döpte den ena till Din mamma och den andra till Kuken.
Förstår ni hur otroligt kul man skulla kunna ha med Din mamma och Kuken?!
Om inte, så ska jag förklara det här:
Telefonen ringer, och en kompis frågar vad du gör, vad du än svarar som handlar om hundarna blir kul!
- Jag är ute och går med Din mamma och Kuken, eller
- Jag kan inte prata just nu, jag måste passa Din mamma, hon är så hårdhänt med Kuken, eller
- Jag, Kuken och Din mamma sitter här och myser, vill du vara med?, eller
- Ursäkta vad sa du? Din mamma och Kuken är så högljudda, jag hörde inte, eller
- Jag har lite bråttom, Din mamma och kuken måste kissa!, eller
- Hej, jag sitter och kliar Kuken bakom öronen, Din mamma blir så svartsjuk!

Ja, listan kan göras lång. Sedan skulle det ju vara skitkul när jag, som bor i ett blattetätt område får ropa Din mamma! ute hur mycket jag vill, jag skulle förmodligen bli nedslagen ett par gånger, men det skulle vara värt det.
Det skulle egentligen bara bli ännu roligare, för när jag ligger blodig på marken kan jag säga " Vänta bara tills Kuken kommer"

Dock kan det bli lite jobbigt att säga Din mamma hela tiden, så den hunden får helt enkelt kallas för Mamma ibland, Blir det tråkigt då?
Nej, självklart inte! När man fostrar den blir det ett jättebra smeknamn!
- Men mamma vad gör du?! Du får inte kissa inomhus har jag ju sagt!
- Mamma, plats!
- Mamma, ner från Soffan!
- mamma låt bli Kuken!

Kuken är ju bra som det är, kort och bra
- Kuken sätt dig ner!
- Kom då Kuken, ja kom gubben!
- Ställ dig upp Kuken, nu ska vi ut!

Ja, som sagt, två hundar och jag skulle få ett lyckligt liv..
Publicerat: 2010-02-08 @ 19:47:18


sparkling blue

Såhär lade jag min make igår, blev ganska hastigt, så lade inte ner så mycket tid på ögonmaken, men blev faktiskt riktigt nöjd! Lite finputs bara och den blir kanon!




Vad tycker ni?
Publicerat: 2010-02-07 @ 16:41:31


second hand

Fick just ett infall och jag vill så gärna åka till en second hand affär! I Eksjö finns en, men det är så liten, men här i Jönköping finns ett desto större utbud! Dock har jag inte varit inne i någon ännu, synd att det är Söndag, jag antar att Ericshjälpen inte har öppet då?
Jag tycker second hand är mysigt, ofta kan man hitta saker i en helt unik stil till ett bra pris samtidigt som pengarna går till välgörenhet.


Själv hoppas jag på att hitta någon fin gammal förvaring som ett träskrin eller burkar liknande de på bilden, har börjat bli så kär i den lantliga, romantiska gammeldagsa inredningen! Jag hoppas även på att få med mig en väska hem

Jag vet att många tycker det är snuskigt att köpa kläder som någon annan använt, men jag har inga problem med det, det är ju rena kläder och även när du köper kläder från en affär får du ju räkna med att någon har testat dem och haft dem på sig, även om de förstås inte är lika använda.
Dock tyckte jag att det kändes snuskigt förr, så jag kan förstå dem som känner så, men man kan ju helt enkelt låta bli att köpa just kläder, ofta finns det riktigt häftiga väskor och dyligt på second hand affärer.

Idag har det dock blivit populärt att köpa begagnat om man jämför med ett par år sedan. Bara man kallar det för vintage så är det helt ok verkar det som!
Jag har själv märkt hur folk slänger in vintage här och där för att det ska låta snoffsigt, uppebarligen finns det många som inte vet vad vintage innebär och säger det om allt som är begagat eller retro.



Publicerat: 2010-02-07 @ 10:02:32


alla hjärtans dag..

Som ni säkert vet är det snart dags för alla hjärtans dag, en dag då du får bry dig lite extra om dina nära och kära. Jag tycker absolut inte det är viktigt att lägga ner pengar på presenter och dyligt, utan tanken är ju just att du ska visa att du bryr dig!
Har du dålig fantasi? Kanske kan något av mina tips hjälpa dig och din kärlek att få en alldeles speciell alla hjärtans dag?


små enkla saker:
Bjud din älskling på frukost på sängen, baka något smaskigt eller klipp och klistra ihop ditt eget alla hjärtans dag kort!
Eller så kan ni helt enkal bara strunta i att gå upp, tillbringa resten av dagen i sängen, beställa hem pizza och kolla på film! Eller ta er bara tiden att göra något ni annars inte unnar er, gå ut och är middag, gå på bio, åk och bada ( så mysigt att bubbla tillsammans i relaxen) eller gå på museum,( kanske inte så romantiskt) men ni vet bäst vad som passar er! Är ni kreativt lagda? Ta då och köp lite färg och måla en tavla ihop! Det kan vara riktigt kul och mysigt ,dessutom är det ett fint minne! Är ni sportiga, så vad slår en mysig dag i skidbacken? Ni får dessutom anledning att bli lite närgångna för att värma varandra i kylan..

Eller gör något av mina tips nedan!

romantisk tipspromenad:

Eller dra dig upp ur sängen lite tidigare och sätt ut en romantisk tipspromenad! Det kan vara frågor som rör ert förhållande, eller kanske alternativ istället för frågor på vissa av lapparna?
Till exempel:
1- En mysig massage
X- Du, jag grädde ikväll..
2- jag bjuder dig på en god tre rätters med champagne!

Längst med tipspromenaden kan du hänga upp hjärtan i träs, placera lite ljus och göra det mysigt!

Min överraskning:
Förra året överraskade jag Älsk, och vi hade det jättemysigt!
Jag hade köpt rosenblad med doft som jag spritt ut över sängen och tänt massor av ljus. Innan det tände jag en brasa utanför, satte fram en bänk med massor av filtar i och pyntade med levande ljus och hjärtan på verandan. Jag bad honom klä sig varmt, sedan satt vi därute tätt intill varandra och grillade marshmallows.
Inte dyrt alls, men väldigt mysigt!

Hemmaspa:
Köp hem några rökelser, massageolja ( eller ta vanlig matolja), ansiktsmask och hårinpackning. Gör iordning mysigt hemma, ochs edan ska ni bara ta hand om varandra! Fila och massera fötter, massera hårbotten ( nej, inte bara vi tjejer älskar det!), lägg ansiktsmask ( ja, ni killar mår också bra av det) och ladda upp med vindruvor och annat gott.

Fotoalbum:
Köp ett fotoalbum och framkalla bilder på dig och den du håller kär i alla olika siyuationer! Då ni är som lyckligast, som gladast och då ni är riktigt jävla förbannade! Skriv sedan ned vad situationen handlade om och vad du känner för din kärlek! Väldigt personlig och fin gåva!


Vill du ändå göra det lite smidigt för dig finns superbra saker att köpa här nedan!

presentkuriren kan du köpa 52 busiga nätter (ganska märklig översättning då de faktiskt står naughty nights), Hur som hellst kan jag slå vad om att detta skulle göra succé! Det går helt enkelt ut på att ni en gång i veckan får dra ett kort, detta kort liknar en skraplott som ni skrapar och sedan helt enkelt gör vad som står på kortet någon gång under veckan!! 199 kr kostar den På samma sida kan ni även köpa 52 romantiska veckor

På samma sida som ovan kan du köpa dessa toast tattoos för att uttrycka dina känslor på det rostade brödet! tre stycken för för 129 kr

Vad kan vara bättre än att slå in det mest värdefulla för din älskling - dig själv?! Denna naughty knot från coolstuff blir säkerligen uppskattad! 149 kr På den hemsidan finns det massor av bra presenter att köpa, ta en titt där!

Kroppsmålning i choklad, kul, kreativt och framförallt gott! Denna kan du köpa på myheart för 89 kr


Har du en nördig pojkvän? Ta på dig dessa iphonepanties med tryck "slide to onlock" du kan köpa dem här.

Där har ni några tips från mig! Har du bra tips på romantiska gåvor, upplevelser? Kommentera då så jag kan uppdatera listan!

Och vad är det bästa du gett bort/ fått på alla hjärtans dag?






Publicerat: 2010-02-06 @ 19:22:18


2way pen

Titta vad jag köpt från tradera!!
10 stycken two way pens för 135 kr! De är visserligen inte så stora, men jag har spanat på liknande flera gånger och då är det ca 40 kr styck som gäller!
Längtar tills jag får hem dem, då ska det fixas naglar kan jag lova!


(bilden är lånad från tradera)
Publicerat: 2010-02-06 @ 17:32:36


Barry M läppenna

I paketet från IaMias fanns även en läppenna, nr 3, i färgen red. Detta är vad det står om den på hemsidan:

Markerar, formar och definerar dina läppar!
Alla läpp-pennor är sammetslena och smidiga med en krämig konsistens. De är mjuk men ändå fast nog att dra en exakt tunn linje. Längd 12 cm


Jag har bara testat pennan en gång, och fick tvätta av den direkt eftersom röda läppar inte direkt passar när resten är osminkat! Därför vet jag inte hur den sitter, men den var väldigt smidig att jobba med, och färgen var fin!
Pennan har bra pigmentering och den ger en tunn linje som är lätt att göra exakt.
Pennan kostar dessutom bara 39 kr, så länge den sitter länge så ger jag den ett topp betyg! Är jättenöjd!




Det var dock inte tänkt att den skulle sitta på tänderna..

Jag blev genast sugen på att skaffa några fler färger, här är mina favoriter!


darkpink                                   mulberry                                 russet

Russet tror jag blir superfin till våren med lite glans på, det är så läckert med diskreta, sofistikerade läppar, tror den gör sig utmärkt till ordentligt rosiga kinder som kontrast.

Dock tycker jag det är lite knepigt att få till det med läppenna, någon som har några knep? kanske är jag givmild och ger det bästa svaret någon/ några mineralskuggor.. :)
Publicerat: 2010-02-05 @ 20:46:18


MUSA

Jobbar du som make up artist?

Svar: NEJ, make up är ett intresse och jag har inte utbildning eller de kunskaper och skicklighet som krävs för att vara professionell make up artist. Jag utbildar mig till affärsjurist.
Däremot sminkar jag och fixar gärna hår till dig om du tex ska på bal, men det tar jag lite betalt för och du ska som sagt vara medveten om att jag är självlärd.

Mvh Sara
Publicerat: 2010-02-04 @ 21:56:16


mineralskuggor

Vad har du för färger på skuggorna och hur mycket kostar dem?

Svar: Jag har bestämt mig för att inte längre sälja mineralskuggor eftersom köparna hittils har varit så oseriösa. Många många är intresserade, jag svarar på frågor, skickar bilder och kollar upp frakt, men när det sedan kommer till kritan blir det inget av det. jag har helt enkelt inte tid till det. Är du verkligen intresserad på riktigt kan du istället maila mig på [email protected]
Publicerat: 2010-02-04 @ 21:53:04


120 paletten

Julia ville gärna veta hur man får tag på en 120 palett, och självklart ska jag svara på det!
Du kan bland hitta 120 paletterna på tradera, men sannorlikheten att du hittar den på e-bay (länken tar dig direkt till 120 paletterna) är större, där är de dessutom billigare.
För att handla på e-bay behöver du ett paypal konto. Vad du ska tänka på när du köper paletten är att flera säljare sätter priset på paletten lågt och sedan tar ut en väldigt hög frakt.
Med frakt är ett normalt pris runt 200 kr, för detta får du alltså en palett med inte mindre 120 färger!

Hoppas mitt svar hjälpte dig!
Publicerat: 2010-02-04 @ 21:49:00


GloMoist Hydrations

Jag passade på att beställa ett par saker från IaMias när det ändå var rea, bland annat denna mistpuff som annars kostar 239 för 119 kr. Du sprayar den i ansiktet antingen innan eller efter make up.




Detta står om produkten på hemsidan:
En blandning av antioxidanter och anti-åldrande fördelar i en mistpuff som förfriskar direkt. Spraya huden före eller efter makeup applisering och för att hålla huden frisk hela dagen. Används med fördel när din hud känns torr, när den utsätts för torrt klimat eller när den bara behöver friskas upp ögonblickligen.

Jag har endast testat den ett par gånger, och visst känns huden mycket friskare, dessutom blir jag inte torr under dagen. Själva fräsheten känner jag dock endast precis när jag sprayat.
Jag ska testa den ordetligt, men än så länge blir det inget superbetyg för denna, det var tur att jag köpte den på rea.
Publicerat: 2010-02-04 @ 21:24:21


paris mamories #245

Detta nyinköpta lack använde jag till min födelsedagsfest som hade cocktailtema. Lacket går i mörkt mörkt grönt, nästintill svart.  Tunn konsistens som är lätt att måla med, blir jämnt och fint om man bara orkar vänta tills det torkat ( vilket jag aldrig lyckats med).
Ett lager räcker, men jag tar alltid två för hållbarhetens skull, andra lagret blir mörkare och man ser inte det gröna lika tydligt.




Självklart så matchade jag smink och klänning till också, dock tog jag ingen bild på sminkningen... N i får nöja er med bilden nedan där en nöjd sara blir pussad av två hetingar ;)


Publicerat: 2010-02-02 @ 16:14:59


vardagslyx..

Jag tycker det är viktigt att unna sig själv  lite vardagslyx då och då, men behöver inte göra det så komplicerat!
Igår tände jag en lavendelrökelse, lade en chokladmask och tog lite extra tid på mig i duschen. Varken särskilt tidskrävande eller dyrt!


Masken ska återfukta och dra ut orenheter, vilket passar mig perfekt nu då jag fått oren hy, men som ändå lätt blit torr så är års. Jag ska defenitivt köpa fler och göra detta till en vana!
För övrigt fick jag en hel korg med produkter att lyxa till det med av min syster när jag fyllde år, bland nnat en olja som är helt underbar! Kommer ett inlägg om det senare!

Publicerat: 2010-02-02 @ 12:46:22


120 palett

Som sagt fick jag en 120 palett i födelsedagspresent av D, har hört så mycket positivt om den, så hade höga förväntningar!
Det första jag lade märkte till när jag öppnade den var att det verkligen luktade "billig smink" om ni förstår vad jag menar. När jag testade den första gången blev jag besviken, den var inte alls så pigmentsrik som jag hört. Dock hade jag ingen primer under, vilket gjorde stor skillnad för färgen!
Jag har nu testat skuggan både med och utan primer (använder high tech ligter platina från MUS) och den sitter faktiskt riktigt bra både med och utan!
Färgerna är lätta att använda och sitter som sagt länge, fin pigmentering så länga du har en bra primer också!
Alltså tummen upp för denna!



På bilden har jag testat var fjärde skugga med början uppifrån till vänster, med high tech lightern under, det andra lagret visar jag en annan dag!

Publicerat: 2010-02-01 @ 21:37:13


and it´s all yellow

Håller fortfarande på att testa min 120 palett, här ser ni en supersnabb make jag gjorde när jag egentligen hade bråttom till skolan. men jag hann ändå!



det är som sagt 120 paletten jag använt, jag har ingenting under skuggan. Imorgon kommer en recension om paletten och lite färgpover!



Färgerna jag använt passar för övrigt jättebra på er som har blå ögon!
Publicerat: 2010-02-01 @ 17:56:01


Arentjes

Tänkte tipsa er om min systers blogg, Arentjes.blogg.se, där det finns en hel del läsvärda inlägg!
Sandra utbildar sig till hälsoterapeut, vilket innebär kunskap om att må bra inifrån och ut. Kanske lär du dig något nytt. eller får dig en liten tankeställare!
Ta som sagt gärna en titt!
Publicerat: 2010-02-01 @ 16:38:47



RSS 2.0