body pump

Var och testade på body-pump för första gången idag, var kul!
Körde med väldigt lätta vikter eftersom jag aldrig gjort det innan, så jag fick mest upp värmen en del. Kändes dock lite under själva passet eftersom man gjorde så många reps vilket jag inte är van vid.
Hade även lite problem med övningarna eftersom det byggde mycket på grenarna i styrkelyft vilket jag ju faktiskt tränat lite. Det var bara det att man gjorde dem på helt olika sätt, marklyften gick bara halvvägs, vid knäböj stod man ganska framåtlutad med ryggen vilket var väldigt ovant. När jag gjort böj inom styrkelyft får man passa sig för att luta framåt så det inte blir framåtvikt.

Men absolut kul, lägger på lite mer vikt nästa gång, tror verkligen jag kommer få ut mycket av de passen, dock närmar sig tentaperioden så det blir nog inte särskilt mycket tränande framöver :(

Måste även skaffa bättre träningsskor, mina är bra att jogga i, men till denna typ av träning är de hemska..
Publicerat: 2010-11-28 @ 21:29:25


Lördag 27 November

Alltså är det första advent imorgon.
Sitter här med ett glad vatten och hör hur brustabletten fräser. Börjar alltid morgonen med en vitaminkick, det kan ju inte skada. Ser hur solen går upp (man behöver inte gå upp tidigt för att njuta av en solutppgång nu för tiden) och skriver upp dagens inköp. Idag ska det städas och pyntas och imorgon bakas. Kommer samtidigt på att tentorna närmar sig med toppfart, kanske blir det en haststädning...

Jag har längtat efter första advent, älskar julstämningen och känner mig inte alls påverkad av stressen. Det blir vad man gör det till, tanken med julen är inte att servera den perfekta julskinkan, ha det finaste hemmet, den vräkigaste belysningen och flest klappar. Är du stressad? Börja i tid, dra ner lite på julmaten (efter några dagar har alla ändå tröttnat på att äta den) och satsa på stämninen istället. Tänd ljus, gå ut och gå med familjen, spela spel på kvällarna, baka ihop med barnen. Jag tror alla uppskattar det mer än en felfri jansson.

Nåväl, det var inte vad jag skulle säga med detta inlägg, utan jag ville endast framföra att jag inte gillar när det pyntas för tidigt. Adventsstaken ska fram på advent. punkt. Inte en dag tidigare, i så fall hade det hetat föreadventsstake. Och det är ju jäkligt krångligt att säga.

Nu ska jag väcka min sambo och be honom hämta julrydnaderna, sedan en sväng till stan.

och ett tips, man kan köpa yankee candles med juldofter. Och det är doftar verkligen jul, helt underbart!
Publicerat: 2010-11-27 @ 08:44:43


Golds

Tog en sväng till gymmet på morgonen, ett väldigt bra sätt att starta dagen! Tog även sovmorgon vilket var väldigt skönt, så nu ska jag precis börja plugga.
Tränade axlar, bröst, nacke rygg och armar, gick bra och var kul, men känner att jag behver lite hjälp. Hoppas att in sambo får tummen ur och gör ett träningsprogram till mig snart, annars får jag be någon annan om hjälp.
De hade väldigt trevliga maskiner där måste jag säga, även om jag blev fundersam över hur man egentligen använder vissa. Ska be någon visa, de flesta förstår jag mig på, men vill vara säker på att jag gör rätt!

I helgen är det dags för pass igen,  ska testa ett nytt denna gång, än så länge är spinning och cirkelträning favoriterna :)

Jag har även laddat up inför tentaperiod med vitaminer, järn chi-sang och en massa risi frutti. Inte fr at risi-frutti är så nytigt, men smidigt att ha med i skolan som mellis.
Jag märker verkligen skillnad sedan jag började ta järn tillskott, är inte yr alls lika ofta, och var ett bra tag sedan det svartnade för ögonen osv. Kanon!
Publicerat: 2010-11-26 @ 14:05:42


eyebrows

Plockade lite ögonbryn i helgen, tänkte visa vilken skillnad det gör att bara forma lite.



Välformade ögonbryn gör verkligen skillnad, lyfter hela ansiktet!
Publicerat: 2010-11-24 @ 13:01:39


crosstrainer

Är precis hemkommen från Golds! Körde i nästan 30 min intervall på crosstrainern, var skönt att få igång kroppen lite är jag känner mig så stel och klumpig, träningsvärken sedan i söndags känns faktiskt mycket bättre nu. Körde även lite rygg och biceps, det skadar väl aldrig ;)
Var jätteskönt, är verkligen glad att jag äntligen tagit tag i träningen även om jag inte kör stenhårt och superofta börjar det redan göra skillnad, inte fysiskt med psykiskt. Och det var ju faktiskt det jag var ute efter!

Skaffade även en bricka så jag kan komma in tider även då det inte finns personal där, så nu kan jag vara där tidiga mornar och sena kvällar!
Publicerat: 2010-11-23 @ 21:11:45


Mammas naglar

Igår var jag hemma en sväng och gjorde mammas naglar, vita franska med små blomdekorationer.
För en gångs skull blev jag faktiskt riktigt nöjd! :)



Tog ca 2 timmar, har inte använt några tippar, utan bygger med akryl på formar, vilket jag tycker fungerar mycket bättre!



Mamma valde även dekoration i form av en blomma i vitt med lite rosa och glitter



Pappa ville också ha sina naglar med på en bild, haha skulle behöve fixa till dem också lite!




Jag kommer göra naglar över jul, hinner några innan jul, till nyår och även ett tag efter det, priset är 250, om ni är intresserade så hör av er: [email protected]
Publicerat: 2010-11-22 @ 20:22:03


Träningsvärk...

I fredags när jag skulle iväg på cirkelträningen hade det inträffat en trafikolycka vilket ledde till förseningar i trafiken, tyvärr hann jag inte komma dit i tid. Missade även träningen jag hade planerat på lördagen då vi åkte hem över helgen.
Dock tror jag att jag tog ikapp båda passen igår när jag gymmade i Eksjö, för oj om det känns!
Jag har ingen superkoll på hur jag tränar, hur många reps, och vikter osv. Lägger på en vikt som känns lagom och kör tills jag tycker det räcker, lägger på lite mer och kör igen..
Körde ben, rygg, mage, bröst, axlar och lite biceps, hmm, ja det var nog det.
Var riktigt kul att köra med lite vikter igen, var ju ett tag sedan, dock känns det jobbigt att inse hur mycket styrka och muskler jag tappat, men ska köra på ordentligt så kommer det snart igen!

Jag har även kommit fram till att skaffa ett kort så jag kommer in på gymmet utanför deras öppettider, är inte särskilt ofta jag hinner dit innan åtta, när tentaperioden är det defenitivt bara att glömma.
Publicerat: 2010-11-22 @ 19:44:41


Hem!

Nu är jag precis nydushad, ska packa iordning väskorna och bege mig hem till Eksjö/Ingatorp för att åka hem Måndag morgon. Skönt med samtidigt stressigt, vet inte vad det är med mig, men har inte pluggat odentligt på säkert två veckor.. bådar inte gott då jag tycker båda kurserna är supersvåra :S
Nåväl, imorgon blir det förhoppningsvis till att gymma lite, därefter åker jag hem för att fixa naglarna på mammsen och hälsa på familjen lite!
Däav blir det inget bloggande försen på Måndag, ha det fint!

Förresten, funderar på att ha någon slags tävling här, är detta av intresse? Förmodligen något skönhetsrelaterat, men kanske har någon andra förslag?
Publicerat: 2010-11-20 @ 20:21:51


justholdon


Så länge sedan jag sminkade mig, så idag när jag hade mer i tid än vanligt blev det en ögonmake i turkos, orange och bruna toner.










Samtliga skuggor kommer från Elf paletten oc idag testade jag dem för första gången med primer under. De har verkligen suttit som berget hela dagen, supernöjd!
Publicerat: 2010-11-19 @ 15:44:38


pluggdags..

Klockan är kvart över ett och jag är nu tillbaka från skolan, var här på en föreläsning på morgonen som jag fick gå tidigare ifrån för att åka till veterinären och vaccinera Chicco. Har tryckt i mig lite mat och antar att jag är redo för att sticka näsan i böckerna.. hade känts bättre med lite godis vid sidan av.. kaffe och en milkshake hade inte heller varit fel :S
Publicerat: 2010-11-18 @ 13:20:43


Lady in red

Har precis haft världens sötaste och mysigaste tjej Elin här och fixat hennes naglar. Tyvärr blir det inga bilder, glömde bort det :(
Hon valde hur som helst en förstärkning av sina egna naglar i en väldigt höstig mörkröd skimmrig färg, vi förlängde även en nagel som var kortare än de andra. Så ni får föreställa er det i huvudet istället! Blev som lackade naglar, fast superglansiga, är verkligen glad över att jag inskaffat UV-sealer, den glansen är oslagbar!

Jag blev också lite sugen på att köra färg över hela nageln faktisk, kanske får bli det ngon gång framöver!

Tror jag ska börja göra naglar på andra oftare, är både roligt och ger lite extra klirr i kassan, dessutom ger det så mycket att träna på andra! Idag var till exempel första gången jag lade färg på hela nageln, bara det var ju annorlunda att göra än med fransk.

Nåväl, nu ska jag filura över mat tills imorgon, blir en heldag i skolan!
Publicerat: 2010-11-17 @ 21:01:17


Spinning!!!

Jag tränade tyvärr bara två pass förra veckan, men nu är det nya tag som gäller! Svårt att hinna med träning med skolan, men jag behöver det verkligen!
45 minuter spinning, andra gången jag körde det, så nu vågade jag ge lite mer än första gången, man vill ju gärna vara levande när det är dags att gå av cykeln!
Jävligt hurtid instruktör som tjoade och skrek om vart annat. Jävligt hurtig tjej längst bak som tjoade och skrek tillbaka.
Jag varken tjoade eller skrek, men tycker det gick bra ändå. Visste inte innan att spinning faktiskt ger så mycket styrka, har alltid trott att det bara handlar om kondition i princip och lite ben, men jag känner banne mig av i mage och rygg också, kanon!

Så, slutsatsen är att jag är väldigt nöjd över passet, det var svettigt och jag fick blodsmak i munnen, precis som det ska vara.
Publicerat: 2010-11-17 @ 14:14:01


Ped Egg

Är det fler än jag som sett den superduperbra fotfilen Ped egg på tex Tv-shop? Jag är inte en peson som direkt tror på sakerna de försöker sälja där, även om jag ibland blir frestad att ringa och beställa.
Ped egg kommer jag ihåg från de gånger jag av någon anledning tittat på Tv-shop (förstår verkligen inte varför jag gjort det), och jag måste ändå säga att den verkar bättre än de flesta fotfilar.
Därför blev jag lite förvånad när jag var inne på willys och såg den bland fyndhörnan för 20 kr.
Skulle jag passa på att slå till för den var så billig?
Eller har den nu hamnat på willys fyndhörna just eftersom den är nså oerhört dålig och inte fungerar att sälja någon annan stans?

Efter en stunds funderande kom jag fram till att båda alternativen stämde. Den är förmodligen dålig, men å andra sidan, för 20 kr är det värd ett försök.



Så jag kom hem och öpnade förpackningen med superfilen. Den såg inte alls lika lyxig och snygg ut som på TV-shop, utan den såg ut just som en produkt i 20 kronors klassen. Nåväl, jag började fila lite på hälen där skinnet blivit hårt, och gissa vad?
-mina fötter är numera mjuka och lena, det är den bästa filen jag någonsin testat!!
Absolut värd sina 20 kr, idag ska jag till och med in igen och se om det finns några kvar, jag har säkert släktingar som vill få mjuka lena fötter i julklapp!

Den var verkligen effektiv, visst får man sitta och fila ett tag, men det ger resultat! Jag fick till och med lite smått ont i fötterna när jag gick sedan eftersom jag inte hade så mycket förhårdnader kvar. Tycker även om att det man filat bort samlas i behållaren, dels eftersom man slipper äcklig gammal hud på golvet, dels eftersom, även om det låter snuskigt, det är ganska kul att öppa den då och då för att se hur mycket man filat bort. När man kan se att det verkligen filats bort hud känns det genast mycket roligare att fortsätta.



TUMME NER FÖR VANLIG FOTFIL! TUMME UPP FÖR PED EGG!


Nu ska jag börja fila fötterna ofta och använda min fotkräm jag fick från jobbet för en herrans massa år sedan. Den är bra, fast jag tycker den luktar lite för starkt av mint. Jag vill ha fötter som luktar ros! Det kan ju dock vara bra att smörja in med den starka mintlukten innan träning dock, ganska effektivt mot tåbira skulle jag tro. I det avseendet slår nog mint ros ganska hårt.

Nog pratat om det, om ni hittar Ped egg för en billig peng, slå till!
Publicerat: 2010-11-17 @ 10:05:00


skoooola

Har ett mellanrum mellan mina föreläsningar nu, så äter och myser med söta Chicco :) ska läsa lite snart igen, innan det är dags för koncernredovisning.

Har för övrigt klarat de två senaste tentorna jag hade, superskönt, var verkligen säker på att jag kuggat den ena, men fick C, sååå glad!! :D
Publicerat: 2010-11-16 @ 13:30:25


apelsinsdessert

På lördagar brukar vi laga extra god mat och fixa en liten dessert, hels inte allf för onyttig, för att varva ner och fira helgen lite extra. På vardagar äter vi ofta var och en för sig då vi bägga studerar. Vi gör alltid upp ett maschema för hela vekan, vad vi ska laga ch vad som ska köpas in, på lördagarna blir den en hemlig rätt som den ena personen får göra, så tar den andra hans om disken.
Även denna helg var det lördag förstås, och min tur att fixa lördagsmys. Jag körde på klyftpotatis med kycklingbröst inlindat i bacon- supergott!
Efterrätten hade jag dock ingen aning om vad det skulle bli när vi var och handlade, så fick hitta på något av det vi hade hemma helt enkelt.

Apelsin marinerad i lika likörer med chokladsås, rostad mandel och smaksatt creme fraiche blev det:



Ger inte ett exakt recept, utan gör som ni känner för!

Skala och dela apelsinen, lägg i en bunke och marinera i olika likörer, jag valde bland annat dessa:

Kakaolikör, pralinlikör utöver dessa använde jag även en chililikör

Gör chokladsås:
25 g smör
¾ dl mjölk
½ dl strösocker
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smält smöret i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.

Låt koka 5-10 minuter till såsen blir slät.

 

Ta lämplig mängs creme fraiche, blanda i floursocker och ardemumma, smaka av tills du får rätt mängd.

Hacka och rosta sötmandel.

Lägg upp apelsinerna på serveringsfat, eftersom de är så saftiga i sig suger de inte åt sig så mycket av marinaden om de inte får stå en längre stund, häll därför gärna av likörerna även till serveringen. Ringla över lite chokladsås, klicka dit creme fraichen och strö över rostad mandel.



Publicerat: 2010-11-15 @ 09:59:52


höstnaglar med bling!

Nu har Titti varit här och fått sina naglar gjorda, blev brunt med gulddekor och 3D rosett. Riktigt bra att ha någon att träna på! Speciellt på henne, för hennes naglar är svåra att förlänga, så den dagen jag får till det med hennes måste jag lyckas med de flesta!







Ber om ursäkt för nagelbanden, oljade in efter bilderna..



Blev bra, men helt nöjd är jag inte.. ska träna massor i jul, gör ju inte naglar superofta direkt..

Publicerat: 2010-11-14 @ 19:58:00


rock`n roll!

I förrgår gjorde jag om mina naglar, starkt rosa med svart dekor, tycker det blev skitläckra!



Har fått hem min elektriska fil som är superbra! Testade även använda uv sealer för första gången, blir fint, men fick det inte superjämnt och de blev onödigt tjocka med den, men nöjd ändå!





Fjäril!



Blommor och prickar, märklogt, naglas som desa kan jag ha länge, men vanlig fransk tröttnar jag på fort..

Imorgon ska jag göra Tittis naglar, blir kul för jag får bestämma själv hur de ska vara :)
Publicerat: 2010-11-13 @ 18:37:37


Inspiration från Ellos

Ellos har kanske inte de snyggaste kläderna, däremot är jag riktigt förtjust i deras inredning! Här kommer några av mina vinterfavoriter.


En ljuskrona likt denna har jag velat ha länge, blir superfint om man dekorarar den själv, går att anpassa till i princip alla stilar. Blev så glad när jag såg den på deras hemsida för någon vecka sedan, bra pris också, men nu verkar den inte finnas kvar :(

Då såg jag även denna mysiga pläd, som tyvärr också verkar vara slut...

Bordsspegel 179 kr

Kuddfodral 129 kr

Ljuslykta hus 169 kr

Hängande lykta 169 kr


Kandelaber 199 kr



Kanna och två ljushållare 199 kr


Julkulor 8-pack 129 kr


Ljuskrona finns i rött och zink, 50 kr


Ljuslykta 75 kr


Ljusstake 99 kr


Spegel 399 kr


Så, är det någon som har svårt att hitta julklapp till mig kan detta vara bra tips!


Publicerat: 2010-11-13 @ 13:52:37


keep it simple

Tänkte visa en enkel vardagssminkning jag gjorde för några dagar sedan, går i diskreta lila toner från Elf paletten.



Vit kajal på vattenlinjen förstorar och piggar upp



Svårt att få till ljuset med kameran...



Använd en ljus skugga längst in, en mellan skugga över hela rörliga locket och makera globlinjen med en mörkare skugga.



Läppenna i min egen färg för att jämna ut och fixa formen, gör stor skillnad!  Paletten är jag för övrigt mer än nöjd med, perfekta färger som sitter, än så länge har jag bara testat dem utan primer under för att se vad de går för, och ja, de sitter i princip hela dagen! Kanon! Dock Tar primern även fram färgerna i dem vilket ju kan vara en fördel ibland.
Publicerat: 2010-11-13 @ 09:45:25


cirkelträning!

Har precis varit på cirkelträning vilket kan behöcas efter en så slapp dag jag haft idag!
Körde igenom i princip hela kroppen i ett högt tempo, 45 minuters pass. Var kul och givande, väldigt trevliga deltagare och en superbra instruktör! Kommer garanterat gå på de passen fler gånger, men kanske träna lite själv efter också.

På Söndag är det dags för nästa pass, har dock glömt bort vad det var... body pump kanske?
Publicerat: 2010-11-12 @ 19:28:58


Äntligen!

Blev så nöjd med vårt sovrum nu när gardinerna kom på plats, nya ljuslyktor och ett överkast som legat undangömt en längre tid. Men bild blir det inte, klockan är snart 23.30 och jag är precis färdig med maten tills imorgon..
Förhoppningsvis får ni bild på rummet imorgon, nu måste jag lägga mig, en lång dag väntar!

Ha det fint alla :)
Publicerat: 2010-11-10 @ 23:12:05


Onsdag

God morgon! Skulle egentligen varit i sklan om 30 min, men jag har sovit så dåligt i natt, så det blev för svårt att ta mig upp ur sängen så tidigt..
Nu är det dags för frukost, sedan in till skolan för att jobba ed koncernredovisnings case och ha föreläsning i princip hela dagen... taggad? -Nej

Men jag kommer i alla fall hinna en sväng till IKEA så gardinerna i sovrummet äntligen kommer upp!

Ha det bra folket!
Publicerat: 2010-11-10 @ 07:36:19


move it!

Jag har som sagt skaffat gymkort på Golds i Huskvarna, ett gym som erbjuder träning som passar de flesta typer av människor, mysigt och väldigt fräsht.


Än så länge har jag bara hunnit vara där tre gånger, ett pass styrka på gymmet, ett spinning pass och nu ikväll var jag på ett pass som kallas move it. Lite blandning mellan aerobic och dans skulle jag säga.
Dock inget jag kommer gå på fler gånger, var lite vad jag kallar tant gympa över det hela, för mycket kordination och för lite träning enligt mig. För den sakens skull inte tråkigt, men när jag sitter och pluggar, går på föreläsningar och så vidare annars vill jag komma till ett pass där jag inte behöver tänka så mycket utan bara köra på, framför allt trötta ut kroppen! Passet idag blev jag möjligtvis lite varm av, det hade kanske passat som uppvärmning innan jag kör styrka, men jag har inte tid att värma upp en timme...

Nåväl, med mitt nya hälsosamma jag har det blivit en träning och hälsa kategori här på bloggen. Men oroa er inte, det kommer för den sakens skull inte bli en träningsblogg. Att jag skriver om det här är helt för min egen skull, känns bra att ha träningen dokumenterad någonstans. Om det sedan är någon som vill anmärka eller slänga in tips är ni givetvis varmt välkomna!

Imorgon tänkte jag väga och mäta mig lite här och där, så får jag väl följa upp det och se om jag gör några framsteg...
Målet med min träning nu är egentligen kort och gott att bli piggare och friskare, sedan jag slutade rida för flera år sedan har all energi och ork jag hade då sakta men säkert försvunnit, så jag hoppas att träningen nu kommer ge mig mer energi.
Sedan är det ju absolut inte negativt om jag blir starkare och fastare, men jag är inte direkt missnöjd över min kropp, så att utseéndet förbättras ser jag mest bara som ett plus.

Det var allt för denna gång, lägger in mått och vikt imorgon! Någon som vet när jag borde jämföra med nya mått första gången? Tränar ju inte jättehårt direkt, satsar på minst 3 ggr/veckan. Hinner det hända något på en månad?




Publicerat: 2010-11-09 @ 19:58:01


Puma yacht battleship


Titta vilka läckra skor som går att köpa till ett riktigt bra pris från camprade just nu!
Jag tyckte verkligen om dem, jättehärliga till våren, så kom igen killar, beställ!

Modellen heter Yacht battleship och kommer från Puma. I butik kostar de vanligtvis 900 kr, men köper man dem via camprade kan man just nu få dem för 360 kr. Ovandelen av skorna är gjorda av läder, sulan av halkfritt gummi.
Men skynda, kampanjen gäller endast till 12 November!


Publicerat: 2010-11-09 @ 15:55:10


Tisdag

Vaknade och såg att världen var täckt av ett vackert snötäcke, jättemysigt!
Jag har städat undan en del nu på morgonen, nu trivs jag i lägenheten igen, så skönt! Har en kille här som tapetserar om i vårt sovrum äntligen, han började igår och det bör bli färdigt idag. Vi har valt vita tapeter med en fondvägg i grått mönster, bild kommer senare..
Förhoppningsvis bär det av till IKEA en snabbis ikväll så att vi kan fixa gardinstänger, jag har gardiner liggandes som jag köpt just till sovrummet, men har känts onödigt att sätta upp innan tapeterna är fixade.
Imorgon hinner jag nog in en sväng på Anna K eller olgar hus också, där finns massor av fint! Blir defenitivt några yankee candles från Anna K i alla fall!
Publicerat: 2010-11-09 @ 10:35:31


Thailändsk fiskgryta

Håller just nu på med mat, ska inte äta än på ett par timmar, men hinner inte laga senare. Idag blir det fiskgryta, och detta är receptet jag följer:

Ingredienser

  • 1/2 purjolök
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 röd chili
  • 3 tomater
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk sweet chili
  • 10 dl grönsaksbuljong
  • 100 g färska champinjoner
  • 600 g fisk i tärningar. färsk eller fryst
  • 1 kruka hackad koriander
  • 1/2 dl limejuice

Gör så här

1. Skölj purjolöken, skala morötter och vitlök. Skär purjolöken och morötterna i sneda skivor. Hacka vitlöken. Skölj chili, tomater och champinjoner. Strimla chilin, skär tomaterna i grova tärningar och champinjoner i tjocka skivor.
2. Fräs purjolök, morötter och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt chili, tomater, fisksås sweet chili och grönsaksbuljong. Låt det koka sakta i ca 10 minuter. Lägg i champinjoner och fisk och låt koka några minuter tills fisken är klar.
3. Lägg i koriander och smaka av med limejuice.
4. Servera med nudlar eller jasminris.

Publicerat: 2010-11-09 @ 10:16:05


Fantastisk sminkning av Elva

Elva är en makeupartist jag verkligen beundrar, hon är enormt duktig md att arbeta med ansiktsdrag, skapa intensitet, värme och liv. Jag fastnade verkligen för sminkningen på bilden nedan, måste försöka mig på något liknande någon gång!



Fantastisk, eller hur?
Publicerat: 2010-11-08 @ 22:10:54


Måndag

Helgen går alldeles för fort! Jag längtar så fruktansvärt mycket efter att vara ledig på riktigt, är verkligen less på att plugga just nu! Vill gå hemma och pyssla, städa, sy, ligga ute inlindad i en varm filt och titta upp i himeln, baka och allt annat sånt mys som man inte har tid för nu!

Får skjuta undan de negativa känslorna nu och försöka fokusera på de kommande tentorna, har faktiskt inte pluggat så mycket senaste tiden.. :(

Nåväl, nu ska jag avnjuta ett glas alldeles nypressad juice, älsk fick en försenad present av mamma och mormor, en juicepress som är jättebra, är glada båda två!

ha det fint!
Publicerat: 2010-11-08 @ 21:40:44


november evening..

Igår efter att vi firat min bror (som blev glad för klockan han fick) blev det en liten utgång. Vi tog det lugnt, är ju en dag idag också, så gick hem tidigt för att hinna med en del innan den nya veckan börjar.. (vuxenpoäng?)

Jag testade duo cremeskuggan jag köpte och resultatet blev verkligen jättebra! Superfina och bra färger med fin intensitet och inte särskilt svåra att använda. MEN hur sjutton får man creme skuggor att hålla och inte lägga sig i vecken?! Jag har alltid samma problem, lägger en ordentlig grund innan, men hjälper icke. Pudrade lite över, och visst det hjälper, men då ser ju skuggan också matt ut, vilket jag inte vill då denna skimmrade så fint...

Nåväl, såhär såg jag ut..



Måste säga att jag själv blev väldigt nöjd, vet inte vad det speciella var, men kände mig jättefin! Är kul med en neutral sminkning som omväxling, annars kör jag ju mest på sotningar och dyligt när jag går ut..




Kom på att jag glömt göra produktlistor sista tiden, så börjar nu igen!

Hyn: Elf mineral infused primer, Elf mineral foundation, Elf mineral booster, bronzer makeupcosmetics

ögon: duo eyeshadowcream butter pecan, mascara maybelline the falsies volum express mascara

läppar: lypsyl, läppenna rimmel, nr 030 natural

Gick inte åt så mycket för denna sminkning, ibland är enkelhet bäst!







Publicerat: 2010-11-07 @ 10:24:48


NOTD- elf light red

Hej! Befinner mig i Eksjö, ska om några timmar ut till mitt kära hem i skogen och fira min kära bror som fyller 16 idag (grattis Rasmus!!)

Dagen till ära blir det röda naglar!



Svårt att få färgen bra på bild, i verkligheten är den mörkare, älskar färgen!



tyvärr har jag nog kommit fram till att elf lacken inte är något vidare.. de flesta bråkar när man lackar, vill inte torka särskilt fort och håller inte så länge.. Vilket är synd för färgerna är verkligen underbara! Ångrar dock inte att jag köpte dem, tycker fortfarande att de är värda sina 18 kr styck, men man får vara beredd på att bättra på lacken ofta om man vill ha en manikyr under längre tid än bara någon dag..




Publicerat: 2010-11-06 @ 11:05:43


paket...

Hämtade ut ett paket idag som jag helt glömt bort! Min Elf beställning hade kommit :)






100 paletten ser jättebra ut! Mång naturliga färger precis som jag önskade, både med och utan skimmer. Har endast testat några av färgerna på handen, och verkar lovande, dock blir det ju en helt annan sak med en bra primer under.



Primern var jag väldigt nyfiken på, testade den idag. Som primer i ansiktet har jag endast testat en produkt, en kräm från vekk som egentligen ska förbättra huden, men fungerar som primer också. Vet inte vad jag ska säga för de fungerar så olika! Den från vekk jämnar ju ut både färg och ojämnheter, denna var som en genomskinlig gel, men huden kändes oerhört len och jämn när jag lade den. Måste testa den fler gånger innan jag kan sätta ett betyg..

Sedan var det även andra produkter, me det tar jag en annan gång! :)

ha det fint!
Publicerat: 2010-11-05 @ 22:26:36


Elf burgundy+ glitter

Ville pimpa upp mina tånaglar lite, hade dem tidigare målade i Elf burgundy som är en jättefin färg, dock har jag kommit fram till att lacken tyvärr inte är särskilt bra, även om det varierar lite från färg till färg...
Blandade ett eget nagellack med hm:s genomskinliga som bas. Jag hällde i lite rött pigment, lite vitt, glitter i olika röda och bronsiga nyanser och voila!



Mina tår undviker jag egentligen helst att visa här, fötter är ju inte särskilt sexiga enligt mig..
Bilden till vänster är i alla fall före bilden, sedan en close-up på lacket med glitterlacket jag blandade och sist en vanlig efterbild.. Visst gör det skillnad med lite glitter på? :)







Publicerat: 2010-11-05 @ 15:36:49


NOTD- Elf Nude

Ännu är jag inte inne i någon tentaperiod (även om det börjar kännas så) därför hinner jag numera måla om naglarna mer än en gång i vecken, därav NOTD istället för NOTW. Inte för att rubrikern egentligen spetar så stor soll, men ändå.

Mina naglar är förtfarande ganska sköra efter senaste förlängningarna, även om de blivit betydligt längre. Utan nagellack ser de allt för hemska och tråkiga ut, ojämna i färgen, fnasiga och ofräsha helt enkelt. Därför ville jag testa nude lacket jag köpt, fräsha naglar men utan färgglada lack fungerar alltid!


Naglarna före:



Ser inte så jätteroliga ut... :(

Efter:



Ser ut som naturligt fina naglar med topplack på! fräsha :)



Vad ni ser här är dock tre lager av lacket.. eftersom mina naglar var så öjämna innan behövde jag få mer täckande effekt än vad ett lager gav. Lägger man ett lager är det inte stor skillnad mellan detta och ett genomskinligt lack även om det är lite färg i det. Lite lurad blir man av att se lacket i flaskan eftersom det faktiskt ser ut att vara en ganska täckande färg



Jag blev supernöjd med resultatet, trycker jag fick riktigt fina naglar! MEN- redan efter en dag började lacket flagna vid tipparna, trots topplack.. Detta kan visserligen bero på att jag målade just tre lager, många lack håller inte lika bra då. Torkningstiden var okej, det var relativt lätt att lacka med, man får vara noggrann så att et blir jämnt dock.
Publicerat: 2010-11-05 @ 09:15:18


God morgon!

Sitter här och ska precis börja plugga! Började morgonen med att blanda ihop ett nytt nagellack, tog Hm:s genomskinliga, blandade i rött pigment och diverse glitter, jättefint enligt mig!

Idag ska jag plugga, åka in till skolan och påbörja vårt case arbete (ska upprätta en koncernredovisning)
åka hem och sedan kanske gå på ett pass på gymmet, spinning eller box tror jag!
Var faktiskt och gymmade lite igår, riktigt fräsht ställe var det, så skaffar nog kort där inom den närmsta framtiden :)

Böckerna kallar, dags att fixa kaffe!
Publicerat: 2010-11-04 @ 07:34:21


utklädnad

I lördags blev det lite spontanutgång, på ca 30 min skulle jag göra iordning mig, vilket innebär att min utklädnad inte blev så överdrivet fantasifull..



väldigt dålig bildkvalité ser jag nu... Någon form av krigare är jag i alla fall! Som tur är har jag bild på sminkningen i alla fall, dock inte ansiktet eftersom jag inte gjorde något speciellt, däremot testade jag att göra ett sår på armen, vilket gick helt ok, eller vad säger ni?





Eftersom jag egentligen inte har produkter hemma för att göra denna typ av sminkning tycker jag att jag lyckades ganska bra!

Jag använde mig av hobbylim...

Såhär gjorde jag:

-Stryk på ett ganska tjockt lager hobbylim (det vita flytande) är du känslig i hyn är det bäst att skippa att göra sår på detta vis, och INGEN bör göre det i ansiktet!
-Låt limmet torka ett tag, tills du kan röra det utan att det klibbar.
-Kleta ut det lite med händerna, använd lite flytande foundation och puder för att få till rätt konsistens, forma det och smälta in mer i huden
-Använd ögonskuggor i blå, röda och bruna nyanser för att få till rodnad runt såret
- Ta vad du har hemma, läppstift, läppglans, flytande ögonskugga eller kanske ketchup för att göra såret mer verklighetstroget och lite kladdigt. Var dock beredd på att det tar lite tid att få till, dutta försiktigt på med fingertoppen, limmer rör sig lätt och färgen du fått på försvinner då.
Publicerat: 2010-11-02 @ 21:54:02


NOTW- Paris memories #245

Trots att jag just skrivit två tentor känner jag mig superstressad , kurserna har dragit igång för fullt och efter de två katastrofala tentorna jag just gjort måste jag plugga gärnet nu, bloggen blir tyvärr lidande..

Här är i alla fall ett nagellack, har tagit bort den franska nagelförlängningen då den inte satt så bra pga att jag filat dåligt. Mina egna naglar har blivit längre om än sköra...


Lacket från paris memories har jag nog visat förut, men älsk fick välja färg och detta tyckte han jag skulle ha..


Färgen är mörk, mörk grön, vilket kan vara svårt att se på bild..



Detta är ett billigt lack, det lever upp till vad de lacken i den prisklassen brukar leva upp till. Det är inte jättetrevligt att lacka med, det håller inte superbra, men det är helt okej. Mycket mer än så kan jag egentligen inte säga. Det torkar någorlunda fort, dock måste det torka helt innan man lägger topplack. Annars brukar jag lägga mitt sally hansen topplack innan det andra torkat helt, men med detta fungerade det inte så bra, färgen gled bort när jag gjorde så.
Publicerat: 2010-11-02 @ 21:39:27



RSS 2.0