Nyss hemkommen

från Tunisien! Jag och älsk drog iväg en vecka eftersom vi inte haft någon semester i sommar. Tenta om 3 veckor igen, så får se hur uppdateringen blir här.. skolan kommer först!
Publicerat: 2011-10-29 @ 11:03:44


all in

hej alla kära!
Nu har jag nyss haft min sista tutorial, handlade om insolvens. Det är exakt 11 dagar kvar till tentan, eftersom vi har haft tutorials och föreläsningar så långt inpå tentan blir tentaperioden kortare än vanligt. Vilket innebär att jag får plugga hårdare för att ta igen tiden. Imorgon blir det all in, från och med då är det skola från kl 07.00 som gäller varje dag i princip.

Vi hörs efter den 21! ;)



Försökte ta en cool bild med camen (kass kvalite jag vet) där Ängla skulle se superliten ut. Gick väl sådär, men lite häftigt iaf!
Publicerat: 2011-10-10 @ 14:51:05


Natural

Trots alla vackra färger som finns är en naturlig makeup en av mina favoriter!



En fin jämn hy kommer man långt med! Här har jag foundation, puder, lite solpuder och ifyllda ögonbryn, så skönt att skippa mascara ibland! Ett litet knep jag har för att få till en intensivare blick till en annars naken ögonmake är att lägga en lite skimrig skugga i naturlig färg längst övre och undra fransraden.
Publicerat: 2011-10-09 @ 17:27:00


condictio indebeti

Jag hade gjort ett fint långt inlägg med produktlisa osv som försvann :( Orkar inte göra om allt nu, så kort och gott, här får ni se en höstinspirerad sminkning:





Publicerat: 2011-10-07 @ 21:17:00


Nu har vi kommit tillbaka

från veterinären, och Ängla har piggnat till efter det lugnande medlet hon fick. Jag hade tyvärr lite för höga förväntningar på resultatet, såg bländande vita tänder framför mig i tankarna..
Han använde inte ultraljud för att stråla bort, vilket jag fått för mig ger bättre resultat?
Det är i vilket fall mycket bättre nu, och en himla tur att vi inte väntade längre med att få tandstenen behandlad! En hörntand hade tagit skada av det och satt löst, men han trodde att det kunde läka igen, så vi avvaktar där.

Här får ni före och efter bilder:

Före:                                                                          Efter:





Det är en del brunt kvar som ni ser, men han sa att det sista förmodligen försvinner när hon får äta vanligt torrfoder, den tidigare ägaren gav uppblött mat. Nu har vi beställt tandborstar och tandkräm till både Chicco och Ängla (Chicco har dock väldigt fina tänder), Tandkräm med kycklinsmak och dentafresh som man häller i vattnet.
Så nu ska det bli rena och fina leenden med fräsh andedräkt på våra hundar!
Publicerat: 2011-10-06 @ 21:03:40


violetta

Jag har förstått att flera av mina läsare tycker lila är en knepig fär att lägga som ögonskugga, här är en variant där jag använt lila i globlinjen och ljusblå på rörliga locket. Jag har dock planer på att göra en tutoril med just lila, så håll ögonen öppna :)

Fanns så många bilder att välja på till denna sminkning, så slänger in flera stycken! Har börjat försöka mig på lite inställningar på kameran, börjar få till någorlund vettiga bilder på sminkningarna nu.. Dock är ju ljuset i de första kanske inte de mest ultimata, med på de tre sista bilderna fick jag till det?
















Produktlista:

ansikte: Foundation- Lumene "double stay mineral matt makeup"
Puder- Elf "mineral booster"
Rouge- MUS "microshadow Nectar"
Ögon: Primer MUS HTL platina, mineralskuggor från makeupcismetics
Ögonbryn: Penna, "eyebrow lifter and filler från ELF


Publicerat: 2011-10-06 @ 20:06:00


Tandsten

Jag vet inte om jag berättat det tidigare, men Ängla har ordentlig tandsten. Jag har själv försökt skrapa bort den, men det är för mycket och sitter för hårt för att jag ska klara av det själv. Idag har vi fått en tid hos veterinären, så hon ska bli nedsövd och tandstenen ska äntligen bort!
jag hopas bara att det inte har gått för långt. Hon ser ganska illa ut i munnen, och har vi otur måste några tänder dras ut. Tandsten består av foderrester som fastnat på tänderna, tas det inte bort lagras det på mer och mer, vilket sedan stelnar till en hård brun beläggning som lägger sig över tänderna. Hos hundar börjar sedan tandköttet dra sig undan, vilke har hänt på Ängla. tråkigt att det gått så långt på en hund som bara är två år..
(Vi har alltså köpt henne nyligen, är INTE vi som slarvat så med skötseln!) Har man otur börjar tändera lossa, även om det verkar som om de sitter ordentligt nu kan det vara en villfarelse eftersom det egentligen är tandstenen som håller tänderna samman. Så nu hoppas jag verkligen att hon får ha sina tänder kvar efter besöket!
Jag kommer lägga upp före och efter bilder så ni får se hur det ser ut.
Bara tandstenen som hon har nu kommer bort ska vi vänja henne vid att borsta tänderna och så vidare för att hålla det rent och fint i munnen framöver :)



Har inte så många bilder på Ängla ännu, så ni får vila ögonen på Chicco istället! ;)
Publicerat: 2011-10-06 @ 15:26:59


Soak off gels

För ett tag sedan gjorde jag ju ett inlägg om att jag testat på soak off gels, en blandning mellan gelförstärkning och nagellack. Blev positivt överraskad och bestämde mig för att inskaffa fler färger.


De färger jag har nu är:white, bare foot pink, paradise purpule, hibiscus, Moroccan clay, snow, diamond, Ruby Red, Golden Aubergine, Red rock, Mother of Pearl plus några andra som inte finns med på bilden.

Det blir spännande att testa dessa, jag köpte även ett nailart hjul, så swatches kommer snart!
Publicerat: 2011-10-05 @ 15:55:00


The gang

Haha, ett härligt gäng måste jag säga! Den stora hunden är min systers staffordshire bullterrier. Om man kan säga att Chicco och Ängla är stora hundar i små format är Piraya defenitivt en liten hund i stort format! Ska helst sitta i knät och mysa :)


PUSS
Publicerat: 2011-10-05 @ 10:30:00


Stackars liten

Jag badar Ängla en gång i veckan, hade gärna gjort det två, men är orolig att det ska torka ut päls pch hud för mycket. Hur gör ni med era yorkies? Finns kanske något bra schampo jag kan testa, badas hon bara en gång i veckan tycker jag pälsen blir så fet..

Publicerat: 2011-10-04 @ 20:12:00


Studier

Hej på er! jag sitter just nu och pluggar, en stor del av kursen jag läser nu (kreditsäkerhet och insolvens) går ut på att författa och analysera ett rätsfallsreferat, alla lämnar in sina referat och nu har vi fått en annan, okänd persons arbete som vi ska ge poäng och omdäme på. Tanken är att vi ska föra en argumentation till personens analysdel. Jag tycker om denna typ av uppgifter, skriver helre arbeten än maler böcker. Denna uppgift är en stor del av examinationen som också består av tentamen. Självklart är det sedan lärarens bedömning som ligger till grund för betygsättningen och inte de vi gjort på varandra.
Vi har inte gjort så många skriftliga uppgifter, men jag funderar på att lägga ut det jag har åstadkommit här på bloggen?
Jag vet inte om det finns någon som läser min blogg av annan anledning än att få inspiration, skönhetstips och så vidare, men jag tänker att en publicerad uppsats ihop med betyg kanske kan ge någon annan vägledning i sitt eget uppsatskrivande?
Publicerat: 2011-10-04 @ 13:03:02


hurry,hurry, hurry now, quick, quick, quick..

Ett snabbt knep att piffa upp din sminkning? Lägg lite glitter längst undre fransraden, eller varför inte göra hela eyelinern glittrig?





Läppstift från Isadora
Publicerat: 2011-10-04 @ 10:21:21


Äntligen!

Jag har inte kunnat göra tidsinställda inlägg tidigare, vet inte om fler haft det problemet? Nu fungerar det dock! Är en suverän funktion för min del då jag hellre gör massor av inlägg på en gång nu när jag har ont om tid, än att blogga varje dag. Nu behöver jag inte massuppdatera, utan kan ställa in inläggen så att det publiceras ett om dagen :)
Publicerat: 2011-10-04 @ 09:05:11



RSS 2.0