back on track

Som ni säkert märkt har jag varit lite dålig på att blogga sista tiden.. Vilket givetvis har fått konsekvenser, hälften av mina besökare är borta! :(
Men nu är jag tillbaka igen och redan imorgon ska jag göra ett inlägg om en härlig sommarsminkning, har märkt att det är det mest uppskattade ämnet tillsammans med hår och frisyrer, eller det är iallafall fler som besöker mig då..

Skulle vara så kul om någon av er som läser sa vad det är ni tycker är bra och jag ska skriva mer/ mindre om!


Innan jag lägger ner datorn fär kvällen tänkte jag ge ett litet hårtips..
Många har hakat på trenden med fläta i håret. vilket ju är supersnyggt! Det roliga med den frisyren är ju att den så lärr går att variera! Antingen kan du toupera hela håret och även dra ut ett par flikar ur flätan innan du fäster den runt huvudet fär att få en lite slarvig söt effekt. Eller så kan du sätta upp håret ganska stramt, ta lite vax på fingrarna när du flätar och sedan fästa. självklart finna det många fler variationer! glöm inte att du kan använda vad som helst att sätta i ditt hår när det gäller frisyrer! Fläta in sidenband, glittrig tråd eller kedjor i håret för att göra någor lite roligt och annorlunda!



Nu till tipset jag skulle komma till. Istället för att lägga tid och energi för att höra din egen fläta så tycker jag defenitivt att ni ska titta in på glitter och istället köpa en lösfläta! Går betydligt snabbare och smidigare, dessutom fungerar det även för dig med kortare hår!

Ha det bra!

Publicerat: 2009-06-30 @ 22:01:54


Söndag!

Nu är jag hemma efter en underbar dag tillsammans med älskling. Vi har varit i Västervik över dagen, tänkte att vi fick skämma bort oss själva lite eftersom vi bara är lediga en dag i veckan över sommaren. vädret var underbart, vi solade och badade och passade även på att kolla lite i affärer. Jag gjorde ett par fynd, men har ingen kamera, så ni får se senare!
Just nu håller vi på att baka massor av saker till fiket, ni får komma och smaka mina chokladkakor med nötkräm!!!


Publicerat: 2009-06-30 @ 18:19:21


mineralsmink



Tänkte berätta lite om mineralsmink, vet att jag har tänkt att göra det länge, men är inte säker på om jag redan gjort det?
Hur som helst här kommer iallafall lite som är bra att veta.




bland annat Cameron Diaz använder mineralsmink, vilket förbättrat hennes tidigare dåliga hy.

Mineralsmink har idag blivit lite av ett mode. Därför bör du se upp när du inhandlar detta. Som de flesta säkert vet redan är mineralsmink mycket bättre för din hy än vanligt smink, fler fördelar tar jag senare. Men saken är den att man får kalla smink för mineralsmink bara det finna EN mineral i. Detta har bland annat isadora och andra budgetmärken tagit tillvara på. De har gjort smink som innehåller de vanliga ingredienserna och lagt till mineraler, kallat det för mineralsmink och tjänat massor av pengar på människors okunskap. RIKTIGT mineralsmink innehåller BARA mineraler och inget annat! Det är alltså bara äkta mineralsmink som är bättre för hyn, det andra innehåller ju ändå de skadliga ämnena.
 Det största märket inom mineralsmink är i.d bare minerals. Vill ni veta mer om i.d bör ni gå in här.
Där hittar ni fakta om mineralsmink och hur man använder det, det krävs namligen en speciell teknik.

 

Som ni ser är sminket i löspuderform.

Som jag nämde innan finns det flera fördelar med mineralsmink!

  • Det är bättre för din hy, du kan till och med sova med sminket utan att det gör någon skada!
  • Problemhy blir bättre om du använder mineralsmink, även rodnader till följd av acne minskar
  • Fuktförlusten i hiden reduceras med 73% i genimsnitt
  • Den allmänna hudkonditionen ökar med 49% i genomsnitt
  • Detta smink har en naturlig solskyddsfaktor i sig, i USA rekomenderas dessa foundations av Skin Canser Foundation
  • detta smink är behagligare att bära än annat, det känns inte som om man har något smink på sig alls!
  • Det ger en oerhört fin lyster i huden, men ser väldigt naturligt ut
  • ögonskuggorna kan du använda på flera olika sätt, i varje skugga finns tre olika nyanser beroende på hur du applicerar den. Ögonskuggan kan du även använda som eyeliner, läppstift eller göra eget nagellack av det! Blanda bara den färg du vill ha med ett genomskinligt nagellack!
  • Detta smink hålle rhur länge som helst och blir till skillnad från annat inte för gammalt. Det finns ett bäst före datum endast eftersom lagen kräver att det finns ett sådant.
  • hittar du inte den nyansen du behöver kan du blande olika för att det ska passa perfekt.


Så hoppas att ni har lärt er något av att läsa detta! Har ni några frågor svarar jag gärna på dem!
Publicerat: 2009-06-29 @ 19:47:49


givemesmink!

Åh, vad jag saknar att sminka! Känns som om det var jättelängesen jag gjorde en seriös sminkning.. Eller håruppsättning.. någon som ska iväg och vill ha hjälp snart? ;)
Är så sugen på att göra en riktigt färggrad sminkning med turkos och gröna ögon.. borde hinna med det snart iallafall! :D
Publicerat: 2009-06-29 @ 19:11:48


Tunisien

Har kollat lite på restresor, tunisien föll mig verkligen i smaken!
Varmt klimat, fina stränder, mycket upplevelser, spännande mat.. ja, allt man kan önska sig!
Jag hoppas verkligen att jag och älsk kan ta en restresa dit i slutet av sommaren..

Någon som har varit där?

 

 
Publicerat: 2009-06-29 @ 13:03:53


lördag!

Hej allihop! Hoppas ni njuter ordentligt i sommarvädret!
Idag är det lördag så vi öppnar inte försen vid klockan 12, skönt! Men i fortsättningen ska jag skärpa mig, klockan är redan halv 11 och jag har precis ätit frukost.. Känns verkligen inte bra att inte göra något vettigt av dagen, så nästa vecka blir det ändring!
Igår var vi på campingen med fåglarna, tänkte att de skulle f¨å bada lite, men det var inte så uppskattat.. Stackarna blev riktigt sura på oss när vi släppte dem i vattnet, men runt Frida blev det en stor rund vit ring, så det behövdes verkligen!
Kakaduor dammar ju väldigt mycket, så skulle vara bra om de kunde lära sig att bada, hust nu dushar vi dem med sprayflaska.
Damir sitter och spelar, vi köpte ju ps3, wii och en ny Tv för någon dag sedan, hoppas verkligen att han tröttnar snart, för just nu sitter han bara klistrad framför TV:n, dessutom verkar han tro att jag skulle vara road av att titta på?


Har kommit fram till att jag ska göra/ köpa ett fågelbad som fåglarna kan ha inne i sitt rum när vi flyttat. Man kan ju göra riktigt fina själv i cement, som på bilden nedan;



Mamma har gjort ett liknande, de är riktigt snygga tycker jag! Men tyvärr får det nog bli till att köpa ett ändå, jag vill nämligen ha det på en pelare så att det inte ligger direkt på marken.. Tror det kan bli riktigt fint, och förhoppningsvos lär sig Frida och Nemo att tycka om det också!



Här är ett fågelbad från bakker för 629 kr. Inte så farligt dyrt tycker jag, men så föll det mig heller inte helt i smaken..

 

Dessa två fågelban kommer från gardenaquatica och är ju helt underbara! Det översta kostar 1490 och det under 1690. lite väl dyra kanske, men de var så vackra att jag nog skulle betala det trots allt. Synd att jag inte har en trädgård att placera dem i, men skulle kunna göra det så vackert!
Men så som jag har tänkt mig fågelrummet så ska jag ha massor av växter och ett av dessa fågelbad skulle nog kunna passa in ganska bra trots allt..
Publicerat: 2009-06-27 @ 10:53:09


sol och blåst på skurugata, ny Tv snart

Sitter på skurugata som vanligt ;) mycket sol, fick en dek färg igår! Underart att kunna sola på jobbet, men hoppas att vi får fler besökare snart. Att ha med oss Frida och Nemo hit har i allafall varit en stor succé! Alla tycker det är kul att vi har dem med oss, och gissa om barnen blir glada när de får ha dem på axlarna och ta kort!
ikäll åker vi förmodligen och köper en tv till lägenheten! 52 tums! :)

Publicerat: 2009-06-25 @ 15:50:14


barbacka kvällstur


Hej!
Idag tänkte jag gå igenom några viktiga saker gällande ridning! Jag har precis kommit tillaka från en tur med Piroschka.




Det första ni ör tänka på är att använda rätt utrustning. Eftersom jag red sent på kvällen passar ett par pyamas shorts från H&M jättebra. Rutmönster är inne nu, men även andra stilar går bra. En T-shirt och huvtröja till det, och då är nästan redo för en ridtur.




Som ni ser ska shortsen sluta en bit uppanför knäna.



Hästens huvudlag är otroligt viktigt! En grimma som passar bra på huvudet, sedan två grimskaft som fästes i sidoringarna. Grimskaften kan vara i samma färg eller två olika om du vill vara lita modernare. Själv körde jag på olika nyanser av samma färg. Naturligt solblekta, mycket trendigt!




fötterna har du barfota såklart!

Vad du ska tänka på nar du rider ut i denna klädsel är att

  • rider du rakt ut i skogen gör det väldigt ont att skrapa emot träd och grenar
  • rider man sent på kvällen finns risken att bli uppäten av knott
  • backar du tycker är branta att rida uppför med sadel är inte så bra att rida nedför i utan sadel. (upptäckte jag idag)
Så, hoppas det var lärorikt! ;)
Publicerat: 2009-06-23 @ 23:14:33


hälsningar från skurugata!

En bättre arbetsplats äm skurugata kan jag iallafall inte önska mig! En dag som denna när vädret är underbart är det verkligen toppen att jobba så nära naturen. Tyvärr säljer vi inte jättebra, men ett par hundra har det blivit hittils idag, alltid något. Blir väl mer sen när semestern kommer igång och fler vet om att vi är här.
Ha det bra så länge och glöm inte att titta förbi på fiket någon dag!
Publicerat: 2009-06-23 @ 14:45:54


Premiär på fiket!

Idag öppnade vi Tjuva Jösses Fik första gången! Morgonen var stressig, ett par sista minuten köp, massor av saker att packa in i bilen, sponsorer skulle upp på husvagnen, kaffe skulle bryggas och mycket mycket mer!
Vi hade inte allt färdigt till klockan 10 då vi skulle öppna, men så var det heller inga kunder där då, så gjorde ju inget.
Nu har vi de flesta saker iordning, så följande dagar kommer ju smidigare! Eller, ja, så smidig som det nu kan bli att driva ett fik mitt ute i skogen utan el och vatten..



Damir vid husvagnen när vi håller på att fixa iordning

Här har vi nästan fått fram allt!

jaa, här är vår arbetsplats! ett träd till Fåglarna har vi såklart också, de är med oss varje dag!



Frida och Nemo hittade också lite att tugga på!



Jag ock Frida! enda bilden på mig eftersom jag stod för fotograferingen..

Är så trött nu, men nu har ni fått se lite iallafall!

Förutom att frysen gick sönder så har det gått ganska bra så är det någon som har en frys att sälja eller låna ut, så hör av er! är akut!!

Tydligen har vi för låga priser också, så imorgon höjer vi vissa saker!

ha det bra, och kom och hälsa på någon dag!


Publicerat: 2009-06-22 @ 22:58:14


lördag 20/6

Hej!
vet att jag vari hemskt dålig med att uppdatera, men har verkligen haft fullt upp de senaste dagarna! Öppnar ju fiket på måndag så har haft sjukt mycket att ordna med! Har just bakat en långpanna med kladdkaka, men om jag ska vara hel ärlig blev det inte jättebra.. :( just kladdkaka har jag aldrig riktigt lyckats med faktisk, får aldrig till det riktigt kladdiga i mitten..
Men äppelpaj ska jag fixa sedare, den brukar bli bra!

Nemo och Frida har slutat tycka om mig verkar det som.. Frida vill aldrig komma till mig från buren längre, och Nemo verkar lite småsur :(

Aja, nu ska jag fixa lite mer!

Ha det bra!
Publicerat: 2009-06-20 @ 19:45:20


:C


Hade tänkt att visa er hur Martina som jag gjorde iordning till skolavslutningen blev, men nu fungerar det inte att ladda upp bilder! Blir så arg! Hade visserligen inte särskilt bra bilder, men ändå..

Aja, får väl berätta om min dag i korthet istället... Vid klockan nio på morgonen var jag i stadshuset eftersom kick off veckan började idag. Där gjorde vi flera olika övningar för att lära oss tänka fritt och se möjligheter i allt. Säkert bra övningar, men just att tänka fritt och få ideér är väl inte direkt något jag har haft svårt för tidigare heller, så mig gav det inte jättemycket, men roligt var det iaf!
Saden var det lite lunch, fler övningar presentationer av de olika företagen, vissa var väldigt bra.
Sedan fick vi en föreläsning om livsmedelshantering, jättebra.
Imorgon ska vi starta dagen på lilla Cafét för att äta men även lyssna på hur de driver sin verksamhet, resten av dagen tror jag även att vi ska få träffa andra unga entrepenörer runt om i Eksjö, ska bli intressant!
Publicerat: 2009-06-15 @ 22:42:26


Nails

Är så trött, så orkar inte skriva så mycket just nu.. har varit lite dåligt med inlägg seaste dagarna, men lovar att det kommer!
Här kommer lite tips om hur ni kan ta hand om naglarna för att få så hålbara och sarka som möjligt!


  • Fingernaglar växer dubbelt så snabbt som tånaglar
  • Mäns naglar växer snabbare än kvinnors
  • Naglarna växer snabbare när du är gravid
  • Naglarna växer snabbare på den hand som är dominant
  • Naglarna växer snabbare på nagelbitare
  • Ju längre fingrar ju snabbare nagelväxt
  • Naglarna växer snabbast mellan 10 och 14 år
  • Naglarna växer snabbast på sommaren och vid varmt klimat
  • Naglarna växer 20% snabbare när kroppen kämpar mot förkylning 
  • Naglarna växer långsammare efter att du fyllt 20 år
  • Extrema dieter gör så att naglarna växer sakta
  • Illamående och sjukdom gör så att naglarna växer saktare
  • Lillfingret växer saktast följt av tummen.

För att få starka hållbara naglar

  •  
    • Olja under naglarna, minst en gång varje dag
    • Borsta endast med mjuk nagelborste för att rengöra under Dina naglar
    • Peta aldrig under naglarna
    • Använd handskar vid kontakt med vatten eller jord
    • Använd aceton- och oljefri remover
    • Använd aldrig naglarna som verktyg
    • Undvik starka lösningsmedel


 





Publicerat: 2009-06-14 @ 19:44:24


EM i jönköping

Hej allihopa!
Som ni vet fixade jag ju Martina till avslutningen igår, hon blev jättefin! Tyvärr hade hennes kamera gått sönder, så än har jag inte fåt tag på några bilder. Ni får se resultatet senare, plus lite olika basic tips om hur du sminkar olika ansiktsformer.
Just nu befinner jag mig i Jönköping, Damir ska snart tävla, det är ju EM idag. Vi har alltså slutit fred igen.. ha,ha
Igår blev det lite shopping, visar vad ikväll, var även och klippte mig och så var vi på relaxavdelningen och badade bubbel..
mysig dag alltså.
Ikväll blir det bankett som avslutning, så nästa inlägg blir fullt av bilder! :)
Måste gå nu, ha det underbart så länge!
Publicerat: 2009-06-13 @ 12:03:50


2009 06 11

Tänkte mest titta in och säge hej till er!
Hade tänkt att göra ett inlägg om naglar och manikyr, men jag hittar inte kameran, så kan inte ta några bilder ändå. Blir ju lite trist med inlägg utan bild?
Jag fixade iaf mina naglar igår, nu är de riktigt starka, tror inte jag kommer få problem med att de går av mer!
Vill ni veta hur?
Håll ögonen öppna isåfall, kommer ett inlägg om det snart! ; )
Imorgon ska jag iväg och sminka och göra hår på Martina till skolavslutningen! Men har svårt att bestämma hur jag vill sminka..
Brunt eller orange skulle passa hennes ögon bra, klänningen rosa så vore ku att få med det också..
så just nu funderar jag faktiskt på rosa guldigt!
Ni får kika in imorgon så har jag säkert lite bilder att bjuda på!

pusskram!
Publicerat: 2009-06-11 @ 22:05:00


fixa brynen

Tänkte visa ett par enkla knep att följa för att få fina ögonbryn..
Efter att ha försökt fixa en egen bild i en hel evighet utan något lyckat resultat så hittade jag en på nätet, massor av jobb helt i onödan alltså!

När ni plockar brynen bör ni som de flesta säkert redan vet ALLTID plocka underifrån, ALDRIG överifrån.
Innan du börjar plocka så ska du göra rent området under brynet så det är fritt från make up och liknande. Tänk på att man kan bli röd och svullen under brynet då man plockar, så du ska kanske inte göra det precis innan utgång..


Har du en form på brynet som du är nöjd med så är det bara att följa den, ofta räcker det med att plocka bort några strån som växer en bit bort från de andra. Annars kan du följa denna guiden för hur du formar brynen, blir garanterat jättesnyggt!





Tänk dig ett streck som går från näsvingen rakt upp mot ögats innerkant. Där ska brynet börja.
Sedan tittar du rakt fram och låter strecket gå från näsvingen och rakt genom pupillen. Där har du högsta punkten på brynet. Därefter går strecket från näsvingen mot yttersta delen av ögat, där ska brynet sluta.

Ta gärna med en penna eller något liknande som du kan hålla för att se exakt hur det ska vara.
Sedan är det upp till din personliga stil hur smalt du vill att ögonbrynet ska vara, själv föredrar jag om det ser lite mer naturligt ut.
För att förstärka brynets form ännu mer kan du gärna fylla i det, finns speciella brynfärger, men jag tycker det fungerar utmärkt med ögonskugga!
Kajal går, men tänk på att du inte ska måla på huden utan endast brynen, dock blir det ofta för mörkt och onaturligt med kajal.

Hoppas att ni tyckte om det!
Publicerat: 2009-06-10 @ 19:59:41


bal, amanda

Amanda gjorde jag bara frisyr på till balen, så blir ett lite kortare inlägg..



Som ni ser håret touperats ordentligt och fästs på ena sidan där jag lockat det lite grann. Amanda skulle inte ha en prydlig, utan mer rufsigt och stort, vilket passar hennes stil och personlighet utmärkt! Jag har även fäst en fläta på samma sätt som man sätter fast en tiara, den går alltså inte runt hela huvudet.
På ena sidan har vi även limmat fast små blommor med hjälp av hårlim, jättefint!





Det var som sagt inte jag somgjorde sminkningen, men skulle ändå vilja säga en sak om det. Det är så att amanda har alltså fått en brun skuggning, tror inte ni ser så tydligt på bilderna.. Sedan har man gjort ett eyelinerstreck och över det strecket lagt ännu en rand eyeliner, fast i en annan färg. detta är ett jättebra sätt att få med en viss färg man vill ha utan att behöva lägga hela skuggan i denna färgen.
I Amandas fall var det ett grönglittrigt streck som lades, och på så sätt har man fått med färgen på klänningen utan att för den sakens skull behöva göra skuggan grön.
Ett bra tips för er som vill vara lite diskreta men ändå matcka sminket till tex kläderna alltså!
Publicerat: 2009-06-09 @ 19:29:50


lägenhet

Nycklarna till vår lägenhet har kommit bort i posten.. Igår kom det ett tomt kuvert och vätterhem vill inte öppna åt oss, så får vackert vänta på en ny nyckel..
Hade det varit föt någon månad sedan hade jag blivit förbannad och ledsen, men just nu bryr jag mig inte.. Jag brukar ju inte skriva jättemycket om mitt privatliv, men jag och Damir har tagit en paus från varandra eftersom det varit en del bråk med mera. Så just nu känns det inte jätteviktigt att skynda in med prylar i lägenheten som ni säkert förstår.
Ska ägna närmsta tiden på hästarna, fiket och vänner. Hade hoppats på en tripp till västervik i helgen, men inte så stor idé när det ska regna hela tiden..

Någon som vet något annat kul att hitta på? Vill åka iväg någonstans och komma bort lite, men det får inte kosta för mycket..
Publicerat: 2009-06-09 @ 12:04:49


bal, Sofie

Det är så synd att jag inte hade tid att ta ordentliga bilder på smink och hår!
Idag ska ni få se hur Sofie såg ut då hon gjorde entré på röda mattan!

Jag hade varit och testat frisyren innan, men ändrade om lite eftersom klänningen gjorde sig bättre till en lite annorlunda frisyr än den vi gjort först, men på det stora hela är de väldigt lika.



Som ni ser har jag touperat upp håret och fäst en fläta runt om. Sedan har hon fått en söt liten uppsättning bak med resten av håret som faller ner över ena axeln. Vi valde att inte locka det och göra det stort och yvigt eftersom det passade bättre som en stilren frisyr.



Fick som sagt inte så många bra bildert, men här kan ni se frisyren bakifrån, tycker att det blev riktigt sött! Passade perfekt både till Sofie och klänningen.

 

Här ser ni sminkningen, dock är den inte färdig på den nedersta bilden.

Eftersom Sofie har så fin hy valde jag att endast använda mineralfoundation. Därefter förstärkte jag som vanligt konturerna med skugga och highlighter och lade rouge, sedan puder.
Till ögonen lade jag först en primer, sedan använde jag ett glitterstift som Sofie själv hade köpt. Det var från viva la diva   (tror det heter så?) och fungerade faktist riktigt bra! gav en stark bronsaktig glittrig färg. Eftersom det var torrt var jag noga med att använda primern ordentligen innan så att det skulle sitta, därför blev det också lite svårare att sudda ut. Jag lade detta stiftet över hela ögonlocket och suddade upp, ut med en pensel, Därefter tog jag en av mina mineralskuggor, en guldig och lade längst in vid ögan och en bit in på locket. Sedan fick hon en brun skugga i ytterkanten och i globlinjen. På med eyeliner, mascara och lite färg på ögonbrynen så var det klart!
Dessa färger passade underbart till klänningen, hennes egna hudtoner och framhävde verkligen hennes starkt blå ögon!
Orange är en färg som framhäver blått, kanske vill man inte ha just orange ögonskugga, men ta då lite mildare nyanser, eller använd de som ligger nära, brons och guld till exempel.
Publicerat: 2009-06-08 @ 10:49:29


bal, Josefine

Idag visar jag er en annan tjej som jag fixade iordning till balen, Josefine.
Egentligen hade jag tänkt att ta före och efter bilder på alla tjejer, men jag hade inte tid till det. Jag har dock hittat en bild på Josefine, så kan ni jämföra med hur det såg ut när jag hade sminkat och gjort hårupsättning.
Så, här ser ni Josefine som hon ser ut till vardags;



Till balen hade hennes hår dock vuxit ut ganska mycket.

Här ser ni henne då jag hade sminkat och fixat hår;



Jag är jättenöjd med resultatet, tycker att hon fick en så fin lyster i huden. Jag gjorde en ganska neutral sminkning men försökte ändå jobba mycket med att plocka fram de fina dragen hon har. Jag lade en vanlig grund med primer och foundation så som jag baskrev i förra inlägget med Martinas sminkning.
Vad jag ville sätta mest fokus på var ögonen då hon har en väldigt fin blå färg. För att göra detta lada jag en svart kajal längst nedre fransraden som jag suddade ut för att inte få ett hårt intryck. Därefter använde jag en ganska fluffig borste som jag lade vit ögonskugga i ögonvrån och en bit in på locket med. Sedan en ljusbeige skugga över hela ögonlocket och upp till ögonbrynet. Jag tog en brun skugga över hela ögonlocket och sedan en mörkare nyans av brunt i uttelkanten av ögat och globlinjen. Därefter fick hon eyeliner och mascara. Den ljusaste skuggan använde jag igen som highlighter under ögonbrynet, och så var ögonen klara! Som ni ser ganska tydligt på bilderna så formade jag och lade ven färg på hennes ögonbryn, något som gjorde stor skillnad.
Precis som med Martina jobbade jag även med konturerna, speciellt kindben och näsa som ni kan se. Jag änvände även mitt mineralrouge, färgen passade jättebra på Josefine. Avslutningsvis lite färg på läpparna, en naturlig färg som smälter in, men ändå framhäver de fina formerna läpparna har.





Svårt att få frisyren att fastna på bild, borde nog gått ut och tagit kort istället så man slapp använda blixten.. Det blev en ganska enkel klassisk uppsättning med lockar, men det tog evigheter att locka hennes hår, det var så tjockt!
För övrigt kan jag ju säga att jag ganska snabbt bestämde mig för att tupera upp luggen och få bort allt hår från ansiktet. Det går ju inte att se på dessa två bilder, men där jag visar sminbkningen ser man skillnaden på lugg och utan. Jag tycker defenitivt hon passade bättre i att ha håret bortkammat från ansiktet, vad tycker ni? Vore kul med kommentarer!



Publicerat: 2009-06-07 @ 17:53:23


Bal, Martina

Hej!
Tänkte visa lite bättre bilder på de jag fixade till balen, idag får ni se Martina!

Hittade en bild där man kan se håret bättre


Tycker att det blev riktigt bra, tyvärr är bakgrunden så mörk, men tror ändå att ni kan se?
Martina har väldigt tjockt och tungt hår, så det gick år MASSOR av tupering och hårspray för att få till detta!
"Medaljongtiaran" gjorde pricken över i och satte stilen.



Få se om jag hittar en bättre bild på maken senare, men har ser ni lite iaf.
En grund lades med primer och concealer från Clarins. Sedan lade jag en foundation från isadora. Över det änvände jag en annan foundation som endast innehåller naturliga mineraler. Till vardagssminkningar använder jag bara mineralfoundation eftersom, de är mycket bättre för huden och behagligare att ha på sig. Dock täcker inte den jag har lika bra som en kräm foundation, därför lade jag mineralen över den vanliga för att få lite mer liv i hyn så att den inte ser onaturligt matt ut. Efter det markerade jag konturer vid kindben och näsa och lade rouge, även det mineral.
därefter fick hon mineralpuder som får sminket att hålla bättre, men det suddar även ut skarpa kanter och kontraster som uppstod då jag gjorde konturerna.
Slutligen dags för ögonen!
Till Martinas hy passar varma färger, så jag använde en skugga som har en bronsliknande färg, ni ska få namnet senare. Denna lader över hela locket, i globlinjen tog jag en mörkare brun skugga som jag tonade uppåt utåt. En brun skugga användes även under nedre fransraden.
Därefter var det dags för eyeliner och mascara. Lite highlighter under ögonbrunet, på näsan och högst upp på kinderna. Till sist fick hon även läppstift från Lancome, en jättefin naturlig färg som passar alla!
Publicerat: 2009-06-06 @ 09:04:56


bal

Älskling har u varit på bal idag, så har jag fixat frisyr och smink på fyra tjejer. Jäktigt blev det, åt intre på hela dagen, från klockan 8 på morgonen till klockan 8 på kvällen satt jag bara ner i ca 30 min.. känns i rygg och ben vill jag lova..
Är supertrött, så jag bjuder er endast på ett par bilder..



Damir och Maja, ett stiligt par!




Maja var jätte vacker, hår och smink gjort på salong Me and You



En nästan färdig sminkad Sofie, en av tjejerna jag gjorde smink och hår på.




Josefin, jag har sminkat och fixat hår



Martina, hår och smink av mig



Fick inte så bra kort på frisyren tyvärr, allt var så fint ihopmatchat! hon körde på gladiator looken, skitfint!




Amanda blev superfin! Håret gjorde jag



josefine och Johan på röda mattan



Lite av frisyren



amanda och Liridon var så tjusiga! Henne hjälpte jag bara med ögonen, fast syns ju inre här..



Tre damer







Sofies ögon är ju sjukt vackra! blev så nöjd med ögonskuggan till klänningen! färgerna var typ guld, bronsglittrigt och brunt..



Tre olika tjejer med tre olika stilar.. men fina var de allihop! Tyvärr blåste det ju en del, så martinas förut så stooora frisyr åkte ner en aning..



Damir och Maja på röda mattan, hennes klänning fick så snygg färg i solskenet!



En tysk fann jag på balkongen, stiligt värre
Här var det glada miner!
h Amanda och Damir


Damir och Maja får avsluta kvällen!
Publicerat: 2009-06-04 @ 23:07:51


nails..

Yai, Melwin avlivades inte idag! dock är även denna veterinär skeptisk, så han kommer med att förmodan inte bli bra, men jag är glad ändå, jag får ha honom hos mig ett par veckor till..

Var hos Damirs baldate och bästa vän maja för att fixa hennes naglar till balen innan. Hon fick peeling behandling, olja, nagelbandscremé och en nageltippsförlägning. Tog lååång tid! Tycker det blev helt ok, jag håller ju på att försöka lära mig lite på egen hand, men jag tycker i alla fall inte att hon behöver skämmas för hur naglarna ser ut!
Som vanligt är bilderna jättedåliga, men ni ser ju på ett ungefär.





Jag var väldigt sugen på att blanda lack av mineralskuggorna och priva, har en vitaktig som skulle bli så fin.. men hon ville ha det helt neutralt, så så fick det bli! hoppas hon blev nöjd!
Publicerat: 2009-06-02 @ 22:53:43


tomt..

Nu har han åkt iväg till Skara min lilla prins.. Vet inte om han komemr tillbaka eller inte, är så jubbigt just det. Att kanske ta farväl för alltid. Man tänker så mycket.. Det är kanske sista dagen jag hämtar honom från hagen nu, jag måste komma ihåg hur allt var. Sista gången jag ser honom från just den vinkeln, sista gången jag känner hans värme mot kinden. Jag tog inte med kameran heller. När jag var i hagen och hämtade honom ångrade jag det så. Solen föll så vackert över honom tidigt på morgonen. Han var så tillfreds med sig själv, nöjd och lycklig..
Det värsta är att aldrig känna den härliga doften. Har sparat flera påsar med päls, gått och luktat på schabrak och så, men det lktar inte likadant. Doften är det första man glömmer bort, sedan känslan. Hur det känns att stryka över pälsen med handen på just den hästen.

När jag gick med honom till stallet fick jag ett sånt tryck över bröstet, svårt att andas, sitter fortfarande i..
Och nu måste jag plugga matte för att göra nationellt prov i kväll, hämta pontus på dagis vid halv tolv. Vill inget annat än att bara lägga mig ute i en grop någon stans, ligga där tills allt har blivit bättre..
Publicerat: 2009-06-02 @ 09:19:59


rosa ögonskugga!

Jag skulle bara vilja slå ett slag för rosa ögonskugga som jag tycker folk använder alldeles för lite!
Alla kan bära upp rosa ögonskugga, det finns ju i så många olika nyanser! Man behöver inte välja knallrosa, utan ta en som går lite mer år persikohållet om du vill vara försiktig.
Det är ju så snyggt med rosa nu på sommaren! Beroende på vilka nyanser du väljer och hur du lägger skuggan kan det bli både festligt eller bara allmänt fräscht. Dessutom gör rosa skugga att du ser ännu brunare ut då du har fått lite färg, speciellt i kombination med gulguldig skugga! Eftersom min kamera är så dålig lägger jag inte ut några bilder på min egen rosa sminkning. Jag gjorde den ganska diskret, för att det ska synas på min kamera måste det vara en ganska ordentlig sminkning..
Men har hittat lite olika bilder på nätet. Så bli inspirerade och börja använd med ROSA!!!









Publicerat: 2009-06-01 @ 18:51:36



RSS 2.0