Klubb enkelt

Igår blev det utgång på klubb enkelt. Så får sminkningen jag hade igår heta också, svepte ihop ngot ganska snabbt, ville använda grått och lila men hålla det ganska nedtonat.

De första två bilderna ser hemska ut, vet inte riktigt vad som hände där..






Kan för övrigt meddela att vårt internet inte fungerat på ett par dagar, därav den kassa uppdateringen. Visar de sista färgerna från elf paletten ikväll istället, tillsammans med en liten recension.

Publicerat: 2011-01-30 @ 10:56:14


Pö om pö

Låter jag våren skrida in i hemmet! Igår bakade jag den sista kladdpepparkakan, idag åkte tomtar och röda gardiner upp på vinden igen. Fram kom lila gardiner och gula rosor. Solen skiner utanför och jag känner mig riktigt hoppfull inför denna vår.
Inredningsvis har jag som många andra fastnat för vitt, vitt vitt! Men jag kan tycka att det blir för stelt och livlöst utan NÅGON färg. Jag kommer fortsätta köpa massor av vit inredning, men pryda lägenheten med blommor i alla glada färger jag kan hitta på!
Fram tills blommorna börjar grönska utanför bjuder jag på denna underbara bild från förra våren!



Min älskade älskade lilla plutt, han förgyller verkligen vardagen!
Publicerat: 2011-01-26 @ 11:29:29


samvetspizza!

Igår testade jag ett nytt, jäkligt smidigt recept på pizza som man dessutom inte behöver ha dåligt samvete för att man stoppar i sig. Fick receptet från söta cajsas blogg.

Egentligen är det inte så mycket till recept, förmodligen den enklaste maten du kan göra!
Du tar helt enkelt köttfärs, plattar ut den på en ugnssäker form och kör in i ugnen på ca 20 min. Därefter lägger du på din valfria fyllning och in i ugnen igen ca 15 min.
Din samvetspizza är färdig!



Fyllningen jag använde var:
tomatsås
champinjiner
tomater
salami
bacon
lök
ost


inte mycket onyttigt där inte! Hade bara lite ost, mest för själva sakens skull, för tar man bort osten från en pizza räknas det knappt som pizza längre!
Blev kanon, testa!
Publicerat: 2011-01-26 @ 08:49:57


Elf läpp palett 7,8 och 9

Då kör vi näst sista raden av färgerna i Elfs läpp palett!


Raden näst lägst till höger, uppifrån och ned.

7



8



9


Den i mitten är på pricken min egen läpp färg! Den sista ser mycket bättre ut i verklighet än på bild, en bra färg att forma om läpparna med tycker jag.
Favotiten är nog den översta idag.
Publicerat: 2011-01-25 @ 13:08:34


Elf läpp palett 4,5 och 6

Fortsätter med att visa färgerna i elfs läpp palett.



Idag kör jag raden näst längst till vänster, uppifrån och ner.

4


5

(bilden tagen från sidan visar bäst hur färgen ser ut)

6



Svårt att välja en favorit bland dessa tre, gillar alla! Men den i mitten, nr 5 föll jag nog mest för, kändes tråkigt att ta bort den för att testa andra!
Publicerat: 2011-01-24 @ 11:26:54


Elf läpp paletten

Jag köpte ju för ett tag sedan en läpp palett från Elf, dags att visa upp den! Jag visar tre färger om dagen, vill inte torka ut huden onödigt mycket genom att tvätta och ha mig! Är helt öm och röd under näsan efter alla snytningar.. :(



Såhär ser paletten ut inuti; 12 färger, två läppglans, en läppenna och en pensel. Penseln är dock kass, så den hamnade i soptunnan. Färgerna jag visar idag är de längst till vänsret i ordningen uppifrån och ned.

1

En neutral färg som går lite mer åt hallonrosa än vad bilden visar

2

En nude färg som tyvärr inte klär mig alls

3

Färg som passar till både jobb och vardags, något mörkare än på bilden.


Så, vilken av dessa tre är er favorit? På mig föredrar jag lätt den sista!



Publicerat: 2011-01-23 @ 22:21:10


träning

Jag har varit supersugen på att träna under hela veckan, så synd att jag är sjuk! Är så dumt, min träningsmotivation verkligen kommer och går, men nu måste jag ta tag i mitt liv!

Så nu har jag bokat in ett spinningpass på onsdag och så ska jag testa på zumba på torsdag. Vågade inte bok in pass tidigare, vet av erfarenhet att det blir pannkaka av att träna när man är sjuk. Men till onsdag MÅSTE jag vara frisk!

Fram tills dess blir det lugna promenader med lillen, mycket te och vitaminer, det är dessutom hög tid för mig att börja sätta mig in i kurslitteraturen fös associationsrätten
Publicerat: 2011-01-22 @ 18:42:16


saknad

Nu har Chicco varit borta på tok för länge! Han har inte bott hemma hos oss på över en månad!!! Imorgon hämtar vi äntligen hem plutten igen, ska bli så skönt att ha honom igen! Det har dock int gått någon nöd på honom, han har bott med mamma och pappa med de andra hundarna, så han har haft sällskap dygnet runt!
Tror han kommer sakna dem när han kommer hem samtidigt som han kommer tycka det blir skönt att vara "ensambarn" igen med all den uppmärksamhet han är van vid!
Kikar faktiskt lite efter en lämplig hund som sällskap, de är ju trots allt flockdjur och en kompis i lämplig ålder och storlek skulle han uppskatta!



min underbara älskade lilla sak!! <3 <3 <3
Publicerat: 2011-01-22 @ 16:46:07


Marocko naglarna

Ser nu att statistiken har hållt sig, till och med ökat trots att jag inte bloggat på en vecka! tackar!
Här kommer bilder på naglarna jag gjorde till Marocko!



förlängt nagelbädden, vit fransk med turkos strassdekor och akrylblommor



De blev helt ok, men den rosa akrylen jag har är kass! dels gulnar den massor, dels täcker den inte (man kan fortfarande se linjen där min egen nagel slutar) trots att jag byggt med ett ganska rejält lager! Formen blev också sådär, nagelformarna jag använder kan man använda om och om igen, men efter ett par gånger vrider de sig lite, ska nog köpa engångsformar.



De turkosa stenarna valde jag givetvis för att matcha tånaglarna!
Publicerat: 2011-01-22 @ 13:31:59


back home

sådärja! Då var resan över, en vecka går så hiskeligt fort! har haft det kanon, Marocko är verkligen en upplevelse! har självklart dragit på mig en dunderförkyldning, hostar uåå slem i alla olika färger och former, inte allr för trevligt. Lockt i öronen sitter kvar, ryggen, huvudet och nacken värker..
Ska inta en kopp nässelte och hoppas att den gör underverk!

Uppdaterar med bilder osv så småningom!
Publicerat: 2011-01-22 @ 10:04:33


Marocko del 2- shopping


Är väldigt stressad nu, packar det sista, om ca en timme åker vi till sthlm, vårt flyg till Marocko går tidigt imorgon.

Här kommer ett inlägg om shoppingen i Marocko, måste erkänna att jag på grund av min brådska har stulit texten rakt av från http://www.iafrika.se/shopping+i+marocko/

I Marocko kan du hitta det mesta att handla och så gott som allt är billigare än hemma i Sverige. Det är svårt att tillbringa en hel semester i Marocko utan att shoppa. Här säljs skinnkläder, mattor, tofflor, väskor, keramik och smycken och mycket mer. Dessutom säljs det mycket hantverk som ofta är väldigt vackert.



bild från kersto.blogg.se

Shopping i Marocko kan gå till på olika sätt men du bör inte missa ett besök på souken, marknaden, i Medinan. Medina kallas de gamla delarna av städerna och det området är alltid väl värt ett besök. Det är också i Medinan du oftast hittar souken och basarerna. Här säljs allt mellan himmel och jord. Var dock noga med att pruta ordentligt annars gör du inga fynd utan blir lurad på stora pengar. Utgångspriserna ligger nämligen högt över vad försäljaren själv räknar med att få för varan. Bestäm dig gärna i förväg för vad du är beredd att betala. Många försäljare kan vara ganska påflugna och irriterande. Det du kan göra för att minimera riskerna att få en försäljare efter dig är att aldrig fråga om priset på en vara du inte är intresserad av. En del försäljare vill bjuda på te, detta är naturligtvis inget du behöver tacka ja till. Något att tänka på i dessa områden är att aldrig lita på någon, verkligen inte försäljarna. De gör vad som helst för att få sina varor sålda och drar sig inte för en och annan lögn om kvalitet etc. Det är ofta mycket folk på marknaderna och basarerna så tänk på att hålla i plånboken och värdesakerna. Alla i trängseln är nämligen inte hederliga.

Vill man slippa trängseln och prutningen skall man bege sig till större affärer eller gärna varuhus där priserna är fasta. I de större städerna finns stora varuhus och många specialiserade butiker med konst, mat, smycken, exklusiva kläder och mycket mer.
Publicerat: 2011-01-13 @ 14:47:30


forts marocko del 1

Här kommer fortsättningen på del 1 av Marocko resan, ytterligare sevärdigheter i marrakech samt lite annat smått är vad jag bjuder på idag. Tänkt att tiden går så fort, idag är det Onsdag och på Fredag sitter vi på flyget!

Majorelle Gardens, eller Yves St. Laurent Garden, är en botanisk trädgård (i Gueliz-området) som byggdes på 1920-talet och som klädskaparen med samma namn sedan skänkte till Marrakech. Här hittar man bland annat bambu, kokospalmer, jättekaktusar och bananträd i en omgivande dekor av starka färger. Här kan man också beskåda välgörarens egna marockanska konstsamling samt antikviteter i Museum of Islamic Art. Inträdespriserna är relativt höga.




Nu är det ju inte Marrakech vi ska bo i, men har planerat att ha åtminstone en dag där. Vi kommer bo i Aagadir, i själva staden finns inte så mycket att se tyvärr, ett litet zoo och några ruiner som efter vad jag förstått inte är mycket att hurra för. Lite utanför staden finns dock en nationelpark, Souss-Massa, som ligger 4 mil söderut. Parken är berömd för sitt rika fågelliv, vilket innefattar bland annat flamingos, snipa och kärrsnäppa.




Srandpromeaden i Agadir är hela 9 km lång, säkerligen är det vackert bara att gå där!



Publicerat: 2011-01-12 @ 16:15:04


snart smäller det!

Har gått upp för mig att det inte är långt kvar till vår marocko resa. Vi flyger på Fredag, åker till Sthlm på Torsdag. Alltså har jag morgondagen på mig att packa och införskaffa nödvändigheter inför resan.
Idag har jag städat och plockat iordning en massa, har ju inte varit här hemma något över jul, så har minst sagt haft en del att göra!
Fick äntligen ihop mitt skrivbord så nu börjar jag få ordning på grejorna! Hade velat göra ett nytt set naglar innan resan, men är tveksam till att jag hinner, kanske imorgon.. tror jag ska försöka mig på gelé när jag gör dem nästa gång, blir spännande!

Ha det fint, får se hur bloggandet blir framöver, imorgon eller på fredag hinns det kanske inte med, är inte helt däker på om jag tar med datorn på resan eller inte.. men tror niog den åker med :)
Publicerat: 2011-01-12 @ 00:08:28


irriterad..

gahh!! såg jättemycket fram emot att komma hem idag, skulle nämligen sätta ihop mitt nya skrivbord och hylla för att fixa iordning min egen lilla nagelhörna så jag slipper sitta vid köksbordet. Hyllan gick bra, men skrivborden alltså..
Har ännu inte fått ihop det, och tro mig eller ej, men jag brukar inte ha några större problem med att sätta ijop möbler och det är verkligen ett litet skrivbord också! Blir galen!



Jag ville verkligen få det klart så jag kunde testa filma en förlängning imorgon.. Är sådär arg så jag inte känner för att göra något över huvud taget nu. usch!
Publicerat: 2011-01-10 @ 21:52:45


tånagelförlängning

Fåfänga till max tycker vissa, men jag tycker bara det är roligt! Ville ha glada tånaglar till Marocko resan, så gjorde franska med turkost glitter. Egentligen gjorde jag dem inte särskilt mycket längre, utan jämnade mest till formen på de sm var sneda.

Före:


halv nagel..


Hel nagel!



Efter:


Nagelbanden ser lite sjaskiga ut här dock, har inte oljat in ännu. Sedan är jag medveten om att mina tår ser jäkligt märkliga ut, men fokusera på naglarna istället!
Publicerat: 2011-01-09 @ 21:35:39


Planer

Vet inte hur många gånger jag trorr att jag jobbat mitt sista pass för detta lov, men av någon anledning plockar man på sig mer, Vilket jag är väldigt glad över, har inte jobbat så värst mycket, men kommer ändå bli en ganska bra lön sen :)

Detta är dock garanterat sista natten jag jobbar innan vi åker tillbaka hem till Jönköping. Glömde laddaren till datorn, så blir nog ganska segt tyvärr..

Nåväl, idag har jag gjort en liten förlängning på tånaglarna (inte så låga, mest för att fixa formen), tänkte visa dem imorgon. På morgonen tig jag en promenad direkt efter jobbet, jäteskönt, och blir alltid bättre med trevligt sällskap! Funderar på att göra samma sak imorgon, blev jättepigg när jag gick, men för ovanlighetens skull somnade jag jätabra när jag kom hem sen. Dock är det ju isgata nu så vet inte om jag vågar!
På kvällen ska vi å bio, the tourist!
Två av de snyggaste människorna på jorden i huvudrollerna, så den kan knappast vara dålig! På Måndag bär det som sagt av hem till Jönköping där vi ska börja tvätta, städa och packa innan resan. På Tisdagen ska jag förhoppningsvis träffa en tjej som behöver lite hjälp med att hinna med sina hästar, så har jag tur kommer jag snart börja rida igen!!
Vore underbart :)

Så, det är alltså mina planer för de kommande dagarna!
Publicerat: 2011-01-09 @ 00:03:34


8/1 01:45

Denna kamera fick jag i tidig födelsedagspresent av älsk!



Med 14 megapixlar enkla funktionella inställningar, 3X optisk zoom och HD inspelning bland annat är det en kamera som passar mig perfekt!

Till denn fick jag också ett litet stativ. Varför- jo för att kunna spela in när jag gör naglar tex!
PERFEKT!! Så förhoppningsvis kommer det bli ett par tutorials här framöver!

Kameran har jag endast testat lite, men är jättenöjd! Verkligen prisvärd, ni kan köpa den för 479 på pixmania.se
Publicerat: 2011-01-08 @ 01:38:57


Frågor om naglar

Gör du naglar bara på nära och kära, eller kan man boka tid hos dig:

Man får jättegärna boka tid hos mig! Jag jobbar hemifrån, så man får ta sig till jönköping där jag bor.
Det kostar 250 kr och det finns flera färger// glitter att välja på. Vill dock som vanligt poängtera att jag inte har urbildning.

Har du åldersgräns för nagelförlängning? ( jag är 11 år)

Nja, ingen exakt gräns. Om man får för sina föräldrar kan jag fixa naglarna, men inte allt för långa. Är man för ung för att göra förlängning kan man annars få dem lackade i fina färger med söta stickers osv!

Vart kan man köpa produkter för att göra nagelförlängningar?

Finns flera sidor, jag har gjort ett inlägg om det här. Annars kan jag tipsa om tradera och e-bay, där finns alltid mängder av rodukter till bra priser!
Publicerat: 2011-01-08 @ 01:14:06


Premiär av balspecial 2011- del 1 klänningar- årets trender

Blir en tidig premiär av balspecial i år! Dock börjar det ju bli dags att välja klänning nu, så är lika bra att skriva om det i tid, finns ju inte så stor mening med att göra inläggen senare!

Tittade tillbaka i kategorin balspecial, och det var himla klent med inlägg där måste jag erkänna!
I år skall det helt klart bli en stor förbättring där!!

Jag tänkte som ni kanske förstår börja med klänningar, för att sedan gå vidare till skor, väskor, frisyrer, naglar och smink. Bilar lämnar jag utanför ;)

Vill ni att jag tar upp något speciellt, undrar om något eller har några tips, så hör av er!!

Så, det börjar som sagt bli dagt att se efter balklänning, många kollektioner 2011 består av vågade lekfulla modeller, mycket klassiska sjöjungfruformer, spel i olika material, glada färger och mönster.
Det blir spännande att se om dessa trender kommer visa sig på röda matten baler omkring i Sverige!

Från Jovani promdresses visas dessa trender tydligt, här nedan ser ni några av klänningarna:


otroligt vackra färger i skirt tyg, en modell som passar flera kroppsformer, smickrande fall


Denna är visserligen aningen kort för bal, men ack så fin!


Vilt och vågat med djärva mönster, hett!!!


Klassisk mermaid modell med modern edge, romantisk


Fruktansvärt ful enligt mig, men man blir absolut inte en i mängden i denna klänning


Min personliga favorit! Älskar släp, speciellt till korta kläningar! Vågat mönster med glada färger,                                UNDERBAR!



Publicerat: 2011-01-08 @ 00:40:33


shit

Jag vill jättegärna testa svarta läppar. Men jag har vad jag vet inget läppglans utan färg och jag har inte köpt något ännu. Så inatt drömde jag om det, och i drömmen kom jag på att jag visst har ett glans som skulle fungera. Jag tror verkligen att jag har ett på riktigt och kom på vilket i drömmen. Men nu har jag glömt bort igen. Jobbigt
Publicerat: 2011-01-07 @ 16:39:03


promenad+gym

Har varit väldigt dålig på att uppdatera mina träningspass. Ska skärpa mig, men det är svårt att egentligen skriva något om träningen, för ärligt talat har jag ingen koll på vad jag gör!
Jag är på gymmet, och jag tränar ganska aktivt, men jag tänker inte riktigt över vad jag gör. Vilka maskiner har jag använt? hur många reps och på vilka vikter? ingen aning.
Idag blev det i alla fall lite knäböj, det kommer kännas imorgon! Får alltid ruskig träningsvärk av det känns det som. Lite mage och rygg. Kanske gjorde jag något annat också.

Haha jag behöver ett schema så jag får lite koll! Så jag vet om jag gör framsteg. Detta ka ordnas direkt efter Marocko resan vill jag lova!
Publicerat: 2011-01-07 @ 16:33:17


varumärkesintrång?


Hade lite bråttom när jag skulle köpa godis sist, lade ner några av favoriterna geisha i påsen, men uptäckte senare att det var delizie jag fått med mig. Har inte sett den sorten tidigare, är den ny?



I vilket fall tycker jag att deizie, till vänster är lite väl lika geicha, samma storlek, samma färger, liknande typsnitt och man kan köpa de båda som lösvikt.

Någon mer än jag som tagit fel?
Publicerat: 2011-01-07 @ 10:28:51


wanted

Den 21 Januari fyller jag år, inte superlångt kvar! För en gång skull har jag inte alls svårt att komma på vad jag gärna skulle få inslaget.

Denna hårinpackning skulle jag bra gärna vilja ha:


Inpackningen heter Joico K-pak Deep-penetrating Reconstructor och förstärker hårets elasticitet, styrka och glans.
Återupprättar hårets ursprungliga styrka och kondition.

Den har blivit utsedd till världens bästa 10 år i rad!!!
Den doftar banan (synd, för tycker inte om den lukten) och finns att köpa på bla Lyko.se för 240 kr

De läckra matsumoto skorna skulle jag gärna se på mina fossingar i vår:


399 kr på nelly.se

Skor får man enligt mig aldrig nog av, så dessa får gärna dyka upp i ett paket även de!


Från asos och är nu på rea, ca 200 kr

Ett presentkort på intersport skulle inte skada, behöver faktiskt ett par vettiga träningsskor!

Spirulina



En riktig viaminkick kan behövas med tanke på hur grönsaker odlas idag, spirulina ska bli en ny vana hade jag tänkt mig!

Annars önskar jag mig

skjortor

en fin thermos mugg

en vattenflaska

kavaj

pengar

parfym

Tja, det var väl det, tycker själv inte jag är särskilt svår när det gäller presenter, blir glad för det mesta!




Publicerat: 2011-01-04 @ 15:39:29


2011

Igår var jag fruktansvärt sugen på att träna. Inte för att jag frossat i godsaker över julen eller för att jag har något nyårslöfte om en ny superkropp, jag bara längtade efter att få röra på mig.

Så idag skulle jag följa med älsk till gymmet (jag har faktiskt tränat lite över jul, men inte skrivit om det), men jag mådde illa och var på allmänt dåligt humör. Nåväl, jag klädde om och följde med ändå, gick in på gymmet och tvärvände i dörren. Tog bilnycklarna och åkte hem igen. Jag hatar att träna med människor omkring mig. Vänner går bra förstås, men när det är massor av okända människor där blir jag så illa till mods, känner mig trängd och obekväm. Det är inte så att det känns jobbigt att andra ser mig, jag är bara inte så förtjust i människor helt enkelt..

Så nu sitter jag istället här och dricker te och beundrar min kalender för 2011 VISDOM av Paulo Coelho.
Han är en känd författare, som jag aldrig läst något av. Är ärligt talat inte alls förtjust i citaten i boken från början, allt för mycket handlade om gud. För mig som inte är troende var det svårt att ta till sig. Vad jag föll för är mer de fina färgerna, som ett stort fyverkeri av de vackraste ting på vår jord.


bild från google

Illustrationerna är skapade av Catalina Estrada och de är verkligen underbara. Ihop med dem kommer citaten tillrätta och gör intryck. Och efter en stund av bläddrande förstod jag också att citaten är personliga, det som står om gud behöver inte handla om gud just för mig, Gud speglar det viktigaste i var och ens liv, för nog finns det någon sorts högre makt i allas liv och det är vad det handlar om. Det allra innersta.

Varje månad inleds med ett budskap och visdomsord. På varje sida finns vackra illustrationer och varje vecka finner man nya visdomsord.

Nu är det Januari månad som inleds på detta vis:

bild från http://bookisblogg.blogspot.com


"Cereminin är en hyllning till det vackra och det enkla.
Alla ansträngningar går ut på att försöka uppnå
det ofullkomliga genom vardagens ofullkomliga handlingar.
Om ett enkelt möte över en kopp te
kan föra oss till Gud är det bäst att vara uppmärksam
på de många andra möjligheter som livet erbuder oss.



Jag fastnade speciellt för detta som jag av en slump fick fram i Mars månad.

" Porten till Paradiset stod öppen
för den som bestämde sig för att gå in.
Världen låg i händera på dem som vågade drömma
- och leva sina drömmar"



Detta ska jag försöka ta till mig, bära med mig och leva efter.

Publicerat: 2011-01-03 @ 17:31:10


Nyår

Lite i efterhand sådär tänker jag visa min nyårssminkning. Bilderna är katastrofala och inte rättvisa, hade ingen kamera så de är tagna med mobilen..



Sminkningen gick i beige, brunt och lite lila, inte så lila som på bilden dock! Lite slarvigt lockat upsatt hår och så hade jag på mig "den lilla svarta" (ville egentligen ha jumpsuit med kavaj röda läpparoch strikt uppsattning..)



Synd, var en av de sminkningar jag blivit mest nöjd med egentligen.. :S



Damir och hans tvillingbror, så lika, fick kolla flera gånger så jag inte tog fel person med mig hem!
Publicerat: 2011-01-03 @ 13:35:08


Elf mineral booster

Jag kom på att jag skaffat en hel del nya produkter sista tiden som jag inte skrivit om, därför är det p stor tid att jag recenserar dem nu! En hel del kommer från Elf, först ut är deras mineral booster.

Den finns i 5,1 g eller 17,8 g i färgerna sheer, shimmer och tinted. De stora kostar 61 kr och de små 43.
Enligt hemsidan skall den ge en porsinsmatt hy som håller hela dagen, den jämna ut fina linjer och absorberar olja. Den innehåller äve vitamin A, B och E.

Jag köpte den stora i färgen sheer, det är inte så stor skilnad på färgrna eftersom tanken är just ett transparent resultat med matt hy.
Jag föredrar att jobba in den med puff istället för kabuki eftersom jag för det mesta använder den som puder över min foundation och den fäster bättre med puff.

Hyn blir verkligen matt och håller absolut länge! Jag rekommenderar den starkt till dig som lätt kan få fet hy, all olja absorberas.

Jag upplever dock att den ibland kan fugera väl bra och torka ut, å andra sidan, vem får inte torr hy på vitern?

Använd den ensam för att jämna ut hyn för ett matt resultat utan någon täckande effekt eller som puder över din grund.

Jag är supernöjd, är defenitivt en favorit för mig!

Kom dock ihåg att den endast mattar till och jämnar ut, du får inget täckande resultat tillskillnad från många andra puder.
Publicerat: 2011-01-02 @ 20:40:35


Marocko - Del 1

Nu har älsk och jag bokat en resta till Agadir i Marocko den 14 Januari, det blir våra julklappar till varandra! Perfekt, åker mycket hellre på en resa ihop än lägger pengar på presenter.

Jag själv är intresserad av olika kulturer, levandssätt och så vidare, så tänkte blogga ordntligt om denna resa!

När vi åker kommer temperaturen där ligga på ca 22 grader, inte någon supervärme, men bra mycket bättre än -22 som här!

Vi bokade resan igår och har ännu inte läst på så myckt om landet, eftersom vädret som sagt inte är jättevarmt passar det bra för att uppleva och se saker istället. Vi har dock ganska tight budget, men man kan säkert se mycket fint genom att ta ordntliga promenader till olika platser!



Vi ska defenitivt besöka staden Marrakech som sägs vara en orientalisk stad, som hämtad ur tusen och en natt. Husen målas där med en speciell färg som efter några år er rosa ut, därför kallas det också den rosa staden.
Det finns två delar av Marrakech, den historiska delen Medina med flera sevärdigheter och rik historik, där bjuds även på nöjesliv i de nyare delarna Guilez and Hivernage.
Även om Marocko fortfarande är ett av de mer liberala muslimska länderna var Marrakech förr en tillflyktsort för kändisar från väst med ett vilt nattliv, de styrande röttnade dock och nu är det slut på det.

Platser att besöka i staden är bland annat torget Jeema el Fna, de dödas plats. förr användes torget som avrättningsplats med dryllar idag av gatuartister och försäljare. Man ser bland annat ormtjusare, akrobater och musiker.



Där finns också flera mysiga resturanger och marknaden. Kotoubia mosken syns över hela staden och går att beundra från utsidan, endast muslimer är tillåtna att gå in.

I närheten av torget finns även de Saadianska tomberna, vilka stod färdiga i slutet av 500-talet, men återupptäcktes och öppnades för allmänheten und 1900- talet. Där inne finner man två mausoler med över 100 mosaikdekorarade gravar- spännande!
I den mest utsmyckade graven ligger den tidens sultan, Ahmed el- Mansour med sina favoritsöner. Jag undrade spontant när jag lästa om detta hur många söner han hade, måste vara en del om han bara valde ut favoritsönerna? Antar att man inte får reda på det dock.. Han hade väl ett par fruar som kläckte barn förmodar jag... nåväl, nog om det.




Lyxpalatset El-badi bygdes även det under sultanens tid och bestod då av 360 rum utsmyckade i guls, marmor elfenben och så vidare. Idag finns tyvärr bara ruiner kvar, dn underbara utsikten har dock inte försvunnit, och på somrarna hålls här en två veckors lång musik och dansfestival.


Detta är förstås bara en litn del av allt Marocko har att erbjuda, det kommer mer!

Publicerat: 2011-01-02 @ 09:32:12



RSS 2.0