förkyld..

God morgon alla glada!
jag börjar inte försen vid klockan ett idag, men eftersom jag inte pluggat något på hela helgen är det bäst att jag försöker få lite gjort både före och efter skolan.
Tyvärr verkar det som om jag dragit på mig en förkyldning, snorig och dan som jag är..
Får dricka lite the och klä mig varmt, vill verkligen inte att det ska bli värre nu!

ha det fint så länge!
Publicerat: 2009-08-31 @ 08:14:42


provridning

Nu har jag kommit tillbaka från stallet, de som skulle provrida Piroschka har ju varit här!
Väldigt trevliga människor måste jag säga, fastnade lite för dem redan på telefon, men det klart, man kan ju inte lämna hästen till folk bara för att de är trevliga. Vi har ju inget bra ställe att rida på hemma, så åkte till Eksjöholm och lånade ridbanan där. Eftersom hon var så stark och jobbig igår när jag satt upp på henne så tog jag med ett träns med bett idag.
Hon fungerade faktiskt riktigt bra på det! När sedan tjejen skulle rida blev jag skeptisk. Först såg det ut som att hon inte kunde mycket alls, fungerar kanske på andra hästar, men Piroschka behöver verkligen ridas ordentligt. Sedan när nervositeten släppte och hon vågade agera på hästryggen var det som en helt annat ekipage!
Jag kommer ju själv ihåg hur det var när jag skulle provrida, man var ju hur nervös som helst!
Ja, som sagt, hon började rida ordentligt och det gick alldeles utmärkt, formen var fin och hon red mjukt. Sedan var det dags för lite hoppning, blev någon miss här och där, men det gick verkligen bra med tanke på att de inte känner varandra, Piroschka har ju dessutom inte blivit riden ordentligt på länge.

Jag hoppas verkligen att de tycker att det gick lika bra som jag gjorde, för jag kan inte tänka mig att hion skulle kunna få det mycket bättre än där!
Men det återstår ju att se förstås..
Publicerat: 2009-08-30 @ 12:54:05


backiningatorp

Hej!
Tänkte göra ett litet inlägg nu när jag har liiite tid över. Har just nytt om till ridkläder, ska känna lite på Piroschka eftersom det ska komma en familj och provrida henne.. Lite nervös inför det faktiskt!
Har varit jättedålig på att plugga de senaste dagarna, så tidsplanen jag hade har gått helt åt helsike.. :( Så dåligt av mig, för jag hade faktiskt skött det ganska bra innan. Aja, får väl bli nya tag imorgon..
Är så sjukt trött, så känner verkligen inte för att rida nu, dessutom kommer det kännas jobbigt att gå till hagen nu när Melwin inte är där, det hela känns ju mer verkligt då..

Aja, ha det bra!
Publicerat: 2009-08-29 @ 19:06:32


t-shirt

Denna köpte jag igår, flera storlekar för stor för att den ska sitta sådär slappt och skönt!, 70 kr på H&M!


Är nästan tillräckligt lång för att ha som klänning, men jag tror ändå jag avstår..
Publicerat: 2009-08-29 @ 10:12:47


high tech lighter platina

Det var alltså denna som följde med mig hem efter besöket från Make up store.

Krämig konsistens som gör att man kan använda den till flera olika saker. Highlighter som den egentligen är tänkt för, även som rouge, läppglans eller primer. Nu är väl just färgen, platina ingen höjdare som varken rouge eller läppglans, men jag har mest tänkt ha den som primer, och den fungerar fiinfint! Stor burk också, så den lär räcka länge!
Publicerat: 2009-08-29 @ 10:08:56


lampa

Ännu har vi inte lampor till hela lägenheten, så kikade runt lite. På ellos har de just nu rea på vissa lampor, tänkte att denna skulle passa till hallen!


Den kostar just nu 199, innan tror jag det var ca 400.
Publicerat: 2009-08-29 @ 10:04:06


make up store!

Numera bor jag ju i en storstad, (ha,ha) så utbudet på affärer är ju hyfsat mycket bättre än eksjö! Idag gick vi in på make up store, oj vad mycket det fanns! Köpte min efterlängtade hightecher platina och den var precis så bra som jag föreställt mig! är såå glad över den!
Nu är vi i eksjö och ska träffa lite kompisar, ha det fint!
Kram
Publicerat: 2009-08-28 @ 20:41:58


silverglitter

Gjorde en snabb impulssminkning idag, med mycket glitter! :)
Vet inte om det syns så bra på bilderna, men det var verkligen glittrigt!





har använt mineralskuggan silver från makeupcosmetics, tog sedan på lite vaseline på ögonlocket och applicerade silvrigt glitter från O`balla. egeliner, kajal mascara och silvereyeliner under ögat.Med lite roligare färger vlir det en super partymake!
Publicerat: 2009-08-28 @ 14:57:21


120 pro paletten på ebay

Gick in på ebay och kollade innan, man kan ju få en 120 palette där för ca 120 spänn! med frakt!
Det är ju helt underbart!!! :D Blev så jätteglad när jag såg de låga priserna, ska ta och beställa en sen innan jag åker hem tror jag!
Kommer bli så kul att använda de färgerna! Tydligen ska de ha jättebra pigment, och det finns ju så många färger att välja mellan också!

Publicerat: 2009-08-28 @ 11:41:09


stöveljakt idag!

jag har ju redan nämnt att jag är lite smått kär i dessa stövlar, idag ska jag ut på jakt och se om jag kan hitta något liknande. Är verkligen den häre modellen jag är ute efter, vida i skaftet, utan stora klackar och bara sådär allmänt mysiga. Jag orkar verkligen inte springa omkring i klackar varje dag i höst och vinter, är mer ute efter något bekvämt och praktiskt men ändå snyggt.
hoppas verkligen att jag hittar ett par idag!
Publicerat: 2009-08-28 @ 11:31:52


Blondinbella VS Kissie?

Till och med jag som inte är överdrivet insatt i bloggvärlden har ju märkt av kampen mellan Blondinbella och Kissie.
Eller det är väl kanske mest Kissie som vill fightas. det vra inte länge sedan jag gick in på hennes blogg för första gången, och oj vad jag skrattade!
Hon är ju riktigt smart! Det är ganska intressant att se att folk som läser och bryr sig om henne faktiskt är så dumma. Vart sitter deras intellekt? Det är ju så uppenbart att hon bara spelar en roll för att få uppmärksamhet, hon säger det ju till och med själv. Ju mer hon provocerar och spelar elak, ju mer läser folk och hon blir självklart ännu mer omtalad.
Så ja, en dum blondin skulle jag faktiskt inte kalla henne för, även om hon verkligen ser ut att ha IQ guldfisk.
Däremot skulle jag inte vilja, som så många andra gör, jämföra henne med blondinbella. För Bella har ju i alla fall något vettigt innehåll på bloggen då och då.
Dock tycker jag väl i slutändan att båda känns för fejkade för att man ska få ut något större av att läsa bloggarna...

  

Vad tycker ni om Kissie & Blondinbella?
Publicerat: 2009-08-28 @ 10:27:53


Mac

är sugen på att testa någon av sminkningarna från Mac:s facechart..
Har hittat några roliga!







Jag tror det får bli denna jag provar mig på först..
Publicerat: 2009-08-28 @ 10:14:45


brown

Ungefär så här såg jag ut igår, dock en lite mildare form. Jag lade på lite extra till bilderna!
Försöker lära mig ta bättre bilder med kameran, i normala fall lägger jag bara in någon enstaka bild på sminkningarna, men blev lite fler idag.. fick till det lite bättre med ljuset än jag brukar i alla fall!


Plockat ögonbrynen har jag gjort för en gångs skull! Fyller i med en mörkbrun skulla från en palett av Lancome


Tycker åtmindstånde själv att mina ögon blev fina här, synd att ljuset är så ojämnt. Har aldrig lärt mig retushera heller.


ha,ha sås eriös man kan se ut! men bilden blev väl ganska bra?


Catch the light pratar ju alltid Tyra om på top model, ger det ett försök jag med ;)




Någon som undrar hur jag har gjort eller vilka produkter jag använt mig av så är det bara att fråga! :)



Nu ska jag se till att hålla mig uppdaterad om vad som händer på skolan så jag inte missar något. Fick lite smått panik när jag hörde att jag eventuellt skulle varit i skolan till 18 idag. Inte för att det är någon störra fara så, men jag hade helt missat att vissa grupper skulle vara där, visste inte ens vilken grupp jag tillhörde! Nu vet jag att jag är i grupp 11, så tror inte att det var någon fara att jag åkte hem! :)
Sedan blir det lite emr plugg, ner till tvättstugan. har tid mellan 18 och 22, o jag sitter där hela tiden så hinner jag tvätta en del, dessutom kan jag läsa boken där också. Läser jag där finns det ju inte direkt något annat jag kan göra istället för att läsa, så får förhoppningsvis lite mer gjort då..

ha det bra så länge!
Publicerat: 2009-08-27 @ 16:26:20


Onsdag 14.53

Duntossorna har åkt på, jeansen av, håret upp i en slarvknut och jag sitter här med en kopp kaffe i handen.
Föreläsning var det idag, han är faktiskt en riktigt bra föreläsare, Jacob heidbrink, idag handlade det mycket om filosofi, tänkte faktiskr försöka hinna med att skriva ner lite om vad vi gick igenom här, man lär sig ju bättre av att upprepa och skriva ner. Dock har jag en del att läsa som jag bör komma igång me dså snabbt som möjligt, så kan bli svprt att hinna med. Vi får helt enkelt se hur det blir med den saken.
Jag amnälde mig just till två föreläsningar, den ena heter " gör dina studier enklare", och den andra " öka din läshastighet och förstå bättre". Jag kan nog få stor användning av båda!
ha det bra så länge, kanske blir en liten uppdatering med en enkel sminkning ikväll, nu ska jag fortsätta läsa den otrologt spännande boken skadeståndsrätt!!
Ganska intressant är den faktiskt, det handlar ju ändå omn något jag intresserar mig för, men det är många nya ord och mycket information som ska in så snabbt, gentligen skulle jag behöva läsa om varje mening flera gånger, sitta och tänka och smälta det som står för att förstå ordentligt. Men det hinner jag ju inte..

Publicerat: 2009-08-26 @ 15:18:19


God morgon!

hej alihop!
Har precis duschat, tänkte göra mig lite extra fin idag, ska fixa ett passerkort till skolan, viktigt att se bra ut där! ;) ha,ha
Vid tio ska jag på min andra föreläsning, denna är bara två timmar vilket är skönt, på den förra som höll på i tre blev man lite seg mot slutet. men är väl bara att vänja sig, det kommer bli föreläsningar som är betydligt längre än så!
ha det fint så länge så hörs vi sen!
Publicerat: 2009-08-26 @ 08:13:36


Läggdags

Imorgon har jag föreläsning igen, så är väl bäst att lägga sig i vettig tid. damir åkte hem till eksjö en sväng idag, var dags för massage och så hälsade han ju såklart på sin kära mamma också. helt förvånad bleb jag ärligt talat inte när han kom tillbaka med två kassar fyllda med mat! Hon har en viss förmåga att skicka med massor av saker hem till oss, men mat uppskattas ju alltid!
Dock är vår frys och kyl så liten, så har lite svårt att få plats. Med sig hade han också maträtten grah, en av mina favoriter!
Jag har själv aldrig lagat det, och ser inte så jättegott ut heller, men jag lovar, det smakar verkligen bra! för er som vill testa lägger jag in ett recept någon annan gång, har det inte på denna datorn.


grah, en supergod bosnisk rätt


Damir hugger in!


massor av frukt skickade hon också med, vilket jag blev glad över såklart, fruktälskare som jag är! tack adila!
Jag lade upp den på ett fruktfat jag köptkonsum.


Nemo var också med, men han var mest förtjust i juicen


Smaka kan man ju alltid göra, men han spottade ut den illa kvickt, nyttiga bönor är inget för honom! Dessutom var det inget kött i, vilket han blev lite sur över..

God natt allihop, och tack för allt vi fick Adila!
Publicerat: 2009-08-25 @ 21:46:58


Baddags!

Ha, ha tog lite kort när jag duschade Nemo och Frida, se så de njuter!








Publicerat: 2009-08-25 @ 11:02:43


tatueringen

Tänkte att det är dags att visa tatueringen jag gjorde för ett tag sedan. Det står alltså Safir, namnet på en häst jag haft. Det är en vacker och sorglig historia jag bär med mig om henne, och jag kommer aldrig någonsin hitta en för mig så speciell häst igen. Hon avlivades den 10 Mars förra året, sedan dess har jag velat göra en tatuering som har med henne att göra, men har inte varit säker på vad och jag har inte heller velat förhasta mig. Nu har det gått över ett år, och jag ville fortfarande ha min tatuering. Jag har funderat över olika sorters texter, skriva namnet på latin eller göra någon bild, men Safir var Safir helt enkelt. Egentligen hette hon Queen Safir, men det var aldrig något jag kallade henne för.
Nu när den sitter där känner jag att jag verkligen gjorde rätt som tatuerade in hennes namn. Det känns fortfarande väldigt jobbigt att tänka på vad som hände, men när jag tittar på tatueringen minns jag henne ändå med glädje.

Bilden är tagen direkt efter att jag tog bort plasten, så har inte tvättat den ännu. Därför är det lite torkat blod här och var, fläckarna som ser ut som brun utan sol till exempel är alltså blod!
Publicerat: 2009-08-25 @ 10:46:58


pink!

Jag har ju tidigare tjatat om att folk borde använda mer rosa i sina sminkningar, och nu gör jag det igen!
Ni som inte har testat, gör det!
Kommer ni ihåg när man var liten och skulle måla av sig själv? Det fanns för det mesta inga pennor som var perfekt hudfärg, så därför tog man rosa och alla gubbar såg ut som skära grisar. Men det är ju faktiskt så att rosa ligger ganska nära vår egen hudfärg, just därför passar alla i det! I olika mängd förstås..



På denna bilden har jag faktiskt ganska mycket rosa, men se hur naturligt det ändå ser ut!


ljus rosa över hela locket, mörkare nyanser i globlinje och ytterkant


När man zoomar in ordentligt syns det att det faktiskt är en ganbska stark färg.
Ändå ser det från längre avstånd inte allls mycket ut, just tack vara att det är rosa och inte grönt eller blått, vilket hade sett väldigt sminkat ut.
Publicerat: 2009-08-25 @ 10:36:12


Toga partyt!

Lovade ju att lägga upp bilder från Toga partyt vi hade förra veckan. Tyvärr blev det inte så många bilder, dessutom hade ju jag och Maja missförstått lite om vart vi skulle vara innan, men kul hade vi ändå!
jag lägger in detta under kategorin studier, vilket kanske verkar konstigt, men det är ju faktiskt på grund av studierna som vi hamnade på detta party!


Maja gick hårt in för stilen med band runt huvud, sminkning, örhängen och så. Sket sig dock lite med skorna!


Lucky me to have egen bar hemma!


Jag poserade världsvant i mitt lakan. Eh, jag menar toga..


ja, ni ser ju själva, min modellkarriär är inte långt bort!


Sen gick det utför med posandet..


Jag kan meddela att mitt lakan var till en dubbelsäng= liite svårt att få på sig!


In i dimman!

Publicerat: 2009-08-25 @ 10:26:21


Höstmys

Hösten kommer snabbare än man kan ana, vilket känns en aning ledsamt. Nu slutar tiden då vi glatt kan stappla runt i skyhöga pumps som gör förbannat ont, kjolar som sitter perfekt när man står still med hela tiden hasar alldeles för högt upp när man rör sig, insekter som surrar och skitkallt vatten i sjöarna.
Skämt å sido, sommareen är faktiskt underbar, jag jag tycker det känns väldigt jobbigt att den lider mot sitt slut. Jag tänker ta vara på det vi har kvar av sommaren, för än får vi faktiskr då och då riktigt varma dagar, det är inte för sent!
Samtidigt kan man ju tänka på vad som faktiskt är så mysigt med hösten. För visst är det en härlig känsla att andas den friska luften när man går genom en hög löv med den där perfekt mysiga koftan och ett par uggs på fötterna?

Så här ger jag er några av godbitarna hösten har att erbjuda!

                    Day Quadrant Tunic

oversized tröja  med V-ringad hals med paljetter och stenar runt,
1849 kr, på Nelly.se



                                      Cardigan

Cardigan med fransar, 399 kr, Lindex

                                           Cape


Cape med hög krage, 379 kr på La Redoute


                                        Poncho

Poncho från Martin Blanc, 999 kr på La Redoute


                                              Kofta

kofta i capemodell, 499 kr på La Redoute

                             
Cardigan                                            

cardigan med kort ärm, 399 kr på H&M

                                   Stövlar


2649 kr från Fornarina


                        Stövlar

599 kr, Din Sko

                           Stövel

Finns i 4 färger, 499 kr från Ellos



Stövel i mocka, 799 kr på Ellos

                          Stövel


Med lång snörning, 599 kr, Ellos

                                Stövel                                               


I skinn, 1599 kr från Ellos


Publicerat: 2009-08-23 @ 11:08:05


Drink

I förrgår innan togapartyt blev det till att fixa lite drinkar igen. Jag gjorde en som jag blev riktigt nöjd med!
Så alla ni som har lite dålig fantasi, här får ni ett drinkrecept av mig!

Don Juan

3 cl vodka
2 cl toffee Sahne liqueur
4 cl amarula
2 cl original timeless toffee liqueur with cream

Blanda alla ingredienser i en shaker, ta ett högt glas, ringla lite chokladsås på kanten och i för den lilla extra touchen. Häll sedan i ingredienserena och fyll upp resten av glaset med mjölk.
Vill du göra drinken ännu lyxigare kan du spruta grädde på toppen och sedan strö lite kakao eller kardemumma över.
Publicerat: 2009-08-21 @ 18:39:52


affärsjuridik

Jag tänkte att en del av er kanske vill veta vad det egentligen är jag utbildar mig till. så här kan ni läsa informationen opm affärsjuridtprogrammet som står på min skolas hemsida!

Affärsjuristprogrammet, 180 + 120 högskolepoäng

Affärsjuristprogrammets kombination av studier i juridik, företagsekonomi och engelska skapar en unik grund och förståelse för affärsvärldens villkor i en alltmer globaliserad värld.

INNEHÅLL

Affärsjuristprogrammet består av en treårig del som ger en kandidatexamen och en tvåårig masterdel vilken leder fram till en affärsjuridisk masterexamen. Programmet är skapat utifrån grundidén att utbilda affärsjurister förberedda för en nationell eller internationell karriär. Programmet är uppbyggt kring fyra grundpelare:

• Att ge en gedigen juristutbildning med affärsjuridik som det centrala ämnet. Utbildningen är unik genom de möjliga inriktningarna i t.ex. skatte-, avtals- eller bolagsrätt.

• Att du läser minst en termin företagsekonomi med inriktning mot redovisning, ökar din förmåga att se hur företagen och affärsverksamheten fungerar. Integrationen mellan företagsekonomi och juridik leder även till en fördjupning inom affärsjuridiken.

• Den internationella inriktningen i programmet blir tydlig genom ett antal kurser som behandlar internationella rättsfrågor och flera kurser läses helt på engelska. Genom hela utbildningsprogrammet ingår undervisning i Legal English, vilket innebär att du tränas i att förstå och uttrycka dig på juridisk engelska och du övar upp din interkulturella kommunikationsförmåga. Du har också möjlighet att läsa en termin vid ett av våra utländska partneruniversitet under din masterdel.

• Du ges en unik fördjupningstermin under masterdelen där ett fiktivt företag följs från uppstart till transformering. Där kommer du att knyta ihop dina teoretiska kunskaper med praktiska övningar inom antingen skatte- eller civilrätt. Du förväntas agera som konsult och lösa de juridiska frågeställningar som är kopplade till olika affärshändelser.

ARBETSMARKNAD

Arbetsmarknaden för affärs- och skattejurister är lovande. Affärsjuristprogrammet ger dig en stabil grund för en internationell karriär med anställning på juristavdelningar inom bolag, banker, försäkringsbolag, branschorganisationer, internationella organisationer och organ samt på skatteavdelningar vid bolag, revisionsbyråer eller skattemyndigheter. Programmets internationella inriktning har lett till att fl era av de studenter som har gått ut programmet idag arbetar med internationella frågor i Sverige eller utomlands. Flertalet tidigare studenter återfi nns även i företagsledande positioner där kombinationen av juridik och ekonomi är ett framgångskoncept.

Publicerat: 2009-08-21 @ 18:01:20


asadday

klockan är redan fem och jag har i princip inte gjort något alls idag. sydde gardiner till köket, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig, lite sneda och dana.. men jag försökte ju i alla fall.
Melwin har avlivats nu, vilket jag självklart är oerhört ledsen över. Men jag hade varit inställd på det länge, så det kom inte som en överraskning direkt. Det har varit så mycket med fiket och flytten sista tiden så jag har knappt träffat honom. Egentligen är det mest det som tynger mig, jag hade velat ägna mer tid åt honom sista delen i hans liv. Men så kommer jag ju ihåg hur det var då Safir skulle avlivas, hade även känt det på mig långt innan det gjordes, så undermedvetet försöker man att inte tänka på dem, det blir lite enklare att hantera sorgen då.
Jag kan inte riktigt förstå att han är borta, tror det tar ett tag för det att sjunka in..
Publicerat: 2009-08-21 @ 17:09:22


tvättkorg

Hej!
Idag åkte vi hem till Eksjö och Ingatorp en sväng för att lämna tillbaka min bil. Passade även på att köpa ett par sandaler som var på rea, de var välbehövda! Men jag är dock ännu gladare för att jag äntligen fått tvättkorgen jag suktat efter! och jag tror faktiskt att den är mer välbehövd än vad skorna var. Äntligen slipper vi ha smutskläder liggandes på golvet.
Dessutom är den otroligt fin, passar så bra ihop med resten av inredningen. Som jag sagt tidigare kommer det bilder på lägenheten när jag fått lite bättre ordning på saker och ting.

Såhär ser vår kära tvättkorg ut i alla fall!

  
Nettos korg                                                             Mios korg

Det är alltså den till vänster som vi köpt, 100 kr på Netto. Den till höger, som är väldigt lik kommer från MIo och kostar 790 kr.. Men ska jag vara ärlig tycker jag Nettos är finare!
Publicerat: 2009-08-21 @ 00:27:29


godmorgon

Frida väckte mig just med sitt genomträngande skrik, vilket egentligen var bra eftersom jag vill få lite vettiga saker gjorda innan det bär iväg till skolan igen. Igår hade vi toga party, riktigt roligt måste jag säga! Dock hade jag så fruktansvärt ont i magen, det tar ju ner stämningen lite. Men det hjälpte lite att ha ett lakan på sig i alla fall, det vägde upp mitt magont lite, alla borde göra en toga av ett lakan då och då!
Jag och Maja hade missat att det var förfest hos våra faddrar, the lifeguards, så hon, jag och Damir satt hemma hos oss och förfestade, men det blev bra det med. I fortsättningen får vi ändå försöka hänga med faddrarna lite mer, så man lär känna anfra från klassen.
jag har inte riktigt koll på vart kablarna till kameran är, men när Damir vaknar får han visa mig så jag kan lägga in bilder på våra läckra togor!

Idag ska vi ha skattjakt, blir säkert kul, sedan måste jag städa ur bilen, ska lämna tillbaka den idag, hem och hälsa på lite snabbt och hämta lite saker, bland annat mina nya skuggor som har kommit! spännande :)

Publicerat: 2009-08-20 @ 09:23:58


vilket kap!

Eftersom jag nästan inte har några hela byxor som ser vettiga ut beslutade jag att idag skulle jag minsann införskaffa mig ett par nya. Efter en lång tids sökande efter de rätta brallsen drog jag tillslut med mig Damir till bikbok på A6. Vi hade tidigare kikat i ett antal affärer, men mina förväntningar sjönk i takt med mitt tålamod. Ett par chinos blev det iallafall från Gina trocot, men till min förtvivlan kunde jag inte se dedär lagom slitna, lagom annorlunda, sköna jeansen med bra passform.
men inne på bikbok öppnades en ny värld. En värld full av underbara jerans, och mycket annat också för den delen. Jag ville helst inte lägga ut allt för mycket eftersom livet som student ju kan vara en gnutta fattigt.
Så ser jag dem; de snygga jeansen till nedsatt pris, 50%. två par fick jag med mig därifrån. Allt som allt blöev det alltså två jeans och ett par chinos för 700 riksdaler. jag upprepar, tre par byxor för 700!!!
Publicerat: 2009-08-18 @ 20:46:15


Tisdag

Hej!
Håller på att plocka undan en del i lägenheten, blir bara ett kort inlägg, för har mycket att göra!
Ska fixa en till kategori "studier", kanske finns det någon av er läsare som är intresserade av hur det är att plugga på universitet/högskola eller kanske finns det till och med någon som har planer på att läsa till affärsjurist?
Ni som är intresserade kommer kunna följa min resa igenom detta, från början.
Så ikväll blir det en bättre uppdatering om vad jag sysslar med om dagarna, än så länge går det mest ut på att lära känna varandra och på kvällarna blir det en hel del festande. ikväll kommer jag dock inte gå ut, vill verkligen få färdigt här innan studierna sätter fart ordentligt på Måndag, för efter det
Publicerat: 2009-08-18 @ 19:35:41


halvfemdrink

vad fan, snart ska man ju iväg och dricka o festa, så tänkte att jag lika gärna kunde börja nu. Har satt på potatisen, och ska plocka iordning saker, kan vara lite roligare om man har en drink att smutta på.
många av er vet sökert inte det, men jag har ett ganska stort intresse för olika sorters drinkar. Tycker det är jättekul och testa sig fram och blanda, oftast blir det jag som tar på miog rollen som bartender när vi är ute.
Söta drinkar till på gränsen sliskiga och mjölkdrinkar är väl mina favortier. Jag är ganska kräsen, så det jag inte tycker om dricker jag helt enkelt inte. Så länge det inte är något jag beställt på ett uteställe förstås, för jag är ganskla snål också, det jag har betalat för ska jävlar drickas upp också!

drinken jag gjorde idag är anpassad efter ett ganska stort glas, så ta lite mindre om ni bara har normalstora hemma.
Jag har använt :
*4 cl kruskovac ( vad fan är det undrar ni, och det undrar jag också, men fråga någon av era blattekompisar så ordnar det sig. Smakar bra iallafall!)
*2 cl licor 43 ( det är något sam ALLA borde ha hemma. Passar till allt, så har du svårt att få till drinkarna, använd bara denna dryck, skänkt från ovan! helt underbar!
*2 cl passionfruit drinkmix
*skaka i shaker, fyll upp resten med mjölk, häll i glaset och drick!

Använd fantasin för att göra det roligare, fruktkött, mixad persika eller något annat gott som passar bra.
Ganska söt, men är ändå lite drag i den, kan jämföras lite med rosa pantern, fast annorlunda smak. sedan är det ju bara att hälla i lite mer mjölk om det blir för starkt. drinken får en fin pastellorange ( finns det en färg som heter så?) färg.
Dricks med sugrör.


Sår den inte i barskåpet redan, så se till att få dit den snabbt!
Publicerat: 2009-08-17 @ 17:02:46


Jag kom in!!

Nu har jag precis kommit hem från en fullspäckad dag på internationella handelshögskolan. Ska vara hemma en liten stund, ta det lite lugnt, sedan blir det en del festande ikväll..
Men som sagt, jag kom in utan några större svårigheter, och flera bakom mig i reservkön kom in också.
Glad och förv'ntansfull men samtidigt en stor ora är väl känslorna jag har nu.
Självklart är jag glad att jag kom in, främst för att då slipper jag plugga upp betygen på komvux. Men jag börjar inse att detta verkligen är på riktigt. Jag har fem år av slit framför mig. Bara till första kursen, obligationsrätt med juridisk metod ( ja ni hör ju bara på namnet) så behöver jag minst 14 böcker! Vad fan, EN kurs!!!
En lärare sopm berättade om programmet sa att det var det tuffaste man kunde läsa där, och jag betvivlar henne inte..
Minst 20 stycken trodde de skulle hoppa av för att man inte klarar det, hoppas verkligen inte jag blir en av dem.
I normala fall är jag en av de mest envisa människor som finns, men nu har jag inte helt ställt in mig mentalt på att jag faktiskt ska göra detta, jag var så inställd på att jag inte kom in.
Men får försöka ta tag i det och göra så bra jag kan och lite till, för utbildningen leder till bra jobb och fet lön!

Ska plocka iordning på lite fler saker, laga lite mat och sedan dra mig till cocktailpartyt!

Ha det fint!
Publicerat: 2009-08-17 @ 16:40:12


imorgon..

Börjar bli lite smånervös för imorgon nu. ska vara med på uppropet, men är ju femte reserv.. Så ser mina chanser som ganska minimala, kommer väl inte ta det jättehårt om jag inte kommer in, har ju ställt in mig för länge sedan att jag inte gör det, men förhoppningar har man ju ändå.
Blev spådd idag och enligt den hade jag mycket väntan framför mig, jag skulle på ett möte, höra en röst som jag blev glad av. man skulle väl kunna tolka det som att jag får en plats senare om någon hoppar av.
aja, svaren får jag ju imorgon..

Önska mig lycka till!!
Publicerat: 2009-08-16 @ 21:29:49


Söndag

Hej!
Nu har jag just kommit hem från en liten promenad med älsk och gojjorna. Frida har varit lite missnöjd med sitt nya hem, så har blivit en hel del skrik.. Jag tror dock att hon testar oss igen, skriker som bara den för att försöka få som hon vill; vår uppmärksamhet. Så har legat lågt med att bry oss för mycket om det, hoppas verkligen att det går över, annars blir vi nog vräkta ganska snart!
De kom alltså hit igår eftermiddag, har fått vara ganska mycket instängda i buren och idag var de ensamma större delen av dagen, tänkte att de skulle få tid på sig att vänja sig vid omgivningen ordentligt. Första timmarmna här satt de helt stela och bara kollade sig omkring, men idag var de som vanligt och promenaden uppskattades otroligt! Speciellt av Nemo osm älskar att vara ute, så han började prata och ha sig, är så gulligt!
Blir synd när vi inte kan ha dem ute längre, men ska försöka få in så mycket växter och grenar som möjligt till dem, så hoppas att de trivs. Blir ju stor omställning för dem, för vi har ju varit med dem ute hela dagarna i sommar...
Ska snart gå till willys och handla frukodt och mat tills imorgon, men Damir har något fuffens för sig i köket..
tror han sätter ihop vår nta skohylla.

ha det bra!
Publicerat: 2009-08-16 @ 20:30:03


good night folks

klockan är snart elva och vi har hållt på med flytten hela dagen. Från och med idag är jag alltså jönköpingsbo!
Känns lite märkligt, men blir nog bra. Idag blir första natten vi sover här på riktigt. Vi har ju sovit här förut, men bara lite då och då när det behövts. Nu ska vi sova här i natt och imorgon natt ocg natten efter det också, vi bor verkligen här nu!
Är kul, men samtidigt skrämmande. Samtidigt som jag envisas med att göra saker själv och inte få onödigt mycket hjälp av andra för att lära mig leva vill jag inte bli vuxen. Jag vill inte ha ett jobb, jag vill inte planera för någon annans framtid ocj jag vill knappt planera för min egen. Jag längtar verkligen tillbaka till tiden då man var liten, även om jag faktiskt ibland kan känna att jag inte kommer ihåg jättemycket av min barndom. Men små glimtar här och där finns ju..
Livet var på något sätt så vackert då. Allt var vackrare då.
Jag är så otroligt rädd för döden, den kan inträffa så oväntat när man minst nar det, och gör den inte det är det nästan ändå så att man går och väntar på den, Förr eller senare kommer den till oss alla. Det känns märkligt att det man kämpat med och strävat efter hela livet ska sluta. Varför jobbar man så hårt med att nå sina mål när allt ändå ska ta slut?

Idag hade jag mycket tankar.. men tänker inte skriva mer än så här nu, får lätta mer av mitt hjärta en annan gång!

Ha det fint allihop!
pusskram
Publicerat: 2009-08-15 @ 22:53:46


vill du köpa mina använda trosor?

Kåtvåta trosor säljes i storlek 36, dirkret leverans, du bestämmer själv vad du vill att jag ska göra i dem innan...
Du får även med vilder på mig i trosorna, 250 kr, för personlig leverans kostar det mellan 800-1000 kr, vill du tar jag av trosorna framför dig..




Ja, nu är det ju inte jag själv som vill sälja mina skitiga trosor, men tydligen har det blivit en jättegrej att göra. Finns massor av annonser med tjejer som säljer sina använda trosor. Läste i en tidning att en tjej tjänade flera tusen på det i månaden.
För visst är det väl ett smidigt sätt att tjäna pengar på, du köper en trosa för högst 50 kr, använder dem en dag och säljer för 250. Inte mycket jobb att lägga ner där direkt.
En annan sak som annonseras ut är bröstmjölk och BH:ar som det spillts bröstmjölk i.
I vissa av annonserna får man betala lite extra för varje dag som tjejen har på sig ttrosorna. Ju mer använda desto dyrare alltså.
De flesta av dessa annonser ligger ute på studentannonser.com. De flesta som säljer är unga tjejer som inte tycker att bidragen man får när man studerar räcker till riktigt. Men även flera kvinnor i 30+ säljer sina begagnade underkläder.

Jag vet inte om dessa tjejer verkligen tänker på vad de gör, är männen som faktiskt sitter och luktar på deras gamla trosor verkliga för dem? Eller ser man det bara som "en till trosa som åkte iväg på posten", sedan är det slut?
De här männen som köper trosorna kan mycket väl bli besatta i en tjer. För de flesta är det säkert bara en sexuell grej som de går igång på, men för varje trosa en tjej säljer finns det även en risk. Det är inte så svårt att få redan på vem det är som säljer sina trosor, säkert vill personen som köper dem ha kontakt även på riktigt..
Visserligen finns det även tjejer som går igång på att sälja sina trosor, men i de flesta fallen tror jag att det bara är en roll man spelar.

Att sälja sina trosor ser jag som en sexuell tjänst, vilket inte är tillåtet i Sverige. Nu är det ju inte riktigt samma sak, men det leder oss trots allt i samma rikting. Jag började nyss skriva att kvinnor blir utnyttjade, men suddade sedan ut det.
För hur ska man egentligen se det?
Visst blir kvinnorna utnyttjade på så sätt att män betalar för att få ta del av en kvinnas mest privata och intima för sin egen njutnings skull. Det har gått aldeles för långt när kvinnor själva vill sälja denna typ av varor/ tjänster. Genom att göra det medverkar man till att det kvinnliga könet trycks ner, kämpar vi ninte för att få ett jämställt land?
Samtidigt blir det ju på sätt och vis männen som köper trosorna som blir utnyttjade, de batalar ju flera hundra för en skitig trosa! tjejen skickar trosan och sedan är det inget mer med det, förmodligen lägger hon inte en tanke på personen som ska få trosan ens.
Ändå kan jag inte tro att man kan sälja sina underkläder utan att känna sig smutsig och utnyttjad?

Nej, mina underkläder stannar hos mig själv, finns det män därute med andra sexuella läggningar, kanske går ni igång på att dammsuga och putsa fönster? Då är ni välkommna att kontakta mig, ju smutsigare det är desto dyrare blir det..
Publicerat: 2009-08-15 @ 09:22:51


I`m back!

Hej! börjar med att säga förlåt för otroligt dålig uppdatering!
Har inte skrivit på fyra dagar, men jag har faktiskt inte haft några möjligheter att uppdatera. De senaste dgarna har jag spenderat i jönköping i den nya lägenheten. Har målat, målat och målat lite till! Däremellen har jag spacklat, slipat och haft mig!
Två rum och en stor hall har nu blivit vita istället.
Så småningom ska jag visa lite bilder, men tänkte vänta tills vi fått ordentlig ordning på allt.

Innan idag så träffade jag Emmy, är så konstigt, hon har varit borta i ett år, men ändå känns det som om det var igår vi satt och pratade senast. Eller på något sätt har jag nog saknat henne massor, för jag började gråta när vi träffades idag!
fattar inte riktigt varför, men ibland kan man helt enkelt inte styra hur man reagerar på saker. Var iallafall skönt att ha henne hemma lite, även om hon snart är borta igen..

Aja, nu ska jag fixa lite, är nästan helt färdiga m,ed flytten nu, imorgon kör vi det sista lasset. Idag stängde vi fiket..
Publicerat: 2009-08-14 @ 22:25:47


åhh, älski

Har just gått upp, fick äntligen ta bort plasten från tatueringen, tror den blev bra! Är svårt att se för mig eftersom den sitter vid ankeln, jag ser den ju bara uppochner. Men som sagt, bild kommer snart!
Idag ska vår lägenhet fixas med.målas om och så vidare. Tyvärr får jag inte vara med själv, utan mamma och pappa ska fixa den mesta medan jag har Pontus. Blir nog bra så visserligen, men jag hade gärna målat själv också..

Satt nyss och kollade lite av Damirs gamla bilder, hittade några på honom där har var så söt!
Tycker mest om de när håret står åt alla håll och han bara ser så där mjuk och mysig ut..


Damir, 17 år med Zlatan i Kroatien

På cykeltur med morbror, tycker denna bilden är jättefin!


min lilla Putte!
Publicerat: 2009-08-10 @ 08:41:28


Piroschka

Idag red jag lite dressyr, älsk var snäll och följde med som sällskap och för att fota lite. Just därför gick det givetvis jättedåligt idag, har gått så superbra ända sedan jag satte igång henne annars, vat inte vad som var fel idag..
Aja både hon och jag hade väl en dålig dag, jag som brukar vara så envis och ha en ängels tålamod, men idag gav jag upp tidigt..
Ska se till att åka in till ridhus med spegel snart, tror jag börjat slarva ,med sitsen igen.. suck

Här är lite bilder på kickan iallafall!











Publicerat: 2009-08-09 @ 22:44:51


hej!

Nu har jag just duschat, kom precis hem från stallet. Ska iväg och gadda mig nu, lite smånervös.. lär kännas en del på det stället.. aja, tittar in sen och visar resultat!
Publicerat: 2009-08-09 @ 20:17:59


Proactive solution


 Det är väl knappast någon som missat inslagen om proactive på Tv-shop?Jag har slarvat med min hy alldeles för länge och har bestämt mig för att lägga lite mer pengar på en produkt som ger resultat.

På reklamen verkar Proative riktigt bra, alla före och efter bilder får mig att tro att det är enriktigt superprodukt! Men så har jag ju hört att anledningen till att man säljer på tv shop är att produkterna är så dåliga att man inte skulle köpa dem om man såg dem i verkligheten..

Å andra sidan testade jag en "kopia" av proactive som var mycket billigare, men jag kände att hyn faktiskt blev mycket renare!

Här kan ni läsa om proactive:

Proactiv Solution är ett kombinationssystem som med 4 produkter i 3 enkla steg motverkar existerande finnar och förhindrar nya från att bildas.

 

Renewing Cleanser

En mild, oljefri tvättcrème som rengör på djupet så att porerna inte blockeras. Små, lena exfolierande korn avlägsnar döda hudceller och lyfter fram ren och strålande klar hy.

Revitalising Toner

En mild, alkoholfri toner som avlägsnar döda hudceller och återställer hudens lyster för ett renare och fräschare utseende. Den tar bort överflödig olja och lenar och mjukgör med naturliga växtextrakt.

Repairing Day Lotion

En lättflytande lotion som rengör och torkar ut finnar och pormaskar på djupet och förhindrar nya pormaskar från att bildas. Särskilt framtagen för att hålla hyn i skick under hela dagen.

Repairing Night Lotion

En mild pH-balanserad nattlotion som rengör porerna och bekämpar finnar medan du sover. Innehåller även retinol som ger en jämn hudton och minskar porernas storlek, samt vitamin D och E som lindrar skador av fria radikaler orsakade av för mycket solande.

 

 


Är det någon som testat? man får allt detta för 399 inklusiva frakt just nu..

 

Publicerat: 2009-08-09 @ 14:19:04


snart stänger vi igen..

Sitter här på vårt fik, och kom just att tänka på att det faktiskt inte är så många dagar kvar tills vi stänger. Det är svårt att första att vi faktiskt haft öppet i sju veckor. Tiden har gått ruskigt fort, men det ska ändå bli sköt att lägga ner för denna säsongen. Det ska bli skönt att bo på ett ställe, just nu bor jag hos Damir, har nästan alla mina saker i lägenheten i jönköping och lite kvar hemma hos mamma och pappa. Det blir väldigt skönt att få allt på samma ställe.
Vi är nöjda med vad vi gjort här, men vi hoppas att vi kan förbättra en del till nästa år.
Våra mål har inte varit att ha det bästa utbudet eller de bästa priserna. Vi har försökt ha ett helt okej utbud till ett okej pris på en ganska svår plats.

Snart blir det alltså inga fler uppdateringar under kategorin Tjuva Jösses fik, men jag tänkte senare göra ett sista inlägg med massor av bilder!
Publicerat: 2009-08-09 @ 14:00:45


forgetmigej

Igår var jag och älskling och åt på resturang, damir ville att jag skulle göra en sminkning med lila, har själv tänkt göra en med blått och lila, så blev det!
Tycker att färgerna tillsammans påminner om blomman forgetmigej.

har använt en färgpalett från isadora


ljusblått i innerkanten och under ögat, lila i ytterkant och globlinje


gillar färgkompinationen!


så har jag plockat fram ett glatt läppstift som passar så bra med rouget corall från isadora.
Publicerat: 2009-08-09 @ 11:59:09


tattoo

Idag ska jag tatuera mig! Väldigt hastigt planerat, men tror d4et blir bra. Är en väldigt liten och diskret tatuering, men som komer betyda en hel del för mig, ett minne jag vill bära med mig resten av livet..
Ni får se ikväll! :)
Publicerat: 2009-08-09 @ 10:00:23


clarins

Tänkte bara tipsa er alla om en produkt som är riktigt riktig bra!
Jag brukar alltid ha problem med att bli helt ren efter att jag sminkat mig, speciellt kring ögonen, hur jag än gör så har jag alltid lite svart kvar i nedersta fransraden.
Men igår kväll använde jag en produkt jag haft länge, men av någon anledning inte testat tidigare.
instant eye make-up remover från Clarins.
Allt jag har från det märket har jag varit riktigt nöjd med! tur att jag har Damir som ger mig produkter därifrån lite då och då! :)



Clarins ,245 kr på eleven.se

Vad som gör den så otroligt bra är helt enkelt att det verkligen blir rent! Snabbt och enkelt. Till skillnad från andra produkter jag testat är den heller inte stark, utan väldigt mild. Jag fick lite i ögat, och det kändes inte alls.
Publicerat: 2009-08-08 @ 19:29:47


prästkrage på ögat

Testade att göra en sminkning igår, är roligt att göra nya och annorlunda saker.
Dock är jag inte jättenöjd, blommorna blev så kladdiga, men annars är jag nöjd med färgkombinationen på själva locket. Tror att jag ska göra en lite mer neutral sminkning med just rosa och blått, de passade fint ihop tycker jag!

mineralskuggor på ögat från makeupcosmetics och Lanmei, har även använt en från mabylinne
clarins läppglans på läpparna
.


Hade egentligen velat ha en ljusare nyans på den gröna eyelinern så den stack ut lite mer. Nu ser den nästan blå ut. Det är alltså tänkt att den gröna eyelinern ska vara stjälken till blommorna..


Publicerat: 2009-08-08 @ 12:31:07


Piroschka

Idag tog jag ett konditionspass med den lilla damen, och svettig blev hon! det är så svårt att köra på lagom mycket när man har en så pigg häst bara. men vi tog och galloperade en ganska lång sträcka i ett någorlunda lugnt tempo sedan mycket trav. Hon bleb genomblöt och i slutet av galoppen fick jag pusha på henne lite. Saden skrittar mab i fem minuter och hon är lika pigg som när vi började ridturen..
Så hemvägen taktade hon mest, men jag tyckte ändå att det faktiskt fick räcka med galopp för idag, hon har ju inte blivit riden så länge!
Svalka benen i sjön hann vi också med innan vi kom hem.
Imorgon ska hon få ta det lugnt, hanna ska rida ut med henne en sväng och dagen efter kör jag nog ett dressyrpass..

Publicerat: 2009-08-07 @ 20:36:36


sminkväskan!

Berättade ju för ett tag sedan att jag inhandlat en sminkvöska jag var så nöjd med, men har ju inte visat upp den än!
Tar bara ven bild från internet, men ni ser ju hur den ser ut iallafall!
Den kommer från JULA och kostar 399 kr, som flera bloggerskor redan uppmärksammat kan man köpa en nästan exakt likadan från eleven för dubbla priset. Facken kan man ändra om så att de blir mindre eller större, jag är jättenöjd med den! Men som många andra sagt är den lite liten, trodde jag skulle få plats med hur mycket som helst i den, men ska man ha ordning på sakerna får man faktiskt inte plats med så mycket. Så någon gång i framtiden inskaffar jag kanske en till, men det får vänta, än så länge räcker den för mina saker!


sminkväska/verktygslåda från Jula 399 kr
Publicerat: 2009-08-07 @ 18:30:37


kinesisk nakenhund

Jag kan verkligen inte motstå dessa superhäftiga hundar!
jag har alltid tyckt att de är så grymt fula, men i somras när jag och älsk var i Kroatien fick jag syn på en kinesisk nakenhund som fick mig att ändra uppfattning.
Den hade så himla härlig attityd! Gick nästan aldrig normalt, utan hoppade mest runt på alla fyra, fullkomligt ovetande om omvärlden, den studsade omkring i sin lyckliga bubbla och man kunde inte låta bli att dras med och le åt den lilla krabaten.
Kommer jag inte in på högskolan skulle jag verkligen vilja skaffa en. Då har jag tid för den och när den blivit ett år kan den klara sig själv medan vi är i skolan..
Men damir säger förstås tvärt NEJ!
Han vill inte ha en så ful hund i lägenheten han bor i säger han.. suck..


visst är de väl helt underbara?
Publicerat: 2009-08-07 @ 17:52:21


femte reserv..

Jag hade lagt ner alla hopp om att komma in på högskolan, hade sökt till affärsjuridik. Men nu efter andra urvalet slutade jag som reserv nummer fem. Det är alltså inte helt kört ännu.
Jag fick hem ett brev om att jag skulle infinna mig på skolan för upprop utifall att någon av de antagna inte dyker upp.
Men några större förhoppningar har jag inte, har redan börjat planera hur jag ska lösa allt när jag inte kan läsa på högskolan.
Men som sagt, en liten chans har jag fortfarande! : )
Publicerat: 2009-08-07 @ 14:52:13


kjolar från kleio

Kleio har visst nu börjat att även sälja kläder, inte bara underkläder. Jag har tidigare köpt underkläder därifrån, och har bara goda erfarenheter av företaget! De har både de mest romantiska och sexiga underkläderna man kan tänka sig, tror att alla kan hitta något där. Priserna är helt okej också.

Sjölv har jag blivit störtförälskad i kjolarna nedan, vet inte vilken av dem jag tycker bäst om..


grå kjol från Kleio 368 kr


Beige kjol från Kleio 368 kr

Det kan dock bli svårt att få dem att sitta på mig, har så smal midja i förhållande till resten av kroppen, så brukar behöva sy om den typen av modell.
Fast å andra sidan har jag till min stora förtret märkt att magen blivit lite större och slappere sista tiden.. Något jag måste ta tag i och åtgärda!
Tror jag börjar imorgon.. ; )
Publicerat: 2009-08-07 @ 14:46:01


blue

Lägger ut en sminkning jag gjorde förra veckan. Ganska enkel med olika nyanser av blått.



Har fransböjaren i andra lägenheten så lösfransarna blev inte så jättebra..
plocka brynen behöver jag visst också, inte alltid så bra med närbilder :O! ha,ha




Jag har använs skuggan som är i yttre ögat även som eyeliner.
Blir ingen jättetydlig rand när man tar samma färg
, men det blå blir lite mer intensivt och gör sminkningen lite varmare.
Publicerat: 2009-08-06 @ 23:24:53


affärsidé!

Kollade lite på internet innan, fick en affärsidé som jag faktiskt funderar att prova till nästa sommar om vi inte ska ha fiket!
Tror att det skulle kunna bli bra, men tänker inte avslöja vad!
Men det skulle också kunna bli lite problem att starta upp det, är mycket möjligt jag inte skulle få det godkänt som sommarlovsentrepenör, samtidigt vill man ju inte starta upp ett riktigt företag om det bara ska vara över en sommar.
Helt klart är iallafall att OM jag slår slag i saken och ger det ett försök skulle det bli en del uppmärksamhet i media!
Ska kolla runt lite vilka möjligheter som finns, eventuellt behöver jag lokal..
Publicerat: 2009-08-06 @ 16:16:39


sool!

Äntligen har sommaren kommit tillbaka! Vilket visserligen innebär att vi knappt får nåra kunder, men det struntar jag i!
tog en liten paus från solandet nu, annars ligger jag mest och steker i solen, skönt jobb man har! :)

Vad har ni för er idag?
Publicerat: 2009-08-06 @ 13:35:35


borstarna har anlänt!

uidag kom borstarna från makeupcosmetics.se! Alltid lika bra att handla därifrån, bra servica, snabb leverans och bra produkter till lågt pris!
Borstarna har jag bara hunnit titta på, får se när jag hinner testa dem.. men tror att de ska bli bra iallafall!
Fick även med två tester på ögonskugga, princess och silver.


princess


silver

Skuggorna var jättefina tillsammans, får se om jag testar att göra något av dem senare.. är så bra med mineralsmink, det går åt så lite, så även proverna räcker länge!
Publicerat: 2009-08-05 @ 18:05:29


bloggdesign

Tycker bloggen ser så tråkig ut som den är nu, jag är verkligen helt värdelös när det gäller datorer. Tänkte göra om en del här, fixa till kategorierna så det blir lite mer ordning, även göra om designen samtidigt.

Är det någon som är duktig på att designa bloggar?
Publicerat: 2009-08-05 @ 13:15:30


lilaorange

Tänkte visa hur jag såg ut på grillkvällen i lördags. Hade ganska bråttom så blev en enkel make up, men tycker att det blev fint!


duttat på ett rött stift, sedan fyllt i med läppenna och sist rosa glans från clarins


Grund som vanligt, fyllt i ögonbrynen med skuga från lancome


orange och lila mineralskuggor på locken, eyeliner från h&m, ser dock att jag spillt skugga under ögat..

Publicerat: 2009-08-05 @ 13:10:46


ny telefon

Äntligen har jag beställt en ny telefon! Min förra blev ju stulen, så har varit utan telefon i flera veckor nu..
har dock börjat vänja mig, men är skönt att kunna bli kontaktad av folk när det behövs..

Blev en samsung ultra bar, kommer om två tre dagar..
Någon som har en sådan? är de bra?

Publicerat: 2009-08-04 @ 19:16:12


Kolmården!

Igår var vi i Norrköping för att köpa en bar till lägenheten ( visar den i ett senare inlägg när den är ihopsatt ). Vi passade på att göra ett besök på Kolmården.
Med oss hade vi Damirs mamma, moster och kusin Lejla. Först skulle vi titta på vargar och lodjur, men inte helt oväntat höll de sig undan, så det kunde vi gkömma. De är ju väldigt skygga djur, men jag har haft turen att se ett i verkligheten, dock var det väldigt längesedan och bara en kort stund. Men jag kommer ändå ihåg att det var väldigt vackert och att jag blev jätterädd för det!

Sedan gick vi förbi skogshundarna som var riktigt söta!


Skogshundarna från Afrika


Kamelerna


någon sorts oxe jag inte kommer ihåg namnet på, men deras svansar såg ut som hästsvansar


Elefanterna var söta! Dock hade de en väldigt liten inhängnad om man jämför med de andra djuren..


Det var dags för dem att få äpplen! Alla stog ocg viftade och ropade, var riktigt kul att se! Dessutom fanns det två små ungar med i flocken, supersöta!


En mamma med unge, Ecco tror jag namnet var på den lilla..


Tigrarna låg och vilade en bir bort, så var svårt att få bra bilder..


Delfinerna är ju sååå underbara! Har sedan jag varit liten drömt om att få bada med delfiner, men än har det inte blivit av..


De ser så vänliga ut, verkligen underbara och imponerade djur


Här ser ni wayne som var med på en uppvisning, han får avslute detta inlägg. Visst är han otroligt vacker?
Publicerat: 2009-08-04 @ 16:09:45


höjdpunkter på Tjuva Jösses!

Vi har för det mesta trevligt när vi jobbar på fiket, men vissa dagar är lite bättre än de andra.
En sådan dag var precis i början när vi öppnat då vi träffade en trevlig tysk familj som var här för att uppleve Skurugata.
Vi tycker att de flesta tyskar som är här är trevliga, de brukar köpa en del! det gjorde även dessa tyskar, men sedan var de så trevliga att prata med. Vi stog länge och pratade med dem, våra kompisar var också här, så alla hade en trevlig stund ihop. Det visade sig senare att mannen i familjen arbetade med att göra reklamblad till turister i Tyskland, han tyckte att vårt fik var så trevligt att han skulle göra reklam för oss i Tyskland!

Från första början på fiket har jag täkt att vi ska ha en gästbok där besökarna kan skriva. Men som vanligt blir det inte av senare om man inte tar tag i det på en gång. Har vi fiket nästa sommar ska jag se till att vi fixar gästbok då!

En annan trevlig person vi träffat här är Göran Heldesten, en trevlig och rolig kille som cyklar MYCKET!
Ni kan gå in på hans blogg och följa cykelresan här.

Sedan får vi ju inte glömma bort tyskarna som blev så förtjusta i våra chokladbollar ( som Damir bakat ). Mannen i familjen kom och köpte en, som tydligen var god, för någon minut senare köpte han en till. Ytterligare ett par minuter senare hämtade han ytterligare två. Sedan gick de gatan och innan de åkte hem köpte fem till!

Vi har träffat väldigt många trevliga personer, detta var bara några av dem.

Jag är även övertygad av att många har haft en trevlig stund på vårt fik, speciellt förtjusta är de flesta över att få träffa Frida och Nemo. Det har knappt kommit någon person som inte har stannat för att fota och hälsa på fåglarna. Många ånger har Nemo underhållt folk genom att prata med dem.

Publicerat: 2009-08-04 @ 14:08:01


stackars lilla fågel..

Damir har ju fler fåglar än Frida och Nemo ( som vi har tillsammans ), en av dem skadades när den skulle ringmärkas. En liten kanariefågel, utan namn, men efter att benet skadades kallade de honom "krymplingen".
Förutom benet mådde den bra, men senaste året har det bara gått utför. Nu sista tiden har den inte ens alltid haft ordentlig balans till att sitta på grenarna i buren, utan oftast hitter man den sittandes i hörnet eller i sin egen matskål.
Idag tog Damir ut den från buren och den var alldeles smutsig, foten på det skadade benet hade fått en konstig form, och även den andra foten såg illa ut. 
Så idag beslöt de med lite påpushning från min sida att det var dags att låta lilla fågeln somna in.
Ett djur vill aldrig visa sig vara svagt, så när man tydligt kan se att ett djur mår dåligt har de nästan alltid haft ont ganska länge. När de dessutom inte kan hålla sig rena själva är något väldigt fel.
Den orkade inte ens försöka ta sig iväg när damir la den i vatten för att tvätta av smutsen.

Så nu är lilla fågeln begravd och slipper i alla fall må dåligt. Tråkigt, men man får väl se det som så, att om fågeln var fri hade den dött för länge sedan..
Publicerat: 2009-08-02 @ 13:37:30


på min önskelista..

Jag vill verkligen ha denna omtalade 120 palett! Har inte hört något annat än bra saker om den, ska vara riktigt bra pigment i och så är det ju 120 färger i olika nyanser!!!
Men jag får vänta, just nu kan jag inte lägga mer pengar på smink... Hoppas att någn vill ge mig den i julklapp! eller höstpresent vore bättre, så slipper jag vänta så länge..



Är den inte helt underbar? åh...
Publicerat: 2009-08-02 @ 13:20:54


grillkväll väntar!


På fiket går det dåligt när det är sol, men det passar utmärkt till en grillkväll! Älsk och jag har laddat upp med chivape och kycklingfilé. Så nu ska jag bara snygga till mig lite, sedan bär det av till Fjodor där vi träffar resten!

ha det fint!
Publicerat: 2009-08-01 @ 19:29:07


nya borstar!

Nu har jag beställt borstarna jag berättade om innan!
Hppas de kommer snart! har bara en borsta att lägga skugga med, så blir lite svårt när man ska byta färg, använda vatten och så..
Nu blir det tolv nya penslar, längtar tills de kommer! Snart kommer de nya skuggorna också, mycket pengar har spenderats nu.. :O men å andra sidan köpar jag ju inte så ofta, så nu borde mitt shoppngbehov vara stillat för ett tag! Blir kul att lära sig använda olika sorters penslar och så.
Blir svårt att hålla sig när man börjar titta i höstkatalogerna dock..

Publicerat: 2009-08-01 @ 17:16:43


Piroschka!

Igår var jag och hoppade med Piroschka med de andra tjejerna i stallet. Piroschka har ju inte varit igång ordentligt på länge, tror det var två år sedan jag hoppade med henne, så tänkte ta det lite lugnt.. det visade sig att vi inte direkt hade samma tankar, hon satsade mot varje hinder, verkligen sög tag i dem!
Det var jag minst sagt inte beredd på, som hon var förr var hon så osäker på varje hinder, jag var hela tiden tvungen att övertyga henne om att hon klarade av att ta sig över hindret. Igår fick jag ta tag i henne ganska ordentligt framför hindrena så hon inte skulle komma för snabbt!
Är verkligen jätteglad och nöjd över henne, blir så glad när man märker att hon tycker det är kul!
Hoppade ju inte så högt, men är säkrast att ta det lugnt..

Nästa gång jag hoppar får jag tvinga med mig någon som kan ta lite kort!

Hon är så fin den lilla skruttan! :)
Sedan hjölpte jag de andra lite med hoppningen. Som med hs så många andra låg de största problemen i att man släppte yttersidan och inte höll i ändå fram till hindret. När det väl fungerade gick det jättebra för alla!
Så kul att så små saker kan göra så stor skillnad, var verkligen roligt att jag fick så bra respons från ryttarna sen ocskå, alla var nöjda!
Publicerat: 2009-08-01 @ 16:20:54


sol idag!!!

Hej! Sitter här uppe på Skuran med Damir, Frida och Nemo. Riktigt skönt väder idag, så har passat på att sola lite, är inte så mycket folk dagar som dessa, så har gott om tid till det :)
Frida har varit dum, så vi tog ner henne på marke. Hon är så söt när hon kommer springades fram till oss och kollar med inställsam blick. Kan inte fortsätta vara arg på henne då! Så nu får hon sitta med oss vid bordet och äta kakor istället..
Publicerat: 2009-08-01 @ 13:23:27



RSS 2.0