mer om vårt lilla fik

Hej!
Idag har min irritation över att inlägget jsg skrev försvann gått över. Så nu gör jag ett nytt försök!
Sist jag berättade om fiket handlade det ju om hur vi fick idén och lite kortfattat om hur vi har gått tillväga för att hamna här.
Idag tänkte jag fortsätta med lite information om svårigheter och fördelar med att ha ett eget fik.
Nu är det en väldigt liten verksamhet vi driver, men det krävs ändå en hel del jobb och man lär sig oerhört mycket.



Skillnaden mellan att ha en egen verksamhet och att ha ett vanligt jobb är främst att vi egentligen aldrig slutar arbeta.
Även om vi vid klockan fem packar ihop våra saker och stänger för dagen är vår arbetsdag inte slut då. Saker ska packas upp hemma, diska, plocka iordning, tanka elverk, planera inköp, kolla ekonomin, baka och så vidare. När vi har gjort allt det har vi ändå fiket i tankarna. Kan vi förbättra vårt utbud? SKa vi ha kvar fiket nästa sommar? Hur blir vädret imorgon, blir det mycket kunder?  vad ska vi göra för inköp?

Det innebär alltså mycket mycket arbete även för en liten verksahet som vår. Men det känns inte lika tungt när man vet att det är till VÅRT fik arbeter går. Det är VI SJÄLVA som startat det och det är VI som tjänar på att lägga ner tid på det här.
Att öppna fiket första dagen och ta emot första beställningen var en häftig känsla.
Måga frågar vad det är som står bakom fiket, är det kommunen eller en förening? Att då kunna säga " Nej, det här gär vi själva, detta är vår egen lilla verksamhet" känns så bra!

En annan sak om att vara sin egen chef är ju att vi faktiskt kan bestämma helt själva hur vi ska arbeta. Om vi vill kan vi ta flera dagar i veckan ledigt om vi inte skulle känna för att åka upp hit. Men det är ju också vi som får ta följderna för det. Det har hänt att vi fått negativ kritik, vi tar åt oss av den, men vänder den till något positivt. Nu har vi något att jobba på, något vi kan göra bättre till nästa dag. Samtidigt får vi väldigt mycket positiv kritik, speciellt för vårt goda kaffe! :)

Många undrar vad vi tjänar. Några siffror skriver jag inte här, men det går runt utan problem. Vi hade tjänat mer med vanliga sommarjobb, men då hade vi också haft sämre tider, vi hade inte kunnat lägga oss i solen när det är lite kunder, äta när vi känner för det, eller som nu när det är lugnt, sitta och blogga!
Vi träffar även flera roliga och intressanta människor från världen över, så jag tror inte det går att hitta en mycket bättre arbetsplats..
Så vi klarar oss gott och väl, kanske gör vi detta även nästa år eftersom vi räknar med att det går ännu bättre då!
Publicerat: 2009-07-29 @ 14:39:00


2 kommentarer
Postat av: erik

Skulle ju varit kul att besöka fiket åkte förbi eksjö för ett par veckor sedan då jag och flikvänen drog till kosta boda ;) ångrar att vi inte tittade in ! kul att läsa om det i alla fall hoppas att ni får ett par fina veckor i slutet av dena sommar :) mvh erik

2009-07-30 - 00:44:26 |
Postat av: Sara

åh, synd att nu missade det! Vart bor du då? trodde du kom från eksjö..

Ja, men fortsätt håll ögonen öppna här då, tänkte gå gatan och fota lite snart, så blir lite bilder!

Ni får göra ett besök nästa sommar annars!



mvh sara

2009-07-30 - 23:58:07 | URL: http://sciio.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0