om akrylnaglar

Många frågar mig om det inte gör ont när nageln under förlängningen av akryl växer.
Tänkte berätta lite om hur det fungerar. Både akryl och gelé förlängningar är smärtfria att göra, möjligen kan det svida lite när man filar och kommer åt nagelbanden, används en elfil kan det även kännas varmt, säg till den som utfärdar förlängningen om det svider. Är du mycket känslig kan det vara svårt att få förlängningen tillräckligt tunn vid nagelband och vid kanterna, så lite smärta kan man ibland behöva stå ut med då det är väldigt viktigt att få materialet tunnt för att det ska hålla längre. Gör du en förlängning i gelé kan även en svidande känsla uppstå då du har naglarna i UV lampan, detta beror i så fall oftast på att dina aturliga naglar filats för hårt innan materialet lades på.
I de flesta fall uppstår dock ingen obehag då man bygger, så det är absolut inget att oroa sig för!
Då det gäller känslan när din egen nagel växer är det heller inget som gör ont, materialet sitter ju endast på din egen nagel, så när den växer följer materialet med, så det finns ingen anledning till att något skulle smärta.



Här är en bild på min egen nagel ca 6 veckor efter förlängning. Som ni ser är det ett glapp vid nagelbandet, är alltså min nagel som växt och materialet som följt med. För att underhålla förlängningen och undvika att det ser ut så hör brukar man fylla i utväxket ca var tredje till fjärde vecka.
Då filar man ner största delen av materialet och lägger ny genomskinlig/ rosa akryl nere vid nagelbanden.

När nageln växer fungerar alltså förlängningen ungefär som när du färgar håret, färgen/ akrylen sitter endast utanpå och känns inte!

Är det något annat ni undrar är det bara att fråga!
Publicerat: 2011-04-23 @ 00:51:32


2 kommentarer
Postat av: cella

Vart köper du ditt acryl? Jag är inte utbildad eller ngt men är intresserad av att köpa acrylgrejer på nätet, något tips ? (=

2011-05-10 - 10:41:31 | URL: http://noyouno.blogg.se/
Postat av: ida harju

ja lyckas alltid få en typ luftbubbla vid nagelbandet, har du tips nå hur jag inte får de :P ?

2011-05-31 - 01:26:03 | URL: http://idaharju.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0