Marocko del 2- shopping


Är väldigt stressad nu, packar det sista, om ca en timme åker vi till sthlm, vårt flyg till Marocko går tidigt imorgon.

Här kommer ett inlägg om shoppingen i Marocko, måste erkänna att jag på grund av min brådska har stulit texten rakt av från http://www.iafrika.se/shopping+i+marocko/

I Marocko kan du hitta det mesta att handla och så gott som allt är billigare än hemma i Sverige. Det är svårt att tillbringa en hel semester i Marocko utan att shoppa. Här säljs skinnkläder, mattor, tofflor, väskor, keramik och smycken och mycket mer. Dessutom säljs det mycket hantverk som ofta är väldigt vackert.



bild från kersto.blogg.se

Shopping i Marocko kan gå till på olika sätt men du bör inte missa ett besök på souken, marknaden, i Medinan. Medina kallas de gamla delarna av städerna och det området är alltid väl värt ett besök. Det är också i Medinan du oftast hittar souken och basarerna. Här säljs allt mellan himmel och jord. Var dock noga med att pruta ordentligt annars gör du inga fynd utan blir lurad på stora pengar. Utgångspriserna ligger nämligen högt över vad försäljaren själv räknar med att få för varan. Bestäm dig gärna i förväg för vad du är beredd att betala. Många försäljare kan vara ganska påflugna och irriterande. Det du kan göra för att minimera riskerna att få en försäljare efter dig är att aldrig fråga om priset på en vara du inte är intresserad av. En del försäljare vill bjuda på te, detta är naturligtvis inget du behöver tacka ja till. Något att tänka på i dessa områden är att aldrig lita på någon, verkligen inte försäljarna. De gör vad som helst för att få sina varor sålda och drar sig inte för en och annan lögn om kvalitet etc. Det är ofta mycket folk på marknaderna och basarerna så tänk på att hålla i plånboken och värdesakerna. Alla i trängseln är nämligen inte hederliga.

Vill man slippa trängseln och prutningen skall man bege sig till större affärer eller gärna varuhus där priserna är fasta. I de större städerna finns stora varuhus och många specialiserade butiker med konst, mat, smycken, exklusiva kläder och mycket mer.
Publicerat: 2011-01-13 @ 14:47:30


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0