forts marocko del 1

Här kommer fortsättningen på del 1 av Marocko resan, ytterligare sevärdigheter i marrakech samt lite annat smått är vad jag bjuder på idag. Tänkt att tiden går så fort, idag är det Onsdag och på Fredag sitter vi på flyget!

Majorelle Gardens, eller Yves St. Laurent Garden, är en botanisk trädgård (i Gueliz-området) som byggdes på 1920-talet och som klädskaparen med samma namn sedan skänkte till Marrakech. Här hittar man bland annat bambu, kokospalmer, jättekaktusar och bananträd i en omgivande dekor av starka färger. Här kan man också beskåda välgörarens egna marockanska konstsamling samt antikviteter i Museum of Islamic Art. Inträdespriserna är relativt höga.




Nu är det ju inte Marrakech vi ska bo i, men har planerat att ha åtminstone en dag där. Vi kommer bo i Aagadir, i själva staden finns inte så mycket att se tyvärr, ett litet zoo och några ruiner som efter vad jag förstått inte är mycket att hurra för. Lite utanför staden finns dock en nationelpark, Souss-Massa, som ligger 4 mil söderut. Parken är berömd för sitt rika fågelliv, vilket innefattar bland annat flamingos, snipa och kärrsnäppa.




Srandpromeaden i Agadir är hela 9 km lång, säkerligen är det vackert bara att gå där!



Publicerat: 2011-01-12 @ 16:15:04


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0